Leo Strizu, dezvăluiri halucinante despre cum l-a lucrat Meme Stoica pe Marius Stan: „M-a pus Gigi Becali să-l sun” | VIDEO EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:

Leo Strizu a oferit un interviu exclusiv pentru Prosport.ro și a explicat cu lux de amănunte cum a decurs colaborarea pe care avut-o cu FCSB. De asemenea, lupa a fost pusă și pe Mihai Stoica, având în vedere că fostul antrenor al roș-albaștrilor nu a rămas în relații tocmai bune cu managerul grupării finanțate de Gigi Becali.

Leo Strizu, dezvăluiri din perioada Oțelul Galați! Fostul antrenor de la FCSB a explicat cum l-a lucrat Meme Stoica pe Marius Stan

Leo Strizu și Meme Stoica sunt într-un conflict deschis după ultima lor colaborare de la FCSB, însă relațiile dintre cei doi nu au fost niciodată tocmai bune, după cum a lăsat de înțeles fostul antrenor al roș-albaștrilor. Leo Strizu a ales să spună lucrurilor pe nume într-un interviu exclusiv pe care l-a acordat pentru Prosport.ro și, printre altele, a dezvăluit cum l-a cunoscut pe Mihai Stoica. S-a întâmplat la începutul anilor 2000, când Meme ocupa funcția de președinte la Oțelul Galați, iar Leo Strizu a fost cooptat în calitate de director sportiv la același club.
Strizu susține că Mihai Stoica era dispus să facă orice pentru a-și îndeplini obiectivele personale, iar unul dintre obstacolele sale a fost Marius Stan, fostul conducător al echipei gălățene.

(n.r. – vorbiți despre Mihai Stoica, un om pe care l-ați cunoscut în urmă cu foarte mulți ani. Perioada Galați, vă mai amintiți cum a ajuns el acolo?) „Din ce mi-au spus și mie prietenii, oameni din fotbal, tot printr-un mișmaș la care se pricepe Mihai Stoica. Bineînțeles că rudele lui aveau funcții importante în Sidex, l-au dus și pe Mihai la fotbal. Ca fotbalist n-avem ce să spunem despre Mihai Stoica, că nu avem ce să spunem. Dacă și Mihai Stoica a fost fotbalist… înseamnă că ceilalți care au jucat pe la Divizia B sau Divizia A, e diferență mare. Cred că a activat pe la juniori, tineret, habar n-am.

După care, bineînțeles că nefăcând față fotbalului, i s-a găsit un loc în conducere. Ca să devină el președintele clubului trebuia să treacă de un obstacol și acesta a fost Marius Stan. Bineînțeles că s-a întâmplat, a trecut el”, a declarat Leo Strizu, în exclusivitate pentru Prosport.ro.

În continuare, fostul antrenor de la FSCB a sugerat că Marius Stan ar fi fost lucrat de Mihai Stoica:

(n.r. – credeți că l-a lucrat pe Marius Stan?) „Nu cred că i-a spus, pleacă, eu sunt cel mai bun (n.r. – ironic)”, a completat tehnicianul.

Cum a decurs colaborarea de la Oțelul

În ciuda faptului că avea dubii în privința caracterului lui Mihai Stoica, Leo Strizu susține că perioada în care au colaborat la Oțelul Galați a fost una frumoasă din punct de vedere profesional:

„Am colaborat împreună, a fost o perioadă bună, frumoasă. Da, e adevărat (n.r. – că MM Stoica l-a adus la FCSB). Aveam un prieten comun, Șică Pișcoci, l-a nenorocit și pe ăsta și pe vremea aceea activam în Turcia. Sică Pișcoci mi-a zis că dacă sunt de acord, să îi dau o sumă de bani pentru Mihai Stoica. Nu-l cunoșteam. Poate a fost un fel de impresarul meu, dar eram foarte buni prieteni.
O parte din banii pe care i-am câștigat în prima parte în Turcia erau la Sică Pușcoci, în contul lui. I-am zis, «mă, Sică, dacă tu ai încredere, dă-i omului, niciun fel de problemă». După un an sau un an jumate m-am lăsat și am primit telefon de la Mihai dacă vreau să lucrăm împreună la Galați, am fost de acord, cam asta, cam asta a fost prima interacțiune cu Mihai. Am făcut lucruri frumoase… și de-ale tinereții, în perioada de, nu știu, doi ani de zile aproape. Ce poate să facă doi băieți la o vârstă de 30-40 de ani…

Aveam o relație de prietenie foarte bună. Am pus umărul la evitarea retrogradării, am trecut prin multe, pe vremea aceea ca să scapi echipa de la retrogradare trebuia să fii implicat în anumite cercuri. Era mult de lucru. Fiecare ne-am distribuit niște roluri importante… în ultimul an Ilie Dumitrescu a fost antrenor.
Cum am făcut, cum n-am făcut, partea fotbalistică și viața echipei am dus-o la bun sfârșit. Am rămas și după ultimul an în care apăruseră problemele la Sidex, se schimbau, era cumpărat de indieni. Era o perioadă foarte grea și aproape moartă cu echipa. Nu mai aveam susținerea financiară. Și după ultimul an, după ce am salvat echipa de la retrogradare, aveam un plan stabilit de noi, în care unde ar fi cooptat el să mă atragă și pe mine, unde să merg eu să-l aduc și pe el”, a mai declarat Leo Strizu, pentru Prosport.ro.

Mihai Stoica a ajuns la FCSB cu ajutorul lui Leo Strizu

După ce a depășit episodul Oțelul Galați, Leo Strizu a povestit cum a contribuit la primele negocieri dintre Gigi Becali și Mihai Stoica. Se pare că actualul manager general al roș-albaștrilor a ajuns la FCSB chiar la recomandarea lui Strizu:

„Prima opțiune a fost la mine, la Steaua. Am avut o discuție cu Pițurcă și m-a cooptat la Steaua. Era o perioadă în care Gigi Becali nu era în acte, dar el era principalul finanțator.

În tot acest timp cât am lucrat la Galați, bineînțeles că l-am introdus în cercul meu de prieteni. Prieteni, eu spun prieten. La el altceva înseamnă prieten. Când are nevoie de tine, e prieten, când nu mai are, nu mai e, te dușmănește. În perioada asta am făcut cunoștință și cu Teia Sponte, pe vremea aceea nu îmi era naș, era bun prieten. Teia având un cuvânt greu de spus la Steaua. Ei urmăreau să introducă în conducere un președinte, vorbesc de Teia și de Gigi. Am fost implicat și eu în a doua neșansă a lui Marius Stan. De ce spun lucrul ăsta? Nea Viorel Păunescu și Pițurcă deja avuseseră discuții cu Marius Stan să vină președinte. Am avut o întâlnire într-o duminică, ziua următoare, luni, trebuia să fie numit Marius Stan. Am avut o discuție în care Teia mi-a spus «haide să vorbim cu Gigi». Teia a vorbit cu Gigi, «e și Leo de față, m-am gândit că pentru postul de președinte, Leo garantează, cel mai indicat pentru noi e Mihai Stoica pentru că și eu l-am cunoscut prin intermediul lui Leo. Pare un băiat bun, e ce ne trebuie nouă, latră mult, câteodată mai și mușcă».

Gigi cred că a avut vreo apariție la televiziune, zice, bă, omul ăla a vorbit urât despre mine. I-a zis că nu îl cunoști bine, e bun pentru ce vrem să îl folosim noi. Îi zic, băi Gigi, e bun, garantez, dacă nici ăsta nu latră, nu mai latră nimeni din fotbalul românesc. Bine, mă, pune mâna și sună-l.
L-am sunat, asta fost contribuția mea la venirea lui Mihai Stoica la Steaua”, a transmis Strizu.

La aproximativ 20 de ani distanță de acel moment, Leo Strizu spune că nu a luat cea mai bună decizie în momentul în care l-a recomandat pe Mihai Stoica:

(n.r. – regretați acum că ați garantat pentru el?) „De mult regret, nu știu cum să-mi cer scuze față de toți suporterii, toți cei care iubesc Steaua, dar asta a fost viața. În viață mai și greșești”.

Andrei Trifan / Autor
Fotbalul este viața lui. Actualul Redactor-șef al ProSport s-a îndrăgostit de Sportul Rege pe vremea Generației de Aur și a jucat, el însuși, la nivel de juniori, pentru formațiile de Liga 1 Rocar și FC Național mai bine de 11 ani. A absolvit Colegiul Național Tudor Vianu, dar pasiunea ... citește mai mult
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai…