Talpan, dezlănțuit după ultimele evenimente: „FCSB nu există în Liga 1 din punct de vedere legal! Nu avea dreptul să joace cu Dinamo, ar trebui să piardă meciurile la masa verde”. Atac frontal la Burleanu: „Demisia de onoare!”

  • Publicat:
  • Actualizat:
Talpan, dezlănțuit după ultimele evenimente:

Florin Talpan a reacționat dur după ultimele evenimente din războiul de la distanță pe care-l poartă cu Gigi Becali. Chiar dacă omul de afaceri a schimbat numele în FCSB, colonelul susține că vicecampioana nu mai are dreptul legal de a juca în Liga 1 și că nu ar fi trebuit să fie lăsată să joace derby-ul cu Dinamo. Mai mult, Talpan lansează un atac frontal la Răzvan Burleanu, cel care a declarat că FCSB are palmaresul Stelei, și îl acuză pe acesta că girează prezența echipei lui Becali pe prima scenă prin decizii luate de un Comitet Executiv nevalidat.

Iar unele dintre afirmațiile lui Talpan sunt susținute de un document al Tribunalului București în care Comitetul Executiv al FRF apare ca fiind format, încă, din vechea conducere, totul întâmplându-se din cauza faptului că actualul CEx nu a fost validat.

Redăm în integralitate comunicatul remis de Florin Talpan:

„Pentru o bună și corectă informare a opiniei publice și a suporterilor, în calitate de Consilier Juridic Șef al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, fac următoarele precizări:

Pe data de 3 aprilie 2017, la postul de televiziune sport.ro, președintele FRF Răzvan Burleanu a făcut următoarele afirmații: „Decizia instanței este referitoare exclusiv la marcă, nu la palmares. FC FCSB SA este continuatoarea echipei Steaua. De asta avem FCSB în Liga I”.

SC FCSB SA nu are niciun drept de a juca meciuri interne și internaționale care sunt organizate de către FRF, LPF și UEFA. Comitetul Executiv care în data de 30 martie 2017 a validat schimbarea denumirii echipei din FCSB în SC FC FCSB SA este un comitet nelegal constituit, nevalidat de către Tribunalul București și, ca urmare, hotărârea din 30 martie 2017 este nulă de drept. De asemenea, toate hotărârile luate de Comitetul Executiv nevalidat de instanță sunt nule de drept. Nu înțeleg cum o entitate publică de tipul Federației Române de Fotbal poate funcționa cu atâtea nereguli și nimeni să nu ia atitudine.

În mod legal, Federația Română de Fotbal ar trebui să funcționeze după statutul validat de Tribunalul București în anul 2011, care are 63 de articole. Acest statut nu cuprinde articole prin care o echipă ar putea fi retrogradată. În schimb, Federația Română de Fotbal funcționează ilegal, după bunul plac, după un nou statut, nevalidat de instanță, neaplicabil din punct de vedere legal decât prin eludarea legii. Acest statut cuprinde 70 de articole, ultimul articol, cu numarul 70, fiind de notorietate, pe baza lui făcându-se în mod ilegal retrogradarea Rapidului.

Având în vedere faptul că Federația Română de Fotbal este recunoscută ca și entitate de utilitate publică, definită la cap. VI din Legea nr. 26/2000 (M. Of. nr. 39/2000), capitol modificat prin OG nr. 37/2003 (M. Of. nr. 62/2003), vă solicit, domnule Burleanu, să ieșiți public și să informați miile de suporteri, precum și cluburile afiliate sau neafiliate la Federația Română de Fotbal, cum este posibil să nu aveți un statut legal, un regulament, un Comitet Executiv validat de instanță și cum este posibil să permiteți ca o echipă neafiliată ca FCSB să joace meciurile organizate în Liga I?

Nu puteți afirma public, domnule Burleanu, că nu sunteți informat de faptul că SC FCSB SA nu este și nu a fost niciodată afiliată, fiindcă dacă ați face o astfel de afirmație ar trebui să vă dați imediat demisia, întrucât nu cunoașteti care sunt echipele înregistrate și validate de către Tribunalul București în Registrul special Federații.

Oricum, ar trebui să vă dați demisia de onoare deoarece ați permis ca un club neafiliat să aibă aceleași drepturi ca un un club afiliat la Federația Română de Fotbal.

Vă informez, domnule Burleanu, că este interzisă modificarea numelui în timpul campionatului și orice cerere de acest gen este respinsă ca tardiv formulată (art. 2, alin. 4 din regulamentul Federației Române de Fotbal). Este inadmisibil să nu știți acest lucru. Ca un exemplu, „nu poți divorța de o persoană cu care nu ești în mod legal căsătorit”.

Duminică, 2 aprilie 2017, FCSB nu avea dreptul să joace cu Dinamo, deoarece în Liga I sunt permise doar meciurile echipelor afiliate la FRF.

În concluzie, prin faptele dumneavoastră, domnule Burleanu, ați înșelat miile de suporteri, precum și cluburile afiliate la Federația Română de Fotbal, aducându-le prejudicii.

FCSB nu există în Liga I din punct de vedere legal.

Referitor la afirmațiile nefondate ale domnului Burleanu, țin să îl informez că părerea dumnealui nu contează atât timp cât Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea de Apel București au constatat prin deciziile lor că FCSB nu este continuatoarea Stelei.

Precizez acest lucru deoarece domnul Burleanu nu a înțeles nici până la ora actuală, după aproximativ 3 ani de la decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, că marca Steaua București a FCSB a fost anulată și practic nu a existat și nu există.

De asemenea, Curtea de Apel București a interzis FCSB să folosească numele Steaua, Steaua București.

Cum poate să afirme în mod public președintele Federației Române de Fotbal, și să sfideze cu bună știință deciziile instanțelor de judecată, spunând că FCSB este continuatoarea Stelei? 

Cum poate să sfideze instanțele române și să se considere mai presus de lege?

Domnule Burleanu, știți ce înseamnă nerespectarea unei hotărâri judecătorești? Răspunsul cred că îl știți, deoarece, cu rea credință, eludând legea, vă permiteți dintr-o pozitie de management a unei entități considerate de interes public să manipulați suporterii care nu au cunoștințe juridice. Asta nu înseamnă că noi nu cunoaștem legea și că putem fi manipulați.

Rog organele abilitate și în special Ministerul Tineretului și Sportului, ca for ierarhic superior, să întreprindă urgent demersuri în vederea efectuării unui control asupra activității desfășurate de Federația Română de Fotbal și să aplice măsurile legale, așa cum s-a făcut și în cazul Asociației Municipale de Fotbal București. Am convingerea că noua conducere a Ministerului Tineretului și Sportului va întreprinde măsurile care se impun pentru ca fotbalul să fie adus la nivelul performanțelor de altădată, prin instituirea unui climat de legalitate și profesionalism.

Fotbalul a fost și este zguduit de foarte multe dosare penale și de condamnări penale. Consider că organele abilitate ar trebui să intre și la Federația Română de Fotbal pentru a vedea cum stau lucrurile din punct de vedere legal în privința afilierilor, a cheltuirii banilor primiți de la forurile internaționale, respectarea legislației în domeniu. Ar trebui ca FIFA și UEFA să se autosesizeze și să facă o verificare asupra activității fotbalistice desfășurate de Federația Română de Fotbal.

Ar fi bine ca organele abilitate ale statului să se autosesizeze având în vedere impactul pe care îl au și l-ar putea avea afirmațiile președintelui unei entități considerate de utilitate publică, precum Federația Română de Fotbal.

Referitor la afirmațiile privind faptul că domnul Burleanu a anunțat UEFA că FCSB este continuatoarea Stelei, aduc la cunoștința opiniei publice faptul că, potrivit deciziilor instanțelor, FCSB nu este continuatorul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, întrucât Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a fost înființat în anul 1947 și funcționează și în prezent. 

Referitor la declarațiile domnului Burleanu, în sensul că palmaresul ar aparține FCSB, țin să precizez faptul că palmaresul aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua București acesta neputând fi înstrăinat. 

Solicit președintelui Federației Române de Fotbal să îmi pună la dispoziție dovezile care au stat la baza afirmațiilor acestuia, cum că palmaresul ar aparține FCSB si nu Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Cum vă permiteți, domnule Burleanu, să induceți în eroare suporterii?

În concluzie, această echipă FCSB trebuie să evolueze în Liga a V-a, iar echipele împotriva cărora mai are de jucat în play-off în acest sezon ar trebui să câștige la „masa verde” cu 3-0.

CONSILIER JURIDIC SEF  AL CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI „STEAUA BUCURESTI”

Locotenent colonel de justiție

Florin-Costel TALPAN”

Pe aceeași temă
Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Specialist român de la NASA: „Asteroizii pot lovi oricând Terra, iar sateliţii lui Elon Musk le îngreunează detectarea”
Specialist român de la NASA: „Asteroizii pot lovi oricând Terra, iar sateliţii lui Elon Musk le îngreunează detectarea”
„El Clasico”, cel mai mare meci al fotbalului mondial, pentru prima oară din 2007 fără Ronaldo şi fără Messi
„El Clasico”, cel mai mare meci al fotbalului mondial, pentru prima oară din 2007 fără Ronaldo şi fără Messi
Se pregătește o nouă lovitură pe piața transferurilor! Unde este dorit Erling Haaland
Se pregătește o nouă lovitură pe piața transferurilor! Unde este dorit Erling Haaland
5 mașini de care să FUGI
5 mașini de care să FUGI
Schimbarea orei aduce un pericol imens pentru oameni în plină pandemie. Dr. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă
Schimbarea orei aduce un pericol imens pentru oameni în plină pandemie. Dr. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă
„Nicu” și-a ucis cumnata însărcinată în nouă luni, apoi s-a înjunghiat în piept. „M-au chinuit. Mi-am pierdut...”
„Nicu” și-a ucis cumnata însărcinată în nouă luni, apoi s-a înjunghiat în piept. „M-au chinuit. Mi-am pierdut...”
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să facă asta”
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să facă asta”
Serena Williams în noua casă. Detaliul observat de internauții cu ochi de vultur, în birou
Serena Williams în noua casă. Detaliul observat de internauții cu ochi de vultur, în birou
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
E BOMBĂ SEXY, dar nu a terminat nici liceul! Marea prezentatoare din România care a dat-o în bară cu şcoala
E BOMBĂ SEXY, dar nu a terminat nici liceul! Marea prezentatoare din România care a dat-o în bară cu şcoala
NENOROCIREA CUMPLITĂ care zguduie întreaga lume. Nici România nu va scăpa. Situația pare scăpată de sub control
NENOROCIREA CUMPLITĂ care zguduie întreaga lume. Nici România nu va scăpa. Situația pare scăpată de sub control
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a mai îmbătrânit. Cum arată la 70 de ani
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a mai îmbătrânit. Cum arată la 70 de ani
Filmul unei crime care a oripilat Anglia. Un român și-a ucis soția cu o foarfecă „pentru că nu a vrut ca ea să-și tunda părul”
Filmul unei crime care a oripilat Anglia. Un român și-a ucis soția cu o foarfecă „pentru că nu a vrut ca ea să-și tunda părul”
Lidl va vinde un gadget pentru locuință inedit, săptămâna viitoare
Lidl va vinde un gadget pentru locuință inedit, săptămâna viitoare
O reţea de socializare populară îşi va schimba numele. Care va fi acesta
O reţea de socializare populară îşi va schimba numele. Care va fi acesta
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Viral pe internet. Bunicuţa de 94 de ani care traversează ca un cascador râul Mureş VIDEO
Viral pe internet. Bunicuţa de 94 de ani care traversează ca un cascador râul Mureş VIDEO
O nouă minivacanţă! Urmează o nouă sărbătoare legală şi mai multe zile libere în România
O nouă minivacanţă! Urmează o nouă sărbătoare legală şi mai multe zile libere în România
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Cu cine a fost înșelată Anamaria Prodan la începutul relației cu Laurențiu Reghecampf: ”Făceam dragoste la subsol”
Cu cine a fost înșelată Anamaria Prodan la începutul relației cu Laurențiu Reghecampf: ”Făceam dragoste la subsol”
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Top 10 cele mai fiabile SUV-uri la mâna a doua pe care le poți cumpăra astăzi în România
Top 10 cele mai fiabile SUV-uri la mâna a doua pe care le poți cumpăra astăzi în România
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy