Votează cele mai bune extreme FCSB all-time! Tu faci echipa ideală a roș-albaștrilor și decizi pentru istorie, după 22 de ani cu Gigi Becali!

Votează cele mai bune extreme FCSB all-time! Tu faci echipa ideală a roș-albaștrilor și decizi pentru istorie, după 22 de ani cu Gigi Becali!
  • Publicat:
  • Actualizat:

În cea mai tare provocare ProSport pentru suporterii celei mai iubite echipe din România, am aflat deja mai mult de jumătate din echipa ideală FCSB! După 22 de ani în care Gigi Becali a tot făcut primul 11, acum e rândul tău să votezi echipa all-time a celor mai buni fotbaliști roș-albaștri! De astăzi poți să alegi cele mai bune extreme, după ce am descoperit cei mai apreciați portari (AICI), fundași laterali (AICI), stoperi (AICI) și mijlocași centrali (AICI).

Timp de aproximativ două zile vei putea alege din cele 7 propuneri pe care ți le facem pentru fiecare post, extremă dreapta și extremă stânga.

  • Pentru extreme, de la publicarea acestui material și până vineri, 15 martie, ora 05:00 dimineața, votezi opțiunile tale în sondajele din acest articol!

Poți nominaliza un singur fotbalist pe post, iar jucătorul cu cele mai multe voturi la final intră în echipa de vis. Locul doi în viziunea publicului ca număr de voturi devine rezervă în lotul suprem!

Firește, sunt jucători a căror încadrare pe post e relativă. Spre exemplu, Daniel Oprița, care a jucat atât extremă stânga cât și dreapta, dar și al doilea vârf uneori. Iar Florin Tănase, în banda stângă, mijlocaș central ofensiv ori chiar atacant. De fiecare dată, în demersul nostru, a primat postul pe care un jucător s-a consacrat în memoria publicului. Detaliile complete ale campaniei pot fi descoperite AICI.

Cum arată echipa ideală FCSB all-time până acum

Cele mai bune extreme FCSB all-time! Cu cine atacăm pe dreapta? Daniel Oprița?

Din 2002 până în 2007 a jucat Daniel Oprița în roș-albastru, cucerind două titluri de campion (2005, 2006) și Supercupa României (2006). Ulterior antrenor CSA Steaua, Oprița a reprezentat FCSB (din 2003) în 120 de meciuri, reușind 18 goluri și 6 assist-uri. Polivalent, a evoluat ca extremă în ambele benzi, mijlocaș lateral, dar și al doilea vârf!

În cupele europene, Oprița a fost protagonist în trei campanii Cupa UEFA finalizate cu primăvară europeană, cea cu eliminarea lui Southampton plus 1-1 și 0-1 cu Liverpool, campania eliminării Valenciei la penalty-uri și campania UEFAntastică până în semifinalele competiției. Totodată, a contribuit la calificarea echipei în grupele Champions League 2006, jucând contra lui Real Madrid, Dinamo Kiev și Lyon.

Devotamentul lui Bănel Nicoliță, liderul meciurilor all-time pentru FCSB

Bănel Nicoliță a evoluat la echipă în perioada 2005-2011, cucerind toate trofeele interne majore: de două ori titlul de campion național, o Cupă și o Supercupă a României! Este fotbalistul cu cele mai multe meciuri pentru FCSB până azi, 263, și randament bun în acestea: 35 de goluri și 42 de pase de gol!

A participat în trei campanii de grupe Champions League, reușind două pase de gol cu Lyon dar și cu Dinamo Kiev, tur-retur. Una din calificări i se datorează în mare măsură, Bănel marcând în play-off cu Galatasaray și pentru 2-2 la Istanbul, dar și golul calificării, 1-0 acasă! Alte două campanii de grupe Europa League în dreptul lui, evoluând pe Anfield și pe fostul San Paolo din Napoli. Dar, poate cel mai important, campania UEFAntastică din 2006, când a marcat dublă în deplasare cu Betis Sevilla (3-0 după 0-0 la București) și golul pentru 1-1 în sferturile cu Rapid!

Alex Chipciu, inima echipei roș-albastre o jumătate de deceniu!

Trei titluri de campion, Cupa României, Supercupa României și două trofee Cupa Ligii stau în vitrina lui Alexandru Chipciu pentru perioada 2011-2016 când a jucat în roș-albastru! A făcut-o ca extremă dreapta și stânga, mijlocaș central ofensiv, ba chiar fundaș dreapta sau atacant central! În 169 de partide, per total, cu 34 de goluri și 38 de assist-uri care au cucerit tribunele!

Alex a evoluat în grupele Champions League 2013 și grupele Europa League 2014, însă cea mai reprezentativă campanie este EL 2012/2013 când, după calificarea din grupe cu Stuttgart, Copenhaga și Molde, a contribuit la fantastica eliminare a Ajax-ului din primăvara europeană (2-0 la București și succes la penalty-uri după 0-2 în tur), plus un 1-0 de colecție cu Chelsea!

„Motoreta” Adi Popa, 228 de meciuri și 8 trofee 

Opt trofee a cucerit Adrian Popa în roș-albastru, o galerie compusă din trei titluri de campion, două Cupe ale României, două Cupa Ligii și o Supercupă a României. A jucat la FCSB în perioadele 2012-2017 și 2019-2020, ultima oară împrumutat de la Reading FC. În total, 288 de meciuri cu 27 de goluri și 48 de pase de gol pentru „vitezistul” din bandă.

A evoluat în grupele Champions League 2013 (5 din 6 meciuri, cu Schalke, Chelsea și Basel), în grupele Europa League 2014 și 2016, dar mai ales în campania EL din 2014 care a adus și primăvara europeană încununată cu eliminarea marelui Ajax Amsterdam plus un 1-0 la București cu Chelsea!

Tricolorul Dennis Man, un talent de calibru

Câștigător al Cupei României 2020, Dennis Man e poate ultimul produs de export de cotă uriașă al FCSB. A petrecut în roș-albastru perioada 2016-2021, reușind 49 de goluri și 29 de assist-uri în 146 de partide, preponderent ca extremă dreaptă, dar și ca atacant central ori al doilea vârf.

În cupele europene, cu Man pe teren, echipa a învins Lazio Roma, 1-0 în primăvara europeană EL 2018 și Viktoria Plzen, 4-1 în deplasare, în preliminariile Champions League 2017. În campionat, contra marilor rivali dinamoști, Dennis are nu mai puțin de 4 pase de gol și un gol!

Olimpiu Moruțan, un pasator de gol fenomenal

În perioada 2018-2021 a evoluat Olimpiu Moruțan în tricoul roș-albastru, câștigând Cupa României 2020 și cumulând 107 partide, cu 14 goluri marcate și nu mai puțin de 30 de assist-uri, un randament fantastic în postura de servant ofensiv! Deseori folosit pe post de mijlocaș central cu responsabilități în atac, s-a consacrat inclusiv în flancul drept.

În Superliga 2020 a avut o serie uluitoare de 9 partide în care a reușit 9 pase de gol și să înscrie de două ori, toate transformându-se în victorii pentru FCSB!

Ultima extremă dreapta cu cifre remarcabile, Andrei Cordea

În intervalul 2021-2023, Andrei Cordea a reușit 16 goluri și 13 pase de gol în 95 de meciuri disputate reprezentând culorile echipei, poate ultima extremă dreapta, cronologic vorbind, cu randament de top la FCSB, până în acest sezon aflat în curs de desfășurare.

În campania Conference League 2022, Cordea a reușit două goluri esențiale în preliminarii (1-0 cu DAC Streda și la 3-1 cu Viking FK după 1-2 în tur), marcând apoi și în grupe, contra lui West Ham.

O mențiune pe banda dreaptă

Pe lângă cele 7 opțiuni ProSport propuse pentru vot, la fiecare post evidențiem azi câte o „mențiune”. Criteriile sunt subiective și tocmai subiectivismul demersului nostru și al votului suporterilor fundamentează echipa ideală din ultimii 22 de ani!

Janos Szekely. Câștigător al Cupei României, a reușit 11 pase de gol și 7 goluri în 72 de meciuri pentru roș-albaștri din perioada 2008-2011, evoluând în 4 meciuri din campania grupelor Champions League 2008 (Lyon, Bayern Munchen, Fiorentina) și în două campanii de grupe Europa League (2009 și 2010).

Celelalte extreme dreapta în roș-albastru din 2003 până azi

Extreme dreapta: Alexandru Băluță, Marius Croitoru, Cătălin Golofca, Robert Grecu, Robert Ion, Antonio Jakolis, Marius Onofraș, David Miculescu, Tudor Moldovan, Thierry Moutinho, Luis Phelipe, Mihai Roman, Dorin Rotariu, Diogo Salomao, Antonio Semedo, Paul Szecui, Alexandru Târnovan

Votul s-a încheiat, rămâi pe ProSport pentru a descoperi rezultatele!

Șapte propuneri pe banda stângă, începem cu Gabriel Boștină!

Dublu campion al României cu roș-albaștrii, în 2005 și 2006, Gabriel Boștină a sosit la echipă încă din 2002, dar ancheta noastră acoperă doar performanțele lui începând din ianuarie 2003. Adică 138 de meciuri cu 16 goluri și 5 pase de gol pentru mijlocașul stânga utilizat extremă și devenit, ulterior, și mijlocaș central ofensiv.

Până în 2007, când a părăsit echipa, Boștină a jucat cu Lyon și Real Madrid în grupele Champions League 2006, a contribuit la eliminarea lui Southampton din Cupa UEFA 2003, dar mai cu seamă la campania 2005/06 din aceeași competiție, încununată cu eliminarea Valenciei, deținătoarea trofeului, din primăvara europeană, și la campania UEFAntastică din 2006, finalizată în semifinale competiției continentale.

Pasator și soluție utilă oricând, Vasilică Cristocea

În perioada 2006-2008 a reprezentat Vasilică Cristocea culorile roș-albastre, devenind campion național și câștigător al Supercupei României (2006). Un total de 66 de partide cu 13 pase de gol și 6 goluri pentru fotbalistul care a bifat meciuri în două campanii de grupe Champions League (2006 și 2007), titular cu Arsenal, Dinamo Kiev și Olympique Lyon.

Din postura de rezervă, Cristocea a fost parte a grupului UEFAntastic din 2006, jucând la 1-1 cu Rapid în sferturile de finală, dar și pe finalul meciurilor cu Heerenveen și Betis Sevilla.

Cristi Tănase, șase campanii de grupe europene și gol pe Anfield

În 230 de meciuri întinse pe perioada 2009-2015 a jucat Cristian Tănase pentru roș-albaștrii, jucător esențial al perioadei și unul dintre cei mai talentați fotbaliști din generația lui. Pentru FCSB a reușit 30 de goluri și 48 de assist-uri, utilizat inclusiv ca mijlocaș stânga sau mijlocaș central ofensiv, în spatele vârfului. Trei titluri de campion, două Cupe ale României și o Supercupă în palmaresul său!

Titular în grupele Champions League 2013, a jucat în nu mai puțin de 5 ediții ale grupelor Europa League!, iar trei s-au încheiat cu primăvară europeană! De neuitat rămâne eliminarea lui Ajax, 2-0 și calificare la penalty-uri după 0-2 în tur și victoria cu Chelsea la București, ulterioară. Și golul lui Tănase pe Anfield!

Algerianul tehnic, Jugurtha Hamroun

Câștigător al Cupei Ligii în 2016 cu roș-albaștrii, când a marcat în finală, Jugurtha Hamroun a petrecut o perioadă scurtă la echipă, 2015-2016, dar a oferit un randament bun și a fost apreciat de suporteri pentru cele 11 goluri și 7 assist-uri în 44 de partide. I

nclusiv în cupele europene, algerianul a demonstrat valoare, marcând de două ori și oferind două pase de gol în preliminariile Champions League.

Florin Tănase, dublu golgheter și căpitan

În intervalul 2016-2022, Florin Tănase a fost liderul roș-albaștrilor, căpitan și unul dintre cei mai eficienți jucători ofensivi. A strâns 228 de meciuri la FCSB cu 83 de goluri și 41 de assist-uri, golgheter al campionatului în două ediții consecutive, 2021 și 2022. Tricolorul a fost utilizat atât extremă stânga, cât și mijlocaș central ofensiv, inter sau atacant central!

A participat în două campanii de grupe Europa League, 2016 și 2018, a doua finalizată cu primăvară europeană și un 1-0 de colecție cu Lazio Roma. Per total, 32 de meciuri în competițiile continentale pentru Florin Tănase.

Exploziv, eficient și iute, Florinel Coman!

Sosit în 2017 la echipă, Florinel Coman a devenit unul din jucătorii exponențiali ai roș-albaștrilor și fotbalist de echipă națională. Câștigător al Cupei României 2020, are până azi un total impresionant de 226 de meciuri pentru FCSB, în care a reușit 59 de goluri și 60 de assist-uri, statistici de excepție!

Prezent în grupele Europa League 2017 și Conference League 2022, cu 2 goluri și 2 pase de gol în preliminariile pentru ultima dintre campanii, Florinel este protagonistul actualului sezon din Superligă, cu 14 goluri și 8 assist-uri în 27 de partide din sezonul regular!

Un talent sclipitor al generației sale, Tavi Popescu

La doar 21 de ani împliniți în decembrie, Octavian Popescu are deja nu mai puțin de 151 de partide în tricoul roș-albastru, pentru care a reușit 21 de goluri și 22 de pase de gol. Sosit în 2020 la FCSB, internaționalul cu 7 apariții pentru naționala de seniori este extemă stânga, dar e folosit inclusiv în banda dreaptă, ca atacant central sau al doilea vârf.

Titular în toate cele 6 partide din preliminariile Conference League 2022, a contribuit la calificarea în grupele acestei competiții europene unde a fost om de bază. Unul dintre cei mai talentați jucători ai generației sale în fotbalul românesc, are încă timp pentru a-și împlini potențialul.

O mențiune pe banda stângă

Pe lângă cele 7 opțiuni ProSport propuse pentru vot, la fiecare post evidențiem azi o „mențiune”. Criteriile sunt subiective și tocmai subiectivismul demersului nostru și al votului suporterilor fundamentează echipa ideală din ultimii 22 de ani!

William Amorim. Brazilianul a reușit 10 assist-uri și 4 goluri în doar 53 de meciuri, în anii 2016-2017. Om de bază în grupele EL 2016, inclusiv la 1-1 cu Villarreal, 1-1 și 0-0 cu Zurich, 2-1 cu Osmanlispor.

Celelalte extreme stânga în roș-albastru din 2003 până azi

Daniel Benzar, Andrei Burlacu, David Caiado, Sebastian Chitoșcă, Gigel Coman, Florin Costea, Adrian Cristea, Cristian Dumitru, Rareș Enceanu, Valentin Gheorghe, Rafal Grzelak, Artavazd Karamyan, Arman Karamyan, Alexandru Mitriță, Alexandru Musi, Ionuț Năstăsie, Adrian Niță, Răzvan Ochiroșii, Cristian Onțel, Adrian Stoian, Matei Tănasă

Votul s-a încheiat, rămâi pe ProSport pentru a descoperi rezultatele!

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…