Talpan, dezlănţuit după ultimele evenimente: "FCSB nu există în Liga 1 din punct de vedere legal! Nu avea dreptul să joace cu Dinamo, ar trebui să piardă meciurile la masa verde". Atac frontal la Burleanu: "Demisia de onoare!"

4 apr 2017 9167 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Talpan, dezlănţuit după ultimele evenimente: "FCSB nu există în Liga 1 din punct de vedere legal! Nu avea dreptul să joace cu Dinamo, ar trebui să piardă meciurile la masa verde". Atac frontal la Burleanu: "Demisia de onoare!"

Florin Talpan a reacţionat dur după ultimele evenimente din războiul de la distanţă pe care-l poartă cu Gigi Becali. Chiar dacă omul de afaceri a schimbat numele în FCSB, colonelul susţine că vicecampioana nu mai are dreptul legal de a juca în Liga 1 şi că nu ar fi trebuit să fie lăsată să joace derby-ul cu Dinamo. Mai mult, Talpan lansează un atac frontal la Răzvan Burleanu, cel care a declarat că FCSB are palmaresul Stelei, şi îl acuză pe acesta că girează prezenţa echipei lui Becali pe prima scenă prin decizii luate de un Comitet Executiv nevalidat.

Iar unele dintre afirmaţiile lui Talpan sunt susţinute de un document al Tribunalului Bucureşti în care Comitetul Executiv al FRF apare ca fiind format, încă, din vechea conducere, totul întâmplându-se din cauza faptului că actualul CEx nu a fost validat.

Redăm în integralitate comunicatul remis de Florin Talpan:

"Pentru o bună şi corectă informare a opiniei publice şi a suporterilor, în calitate de Consilier Juridic Şef al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, fac următoarele precizări:

Pe data de 3 aprilie 2017, la postul de televiziune sport.ro, preşedintele FRF Răzvan Burleanu a făcut următoarele afirmaţii: "Decizia instanţei este referitoare exclusiv la marcă, nu la palmares. FC FCSB SA este continuatoarea echipei Steaua. De asta avem FCSB în Liga I".

SC FCSB SA nu are niciun drept de a juca meciuri interne şi internaţionale care sunt organizate de către FRF, LPF şi UEFA. Comitetul Executiv care în data de 30 martie 2017 a validat schimbarea denumirii echipei din FCSB în SC FC FCSB SA este un comitet nelegal constituit, nevalidat de către Tribunalul Bucureşti şi, ca urmare, hotărârea din 30 martie 2017 este nulă de drept. De asemenea, toate hotărârile luate de Comitetul Executiv nevalidat de instanţă sunt nule de drept. Nu înţeleg cum o entitate publică de tipul Federaţiei Române de Fotbal poate funcţiona cu atâtea nereguli şi nimeni să nu ia atitudine.

În mod legal, Federaţia Română de Fotbal ar trebui să funcţioneze după statutul validat de Tribunalul Bucureşti în anul 2011, care are 63 de articole. Acest statut nu cuprinde articole prin care o echipă ar putea fi retrogradată. În schimb, Federaţia Română de Fotbal funcţionează ilegal, după bunul plac, după un nou statut, nevalidat de instanţă, neaplicabil din punct de vedere legal decât prin eludarea legii. Acest statut cuprinde 70 de articole, ultimul articol, cu numarul 70, fiind de notorietate, pe baza lui făcându-se în mod ilegal retrogradarea Rapidului.

Având în vedere faptul că Federaţia Română de Fotbal este recunoscută ca şi entitate de utilitate publică, definită la cap. VI din Legea nr. 26/2000 (M. Of. nr. 39/2000), capitol modificat prin OG nr. 37/2003 (M. Of. nr. 62/2003), vă solicit, domnule Burleanu, să ieşiţi public şi să informaţi miile de suporteri, precum şi cluburile afiliate sau neafiliate la Federaţia Română de Fotbal, cum este posibil să nu aveţi un statut legal, un regulament, un Comitet Executiv validat de instanţă şi cum este posibil să permiteţi ca o echipă neafiliată ca FCSB să joace meciurile organizate în Liga I?

Nu puteţi afirma public, domnule Burleanu, că nu sunteţi informat de faptul că SC FCSB SA nu este şi nu a fost niciodată afiliată, fiindcă dacă aţi face o astfel de afirmaţie ar trebui să vă daţi imediat demisia, întrucât nu cunoaşteti care sunt echipele înregistrate şi validate de către Tribunalul Bucureşti în Registrul special Federaţii.

Oricum, ar trebui să vă daţi demisia de onoare deoarece aţi permis ca un club neafiliat să aibă aceleaşi drepturi ca un un club afiliat la Federaţia Română de Fotbal.

Vă informez, domnule Burleanu, că este interzisă modificarea numelui în timpul campionatului şi orice cerere de acest gen este respinsă ca tardiv formulată (art. 2, alin. 4 din regulamentul Federaţiei Române de Fotbal). Este inadmisibil să nu ştiţi acest lucru. Ca un exemplu, "nu poţi divorţa de o persoană cu care nu eşti în mod legal căsătorit".

Duminică, 2 aprilie 2017, FCSB nu avea dreptul să joace cu Dinamo, deoarece în Liga I sunt permise doar meciurile echipelor afiliate la FRF.

În concluzie, prin faptele dumneavoastră, domnule Burleanu, aţi înşelat miile de suporteri, precum şi cluburile afiliate la Federaţia Română de Fotbal, aducându-le prejudicii.

FCSB nu există în Liga I din punct de vedere legal.

Referitor la afirmaţiile nefondate ale domnului Burleanu, ţin să îl informez că părerea dumnealui nu contează atât timp cât Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Curtea de Apel Bucureşti au constatat prin deciziile lor că FCSB nu este continuatoarea Stelei.

Precizez acest lucru deoarece domnul Burleanu nu a înţeles nici până la ora actuală, după aproximativ 3 ani de la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că marca Steaua Bucureşti a FCSB a fost anulată şi practic nu a existat şi nu există.

De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a interzis FCSB să folosească numele Steaua, Steaua Bucureşti.

Cum poate să afirme în mod public preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, şi să sfideze cu bună ştiinţă deciziile instanţelor de judecată, spunând că FCSB este continuatoarea Stelei? 

Cum poate să sfideze instanţele române şi să se considere mai presus de lege?

Domnule Burleanu, ştiţi ce înseamnă nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti? Răspunsul cred că îl ştiţi, deoarece, cu rea credinţă, eludând legea, vă permiteţi dintr-o pozitie de management a unei entităţi considerate de interes public să manipulaţi suporterii care nu au cunoştinţe juridice. Asta nu înseamnă că noi nu cunoaştem legea şi că putem fi manipulaţi.

Rog organele abilitate şi în special Ministerul Tineretului şi Sportului, ca for ierarhic superior, să întreprindă urgent demersuri în vederea efectuării unui control asupra activităţii desfăşurate de Federaţia Română de Fotbal şi să aplice măsurile legale, aşa cum s-a făcut şi în cazul Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti. Am convingerea că noua conducere a Ministerului Tineretului şi Sportului va întreprinde măsurile care se impun pentru ca fotbalul să fie adus la nivelul performanţelor de altădată, prin instituirea unui climat de legalitate şi profesionalism.

Fotbalul a fost şi este zguduit de foarte multe dosare penale şi de condamnări penale. Consider că organele abilitate ar trebui să intre şi la Federaţia Română de Fotbal pentru a vedea cum stau lucrurile din punct de vedere legal în privinţa afilierilor, a cheltuirii banilor primiţi de la forurile internaţionale, respectarea legislaţiei în domeniu. Ar trebui ca FIFA şi UEFA să se autosesizeze şi să facă o verificare asupra activităţii fotbalistice desfăşurate de Federaţia Română de Fotbal.

Ar fi bine ca organele abilitate ale statului să se autosesizeze având în vedere impactul pe care îl au şi l-ar putea avea afirmaţiile preşedintelui unei entităţi considerate de utilitate publică, precum Federaţia Română de Fotbal.

Referitor la afirmaţiile privind faptul că domnul Burleanu a anunţat UEFA că FCSB este continuatoarea Stelei, aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că, potrivit deciziilor instanţelor, FCSB nu este continuatorul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, întrucât Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a fost înfiinţat în anul 1947 şi funcţionează şi în prezent. 

Referitor la declaraţiile domnului Burleanu, în sensul că palmaresul ar aparţine FCSB, ţin să precizez faptul că palmaresul aparţine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti acesta neputând fi înstrăinat. 

Solicit preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal să îmi pună la dispoziţie dovezile care au stat la baza afirmaţiilor acestuia, cum că palmaresul ar aparţine FCSB si nu Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Cum vă permiteţi, domnule Burleanu, să induceţi în eroare suporterii?

În concluzie, această echipă FCSB trebuie să evolueze în Liga a V-a, iar echipele împotriva cărora mai are de jucat în play-off în acest sezon ar trebui să câştige la "masa verde" cu 3-0.

CONSILIER JURIDIC SEF  AL CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI ”STEAUA BUCURESTI"

Locotenent colonel de justiţie

Florin-Costel TALPAN"

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.