Talpan dezlănţuit: juristul care l-a zdrobit pe Becali a dat în judecată Armata. Când dă ochii în instanţă cu colegii de la MApN

3 ian 2018 23765 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Talpan dezlănţuit: juristul care l-a zdrobit pe Becali a dat în judecată Armata. Când dă ochii în instanţă cu colegii de la MApN

Florin Talpan, juristul Armatei care a pulverizat în instanţă armatele de avocaţi ale lui Gigi Becali şi l-a lăsat pe bogătaşul din Pipera fără Steaua, a dat în judecată chiar instituţia unde este angajat.

Pe 10 ianuarie, la Curtea de Apel Bucureşti, are loc prima înfăţişare în procesul pe care locotenent-colonelul l-a intentat angajatorului său, CSA Steaua, şi Ministerului Apărării Naţionale.

Talpan cere, la Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, anularea unor sancţiuni disciplinare dictate de superiorii ierarhici şi pe ca care ofiţerul consideră că le-a primit pe nedrept.

Anul trecut, Talpan a obţinut ridicarea unei popriri pe conturi din partea MApN

Nu este prima oară când juristul se consideră nedreptăţit. În luna august a anului trecut, ProSport a dezvăluit că şefii CSA Steaua i-au pus lui Talpan poprire pe conturi după ce acesta a reuşit să obţină, la Curtea de Apel, o sentinţă definitivă prin care Gigi Becali era obligat să elimine din denumirea clubului său orice apropiere de „Steaua“. În acel moment, evenimentele n-au mai ajuns până în instanţă şi s-au rezolvat pe plan intern. Juristul a depus contestaţie şi Comisia de Jurisdicţie a MApN a anulat sancţiunea.
Atunci a fost vorba de 12.000 de lei, bani care ar fi urmat să-i fie opriţi din salariu lui Talpan, deoarece acesta nu depusese nişte deconturi la timp. Numai că această măsură fusese activată de conducerea CSA Steaua la un an după ce fuseseră constatate neregulile. Juristul a câştigat pe procedură, deoarece fusese un control tardiv executat (poprirea pe conturi s-a făcut după termenul de prescripţie).

Ulterior, şefii lui Talpan l-au sancţionat din nou, de data aceasta disciplinar, cu avertisment. Sursele ProSport spun că juristul vrea să anuleze acest avertisment care n-ar produce efecte propriu-zis, urmând a se prescrie după 6 luni, dar care ar rămâne la dosar pe viitor.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.