Rapid – FCSB 1-0, în runda a 5-a din play-off. Adrian Mutu se revanșează în fața suporterilor și obține o victorie mare în derby! Horațiu Moldovan, seară de senzație în poarta giuleștenilor

Rapid - FCSB 1-0, în runda a 5-a din play-off. Adrian Mutu se revanșează în fața suporterilor și obține o victorie mare în derby! Horațiu Moldovan, seară de senzație în poarta giuleștenilor
  • Publicat:
  • Actualizat:

Rapid și FCSB s-au duelat în runda a 5-a din play-off-ul Superligii. Partida a putut fi urmărită la TV pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 1, dar și în format Live Video Online pe www.prosport.ro.

Rapid – FCSB 1-0, în runda a 5-a din play-off

Final de partidă! Rapid se impune în derby-ul cu FCSB.

Min. 90+3. Ocazie uriașă pentru FCSB! Miculescu se întinde la o centrare trimisă de Coman și reia cu șpițul. Mingea trece cu puțin pe lângă bara stângă.

Min. 90+2: Schimbare la Rapid. Iese Sefer, intră Pănoiu.

Min. 89: Ratare incredibilă a lui Omrani! Servit de Miculescu, atacantul a fost lăsat în postura de singur cu Horațiu Moldovan. Omrani și-a încercat norocul cu un șut pe sus, însă portarul Rapidului a deviat ușor mingea, peste bara transversală.

Min. 87: Galben pentru Rapid. Ștefan, avertizat.

Min. 85: Schimbare la FCSB. Iese Șut, intră Miculescu.

Min. 85: Galben pentru FCSB. Radunovic, avertizat din cauza protestelor.

Min. 83: Șut, aproape de gol! Mijlocașul celor de la FCSB și-a încercat norocul cu un șut spre poartă, însă Moldovan a intervenit superb.

Min. 80: Sorescu șutează din interiorul careului, dar trimite exact pe direcția lui Moldovan.

Min. 76: Schimbare la Rapid. Iese Morais, intră Ștefan.

Min. 69: Ocazie mare pentru Rapid! Dugandzic se întinde în preajma careului de 6 metri și reia cu un șut din cădere, însă mingea e deviată ușor de Sorescu în corner.

Min. 67: Ratare uluitoare a lui Cordea! Din 7 metri, fotbalistul roș-albaștrilor șutează pe jos, însă Moldovan face un șpagat ca la handbal și respinge mingea.

Min. 65: O primă schimbare la Rapid! Iese Ioniță, intră Emmers.

Min. 63: Ocazie pentru FCSB! Aflat în colțul careului de 16 metri, Radunovic șutează din drop, însă Moldovan e atent și reține.

Min. 50: Moldovan o salvează pe Rapid! Servit de Tavi Popescu, Florionel Coman reia cu un voleu din 7 metri, însă Moldovan are o paradă de senzație și respinge peste transversală, în corner.

Min. 49: Ocazie uriașă pentru FCSB! Octavian Popescu scapă singur cu Moldovan, reia cu exteriorul la firul ierbii, însă mingea trece pe lângă poartă.

Min. 46: Triplă schimbare la FCSB! Ies Edjouma, Compagno și Dawa, intră Omrani, Cordea și Cristea.

Min. 46: A început repriza secundă!

Pauză în Giulești.

Min. 45: Ocazie pentru FCSB! Șut deviază pe spate o minge centrată din corner. Dawa se înalță pe bara a doua, dar ratează cu puțin întâlnirea cu balonul și Rapid scapă fără gol primit.

Min. 44: Galben pentru Rapid! Alex Ioniță, avertizat pentru un fault din spate asupra lui Olaru.

Min. 42: O nouă ocazie ratată de Compagno! Italianul profită de o minge deviată și, de la 18 metri, șutează cu efect către colțul lung. Mingea trece cu puțin pe lângă vinclu.

Min. 36: Ocazie mare pentru FCSB! Octavian Popescu centrează din flancul drept, Compagno îi ia fața lui Săpunaru și reia frumos cu capul. Mingea a fost trimisă din nou pe direcția lui Moldovan, care a reținut fără probleme.

Min. 32: Șansă imensă irosită de Rapid! Ioniță și Dugandzic au scăpat pe un contraatac de doi contra unul, însă nu s-au înțeles și au ratat o ocazie uriașă.

Min. 28: Galben pentru Rapid! Dragoș Grigore, avertizat pentru un fault dur comis asupra lui Compagno. „E o intrare cam de roșu! Are noroc că rămâne pe teren și scapă doar cu galben”, a spus unul dintre comentatorii Digi Sport. Faza a fost analizată de VAR, dar decizia nu a fost schimbată.

Min. 23: Ocazie colosală pentru FCSB! Olaru șutează pe jos din careu, însă Moldovan e atent și respinge!

Min. 21: GOL Rapid! Albu este servit în centrul careului de Bamgboye și înscrie cu un șut plasat cu latul.

Min. 18: Galben pentru FCSB! Dawa, avertizat pentru o intrare dură asupra lui Bamgboye.

Min. 12: Ocazie uriașă pentru FCSB! Olaru centrează din flancul stâng, Compagno se înalță de lângă Săpunaru și reia cu capul din careu. Mingea s-a dus fix pe direcția lui Moldovan, care a reținut fără emoții.

Min. 4: Omrani vede și el un cartonaș galben, pentru proteste de pe banca de rezerve.

Min. 4: Un prim cartonaș galben pentru Rapid! Onea este avertizat pentru un fault dur asupra lui Coman, cu talpa sus. Roș-albaștrii solicită acordarea unui roșu! Proteste masive din tabăra oaspete.

Onea a scăpat doar cu un cartonaș galben după faultul dur comis asupra lui Coman. Sursa foto: captură TV Digi Sport
Onea a scăpat doar cu un cartonaș galben după faultul dur comis asupra lui Coman. Sursa foto: captură TV Digi Sport

Min. 4: Morais șutează din afara suprafeței de pedeapsă, însă mingea se izbește de blocajul roș-albaștrilor din careu.

Min. 1: O primă oportunitate a gazdelor! Sefer a profitat de o ezitare a lui Radunovic și putea să trimită spre poartă din careu, însă a întârziat execuția și fundașul FCSB-ului s-a repliat.

Min. 1: A început partida! Fluierul de start a venit cu 8 minute întârziere.

INFO. Anghel Iordănescu și Edi Iordănescu urmăresc derby-ul din tribune.

Selecționerul Edi Iordănescu urmărește meciul alături de tatăl său
Selecționerul Edi Iordănescu urmărește meciul alături de tatăl său

UPDATE. Startul partidei, amânat din cauza fumului generat de torțe.

Startul derby-ului Rapid - FCSB, amânat
Startul derby-ului Rapid – FCSB, amânat

UPDATE. Jucătorii din cele două tabere au ieșit la încălzire. Au mai rămas 20 de minute până la fluierul de start.

Jucătorii au ieșit la încălzire înainte de Rapid - FCSB
Jucătorii au ieșit la încălzire înainte de Rapid – FCSB

UPDATE. Suporterii FCSB s-au făcut confortabili în sectorul rezervat lor.

FCSB are aproximativ 600 de suporteri în tribune la derby-ul din deplasare cu Rapid
FCSB are aproximativ 600 de suporteri în tribune la derby-ul din deplasare cu Rapid

UPDATE. Fanii Rapidului încep să umple arena din Giulești!

Rapid - FCSB se joacă, în Giulești, cu casa închisă
Rapid – FCSB se joacă, în Giulești, cu casa închisă

Echipele de start:

Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru (cpt.), Dr. Grigore, Morais – A. Albu, Kait, Al. Ioniță II – Sefer, Dugandzic, Bamgboye
Rezerve: Drăghia – P. Iacob, Fl. Ștefan, Emmers, Crepulja, Pănoiu, Ongenda, Papeau, Luckassen
Antrenor: Adrian Mutu

FCSB: Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Edjouma, Șut, Olaru (cpt.) – Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad – Miculescu, I. Cristea, Omrani, Ov. Popescu, Nikolov, Pantea, Radaslavescu, Cordea
Antrenor: Elias Charalambous

Stadion: Giulești
Arbitru: Horațiu Feșnic, A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca – Cluj), Arbitru VAR: Vidican Rares George (Satu Mare), Arbitru asistent VAR: Marinescu Vasile (Bucureşti)

TOATE FAZELE VIDEO din Rapid – FCSB pot fi văzute AICI.


Stadionul din Giulești va fi plin duminică seară, de la ora 20:30, când Rapid și FCSB vor fi protagonistele unui nou derby incendiar, de data aceasta în runda a 5-a din play-off-ul Superligii.

Înaintea fluierului de start, cele două formații trec prin perioade radical diferite. În primele patru etape din play-off, Rapid a remizat de două ori (2-2 cu CFR Cluj și 1-1 cu Farul Constanța) și a încasat două înfrângeri (0-2 cu Sepsi și 1-3 cu Universitatea Craiova). Lipsa unui succes până în acest moment a creat deja o oarecare tensiune în jurul echipei, iar în ultima săptămână s-a vorbit intens despre posibilitatea ca Adrian Mutu să fie demis. Rapid e pe locul 5 în clasament, cu 28 de puncte.

De partea cealaltă, FCSB traversează o formă mult mai bună. În rundele precedente, roș-albaștrii au obținut două egaluri (1-1 cu Universitatea Craiova și 1-1 cu CFR Cluj) și două victorii (2-1 cu Sepsi și 2-1 cu Farul).
FCSB este în continuare pe locul 3, cu 37 de puncte, însă la capătul acestei runde ar putea să treacă de CFR Cluj. Campioana României a fost învinsă, sâmbătă, scor 0-1 pe terenul liderului Farul Constanța.

La capitolul dueluri directe între Rapid și FCSB, dacă e să ne axăm doar pe partidele care au avut loc în perioada recentă, statistica este una foarte echilibrată. În ultimele patru confruntări, fiecare formație și-a adjudecat câte două victorii. Iar în sezonul regular 2022 – 2023, Rapid s-a impus în tur, scor 2-0 pe teren propriu, în timp ce în returul de pe Arena Națională, FCSB a câștigat cu 3-1.

Declarații oferite înaintea partidei

Adrian Mutu speră ca o eventuală victorie în acest derby să ajute echipa să se redreseze, după ce în ultimele partide rezultatele nu au fost satisfăcătoare:

„Este un derby, un meci foarte important pentru noi, pentru că venim după două înfrângeri. Trebuie să facem orice să câştigăm cu FCSB şi să ne revenim. FCSB e o echipă în formă, dar nu o să vorbesc mai mult despre adversari.

Sper să fie un derby spectaculos şi să câştigăm cele trei puncte. Este un meci special pentru Rapid, va fi un joc disputat, cu spectacol şi în tribune. Aşa că sperăm să se încheie şi cu victoria Rapidului.

A fost o săptămână grea, nu pot să zic că a fost uşoară. Presiune era şi înainte, dar săptămâna asta a fost ceva mai mare. Cam ca atunci când am venit la Rapid. Lucrurile între mine şi club sunt clare.

Eu consider că am realizat ce am promis atunci când am venit la echipă. Bineînţeles că pretenţiile au crescut şi aşteptările sunt mult mai mari şi de aceea şi noi trebuie să ne ridicăm la nivelul lor”, a declarat Adrian Mutu, la conferința de presă premergătoare partidei Rapid – FCSB.

De partea cealaltă, antrenorul celor de la FCSB a transmis:

„Ca întotdeauna în acest moment al sezonului, meciul este foarte dificil. Întâlnim un adversar foarte bun, în deplasare, dar jucătorii sunt bine pregătiți. Am vorbit cu jucătorii, astea sunt meciurile plăcute pentru ei, cele cu stadioanele pline.

Suntem într-un moment bun, avem mulți jucători în formă și sper să luăm cele trei puncte. Ne gândim doar la echipa noastră și la cum jucăm joi. Presiune este mereu la o echipă mare și FCSB este o echipă mare. Presiunea este mare, dar cred că putem să o gestionăm.

Știu că Rapid a avut unele probleme în ultimele etape, dar Rapid e Rapid, va fi un derby. Știm că va fi un meci greu, dar suntem gata pentru acest meci.

Când ești la o echipă mare, e normal să fie presiune. Important este cum o gestionezi, cum arăți pe teren. Jucătorii de la FCSB pot gestiona această presiune, de aceea joacă aici”, a declarat Eliash Charalambous.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele