UTA – U Cluj! Cum vrea Balint să învingă trupa lui Sabău!

Redactor:
Călin Mnerie
UTA - U Cluj! Cum vrea Balint să învingă trupa lui Sabău!
  • Publicat:

La capătul unui sezon regular foarte slab, utiștii s-au clasat pe loc retrogradabil în Superligă, cu promisiunea că vor schimba „foaia” în play-out, dar au pierdut la Ploiești, cu Petrolul. A doua reprezentație din play-out va avea loc sâmbătă, 1 aprilie, ora 12:00, pe teren propriu cu Universitatea Cluj.

„Au aproape o altă echipă față de meciurile jucate pe teren propriu”

Forma adversarului este primul lucru de care ar trebui să țină cont antrenorul și jucătorii „Bătrânei Doamne”. De la preluarea echipei de către Ioan Ovidiu Sabău, U. Cluj a lăsat-o pe UTA în urmă, punând la păstrare 18 dintre cele 30 de puncte aflate la dispoziție. La fel de adevărat este că „șepcile roșii” au făcut din „Cluj Arena” o adevărată fortăreață, în timp ce pe terenuri străine s-a descurcat mai greu suferind inclusiv corecții, precum cele de la Craiova (0-5 cu FC U 1948) sau în vecini, la Cluj, 0-4 cu campioana CFR Cluj.

„Într-adevăr, statistic vorbind, U. Cluj a câștigat mai mult acasă. Afară au avut câteva meciuri în care, practic, au fost aproape altă echipă față de meciurile pe care le-au jucat pe propriul stadion. Au avut și niște înfrângeri destul de clare, dar, una peste alta, este o echipă care are destule puncte forte. Dar, dacă noi vom reuși să punem probleme, să punem presiune și să fim eficienți, bineînțeles, pot avea probleme și putem îndrepta soarta punctelor către noi”, susține Laszlo Balint, care e la primul duel ca antrenor cu Ioan Ovidiu Sabău: „De la antrenor la antrenor în meci direct nu-mi aduc aminte să-l fi întâlnit, dar nu are importanță. Eu am un respect deosebit pentru Neluțu Sabău, este o figură marcantă a fotbalului românesc, atât prin ceea ce a reușit ca fotbalist, dar și ca antrenor. Chiar dacă într-adevăr, revenirea lui în această iarnă s-a petrecut după o perioadă destul de lungă în care a stat departe de această meserie și chiar departe de gazon”.

Balint a subliniat experiența lui Filip și Nistor

Vorbind în detaliu despre adversarul de sâmbătă, antrenorul „roș-albilor” a remarcat experiența unor fotbaliști ca Nistor sau Filip în centrul liniei mediane.

„Este evident că întâlnim o echipă într-un moment bun, U. Cluj e una din echipele participante în acest turneu play-out aflată într-o formă sportivă foarte bună. Au în componență jucători cu experiență și chiar cu calitate peste medie. Compartimentul ofensiv este unul destul de penetrant, au jucători cu calitate individuală, capabili să rezolve multe situații de unu contra și să găsească soluții pe momentele respective. Apoi, au un compartiment median în care excelează, din punctul meu de vedere, jucători cu experiență precum Filip sau Dan Nistor și un compartiment defensiv destul de bine pus la punct. Chiar portarul, un jucător sub vârstă, a demonstrat siguranță, cel puțin în ultima perioadă. Deci, suntem conștienți că, cel puțin prin prisma calității adversarului și modului în care au evoluat în ultima perioadă, o să ne aștepte un meci foarte complicat. Cu atât mai mult cu cât pentru noi acest acest vine meci într-un moment greu, dar trebuie să găsim resursele pentru a câștiga. Eu cred că avem puterea necesară să facem asta”, a adăugat Balint, care nu-i va avea la dispoziție mâine pe Erico, Isac și Marrone (accidentați), Abeid (care revine de la echipa națională a Mauritanei de abia vineri noapte), dar nici pe Balauru, Stahl, Cibi sau Pășcălău, din rațiuni de ordin tehnico-tactic. Revin cel puțin pe banca de rezerve Vukcevic, Benzar, Iacob sau Keșeru.

Sabău: „Noi nu avem forța lor fizică, dar avem inteligență, știm să jucăm fotbal”

U. Cluj a bătut-o cu 2-0 pe FC Argeș înainte de pauza cauzată de meciurile echipei naționale și speră într-un rezultat pozitiv și la Arad, cu UTA.

„Am avut o perioadă în care ne-am pregătit destul de bine, am avut încredere și entuziasm după ultimul joc. Au apărut mici probleme de sănătate, încercăm să recuperăm anumiți jucători. Pentru UTA poate nu e un meci decisiv, însă unul foarte important. De altfel, și pentru noi e la fel. Trebuie să fim concentrați pe obiectivul nostru, să nu cedăm. Tot timpul am atras atenția, e nevoie de acea stare de spirit care te ajută să progresezi. Noi am arătat bine atunci când ne-am și pregătit foarte bine. Cred că așa va trebui să arătăm și la Arad, trebuie să avem încredere să jucăm fotbal, să nu ne fie teamă”, a spus Ioan Ovidiu Sabău în conferința de presă ce a precedat deplasarea de pe Mureș.

Ca și alți tehnicieni din Superligă, „principalul” lui „U” a vorbit despre jocul mai bărbătesc al arădenilor.

„Am înțeles că UTA e o echipă agresivă, care joacă dur. E o carcateristică a lor, asta știu să facă, să lupte pentru fiecare minge, să-și câștige duelurile unu la unu și să joace la limită, acuma depinde și cine va arbitra și maniera de arbitraj. Dar, pe lânga asta, noi trebuie să știm cum să abordăm astfel de dueluri, să tăiem elanul adversarului. Noi nu avem forța lor fizică, dar avem inteligență, știm să jucăm fotbal. Arătăm ca o echipă discplinată, cu entuziasm. Trebuie ca toți jucătorii să fie implicați și să dea tot. Din punct de vedere fizic și al organizării, UTA a arătat destul de bine. Au fost unele meciuri în care au pierdut pe final, dar rămân o echipă care nu abandonează lupta niciodată. Nu trebuie să mergem acolo cu o stare de mulțumire dată de faptul că stăm bine în clasament sau că am putea juca un baraj de cupe europene. Cu un joc pierdut ești la diferență foarte mică de ultimele clasate. Eu sunt conștient că obiectivul nu e realizat și sper să înțeleagă asta și jucătorii”, a adăugat Sabău, care s-a declarat dezamăgit de faptul că formația sa a fost programată să joace la amiază (ora 12) și crede că evoluția jucătorilor va fi influențată de acest aspect. „Moțul” a anunțat absența atacantului Thiam, în timp ce pe Nistor și Filip i-a dat incerți.

Formații probabile:

UTA: Kucher – Benzar, Chindriș, Benga, Roger jr. – Batha, Anton – Postolachi, Ubbink, R. Pop – Milosevic.

U. Cluj: Gorcea – Martic, Miron, Ispas, Chipciu – Pires, Nistor, Filip – Remacle, Ze Gomes, Bic

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Mircea Grigoriu (București), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Ionuț Coza (Ilfov).

Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea).

Observator FRF: Nicoale Grigorescu (Timișoara)

Observator LPF: Dan Potocianu (București).

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat…
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele