Șefii clubului UTA au găsit vinovații pentru sancțiunea primită de la FRF, după bătaia cu dinamoviștii de pe Arcul de Triumf! Aruncă totul pe cei de la CSA Steaua. „Au fost chemați la luptă”. În spatele acțiunii ar sta galeria arădeană care a vrut să se răzbune pe conducere! 

Redactor:
Călin Mnerie
Șefii clubului UTA au găsit vinovații pentru sancțiunea primită de la FRF, după bătaia cu dinamoviștii de pe Arcul de Triumf! Aruncă totul pe cei de la CSA Steaua. „Au fost chemați la luptă”. În spatele acțiunii ar sta galeria arădeană care a vrut să se răzbune pe conducere! 
  • Publicat:

Suporterii echipei UTA Arad au luat foc după decizia Comisiei de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal. Aceasta a suspendat pentru patru etape și terenul echipei din Arad, ca urmare a incidentelor de la meciul dintre Dinamo și UTA, din ultima etapă a sezonului regular. Atunci, fani ai „câinilor” și cei rivali, unii din peluza CSA Steaua – înfrățiți cu galeria formației de pe Mureș – s-au bătut la nivelul gazonului înainte de primul fluier al arbitrului.

Judecătorii sportivi au pedepsit clubul UTA. Altfel, pe lângă abonamente, UTA mai vinde acasă bilete de aproximativ 40 de mii de euro pe meci, așa că echipa ar putea pierde 160 de mii euro, plus cei 20 de mii de euro, atât cât este amenda cu care a venit la pachet cu decizia de azi a Comisiei de Disciplină.

Șefii clubului UTA au găsit vinovații pentru sancțiunea primită de la FRF, după bătaia cu dinamoviștii de pe Arcul de Triumf! Aruncă totul pe cei de la CSA Steaua. „Au fost chemați la luptă”. În spatele acțiunii ar sta galeria arădeană care a vrut să se răzbune pe conducere! 

Șefii clubului UTA au găsit vinovații pentru sancțiunea primită de la FRF: „Frații de la CSA Steaua au fost chemați la luptă!” Cum se apără SCU?

Clubul UTA a anunțat că contestă decizia de azi a Comisiei, dar, pe de altă parte îi acuză direct pe cei din Suporter Club UTA pentru incidentele de la meciul cu Dinamo. E de notorietate conflictul dintre o parte a fanilor, în special din galerie și șefii arădenilor, care sunt acuzați că delapidează clubul.

Acum aceștia din urmă susțin că suporterii în cauză au premeditat bătaia de pe arena „Arcul de Triumf” ca să diminueze încasările și să-i pună în corzi pe „oficiali”.

Iată comunicatul:

„Cu privire la Hotărârea Comisiei de Disciplină din 27.03.2024: „Mulțumim, SCU!”

În urma incidentelor petrecute la meciul Dinamo București – UTA Arad, din data de 08.03.2024, clubul nostru a fost sancționat cu o penalitate sportivă de 100 000 lei și cu programarea a patru jocuri pe teren propriu fără spectatori, amendă record în istoria modernă a clubului.

Până în prezent, SCU a atacat autoritățile locale, persoane din conducerea orașului, conducerea clubului UTA, jucători, antrenori și alte persoane, dar nu s-a oprit la a împrăștia ură și dezbinare…

SCU și-a făcut magazin propriu, cu produse contrafăcute, ca să diminueze veniturile clubului.

Toate acestea au fost tolerate oarecum, dar a devenit de neacceptat, această ultimă acțiune prin care „frații” de la CSA Steaua au fost chemați la luptă, punându-li-se la dispoziție biletele gratuit(!), anticipându-se astfel, incidentele inevitabile dintre cele două grupări.

S-a creat astfel, cadrul „execuției” efective a abonaților clubului și a suporterilor care veneau la meciuri, dar și un impact negativ imens, asupra echipei.

Clubul a câștigat dreptul de a disputa mai multe meciuri acasă, în play-out-ul Superligii 2023-2024, însă vom fi cea mai dezavantajată echipă, rămânând cu un singur meci desfășurat în fața propriilor suporteri în această fază a competiției.

Cu sprijinul autorităților, vom lua toate măsurile pentru ca acest grup format din câteva persoane, din cauza cărora suferă acum un oraș întreg, să nu mai aibă acces pe stadion.

Ne cerem scuze, și în numele lor, de la toți utiștii adevărați.

Vă mai informăm că vom ataca prin recurs Hotărârea Comisiei de Disciplină. Hai UTA!”

Poziția SCU referitor la sancțiunea FRF împotriva clubului UTA

Anticipând, oarecum, acuzele conducerii clubului și dorind să le explice fanilor de rând ai echipei „roș-albe” cum au stat lucrurile la București, Suporter Club UTA a ieșit prima cu un comunicat. Pe scurt, organismul fanilor din Arad susține că „frații” de la Steaua și-au procurat pe cont propriu bilete în sectorul galeriei arădene.

Tot SCU subliniază, la randu-i, că doar fanii bucureșteni s-au bătut pe gazonul de pe „Arcul de Triumf” cu rivalii de la Dinamo, dezicându-se de ei sau mai degrabă de acțiunile lor violente. Este prezentată și o factură în acest sens, datată de pe 11 martie, adică la 3 zile după meci, pe care v-o prezentăm mai jos, alături de textul comunicatului:

„Este deja de notorietate faptul că Federația Română de Fotbal, prin intermediul Comisiei de Disciplină, a decis ca AFC UTA Arad să dispute patru partide fără spectatori și să amendeze clubul arădean cu o amendă de 100.000 lei. Aceleași sancțiuni au fost aplicate și clubului Dinamo, iar măsurile vin ca urmare a incidentelor din partida dintre Dinamo și UTA, din 08.03.2024.

Noi, asociația Suporter Club UTA, considerăm că aceste măsuri luate de către reprezentanții Federației Române de Fotbal la adresa clubului UTA sunt total injuste. Avem această opinie pornind de la faptul că nici măcar un singur suporter arădean, niciun utist, nu a luat parte la vreun incident înainte, în timpul sau după încheierea partidei Dinamo-UTA. Acest lucru reiese, de altfel, chiar și din documentele Jandarmeriei Române, din declarațiile publice ale reprezentanților acestei instituții, respectiv din declarațiile publice ale reprezentanților clubului gazdă (Dinamo București). Reiterăm faptul că niciun suporter arădean nu a fost implicat în incidente, niciun suporter arădean nu a intrat pe suprafața de joc, niciun suporter arădean nu a folosit materiale pirotehnice și, evident, drept urmare, niciun suporter arădean nu a fost sancționat de către autoritățile competente. Incidentele au avut loc strict între suporterii bucureșteni, iar acest lucru reiese din toate rapoartele oficiale, dar și din imaginile care au fost publicate de o sumedenie de instituții media din toată țara.

Astfel, considerăm total injustă decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRF de a pune semnul egal între organizatorii evenimentului, adică clubul Dinamo, respectiv oaspeți, adică clubul UTA. Nu putem înțelege cum s-a ajuns la decizia de a fi sancționat clubul UTA și cum se face clubul UTA vinovat de faptul că clubul gazdă nu a luat toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina posibilele incidente. Era cunoscut de către toate părțile implicate faptul că partida este una cu grad de risc ridicat și, cu toate acestea, măsurile organizatorilor au lăsat de dorit.

Nu în ultimul rând, dorim să facem câteva precizări cu privire la decizia Suporter Club UTA de a oferi acces gratuit suporterilor arădeni la partida respectivă. Suporter Club UTA a oferit un număr de 114 bilete exclusiv suporterilor care au făcut deplasarea din Arad la partida dintre Dinamo și UTA, iar în acest sens există și documente justificative. Suporterii din București prezenți la partidă în sectorul destinat oaspeților au intrat pe stadion cu acordul Jandarmeriei Române, aceștia achiziționându-și singuri biletele de la casieria clubului Dinamo. Subliniem faptul că SCU nu a oferit bilete gratuite suporterilor din București! De altfel, suporterii bucureșteni nici măcar nu erau ajunși la stadion în momentul în care suporterii arădeni au făcut accesul pe Arena „Arcul de Triumf”, aceștia ajungând cu mult după aceea.

De asemenea, precizăm că decizia SCU de a acorda gratuit bilete arădenilor a avut la bază importanța partidei, o partidă în urma căreia UTA putea obține performanța calificării în Play-Off-ul Superligii. A fost modul nostru de a stimula arădenii să facă deplasarea și să își încurajeze echipa în poate cel mai important meci al sezonului, dar și un semn de recunoștință pentru cei care urmau să facă o deplasare destul de lungă și obositoare.

În final, în ciuda divergențelor dintre suporteri și conducerea clubului UTA, sperăm și chiar îndemnăm pe aceștia din urmă să conteste prin toate mijloacele posibile aceste măsuri ale Federației Române de Fotbal, măsuri pe care, așa cum spuneam, le considerăm total injuste. Avem încredere că această nedreptate poate fi îndreptată, pentru că absolut toate dovezile arată cât se poate de clar că suporterii arădeni nu au încălcat legea sau regulamentele forurilor fotbalistice. Totodată, ne asumăm să punem la dispoziția clubului UTA documente și/sau informații care să stea la baza contestării deciziei FRF”.

Cu cine mai are de jucat UTA acasă în acest sezon?

Dacă decizia Comisiei de Disciplină rămâne în picioare, formația lui Mircea Rednic își pierde susținerea pentru meciurile de acasă, din play-out, cu FC Botoșani, FC Hermannstadt, Oțelul Galați și FC U Craiova 1948. Totodată, clubul din Arad a fost sancționat cu 100 de mii de lei, cea mai mare amendă din istoria fostei campioane a provinciei.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele