Primul interviu al lui Luis Phelipe după ce a semnat contractul cu FCSB. Brazilianul, care s-a antrenat cu Haaland, nu se teme de gura patronului: „L-am văzut, domnul Becali e agitat, dar eu vin să-mi dau sângele pe teren”. EXCLUSIV INTERVIU

Primul interviu al lui Luis Phelipe după ce a semnat contractul cu FCSB. Brazilianul, care s-a antrenat cu Haaland, nu se teme de gura patronului: „L-am văzut, domnul Becali e agitat, dar eu vin să-mi dau sângele pe teren”. EXCLUSIV INTERVIU
  • Publicat:

Brazilianul Luis Phelipe a semnat un contract valabil pe cinci ani cu FCSB și pare jucătorul perfect pentru patronul clubului.

Căsătorit și tată la 22 de ani, sud-americanul crescut în favela din Sao Paulo, fost coleg cu Erling Haaland la Red Bull Salzburg, a oferit primul interviu după ce a devenit jucătorul roș-albaștrilor.

Sud -americanul spune că nu se teme de verbul lui Gigi Becali și le face o promisiune fanilor vicecampioanei: „o să-mi dau sângele pe teren”.

Luis Phelipe se prezintă fanilor FCSB în primul interviu după ce a semnat contractul cu roș-albaștrii: „Vin să-mi dau sângele pe teren”

ProSport: Ai semnat contractul? Pe câți ani?

Luis Phelipe: Am semnat, da, mulțumesc lui Dumnezeu! Pe cinci ani și voi fi la FCSB începând din ianuarie.

Ce înseamnă acest transfer pentru tine? FCSB este echipa cu cei mai mulți suporteri din România?

Enorm, cu atât mai mult cu cât vine după o perioadă foarte grea, în care nu mi-am găsit echipă și am fost nevoit să mă întorc în Brazilia. Poli Iași mi-a dat această oportunitate, de a putea juca din nou în Europa, iar acum, acest transfer nu doar că mă ajută pe mine, ci și pe club, pentru că reprezintă o tranzacție destul de importantă. Să îmbrac tricoul FCSB, care este cel mai mare și iubit club din România, este o bucurie imensă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce mi-a oferit!

Te așteptai, după venirea ta în România, să faci pasul atât de repede spre o echipă de asemenea calibru?

Încă de când am venit aici, impresarul meu, Simao, mi-a spus că Poli Iași reprezintă un proiect foarte serios și că, dacă voi juca bine, în șase luni sau un an, lucrurile se pot schimba foarte mult în bine. Am avut încredere, m-am focusat enorm pe tot acest proces și, iată, că s-a întâmplat, a avut dreptate!

Brazilianul a aflat de interesul Rapidului după ce a parafat acordul cu FCSB

Știi că te-a dorit și Rapid?

Nu știam, am aflat ieri (n.r: vineri), însă după ce am semnat contractul cu FCSB.

Figueiredo Luis Phelipe De Souza si Razvan Constantin Oaida in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Politehnica Iasi, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Superbet Arena-Giulesti din Bucuresti, vineri 6 octombrie 2023. © FOTO:Antonio Vasile/SPORT PICTURES

La 18 ani, prima experiență în Europa. A fost coleg cu Haaland la RB Salzburg. „Eram tânăr și singur”

La 18 ani ai venit în Europa, în Austria, la Red Bull Salzburg. Cum a fost experiența? Acolo fost coleg cu Haaland.

Da, am fost colegi, ne-am antrenat împreună la prima echipă și… și cam atât din păcate pentru mine. A fost o experiență deosebită, dar cred că nu am fost suficient de pregătit pentru tot ce a însemnat acest pas. Nu am fost pregătit pentru un club de un așa nivel, eu, un jucător abia venit în Europa, într-o cultură diferită față de Brazilia. Eram foarte tânăr, singur, într-o țară diferită față de Brazilia și a fost dificil, dar per ansamblu a fost o experiență deosebită.

Ce s-a întâmplat după această experiență?

M-am întors în Brazilia pentru câteva meciuri, am revenit la Bragantino, apoi am reușit să plec în Elveția, dar nu am jucat deloc și, din acel moment, am început să nu mai am constanță, n-am mai reușit să prind meciuri. Slavă Domnului că n-a durat foarte mult și a apărut oportunitatea de a veni la Poli Iași.

Figueiredo Luis Phelipe De Souza în meciul de fotbal dintre POLI IAȘI si SC OȚELUL GALAȚI contând pentru SuperLiga Superbet, desfașurat pe Stadionul Emil Alexandrescu din Iași, vineri 03 noiembrie 2023. © FOTO: Tudi/SPORT PICTURES

Consideri că te-ai maturizat în urma perioadei din Austria?

M-a ajutat să mă dezvolt foarte mult pentru că mentalitatea europenilor e foarte diferită de a brazilienilor. Când eram la Salzburg, eu aveam o altă mentalitate, dar acum am crescut mult, am învățat de ce lucruri am nevoie pentru a mă dezvolta mai mult, pentru a-mi îmbunătăți jocul și asta s-a întâmplat. Acum simt că fac și eu parte din Europa, simt că am și eu aceeași mentalitate cu a voastră. Așa că tot ce am trăit în Austria a contribuit enorm la evoluția mea ca om și fotbalist.

Copilul l-a salvat din „momentul întunecat”. „Ajunsesem să cred că s-a încheiat cariera mea, dar băiatul a venit ca o rază de speranță”

Și dacă ar fi să faci o comparație între români și austrieci, ce ai spune? Seamănă aceste mentalități sau crezi ca mai degrabă noi, românii, semănăm cu brazilienii?

Da, românii se aseamănă cu brazilienii, mai ales pentru că sunteți latini, dar în ceea ce privește mentalitatea, se observă clar că voi sunteți europeni.

Ai devenit tata la o vârstă fragedă, te-a responsabilizat acest lucru?

M-a ajutat enorm, am devenit mult mai matur și dedicat. Copilul meu a fost ca o lumină care a venit într-un moment foarte întunecat din viața mea, atunci când nu-mi găseam locul, când nu jucam. Ajunsesem să cred că s-a încheiat cariera mea, dar băiatul meu a venit ca o rază de speranță. Am reînceput să mă antrenez pentru el, să „cresc” pentru el, să fiu mai responsabil, mai angajat. Mi-a schimbat viața cu totul.

Luis Phelipe, sigur pe el înainte de a ajunge în vestiarul FCSB-ului: „Sunt pregătit”. Frigul, dușmanul numărul 1 pentru fotbalistul brazilian

Ai auzit despre Gigi Becali? Ce știi despre el?

Desigur, am auzit și văzut foarte multe. E un om foarte agitat, în sensul de energic, e un tip foarte intens, pune multă pasiune în tot ceea ce face, cere mereu socoteală jucătorilor, lucru pe care eu îl consider foarte benefic pentru că, în felul acesta, noi, jucătorii, nu ajungem să ne culcăm pe o ureche, o să căutăm, mereu, să ne perfecționăm. Sunt pregătit pentru tot ce urmează, inclusiv pentru relația cu domnul Becali.

Ce le promiți suporterilor FCSB?

Vin pentru a ajuta echipa, pentru a pune osul la treabă. Îmi voi da sângele pentru tricoul FCSB. Îi asigur că nu-mi vor lipsi determinarea, voința, dorința de a învinge. Sunt foarte, foarte nerăbdător să vin, să îmbrac tricoul și să intru pe teren, într-un stadion plin de suporteri. Abia aștept!

Urmează, în curând, meciul direct, între FCSB și Poli Iași. Ai vreo clauză să nu joci?

Încă nu știu. Voi juca următorul meci, cu Craiova, dar cred că în meciul direct nu voi juca. Rămâne să vedem. Oricum vreau să-i mulțumesc domnului Cornel Șfaițer, impresarului meu care mi-a dat șansa de a veni în România atunci când nimeni nu mai credea în mine. Apoi antrenorului meu, domnul Leo Grozavu. Și nu în ultimul rând suporterilor echipei care au fost minunați și s-au purtat foarte frumos cu mine.

Îți place în România?

Încă mă adaptez, dar îmi place foarte mult această țară. Soția și cu băiatul meu încă se adaptează. Cu ce nu reușesc să mă obișnuiesc, încă, este cu temperatura, e foarte frig, dar ne place aici, ne simțim foarte bine, ne place mult cultura voastră, oamenii sunt foarte buni și simpatici, iar asta facilitează mult viața noastră și procesul de adaptare. Sunt nerăbdător să cunosc și Bucureștiul, să văd dragostea fanilor de acolo.

Ai vreo mâncare românească care îți place în mod special?

Da! Mămăliga (râde), să vedem dacă la București este la fel de bună ca la Iași.

  • 18 meciuri a strâns Luis Phelipe în Superliga și un joc în Cupa României. În acest interval, brazilianul a înscris de trei ori și a furnizat trei pase decisive
  • 20% este cota păstrată de către clubul din Copou din drepturile federative ale lui Luis Phelipe
Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tradiții și obiceiuri la români.  Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii 2024
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii 2024
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se calculează salariul minim european
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se calculează salariul minim european
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant:…
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai…