Votează cel mai bun portar FCSB all-time! Tu faci echipa de vis pentru istorie, 22 de fotbaliști din cei 22 de ani cu Gigi Becali!

Votează cel mai bun portar FCSB all-time! Tu faci echipa de vis pentru istorie, 22 de fotbaliști din cei 22 de ani cu Gigi Becali!
  • Publicat:
  • Actualizat:

De azi începe cea mai tare provocare ProSport pentru suporterii celei mai iubite echipe din România! După 22 de ani în care Gigi Becali a tot făcut primul 11, acum tu votezi echipa all-time a celor mai buni fotbaliști roș-albaștri! Începem cu goalkeeperii, așadar votează cel mai bun portar FCSB!

Timp de aproximativ două zile vei putea alege din cele 7 propuneri pe care ți le-am pregătit.

  • Pentru portar, de la publicarea acestui material și până duminică, 3 martie, ora 05:00 dimineața, votezi opțiunea ta în sondajul de la finalul acestui articol!

Poți vota un singur jucător o dată, iar fotbalistul cu cele mai multe voturi la final intră în echipa de vis, pe când locul doi devine rezervă în lotul suprem! Detaliile complete ale campaniei pot fi descoperite AICI. Ești pregătit să scrii istorie, după ce eroii roș-albaștri au făcut-o în teren?

Votează cel mai bun portar FCSB all-time! Un bielorus deschide epoca

Vasili Hamutovski a apărat pentru echipă din vara lui 2003 până în ianuarie 2006, într-un total de 76 de meciuri în toate competițiile. Și a păstrat poarta intactă în 36 din cele 76 de partide! A cucerit două titluri de campion (2005 și 2006) și inima suporterilor prin prestațiile lui mai mereu sigure.

vasili hamutovski proteste belarus portar fcsb

Hamutovski a fost între buturi în 2003 la eliminarea din cupele europene după dublă manșă a lui Southampton (1-1 în deplasare și 1-0 acasă), dar și la 1-1 cu Liverpool în Ghencea mai apoi, în fața lui Gerrard, Heskey și Kewell. Tot el a apărat în eliminarea dramatică a Valenciei, deținătoarea Cupei UEFA la acel moment, din primăvara europeană în 2005, inclusiv la loviturile de departajare din returul de poveste. Apoi, a fost titular în 0-0 cu Villarreal.

Regretatul Martin Tudor, un simbol roș-albastru și după 2003

Martin Tudor a reprezentat echipa roș-albastră din 1999 până în 2005, cucerind două titluri de campion, dar doar din cel 2005 intră pe intervalul de timp acoperit de demersul nostru. Rezerva lui Hamutovski în ediția 2003/04, în sezonul următor a apărat deseori în fața bielorusului.

A fost titular, în 2004, la 2-0 cu Standard Liege în grupele Cupei UEFA. Per total, în cele două sezoane cuprinse, 17 meciuri fără gol primit dintr-un total de 30, procentaj foarte bun.

În martie 2020, la doar 43 de ani, fostul portar Martin Tudor a murit în urma unui infarct.

Doar un gol primit în 5 meciuri spre semifinalele Cupei UEFA!

Carlos Fernandes a rămas în amintire prin stilul flamboaiant, deși uneori nesigur. A prins 37 de meciuri la echipă, în anii 2006-2007, dar dintre acestea nu mai puțin de 14 au fost în cupele europene! Lusitano-angolezul a fost pe teren în parcursul magic din Cupa UEFA 2005/2006, iar până la returul amar, 2-4 cu Middlesbrough din deplasare, încasase un singur gol în 5 meciuri cu Betis Sevilla, Rapid București și englezii în turul de pe teren propriu!

Ulterior, Carlos a fost titular în fabulosul 4-1 din deplasare cu Dinamo Kiev în Liga Campionilor, dar și în dubla premergătoare care facilitase accesul în grupe, contra belgienilor de la Standard Liege.

Carlos Fernandes a cucerit titlul și Supercupa României alături de FCSB

Robinson Zapata, columbianul spectaculos

Columbianul Robinson Zapata a jucat în perioada 2007 – ianuarie 2011 în numai puțin de 111 meciuri ale roș-albaștrilor, consacrându-se prin paradele spectaculoase și reflexele de excepție. Deși nu a cucerit trofee cu echipa, a apărat în 12 meciuri din grupele Ligii Campionilor, contra unor adversari precum Arsenal, Bayern Munchen, Fiorentina, Sevilla sau Lyon.

Apreciat de tribune și de coechipieri, s-a transferat ulterior la Galatasaray, formație pe care o eliminase cu roș-albaștrii din preliminariile Ligii Campionilor în 2008, după 2-2 în Turcia și 1-0 la București, meci în care a închis poarta în fața lui Shabani Nonda, Arda Turan sau Harry Kewell.

Apără Tătărușanu!

Timp de cinci sezoane, din 2009 până în 2014, Ciprian Tătărușanu s-a confundat cu performanța de top a echipei intrând inclusiv în legendă prin strigătul comentatorilor, „apără Tătărușanu!”. A cucerit două titluri de campion, o Cupă și o Supercupă a României în tricoul roș-albastru, plecând ulterior la Fiorentina în Serie A.

Din cele 188 de meciuri ale lui Tătărușanu la FCSB, 43 au fost în cupele europene! De neuitat vor rămâne revenirea de la 0-2 în tur și victoria la penalty-uri cu Ajax Amsterdam din 2013, unde Ciprian a avut o contribuție majoră, sau acel 1-0 ulterior cu Chelsea la București, când a ținut tabela intactă în dreptul echipei sale în fața lui Lampard, Oscar, Hazard și Fernando Torres.

Profesionistul serios, Florin Niță

Florin Niță a apărat pentru FCSB în 117 partide din anii 2013 – 2018, devenind practic urmașul lui Tătărușanu, în mai multe perioade. Cu reflexe formidabile în situațiile unu contra unu și o abordare admirabilă a profesiei de fotbalist, Niță a devenit rapid favorit al publicului.

Mereu umil și concentrat să dea totul pentru echipă, are 6 trofee cucerite, între care două titluri de campion, două Cupe ale Ligii, o Cupă a României și o Supercupă. Practic, în toate competițiile interne existente la acel moment!

Giedrius Arlauskis, impecabil la ultimul titlu și event

Un singur sezon a apărat Giedrius Arlauskis la FCSB, cel 2014/2015, dar suficient cât să cucerească titlul de campion, Cupa României și Cupa Ligii! Sosit de la Rubin Kazan, lituanianul a fost titular indiscutabil în ultima campanie de campioni a roș-albaștrilor. Acesta a ieșit fără gol primit în 13 din cele 25 de meciuri de Superligă în care a jucat acel sezon!

Mai mult, cu el între buturi, FCSB a pierdut doar unul din cele 6 meciuri ale preliminariilor Champions League, și acela la penalty-uri, cu Ludogoreț Razgrad.

Două „mențiuni” pentru cel mai bun portar FCSB

Pe lângă cele 7 opțiuni ProSport propuse pentru vot, la fiecare post vom evidenția „mențiuni”. Criteriile sunt subiective și tocmai subiectivismul demersului nostru și al votului suporterilor fundamentează echipa ideală din ultimii 22 de ani!

Cornel Cernea. Deși din 2005 până în 2009 la echipă, doar în sezonul 2006/07 a prins mai multe meciuri. Campion în 2006 și câștigător al Supercupei României, a avut șansa să apere la 0-1 pe Bernabeu cu Real Madrid în Liga Campionilor (2006), când a fost însă co-autor la autogolul lui Nicoliță. A contribuit la 1-1 cu Lyon în deplasare și 1-1 cu Dinamo Kiev pe teren propriu, în grupele aceluiași sezon de Champions League, când la adversari jucau fotbaliști precum Ben Arfa, Govou, Carew sau Milevsky.

Ștefan Târnovanu. La doar 23 de ani se apropie deja de 100 de meciuri pentru FCSB în toate competițiile. Deși nu a cucerit încă un trofeu cu roș-albaștrii, a debutat pentru echipa națională semn că prestațiile tot mai sigure pentru un portar de vârsta lui îi recomandă potențialul. Are toate șansele să avanseze spre galeria portarilor de calibru ai echipei.

Ceilalți portari în tricou roș-albastru din 2003 până azi

  • Cristian Bălgrădean, Valentin Cojocaru, Răzvan Ducan, Eugen Nae, Andrey Nazario, Răzvan Stanca, Eduard Stăncioiu, Cătălin Straton, Mihai Udrea, Cosmin Vâtcă, Andrei Vlad

Votul s-a încheiat, rămâi pe ProSport pentru rezultate și câștigător!

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se scaldă în lux la 20 de ani
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se scaldă în lux…
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…