Mircea Rednic i-a pus gând rău lui Nicolae Dică, înainte de FC Voluntari – UTA Arad: „Am pierdut două puncte ca fraierii”

Redactor:
Călin Mnerie
Mircea Rednic i-a pus gând rău lui Nicolae Dică, înainte de FC Voluntari - UTA Arad: „Am pierdut două puncte ca fraierii
  • Publicat:

UTA a pierdut o șansă mare de a se apropia de zona play-off după 2-2 cu FC Botoșani, de pe teren propriu, însă trenul mai trece o dată prin „gară” cu ocazia etapei cu numărul 26 a Superligii.

Pe de altă parte, arădenii se uită și sub ei, căci distanța față zona de baraj este și minimă, de doar 4 puncte, iar acolo se află chiar adversarul de sâmbătă. Începând cu ora 14, FC Voluntari (locul 13) o așteaptă pe „Bătrâna Doamnă” (locul 11) pe arena „Anghel Iordănescu”, ocazie cu care Nicolae Dică „vânează” prima sa victorie pe banca ilfovenilor.

De ce crede Rednic că FC Voluntari e pe loc de baraj?

Fostul mijlocaș al echipei naționale a preluat frâiele de la tandemul Ilie Poenaru – Marian Dună, ce s-a aflat și pe banca UTA-ei la începutul sezonului trecut, terminat de Mircea Rednic cu salvarea la baraj a arădenilor. Iar „Puriul” arată cumva cu degetul și spre fostul antrenor al celor de la FC Voluntari, încercând să explice poziția din clasament a ilfovenilor.

„Sunt așa mai jos în clasament poate și din cauza atmosferei și situației de acolo. Acum nu știu exact care e situația lor financiară, dar e cea mai bogată zonă din jurul Bucureștiului, unde sunt oameni cu bani. Dar banul nu rezolvă toate problemele, e vorba, eu știu și de situația cu antrenorul…Deci nu vreau să comentez foarte mult situația lor, pe mine mă interesează UTA, mă interesează să recuperăm cele două puncte pe care le-am pierdut ca fraierii la Arad și eu le-am și spus jucătorilor că asta îmi doresc”, a menționat Rednic.

Conte, absență importantă pentru UTA: „A fost provocat de Florescu”

„Bătrâna Doamnă” a plecat vineri dimineață cu un avion de linie, Timișoara – București, iar din lot fac parte și ultimele achiziții Cătălin Vulturar și Alexandru Tudorie. Cu mențiunea că acesta din urmă s-ar putea să nu primească cartea verde din Arabia Saudită, acolo unde a evoluat până în această iarnă. „Roș-albii” au o absență importantă, cea a lui Ibrahima Conte, care a fost suspendat trei etape după ce l-a călcat voluntar pe Edi Florescu, în confruntarea cu Botoșaniul, iar VAR-ul l-a ajutat pe „centralul” Găman să-l elimine.

„A făcut un gest ce nu ar trebui să existe pe un teren de fotbal. Am discutat cu el, era foarte afectat. Eu sunt supărat că am pierdut un jucător care deja se integrase bine, se formase un cuplu, Benga-Conte. Ne-a spus ca l-a provocat Florescu și nu numai pe el, și pe Aly (n.r. Abeid) l-a provocat. E un fotbalist bun, un șmecheraș uns cu toate și Conte a căzut in capcană, poate și știau că e un tip mai impulsiv”, a spus „principalul” arădenilor, care a anunțat – practic – titularizarea croatului Stolnik în locul lui Conte, dar probabila înlocuire a lui .

„Întâlnim o echipă ce are un lot cu experiență, cu jucători care au jucat multe meciuri în Liga 1. Ei acum au schimbat antrenorul, vin după două meciuri în care nu au pierdut, dar au fost mult mai prezenți în careul advers față de meciurile trecute. Trebuie să fim foarte atenți, în ultima perioadă insist ca noi să jucăm, să încercăm să ne impunem jocul. Și vreau să o facem mult mai bine, să avem mai mult curaj, să nu facem greșelile pe care le-am făcut, căci cu Botoșaniul am pierdut două puncte pentru că mijlocașii centrali au făcut greșeli ce nu trebuiesc făcute”, mai consideră Mircea Rednic.

„Puriul” a remarcat „schimbarea la față” a ilfovenilor: „O să fie care pe care”

Antrenorul utist a sesizat și o schimbare de stil și de oameni în efectivul celor de la FC Voluntari, după ce pe bancă a venit Nicolae Dică: „Au multă concurență în echipă, multă experiență, a venit și un antrenor ambițios, cu alt stil de joc. Nu mai joacă cu trei fundași centrali, sunt mult mai mobili. Am văzut prima repriză cu Iașiul, au dat și gol, dar a fost anulat. Joacă acasă, e clar că-și doresc și ei victoria, deci o să fie care pe care. E o echipă care poate să ne pună probleme. Nemec e un adevărat pivot si joacă foarte mult pe el. Sper ca cei doi fundași centrali să îl marcheze și să îl blocheze destul de bine, poate nu pe el, cât pe cei care vin din spate. Am văzut că Răduț a jucat în spatele lui Florea, în lateral, deci au fost câteva schimbări. Au de unde să aleagă și la mijlocul terenului au jucători care încă nici nu au apucat să joace. Va fi un meci greu pentru noi”.

Dică are deja presiunea rezultatelor: „Avem nevoie de prima victorie pentru moral”

Nicolae Dică este deja sub baremul de puncte fixat după înlocuirea cuplului Marin Dună – Ilie Poenaru. Voluntariul ar fi trebuit să adune minimum 7 puncte din disputele cu Hermannstadt și UTA, de pe teren propriu și deplasarea de la Iași. Înainte de vizita arădenilor s-au pus la păstrare doar două puncte, iar cel cu sibienii a fost scos cu forcepsul, în prelungiri, după ce vizitatorii s-au jucat cu ocaziile.

„Cu siguranță va fi un meci greu, pentru noi toate meciurile sunt grele, nu suntem într-o situație bună în clasament. Atmosfera este ok, băieții se antrenează foarte bine, important este să obținem și prima victorie. Sperăm să o facem sâmbătă, chiar dacă va fi un meci foarte greu. UTA este o echipă care trage la play-off în acest moment, sunt la trei puncte de această zonă. Este o echipă bună, cu jucători cu experiență, jucători de valoare, care, chiar dacă sunt străini, au confirmat, unii dintre ei, în campionatul nostru. Fiecare punct adunat este bun în clasament pentru noi, dar, dacă reușim să câștigăm, va fi mai bine pentru noi și pentru moral. Băieții chiar au nevoie de o victorie, pentru a prinde moral pentru ceea ce urmează în continuare”, a spus antrenorul de 43 de ani al celor de la Voluntari. pentru Metropola TV.

„E foarte importantă organizarea defensivă”

Echipa ilfoveană a abandonat sistemul cu trei fundași centrali, iar de la mijloc în sus și-au făcut locul mulți jucători cu profil ofensiv. „Am schimbat și sistemul de joc, în meciul cu Sibiul am folosit o formație, apoi, la Iași, o altă formație. În funcție de randamentul băieților la jocuri, mă decid cu cine încep în primul 11. Este clar că la meciul cu UTA ne dorim foarte mult să câștigăm, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne pierdem organizarea defensivă pe care am avut-o până inclusiv la meciul cu Iașiul. Trebuie să fim organizați defensiv foarte bine, iar ceea ce îmi doresc eu, în primul rând, e să nu mai rămânem pe penultimul loc la cele mai multe goluri primite din Liga 1, pentru că acolo suntem. Pentru mine este important ca organizarea defensivă să fie foarte bună și bineînțeles, pe fază ofensivă să reușim să marcăm goluri, doar așa putem să câștigăm puncte. La meciul cu Sibiul am reușit să aducem mingea în ultimii 20 de metri, dar acolo trebuie să facem diferența. Trebuie să apară și calitatea jucătorilor, unu contra unu, să luăm acțiuni individuale, să venim cu mai multe centrări în careu. Sunt lucruri pe care le antrenăm și sperăm de la meci la meci să le facem mai bine”, a adăugat Dică, care este neînvins în cele trei dueluri cu UTA, având două victorii și o remiză. Contra lui Mircea Rednic a disputat o singură partidă din postura de antrenor, în noiembrie 2018, când Dică o pregătea pe FCSB, iar Rednic pe Dinamo. Meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1.

Formații probabile:

Voluntari: Fernandez – Ricardinho, Turda, Matricardi, Boboc – Cascini, Crepulja – D. Florea, M. Răduț, Popescu – Nemec

UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Stolnik, Benga, Rodrigues – Mihai, Freitas – Micovschi, Pedro, Omondi – Luckassen.

Arbitri: Horațiu Feșnic – Doru Lucaciu (ambii din Cluj) – Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Iulian Dima (București).

Camera VAR: Claudiu Marcu (Constanța), Cătălin Popa (Pitești).

Observator FRF: Eduard Dumitrescu (Pitești

Observator LPF: Ion Craiu (București)

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO Coman & co., distracție “nebună” în toiul nopții după ce FCSB a luat titlul de campioană în Superliga! “Te iubesc…”
VIDEO Coman & co., distracție “nebună” în toiul nopții după ce FCSB a luat titlul de campioană în Superliga! “Te…
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret, cunoscut doar de câțiva oameni
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret, cunoscut doar de câțiva oameni
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul este șocant
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul este șocant
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare