Lista cu care Gigi Becali, Nelu Varga, Dan Șucu, Mihai Rotaru și Gică Hagi ar putea face diferența în lupta la titlu! Top 7 fotbaliști străini liberi de contract pentru asaltul din Superliga! SPECIAL

Lista cu care Gigi Becali, Nelu Varga, Dan Șucu, Mihai Rotaru și Gică Hagi ar putea face diferența în lupta la titlu! Top 7 fotbaliști străini liberi de contract pentru asaltul din Superliga! SPECIAL
  • Publicat:

Perioada de transferuri în România începe oficial pe 16 ianuarie 2024 și se va încheia pe 12 februarie, aproape o lună de zile în care FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Rapid București sau Farul Constanța, campioana en-titre, pot face ultimele reglaje în loturi astfel încât să își crească exponențial șansele la titlu. Iar când vine vorba de fotbaliști străini liberi de contract, piața devine una tare interesantă pentru patronii autohtoni, mai mereu interesați de achiziții care să aducă plus valoare fără să se achite, dacă se poate, sumă de transfer.

ProSport îți prezintă un top 7 fotbaliști străini liberi de contract cu care se poate da asaltul pentru titlu în Superliga! Jucători fără angajament, ținte rezonabile, cu cifre bune și pretenții salariale care se încadrează în ceea ce pot oferi cluburile de top din primul nostru eșalon.

Un mare talent ce poate fi revitalizat

Pape Cheikh Diop este un mijlocaș central de 1,80 m înălțime, internațional senegalez cu 3 meciuri pentru prima reprezentativă, toate în 2020, după ce a reprezentat Spania la nivel de juniori, dar și Under 21! Născut în Senegal dar mutat cu familia în Spania la vârsta de doar o lună, a devenit juniorul celor de la Celta Vigo, a debutat la echipa lor secundă și apoi la prima formație, în 2015.

A impresionat iar Lyon plătea în 2017 pentru el nu mai puțin de 10 milioane de euro! Doar că nu a convins, a revenit sub formă de împrumut la Celta, apoi a mers la Dijon, tot împrumutat. În 2022, liber de contract, semnează cu Aris Salonic. După numai 14 meciuri pentru greci, devine liber și e legitimat de Elche prinzând două meciuri în returul formației din La Liga, finalizat cu retrogradarea din această vară.

„Motor” pe banda dreaptă

Fost internațional francez de juniori, de origine angoleză, Jordy Gaspar e un fundaș dreapta rămas liber de contract din vara aceasta, după trei sezoane petrecute la Grenoble. A strâns 86 de meciuri în Ligue 2 în acest interval 2020-2023, om de bază și cu aproape jumătate din partide jucate ca mijlocaș de bandă, datorită calităților lui fizice și a vitezei.

Gaspar a fost crescut în academia lui Lyon, a debutat în 2014 la echipa secundă a clubului iar în 2016 chiar pentru prima formație, prinzând inclusiv 71 de minute în Liga Campionilor. În 2017 a semnat cu Monaco, dar a fost împrumutat în Belgia la Cercle Bruges, contribuind în ediția 2017/2018 la revenirea clubului pe prima scenă. În 2020 a ajuns la Grenoble iar cota lui de piață actuală pe transfermarkt.com este de 900.000 euro.

Veteran de top, încă în forță

La 33 de ani, Alfred N’Diaye are o experiență uriașă la nivel foarte bun iar vârsta și contextul ultimului sezon îl pot transforma într-un transfer de aur pentru titlu în Superliga! Închizător de 1,89 metri, care acoperă și postul de stoper, senegalezul are inclusiv 28 de meciuri pentru echipa sa națională, participant la Mondialul 2018 din Rusia, după ce fusese internațional de juniori și U21 al Franței!

Când te gândești că vorbim de un fotbalist trecut pe la Bursaspor, Sunderland, Betis Sevilla, Villarreal sau Wolverhampton, cam peste tot jucând constant, ar părea imposibil de plasat în Superliga. Doar că, după o perioadă 2019-2022 la Al Shabab în Arabia Saudită, pentru Alfred a venit reîntoarcerea în Spania. La Malaga, pentru o ediție de Segunda Division la capătul căreia clubul a retrogradat, iar mijlocașul a rămas liber de contract!

Din Oceania, dar cu calități certe și experiență

Marco Rojas este o extremă dreapta de 32 de ani cu 45 de meciuri pentru prima reprezentativă a Noii Zeelande. Are origini chiliene și a fost poreclit „Kiwi Messi” pentru abilitățile sale. La 22 de ani, după ce impresionase în campionatul Australiei, a fost legitimat de VfB Stuttgart, dar a jucat numai pentru echipa secundă a clubului și pentru Greuther Furth, sub formă de împrumut, apoi în Elveția la FC Thun, în același regim.

A doua lui experiență europeană a fost mult mai fructuoasă, jucând 2017-2020 pentru Heerenveen în prima ligă Olandeză și pentru Sonderjyske în Danemarca.Sezonul 2022/2023 l-a petrecut în Chile, la emblematica echipă Colo-Colo, devenind liber de contract din 1 iulie, vara aceasta. Cu calități certe, o experiență vastă și inclusiv background în fotbalul european, Rojas ar putea fi o achiziție-surpriză care să facă diferența la noi.

Stoper care poate fi salvator

Jemal Tabidze e un stoper georgian de 1,87 metri care deja a cumulat 15 apariții pentru naționala gruzină, una din revelațiile ultimilor ani pe continent. Și-a încheiat în septembrie, la 27 de ani, conturile cu Dinamo Tbilisi, după o ediție în care a jucat constant și a purtat chiar și banderola de căpitan.

Cotat la 600.000 de euro, valora anul trecut 2 milioane euro pe transfermarkt.com! Tabidze, crescut de Saburtalo Tbilisi, ajungea la doar 19 ani, în 2015, în curtea belgienilor de la Gent. Avea să revină spre spațiul estic însă, jucând apoi pentru FC Ural și apoi Ufa, în perioada 2017-2022. După o încercare nereușită de a reveni în Belgia, de data asta la Kortrijk, a semnat cu Dinamo Tbilisi.

Un finlandez interesant

Urho Nissila este un mijlocaș central ofensiv de 27 de ani, polivalent, 1,72 metri înălțime, care poate juca și în spatele vârfului, dar și în benzi. Și-a încheiat la 1 august socotelile cu formația KuPs din țara lui de origine, după un sezon bun cu 6 goluri în 15 apariții și o clasare pe locul 2 la final de campionat. Internațional, are 12 meciuri pentru prima reprezentativă.

În 2018 a fost cumpărat de la KuPs, clubul care l-a lansat, de Zulte Waregem, echipă belgiană care ulterior l-a împrumutat și la Maastricht, în L2 din Olanda. Cotat la 400.000 de euro, Nissila a mai activat peste hotare și în ediția 2022/2023, jucând în 22 de meciuri pentru Suwon FC din prima ligă a Coreei de Sud.

Țintă de lux, fundaș lateral la mare căutare

La 27 de ani, Souleyman Doumbia este un fundaș stânga de 1,83 m înălțime care poate juca la nevoie și mijlocaș în această bandă. Internațional Coasta de Fildeș, cu 8 apariții, dintre care ultima chiar în 2023. Ivorianul e liber de contract din luna iulie, când a încheiat o experiență de 3 sezoane cu Angers. Clubul a retrogradat în vară din Ligue 1.

În sezonul 2022/2023 din Hexagon, Doumbia a apărut constant în prima echipă, de cele mai multe ori chiar ca integralist. Per total, 24 de meciuri în Ligue 1 cu Angers, plus două în Cupa Franței. Crescut la juniori de PSG, a jucat apoi la echipa secundă a parizienilor, la Bari, Vicenza (Italia), Grashoppers Zurich (Elveția) și Rennes, reîntorcându-se în țara natală. Angers a plătit pentru el nu mai puțin de 3 milioane de euro în iulie 2020! Chiar și azi, cota lui de piață este excelentă, undeva la 2 milioane de euro.

Se pare că Lens, dar și mai multe cluburi din Turcia ar fi interesate de Doumbia în aceste zile, așadar nu e o luptă tocmai ușoară pentru a-l semna. Poate cel mai greu fotbalist de atras în Superliga din lista noastră. Un fundaș lateral considerat exploziv, cu viteză și incursiuni ofensive, care se adaptează ideal la un sistem de joc în care are libertate de mișcare pe flanc.

Credit foto: transfermarkt.com

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis după ce s-au pregătit de înmormântare
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis după ce s-au pregătit de…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un stadion ultra-modern de 30.000 de locuri
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un stadion ultra-modern de 30.000 de…
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul este șocant
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul este șocant
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare