Poli Iași, prezentare cu fast a lotului pentru Superliga. De ce nu îi place lui Leo Grozavu noua siglă a clubului și cum analizează transferurile de până acum

Poli Iași, prezentare cu fast a lotului pentru Superliga. De ce nu îi place lui Leo Grozavu noua siglă a clubului și cum analizează transferurile de până acum
  • Publicat:

Cu câteva zile înainte de startul sezonului, clubul Politehnica Iași și-a prezentat lotul de jucători pentru stagiunea 2023-2024 a Superligii, în fața fanilor, la Grădina Palas. În prezența a câteva sute de fani și a galeriei, jucătorii și staff-ul au coborât de pe treptele din spatele Palatului Culturii și au urcat pe o scenă special amenajată. Cu această ocazie a fost prezentat și noul echipament, marca Nike, dar și noua siglă a clubului.

Leo Grozavu mai vrea întăriri la Poli Iași: „Sperăm să pansăm din mers ceea ce este de pansat”

Antrenorul Leo Grozavu a declarat că încă mai așteaptă întăriri și speră ca jucătorii doriți, trei la număr, să vină cât mai repede pentru a se putea integra în echipă.

„Mi-aș fi dorit să ne întărim mult mai consistent, dar nu a fost să fie și trebuie să dăm încredere acestor jucători care compun lotul actual, celor care au promovat și s-au pregătit cu noi. Sperăm să pansăm din mers ceea ce este de pansat și, de ce nu, să fim și noi una dintre echipele care să reușească mai mult fără să facă mari schimbări. Am spus, mi-am dorit altceva, din păcate nu a ieșit și rămâne de văzut, campionatul ne va arăta la ce moment suntem. Avem un mare handicap în România, pentru că am terminat campionatul mai devreme și îl începem foarte devreme.

Majoritatea echipelor din campionatele din vest abia au intrat în vacanță când noi am început pregătirea. A fost foarte dificil să aducem jucătorii pe care ni i-am dorit și aici știu că este o mare responsabilitate a mea. Ofertele pe care le-am făcut nu au fost pe placul lor, am văzut că a crescut foarte mult nivelul salarial în România, ceea ce pentru mine este de neconceput. E foarte greu, atâta timp cât nu dispui de un buget foarte consistent să poți să te apropii de jucători care să ridice valoarea lotului”, a declarat Leo Grozavu.

„Dacă nu se făceau eforturi, probabil aș fi abdicat”

Tehnicianul declara la finalul sezonului trecut al Ligii 2 că dacă nu i se vor aduce jucătorii doriți nu va continua la Poli Iași în Superliga. De asemenea, Grozavu spunea că nu va continua la Iași doar pentru a lupta pentru salvarea de la retrogradare. Deși este nemulțumit de campania de achiziții, tehnicianul Iașiului rămâne optimist că vor veni și jucătorii doriți, chiar dacă mai târziu. Iar semnarea unui nou angajament, spune tehnicianul, este ca și rezolvată.

„Am spus că nu rămân doar pentru menținerea în prima ligă, este adevărat, din păcate în momentul de față sunt în antagonism cu ceea ce am spus la momentul respectiv și nu pot acuma să neg. Mi-am dorit altceva, dar am spus, atâta timp cât lucrurile nu se făceau din vina cuiva, puteam să spun ceva. Dar noi în România avem un mare handicap, nu avem cum să ne apropiem de anumiți jucători datorită nivelului salarial pe care îl cer. Și unii își doresc altceva, au intrat în vacanță, iar noi începem campionatul. Probabil până în septembrie, mai mult ca sigur, am vorbit și cu conducerea, vom face niște achiziții. Nu îmi place lucrul acesta, pentru că vor avea un handicap mare de pregătire, e destul de greu să pregătești două echipe în același timp.

Vrem să mai aducem 3 jucători, dar să fie în pozițiile cheie pe care le-am dorit de la început, fundaș central, mijlocaș defensiv și atacant. Am spus că dacă nu se vor aduce jucători nu rămân la Iași. Și probabil aș fi abdicat dacă nu s-ar fi făcut eforturi în sensul acesta. Dar acord circumstanțe atenuante pentru că oamenii chiar s-au zbătut, au fost multe nopți nedormite din partea tuturor. Nu a fost să fie”, a continuat antrenorul Leo Grozavu.

Lui Leo Grozavu îi plăcea mai mult stema veche

Cu ocazia prezentării lotului, Poli a prezentat fanilor și noua stemă a clubului, precum și noua identitate vizuală. Fanii s-au arătat nemulțumiți de noua siglă și chiar au scandat minute în șir că vor vechea stemă. Chiar și tehnicianul Leo Grozavu a declarat că îi plăcea mai mult vechea siglă:

„Am auzit ce strigă ei, vor stema veche, dar nu ține de mine. Dacă mă întrebați pe mine, mie îmi plăcea mai mult stema veche. Sau dacă ar fi să vorbesc, cred că o capitală de regiune ar merita o coroniță pe stemă. E părerea mea personală”, a spus Grozavu.

La rândul său, președintele Cornel Șfaițer a dezvăluit ce le-a transmis jucătorilor în vestiar și a dat asigurări că lotul va fi întărit în următoarea perioadă pe posturile dorite de antrenorul Leo Grozavu. Oficialul din Copou spune că obiectivul său este să facă din Poli Iași o echipă respectabilă în prima ligă.

„Ne așteaptă o misiune dificilă, avem un debut infernal de sezon. Am însă mare încredere că echipa este foarte bine pregătită fizic, pentru că au fost două stagii foarte bune la Brașov și la Bansko. Le-am spus băieților în vestiar că mulți dintre ei au o șansă formidabilă de a se remarca. Nu trebuie să stea staff-ul cu gura pe ei, au o șansă mare să arate că merită să rămână în lotul echipei. A fost un mesaj de încurajare pentru jucători. Vor mai sosi jucători, vom încerca să luăm acei 3-4 jucători care să vină cu plus, să fie titulari în noul sezon. Vom face lucrurile cu răbdare, în așa fel încât Poli Iași să fie o echipă respectabilă în Liga 1, să nu mai fie pasageră, așa cum era în trecut”, a punctat Cornel Șfaițer.

Gabriel Vașvari spune că obiectivul echipei va fi clasarea în primele 12 locuri

Căpitanul Politehnicii Iași, experimentatul mijlocaș Gabriel Vașvari, 36 de ani, spune că echipa are ca obiectiv o clasare în primele 12 locuri în sezonul viitor.

„După zece ani de Liga I am reușit performanța de a promova cu Iașiul, iar acum aștept cu nerăbdare meciurile din prima ligă. E cu totul altceva! Va fi un sezon mai greu, pentru că echipele s-au întărit, s-a investit, a crescut nivelul salarial și automat și calitatea. Locul 1-12 este obiectivul echipei. Vom trata fiecare meci în parte la victorie și ne dorim o clasare cât mai bună la final.

Nu va fi ușor, pentru că suntem o nou-promovată, iar primul an de fiecare dată este foarte greu pentru orice echipă care promovează, dar suntem încrezători”, a punctat Gabriel Vașvari, care este pregătit fizic să ducă încă cel puțin un sezon de primă ligă, la aproape 37 de ani: „Eu mă simt bine, fizic pot. Deocamdată mă simt bine și dacă voi fi sănătos voi continua să joc, pentru că e ceva unic să joci fotbal, iar eu încă mă bucur de fiecare antrenament, de fiecare meci”.

Lotul pe care se va baza antrenorul Leo Grozavu în debutul sezonului și numerele de pe tricouri:

Portari: 1. Ianoș Brînză, 12. Ionuț Ailenei, 22. Dumitru Celeadnic, 29. Risto Jankov;
Fundași: 2. Mădălin Martac, 4. Răzvan Tincu, 6. Florin Ilie, 18. Ștefan Ștefanovici, 17. Sorin Șerban, 32. Matija Katanec, 33. Christ Kouadio;
Mijlocași: 8. Gabriel Vașvari, 10. Alin Roman, 11. Antonio Dumitru, 19. Cătălin Itu, 21. Luis Phelipe, 23. Robert Ion, 24. Julian Marchioni, 28. Diego Farcaș, 30. Alexandru Mogoș, 88. Alex Hrib, 95. Carlos Jatoba, 99. Alex Militaru;
Atacanți: 9. Shayon Harrison, 77. Jakub Vojtus, 80. Andrei Gheorghiță, 94. Cătălin Hlistei, 98. Bogdan Istratie.

Deși a fost adus în această vară de la Botoșani, George Dragomir a plecat din Copou, antrenorii Iașiului nefiind mulțumiți de randamentul jucătorului în meciurile amicale.
Actualul lot ar putea suferi modificări în următoarea perioadă. În funcție de jucătorii veniți, 1-2 jucători ar putea pleca împrumut.

Staff tehnic:
Leo Grozavu – antrenor principal
Mugurel Cornățeanu – antrenor secund
Costel Ilie – antrenor secund
Radu Sardescu – antrenor de portari
Ovidiu Chiribici – preparator fizic
Marius Onofraș – team manager

Staff medical:
Vali Chirica – medic
Andrei Gâdea – asistent medical
Tudor Crețu – kinetoterapeut
Alex Enea – kinetoterapeut

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…