Universitatea Craiova – FC Botoșani 5-1, în etapa a 11-a din Superliga | Oltenii făcură spectacol pe „Ion Oblemenco”! Cine-i mai salvează pe moldoveni din drumul către Liga 2?

Universitatea Craiova - FC Botoșani 5-1, în etapa a 11-a din Superliga | Oltenii făcură spectacol pe „Ion Oblemenco”! Cine-i mai salvează pe moldoveni din drumul către Liga 2?
  • Publicat:
  • Actualizat:

Meciul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani s-a disputat duminică, în cadrul etapei cu numărul 11 din Superliga și s-a încheiat cu victoria oltenilor, scor 5-1.

Danciu a deschis scorul încă din minutul 10, iar Crețu a înscris pentru 2-0 în minutul 35. Moldovenii au redus însă din diferență după doar patru minute, stabilind și rezultatul primei reprize.

În partea a doua a jocului, oltenii s-au dezlănțuit. Markovic a marcat în minutul 70, iar Roguljic și-a trecut numele pe tabelă în minutul 89. După un meci bun făcut de Alex Mitriță, prestația sa a fost încununată cu o reușită în minutul 90, din pasa lui Markovic, când a și închis tabela la scorul de 5-1.

Universitatea Craiova – FC Botoșani 5-1, în etapa a 11-a din Superliga

Min. 90+4: Final de meci!

Min. 90: GOOOL Universitatea Craiova! Markovic pasează pentru Mitriță de pe partea stângă, îl găsește pe acesta în fața porții, iar atacantul îndeplinește doar o formalitate.

Min. 89: GOOOL Universitatea Craiova! Intrat în urmă cu 20 de minute, Roguljic își trece și el numele pe tabela de marcaj!

Min. 70: GOOOL Universitatea Craiova! Markovic marchează din fata porții și aduce liniștea în Bănie!

Min. 55: Portarul Popescu salvează miraculos în fața lui Ilic!

Min. 50: Houri ajunge într-o poziție excelentă, dar trage în portar.

Min. 49: N’Goma trage periculos, mingea se duce peste poartă.

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45: Final de primă repriză!

Min. 39: GOOOL FC Botoșani! Florescu pune latul din fața porții la o centrare a lui Pinson.

Min. 35: GOOOL Universitatea Craiova! Alex Crețu finalizează pasa filtrantă a lui Mitriță!

Min. 24: Dican trece razant pe lângă o minge centrată din lovitură liberă! Dacă reușea să ajungă, Popescu nu ar mai fi avut nicio șansă!

Min. 10: GOOOOL Universitatea Craiova! Danciu marchează simplu, cu latul, după o centrare excelentă a lui Mitriță!

Min. 6: Crețu se trezește cu mingea într-o poziție bună, dar trage moale și mingea e respinsă ușor.

Min. 1: A început meciul!

Echipele de start:

Universitatea Craiova: 21. L. Popescu – 23. Căpățână, 6. Screciu, 34. R. Silva, 11. Bancu – 4. A. Crețu, 8. Mateiu, 14. Houri – 37. Danciu, 9. A. Ivan, 28. Mitriță
Rezerve: 1. Lazar, 15. Badelj, 12. Ndong, 27. Kurtic, 7. Ișfan, 10. Baiaram, 24. Roguljic, 20. Markovic, 19. Kojic
Antrenor: Corneliu Papură

FC Botoșani: 68. Ducan – 22. R. Benzar, 32. Șeroni, 3. Mutombo, 26. Creț – 98. Casap, 6. Dican, 8. Florescu – 10. N’Goma, 90. Ilic, 93. Pinson
Rezerve: 82. A. Ureche, 12. Adams, 30. Țigănașu, 80. Cărăușu, 66. Mouaddib, 24. Cioiu, 9. G. Dragomir, 28. Petro, 99. Zabou
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Ion Oblemenco (Craiova)
Arbitru: Vidican Rares George (Satu Mare) / A1: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare), A2: Orbuleţ Mircea (Bucureşti)
Arbitru VAR: Costreie Sorin (Voluntari), Arbitru asistent VAR: Busi Cătălin (Râmnicu Vâlcea)


După rușinea din Cupa României, unde a debutat în faza grupelor cu un egal, scor 1-1 cu CS Tunari, Universitatea Craiova va încerca să obțină un succes în runda cu numărul 11 din Superliga. Oltenilor le va ieși în cale FC Botoșani, „lanterna roșie” a clasamentului și singura formație care nu a obținut nicio victorie în campionat.

Universitatea Craiova vine după o remiză obținută în etapa precedentă, scor 1-1 pe terenul lui U Cluj. Oltenii sunt pe locul 4 în clasament, cu 18 puncte adunate după 10 partide disputate. În cazul unei victorii cu FC Botoșani, trupa finanțată de Mihai Rotaru ar putea ajunge, cel puțin temporar, pe locul 2, în spatele celor de la FCSB.

De partea cealaltă, așa cum am precizat deja, FC Botoșani este pe ultimul loc în clasament. Moldovenii au doar 6 puncte, pe care le-au adunat după 6 egaluri înregistrate în totalul de 10 partide disputate în campionat. Practic, singura victorie obținută de FC Botoșani în actuala stagiune a venit pe 30 august, în finala calificărilor din Cupa României. FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni cu 2-0 și și-a asigurat un loc în grupele Cupei, unde a debutat, însă, cu o înfrângere, scor 1-3 cu Rapid.

La capitolul dueluri directe, situația e ceva mai încurajatoare pentru moldoveni. În ultimele 5 confruntări cu Universitatea Craiova, FC Botoșani s-a impus de două ori. Oltenii au câștigat și ei două partide, iar una s-a încheiat cu o remiză.

În stagiunea precedentă, Universitatea Craiova s-a impus cu 1-0 în turul sezonului regular, iar FC Botoșani a câștigat cu același scor în retur.

Declarațiile antrenorilor

În ciuda poziției pe care o ocupă FC Botoșani în clasament, antrenorul Universității Craiova se teme de confruntarea de duminică:

„Cred că ne așteaptă o partidă dificilă, nu traversăm un moment foarte bun, nu este chiar o perioadă plăcută și trebuie să ne mobilizăm foarte bine, să câștigăm cele trei puncte și să ne reabilităm câtuși de puțin. Venim după o perioadă nu tocmai favorabilă și lucrul acesta putem să-l depășim doar printr-un rezultat pozitiv și un joc bun.

I-am urmărit pe cei de la Botoșani, i-am analizat și este o echipă care funcționează foarte bine defensiv, nu își asumă riscuri pe construcție. Încearcă să practice un fotbal direct pe partea ofensivă și trebuie să avem mare grijă să nu fim surprinși, să facem o prevenție bună și să pune presiune din primul minut.

Jucăm acasă, trebuie să începem agresiv, să începem un pressing și să ne atragem publicul de partea noastră traversând această perioadă și fiind rezultatele mai puțin dorite este clar că lumea este nemulțumită. Ne dorim ca prin modul nostru de a începe jocul și prin prestație să îi atragem de partea noastră și să fie alături de noi”, a declarat Dragoș Bon.

Din tabăra adversă, Dan Alexa a transmis că va face mai multe schimbări la nivelul primului 11, din cauza problemelor pe care le are cu jucătorii accidentați:

„Un meci foarte greu, prin prisma a tot ceea ce se întâmplă. Avem accidentați, o deplasare lungă, jucăm la limita celor 48 de ore. Un meci dificil, o echipă rănită, Universitatea Craiova. O echipă care caută victoria pentru că au probleme foarte mari.

Îmi doresc să am măcar 17-18 jucători apți. La Drole lucrurile sunt clare. La Florescu e foarte greu să joace. Trebuie să găsim variante, să mergem să suferim, să arătăm atitudine și să obținem maxim din jocul ăsta. Nu avem timp să ne plângem. Trebuie să fac niște schimbări în primul 11. E absolut necesar”, a transmis antrenorul celor de la FC Botoșani.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…