UTA, la prima finală din play-out! Laszlo Balint: „Deplasare complicată la Ploiești, dar plecăm cu gândul să câștigăm și să depindem doar de noi!”

Redactor:
Călin Mnerie
UTA, la prima finală din play-out! Laszlo Balint: „Deplasare complicată la Ploiești, dar plecăm cu gândul să câștigăm și să depindem doar de noi!”
  • Publicat:

Din momentul în care a devenit clar că obiectivul stagional al echipei UTA va fi salvarea de la retrogradare, adică undeva de prin luna octombrie, speranțele arădenilor s-au legat mai degrabă de play-out-ul Superligii. Asta pentru că „roș-albii” schimbaseră la nivelul băncii tehnice și, chiar dacă vorbim despre o revenire, cea a lui Laszlo Balint, o perioadă de reacomodare era necesară, dar și pentru că finalul sezonului regular se anunța infernal, cu meciuri cu Farul, CFR Cluj, FCSB și U Craiova, din care – de altfel – s-au obținut doar trei puncte, cele cu vicecampioana pe teren propriu.

Competiția „ori la bal, ori la spital” pentru UTA, așa cum a denumit-o chiar antrenorul „Bătrânei Doamne”, începe astăzi seară (ora 20:30), la Ploiești, împotriva Petrolului, una dintre cele trei formații promovate în vara trecută, ce a surprins mai ales în toamnă prin rezultatele sale pozitive.

Laszlo Balint: „Cel mai încins play-out de la inițierea acestui format în Liga 1!”

Prahovenii chiar au prins destule etape pe loc de play-off, dar – până la urmă – au rămas să lupte pentru supraviețuire, schimbând, la rândul lor, antrenorul. Cu șase runde înainte de concluzia sezonului regular, Florin Pîrvu i-a luat locul lui Nicolae Constantin, iar „lupii galbeni” au pus la păstrare cele 6 puncte ce i-au plasat pe poziția a 8-a, cea de-a doua a play-outului.

„Debutăm în cu totul un alt campionat, atât pentru noi, cât și pentru celelalte competitoare angajate play-out, care se anunță a fi cel mai încins de la inițierea acestui format de competiție în Liga 1. Pentru noi este o deplasare complicată la Ploiești, chiar dacă Petrolul nu a traversat în ultima perioadă o formă foarte bună. Cu toate astea, a încheiat sezonul regular cu o victorie în care a afișat în multe momente consistență. Au fost destul de periculoși și în compartimentul ofensiv, Irobiso, Grozav sau Jair sunt jucători care pot face oricând diferența, iar pe lângă asta au o structură defensivă foarte bine pusă la punct. Noi trebuie să fim la un nivel foarte bun dacă vrem să câștigăm acest meci și plecăm cu gândul acesta”, anunță Laszlo Balint.

„Ei se confruntă cu anumite probleme, noi cu problema clasamentului”

Spre deosebire de UTA, Petrolul a avut un sezon zbuciumat din punct de vedere financiar, jucătorii și antrenorii având în permanență restanțe de ordin pecuniar.

„Sunt două planuri distincte, să spunem. Partea asta cu problemele legate de finanțe sau alte probleme interne, pe care nu aș vrea să le comentez și partea sportivă legat de partea sportivă, cu rezultate bune, dar și neconvingătoare, cel puțin în acest debut de 2023. Au schimbat și antrenorul, dar nu pentru că au vrut ei, din ce știu eu. Nae Constantin și-a înaintat demisia, probabil a fost un cumul al acestor factori care influențau și partea sportivă. A venit Florin Pîrvu, un alt antrenor cu istoric petrolist, un om care cunoaște foarte bine clubul și care are o relație foarte bună cu galeria, cu suporterii, care știe ce înseamnă Petrolul Ploiești. Au fost destul de exuberanți  după meciul de la Pitești, pentru că au luat trei puncte foarte importante pentru ei împotriva unei contracandidate. Concluzionând, e clar că se confruntă cu anumite probleme, în timp ce noi ne confruntăm cu problema clasamentului. Dar, cel puțin acum, la startul play-out-ului, clasamentul este destul de strâns și două victorii legate te pot duce chiar în bătălia pentru barajul pentru Conference League. Așadar, mergem să câștigăm la Ploiești, noi – de fapt – niciodată nu am intrat pe teren cu altă abordare. Dar, e clar, în funcție de desfășurarea meciurilor, la sfârșit te poți declara mulțumit și cu un punct, mai ale că în acest play-out consider că fiecare punct va fi extrem de important în economia clasamentului final. Este foarte, foarte mult echilibru, atât în ceea ce privește valorile echipelor implicate în acest play-out, cât mai ales în clasament. Dar, nu stăm să ne uităm la alții, e important că totul e la noi, adică depindem de noi. Doamne ferește, nici nu mă gândesc să ajungem într-o situație în care. nu știu, în ultima sau penultima etapă să uităm la alte rezultate. Nu vrem să fie lucrurile așa, ci să țină totul de noi, de ceea ce facem pe teren și să terminăm acest sezon cu capul sus”, a mai punctat antrenorul arădenilor.

„Niciodată nu am transmis echipei să ne mulțumim cu puțin”

Cel puțin în deplasarea din Gruia, cu CFR Cluj, UTA a început cu un sistem ceva mai defensiv, cu trei fundași centrali, pe care Laszlo Balint l-ar mai putea propune și în viitor.

„Eu cred că noi am arătat spirit ofensiv în fiecare meci, nu cred că în ultima perioadă, cel puțin, se poate consemna un meci în care noi am stat preponderent în defensivă, indiferent că a fost vorba despre FCSB, Farul sau Rapid, toate echipele din play-off. Noi nu am fost în situația în care să ne mulțumim cu puțin și eu niciodată nu am transmis treaba asta echipei, tot timpul abordăm meciul la victorie. Că uneori putem să atacăm mai mult, asta depinde și de adversar. Sunt adversari care îți dau mai multe spații, sunt adversari care se închid mult mai bine. Spre exemplu, CFR-ul, după ce au rămas în inferioritate, au coborât blocul defensiv și la ce jucători au pe axul central, nu era ușor să o desfaci . Chiar și așa, am avut foarte multe cornere,  momente statice, mingi trimise în careu, dar depinde foarte mult și de adversar. Dar, lucrurile sunte clare, ne dorim să câștigăm fiecare meci în parte, pentru asta trebuie să atacăm, să dăm goluri, doar nu suntem singuri pe teren”, a mai transmis Balint, care nu i-a deplasat la Ploiești pe Iacob, Keseru, Isac, Vukcevic, Benzar și Cibi, în timp ce pe Mociu și Șteau îi va trimite cu UTA U18 la Sfântu Gheorghe pentru etapa din play-offul Ligii de Tineret.

Florin Pîrvu: „UTA, o echipă în creștere, dar vrem să dictăm noi jocul”

Cel puțin în anul 2023, Petrolul este sub UTA ca puncte acumulate (6 față de 8), dar la finalul sezonului regular ploieștenii aveau +9 față de arădeni, care după înjumătățire au rămas patru la startul play-outului. Mâine seară, Petrolul se va afla în fața unei alte concurente în cursa spre salvare, pe care deja a învins-o în acest sezon pe „Ilie Oană”, cu 2-1, chiar la primul meci al lui Laszlo Balint de la revenirea în „alb-roșu”.

„Se poate spune că de la acel meci, UTA este în creștere. A câștigat și cu FCSB, joacă agresiv, la minge, dar sper ca noi să ne ridicăm la cel mai bun nivel al nostru și să dictăm noi jocul. Nu tratăm special nici un jucător de la UTA, important este ca noi să fim bine. Ca și noi, UTA e o echipă de tradiție a fotablului românesc, cu un lot bun și un antrenor la fel de bun, dar și noi suntem în creștere. La ultimul meci am făcut un joc bun și am câștigat, premisele sunt pentru un meci disputat. Obiectivul nostru în play-out este să o luăm meci cu meci, iar primul dintre ele este cu UTA. Am încredere că băieții sunt pregătiți și că jucăm în fața propriilor suporteri. Chiar fac un apel la suporterii petroliști să vină la stadion să ne susțină, avem mare nevoie de ei”, a spus Florin Pîrvu, antrenorul ploieștenilor, care nu va putea conta pe Seto (suspendat), respectiv Huja și Moldoveanu, accidentați de ceva timp.

Arbitrul de centru la meciul de astăzi va fi experimentatul Sebastian Colțescu.

Formații probabile din meciul Petrolul – UTA:

Petrolul: Vâlceanu – Papp, Meijers, Lima Santos – Doua, A. Dumitriu, Purtic, Jair, Țicu – Grozav, Irobiso.

UTA: Kucher – Roger jr, Erico, Benga, Abeid – Batha, Anton – R. Pop, Ubbink, Otele – Milosevic.

 

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Italienii au reacționat, după ce s-a aflat ce propunere a primit Cristi Chivu de la o cvadruplă câștigătoare UCL
Italienii au reacționat, după ce s-a aflat ce propunere a primit Cristi Chivu de la o cvadruplă câștigătoare UCL
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se întâmple cu el
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se menține în formă maximă
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se menține în formă maximă
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână:
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă, cum s-a făcut!"
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul pleca…
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul pleca…
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri