Povestea neștiută a transferului lui Andrea Compagno de la FC U Craiova la FCSB, spusă tocmai de Adrian Mititelu: „Am vrut să scap de Gigi Becali, mă înnebunise! Mi-a fost rușine” | EXCLUSIV

Povestea neștiută a transferului lui Andrea Compagno de la FC U Craiova la FCSB, spusă tocmai de Adrian Mititelu: „Am vrut să scap de Gigi Becali, mă înnebunise! Mi-a fost rușine” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Andrea Compagno a „explodat” în ultimul an, prestațiile sale din acest sezon în tricoul celor de la FCSB aducându-i vârfului italian o convocare total neașteptată la echipa națională a Italiei. Atacantul este convins că mutarea în Capitală la clubul patronat de Gigi Becali a contribuit enorm la captarea atenției selecționerului Roberto Mancini, iar acum, la aproape un an de la transferul care i-a schimbat cariera, Adrian Mititelu, omul care l-a adus în România pe fotbalist, povestește, pentru ProSport, cum au decurs, de fapt, negocierile cu Gigi Becali pentru vânzarea lui Compagno de la FC U Craiova la FCSB.

Povestea transferului lui Andrea Compagno de la FC U Craiova la FCSB

Cu toate că, din punct de vedere financiar, afacerea a fost una excelentă pentru patronul clubului din Bănie, care l-a adus pe Compagno la Craiova în vara anului 2020 pe gratis, iar, ulterior, după doi ani, l-a vândut în schimbul a 1.5 milioane de euro, Mititelu recunoaște că i-a fost extraordinar de greu să se împace cu ideea că italianul va fi cedat la clubul lui Gigi Becali.

Mai mult, afaceristul oltean a dezvăluit că motivul adevărat pentru care a solicitat o astfel de sumă, una foarte mare pentru nivelul actual al Superligii, a fost tocmai pentru a-l determina pe latifundiarul din Pipera să se reorienteze către o altă variantă pentru atacul lui FCSB. În momentul în care Becali i-a transmis că îi acceptă în totalitate pretențiile financiare, lui Mititelu i-a fost „rușine” să îl mai refuze.

Andrea Compagno, în meciul dintre FCSB și West Ham United, din grupele Conference League

La mai puțin de un an de zile de la plecarea lui Andrea Compagno de la FC U Craiova, conducătorul fostei echipe a italianului recunoaște că nu ar mai repeta „greșeala” de a-l ceda pentru doar 1.5 milioane de euro, dacă l-ar fi avut în continuare în lot. Mititelu pariază pe vârful italian și e convins că acesta poate deveni golgheterul Superligii în stagiunea actuală, iar, ulterior, Gigi Becali va putea obține o sumă consistentă în schimbul său.

„Astă vară, milionul ăla jumate m-a ajutat foarte mult. M-a prins Gigi într-un moment în care banii ăia m-au ajutat foarte mult. Eu când am cerut 1 milion jumate, am cerut ca să nu-l mai vând, să scap de Gigi, că mă înnebunise. Și când am văzut că-mi dă banii, mi-a fost rușine să-i spun că nu vreau să-l dau.

Dar l-am dat cu inima îndoită. Nu neapărat că regret, dar dacă ar fi să-l am acum în curte să-mi dea un milion jumate, nu l-aș mai da!

Da, sută la sută (n.r. – Gigi Becali dă lovitura cu Andrea Compagno). Garantat va mai da minim 6-7 goluri până la vară, și eu zic că la vara Gigi va avea ofertă de minim 5 milioane de euro”, a spus Adrian Mititelu, pentru ProSport.

  • 1.4 milioane de euro este suma la care este evaluat Andrea Compagno, potrivit Transfermarkt.com. Italianul a atins cea mai înaltă bornă a carierei din acest punct de vedere, iar cota sa a „explodat” după transferul la FCSB: în luna august, la momentul mutării, atacantul valora doar 500.000 de euro, conform aceleiași surse

Adrian Mititelu nu a fost surprins de convocarea lui Andrea Compagno la naționala Italiei

Adrian Mititelu nu a fost deloc surprins de convocarea primită de Andrea Compagno la echipa națională a Italiei și este convins că acesta poate fi doar începutul pentru vârful în vârstă de 26 de ani al celor de la FCSB.

Conducătorul celor de la FC U Craiova are încredere deplină în potențialul fostului jucător al echipei sale și afirmă că acesta ar putea să evolueze chiar și din postura de titular pentru „Squadra Azzurra” la Campionatul European din 2024! La acțiunea din această lună, reprezentativa condusă de Roberto Mancini va întâlni Anglia (23 martie) și Malta (26 martie).

Mititelu e convins că Andrea Compagno va avea nevoie de o singură șansă de a evolua pentru țara sa pentru a-i cuceri definitiv pe italieni.

„M-am bucurat foarte mult! E o convocare pentru un lot lărgit, dar nu contează asta, faptul că e pe lista selecționerului Italiei este un lucru mare. Pentru mine nu e nicio surpriză, sincer! Și nu spun așa ca să-mi arog eu anumite merite. Pentru mine nu e o surpriză chestia asta, are un potențial uriaș! Pe mine nu m-ar mira dacă ar juca titular la naționala Italiei la turneul final, are calitatea necesară!

Degeaba au râs de el că vine din San Marino, este un om special! Comportamentul lui la meci și la tot arată că e un om special.  Probabil că sunt și rezerve (n.r. – pe listă) , dar eu sunt convins că dacă se duce acolo și joacă un meci…el la o echipă mai puternică, o echipă care joacă ofensiv, e și mai bun, iese și mai mult în evidență. În România, el nu e jucat pe măsura calităților lui”, a spus Adrian Mititelu, pentru ProSport.

  • 29 de meciuri și 17 goluri a adunat Andrea Compagno în acest sezon, în toate competițiile, pentru FCSB și FC U Craiova

Lui Mihai Stoica nu i-a venit să creadă că Andrea Compagno a fost convocat la naționala lui Roberto Mancini

Mihai Stoica, managerul general al lui FCSB, a fost cel care a dezvăluit faptul că Andrea Compagno a primit convocarea la echipa națională a Italiei și a recunoscut că i-a fost greu să creadă, inițial, că vestea este adevărată.

Andrea Compagno și Mihai Stoica, după un meci al lui FCSB

Cuprins de emoție, oficialul vicecampioanei României a precizat, în direct la TV, că a avut nevoie să-și noteze discursul pentru a nu se „pierde” din cauza senzațiilor provocate de această realizare.

Mi se întâmplă rar să mă emoționez, noroc că am scris ce vreau să zic. Avem un jucător la naționala campioană europeană en-titre, Compagno la naționala Italiei. Andrea are o sârguință cum rar am văzut.

M-a sunat Argăseală și mi-a zis: «Te-au uitat pe mail? Compagno a fost convcat la națională». Am zis că mă ia la mișto. Prima dată m-am gândit la care națională, că el nu e român.

Nu am avut niciun jucător convocat la o națională de nivelul ăsta”, a spus MM Stoica la Orange Sport.

Andrea Compagno, după convocare: „Când un club prestigios te cumpără, îți schimbă cariera”

Andrea Compagno a captat atenția inclusiv în presa din Italia după convocarea la prima reprezentativă condusă de Roberto Mancini, atacantul fiind contactat de mai multe publicații importante din „Cizmă”.

Vârful de la FCSB a dezvăluit că un mare rol în această „explozie” a sa l-a avut tocmai acest transfer de la FC U Craiova în capitala României.

„Eram la o răscruce: în copilărie, când joci fotbal, visezi la Serie A. Ei bine, mergând în România m-am gândit că se pot deschide noi scenarii frumoase, imprevizibile. Am făcut un pariu și a mers așa cum am visat.

În acest sezon m-a cumpărat FCSB. Și când un club prestigios te cumpără, îți schimbă cariera. Există mult profesionalism la FCSB. Fanii cer foarte mult, dar ai o senzație grozavă. Este senzația pe care o căutăm în copilărie”, a declarat Andrea Compagno, pentru Tuttomercatoweb.com.

Pasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul sportiv. Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din București, Christian Luță ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja OBLIGATORIU
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja OBLIGATORIU
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen