Mircea Rednic, „săgeți” către Becali! „A mai zis unu, lăsați-ne să ne pregătim de Champions League…Ăsta e Gigi, nu vreau să îl judec, ce simte și ce vrea să spună aia spune”

Redactor:
Călin Mnerie
Mircea Rednic, „săgeți” către Becali! „A mai zis unu, lăsați-ne să ne pregătim de Champions League...Ăsta e Gigi, nu vreau să îl judec, ce simte și ce vrea să spună aia spune”
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sorții nu au fost prea blânzi cu UTA când s-a stabilit țintarul Superligii. Exceptându-le pe nou promovatele din Moldova, Oțelul și Poli Iași, cu care arădenii și-au făcut singurele puncte stagionale, patru, elevii lui Mircea Rednic au dat sau vor doar peste echipe cu pretenții la titlu sau cel puțin la zona europeană. După CFR Cluj, la Arad vine și FCSB (luni seara, ora 21:30), iar deplasările au fost programate la Ovidiu (cu Farul, în restanță), Craiova (0-3 cu Universitatea) și Sfântu Gheorghe.

Mircea Rednic, „săgeți” către Becali! „A mai zis unu, lăsați-ne să ne pregătim de Champions League…Ăsta e Gigi, nu vreau să îl judec, ce simte și ce vrea să spună aia spune”

Luni seară FCSB „pune umărul” la al doilea sold-out stagional pe arena „Francisc Neuman”, miza fiind extrem de importantă pentru ambele echipe. Cel puțin Mircea Rednic începe să simtă presiunea ca antrenor al „roș-albilor” și asta pentru că lucrurile s-au legat greu în această vară, ca și rezultate, dar mai ales ca exprimare îm teren.

„Am simțit presiunea de când am venit aici, toată lumea, de la cel mai mic la cel mai mare te oprește și vorbește de fotbal, toți sunt interesați de echipă. Asta e viața unei echipe în formare, e normal, sunt mulți jucători noi, e nevoie de răbdare și aici lumea nu prea mai are. Sunt convins însă că rezultatele bune vor veni, vreau să scot un rezultat bun și luni pentru moralul băieților și a suporterilor, plus că vom avea meciuri grele cu echipe care au jucat în play-off anul trecut, nu va fi ușor.

Mi-ar fi plăcut să avem acum meciuri cu echipe de nivelul nostru, am jucat doar cu două, Oțelul și Iași și am luat patru puncte. Ele sunt promovate, noi ne-am salvat de la baraj, sunt de nivelul nostru”, a subliniat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

„Astă e Gigi, nu vreau să-l judec” 

Experimentatul are un palmares echilibrat cu FCSB, de altfel ar putea fi pe zero. Acum, „Puriul” a stat de 22 de ori pe bancă în Superligă ca adversar al grupării patronate de Gigi Becali, câștigând de patru ori, pierzând de cinci, iar restul de 13 au fost remize. Rednic pare să-și cunoască foarte bine principalul adversar de luni seară.

„Din ce a declarat, Gigi Becali nu e mulțumit. Nu e ușor să joci la FCSB, e presiune foarte mare. Singura nemulțumire a lor e că nu au mers mai departe în Conference League, în campionat sunt ok, cred că anul acesta au șanse mari să câștige campionatul. Gigi spune cum joacă, trebuie să fii atent la ce declarații face el. A zis că nu s-a băgat la ultimele două meciuri, dar nu a fost mulțumit de joc și are de unde să aleagă. Un antrenor când merge la FCSB trebuie să fie pregătit…Acum nu știu dacă e adevărat ce se spune, că Gigi face echipa, nu cred că e chiar așa. Are și el alte probleme decât să se ocupe doar de echipă”, consideră antrenorul UTA-ei, care a comentat și declarația făcută de omul de afaceri din Pipera, care spunea „Ce să te mai joci cu ei? Aduceți-ne echipă”.

A mai zis unu, lăsați-ne să ne pregătim de Champions League, un prieten…Ăsta e Gigi, nu vreau să îl judec, ce simte și ce vrea să spună aia spune, nu se ferește de nimeni. Am văzut și o altă declarație a lui în care spunea că trebuie ca echipa sa să aibă grijă să nu îl batem noi. Mereu au avut viață grea mereu cu UTA, din ce am înțeles. Avem condiții și noi, atmosferă bună, fanii vor fi alături de echipă, sper să fim la înălțimea lor și să avem ambiția lor – Mircea Rednic, antrenor UTA

Chiricheș, „oaia neagră” identificată de Rednic: „Nu s-a adaptat”

Rednic se așteaptă la un meci foarte greu, dar încearcă să găsească puncte slabe în special în defensiva echipei adverse, iar experimentatul Vlad Chiricheș e identificat ca posibil punct slab: „Jucăm cu echipa de pe primul loc, se concentrează sută la sută pe campionat, au ieșit din Conference League, nu mai trebuie să vorbesc de ei. FCSB e un club care de ani de zile e bine structurat, au lot de jucători foarte buni, tineri, de perspectivă. Adevărul e că jocul lor nu este încă la ce își dorește patronul, dar importante sunt rezultatele, nu au pierdut niciun meci și mai mult ca sigur vor să câștige și aici. Au și vulnerabilități, au făcut schimbări în apărare, aici au probleme. Chiricheș încă nu s-a adaptat după o perioadă în care a fost accidentat și nu prea a jucat, dar are experiență, a fost căpitanul naționalei, au soluții. Este clar că aici încă lucrurile nu sunt în regulă, adversarii și-au creat ocazii, inclusiv cei de la Iași. Nu o să avem multe ocazii, vreau să avem cel puțin ocaziile de la Craiova și să nu facem greșeli în fața FCSB-ului, pentru că au jucători cu calitate, care nu te iartă. Nici cu Iași nu au avut multe ocazii, dar când au avut, au înscris. E presiune acum pe ei, nu mai ai nicio scuză, toți din concudecere, antrenori, jucători. Au trecut 5-6 ani de când nu au luat titlul, dacă nu iau nici anul ăsta…”.

Se așteaptă o formulă cu Miculescu printre titulari

Dacă pe Arena Națională FCSB s-a descurcat mereu excelent cu UTA, la Arad lucrurile nu au mai stat la fel de bine cel puțin în ultimele două sezoane. În vara lui 2021, Ianis Stoica a salvat un punct pentru bucureșteni în minutul 89, iar în stagiunea trecută a venit și primul succes al arădenilor de la revenirea în elita fotbalului românesc, 3-1 în penultima etapă a sezonului regular. A mai fost și un 2-2 în grupele Cupei, când ex.-ul David Miculescu a obținut un penalty și despre care Rednic crede că va juca din primul minut în trupa lui Elias Charalambous. „Am înțeles că Miculescu mereu a jucat cu FCSB aici, la Arad. E jucător care mie mi-a plăcut cât a jucat la Arad, iar acolo ba a jucat, ba nu a jucat, e greu așa pentru el. Și vorba aia s-au plătit 1,8 milioane de euro pentru el”, a mai precizat Rednic, care a anunțat absențele certe cu FCSB prin excluderile din lot ale lui Roganovic și Leidsman. Stroungis și Ekmecki rămân tot cu probleme medicale.

Charalambous: „Nu știu cum joacă UTA, mă interesează cum jucăm noi”

FCSB vine din postura liderului la Arad după ce U. Craiova a pierdut mai clar decât o arată scorul (0-2) la Ovidiu, cu Farul. Bucureștenii pot pune 4 puncte între ei și oltenii lui Reghecampf și exact asta își propun.

„Toate meciurile sunt foarte grele, din nou trebuie să fim foarte concentrați din primul minut, să ne facem jocul, să ne impunem ritmul. Știm că jucăm pe un teren greu, UTA are un stadion bun, au fanii alături, va fi dificil. Dar, din nou, depinde doar de noi, de cum intrăm pe teren, de atitudine. Trebuie să controlăm meciul din primul minut, suntem într-un moment bun. Jucătorii sunt pregătiți, vom da tot ce avem mai bun să luăm cele trei puncte, care ne vor ajuta în restul sezonului. Spun asta de fiecare dată și o spun din inimă, toate meciurile sunt foarte dificile. Tot timpul depinde de noi, avem o echipă bună, jucători buni. Dar, repet, fiecare meci trebuie tratat foarte serios, în special acest meci contra UTA-ei, o echipă care nu a avut cele mai bune rezultate și știm că vor încerca să obțină unul împotriva noastră. Noi avem nevoie de un rezultat bun pentru a rămâne pe primul loc, e foarte important. Nu știu cum joacă UTA, mă interesează cum jucăm noi, dacă vom avea atitudinea corectă și vom juca cum am făcut-o în ultimele meciuri, putem lua cele trei puncte”, a spus Elias Charalambous, antrenorul cipriot al FCSB.

Meciul se va disputa cu casa închisă, lucru obișnuit la partidele pe care „roș-albaștrii” le dispută la Arad. „Fotbaliștilor le place să joace cu stadionul plin, e frumos. Sunt foarte fericit că aici, în România, lumea vine la stadion, sunt multe meciuri care se joacă cu stadionul plin, în special când jucăm noi. E un lucru bun pentru atmosferă, pentru fotbalul românesc, e foarte important și ne bucurăm când jucăm astfel de meciuri”, a mai declarat antrenorul Charalambous. Alexandru Băluță nu va face parte din lotul FCSB pentru acest duel, nefiind încă refăcut, iar portarul Andrei Vlad este incert, după ce s-a accidentat la antrenamentul de duminică.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Rodrigues, Stolnik, Benga, Abeid – Freitas, Marku – R. Pop, Fabry, Dumitrașcu – Cooper.

FCSB: Târnovanu – A. Patea, Dawa, Chiricheș, Radunovic – Oct. Popescu, A. Șut, Olaru – Ov. Popescu, Compagno, Fl. Coman.

Arbitri: George Găman (Craiova) – Adrian Popescu (Craiova) și Raul Ghiciulescu (Lugoj). Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare).

Camera VAR: Szabolcs Kovacs (Carei) și Viorel Flueran (Craiova),

Observator FRF: Marcel Savaniu (Satu Mare).

Delegat LPF: Claudiu Boariu (Mediaș).

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai mereu!
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai…
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…