Leo Grozavu, înainte de meciul cu UTA: „Mai mult ca niciodată suntem obligați să câștigăm”

Leo Grozavu, înainte de meciul cu UTA: „Mai mult ca niciodată suntem obligați să câștigăm”
  • Publicat:

Fără victorie în ultimele 6 etape, în care a remizat de cinci ori și a pierdut cu Farul, Poli Iași a alunecat pe loc de baraj în SuperLigă și nu își mai poate permite pași greșiți, cel puțin pe teren propriu. După eșecul suferit în fața campioanei Farul, scor 2-3, Iașiul a coborât pe locul 13 în clasament și este obligată să învingă UTA, tot pe teren propriu, vineri, în primul meci al etapei a 19-a, pentru a nu-și complica și mai mult existența.

Leo Grozavu, înainte de meciul cu UTA: ”Suntem obligați să câștigăm, mai mult ca niciodată”

Antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, a subliniat și el importanța unei victorii în fața Aradului, spunând că Poli are mai mult ca niciodată nevoie de trei puncte, ținând cont de situația din clasament.

”Este un meci foarte important, împotriva unei echipe robuste, solide, cu un antrenor foarte experimentat. UTA este echipă care cel puțin pe terenurile adverse nu a mai pierdut de mult și în ultimele jocuri a încasat foarte puține goluri. Se pare că și-au găsit și ei foarte bine omogenitatea, relațiile, sunt într-o formă bună. Dar noi, la rândul nostru, datorită situației din clasament și a numărului de puncte, suntem obligați să câștigăm. Mai mult ca niciodată! Și fără a pune o presiune suplimentară pe băieți, chiar în momentul de față mă aștept la victorie”, a declarat Leo Grozavu în cadrul unei conferințe de presă.

”Situația din clasament nu e confortabilă, dar nici nu ne apasă. Contează locul final”

Poli ocupă locul 13 în clasament, unul care duce la baraj, dar tehnicianul Iașiului spune că situația actuală nu apasă în vestiar, deși admite că nu este confortabilă. În opinia sa, și ultimul loc, dar la o diferență mică față echipele din față, dar și șase puncte în plus, aceeași stare inducea în echipă.

”Situația din clasament nu apasă și nu are cum să te apese, atâta timp cât este strâns clasamentul. Și dacă eram pe ultima poziție și în fața noastră erau echipe la un punct sau două, și dacă aveam șase puncte în plus, la fel era. Sigur, nu e confortabil, dar campionatul e lung, sunt foarte multe meciuri de disputat. Nu e important pe ce loc ești acum, ci pe ce loc terminăm campionatul regular în primă fază. Iar bătălia finală se dă în play-out. Urmează înjumătățirea punctelor și asta nu-ți dă dreptul să te simți relaxat. Când legi victoriile poți să te gândești la altceva, când pierzi și etapa e nafavorabilă ție, clar că ajungi într-o altă zonă. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fim speriați. Echipa este în creștere”, a completat antrenorul Iașiului, care nu va conta în meciul cu UTA pe unul dintre jucătorii importanți din linia mediană, Mihai Bordeianu fiind suspendat.

Leo Grozavu surprinde: ”Cu Farul am făcut o primă repriză foarte bună ca joc în ansamblu. Eu nu sunt antrenor de rezultat”

Plecând de la ideea că echipa sa este în creștere, Leo Grozavu a făcut o afirmație cel puțin ciudată legată de meciul cu Farul, pierdut de ieșeni cu 2-3. Iașiul a fost condusă la pauză cu 3-0 de Farul, însă antrenorul Leo Grozavu este de părere că echipa sa a jucat ”foarte bine”.

Deși după meci a recunoscut că Poli a jucat foarte slab și chiar și-a cerut scuze, Grozavu spune acum că și-a schimbat opinia după ce a revăzut meciul de mai multe ori.

”Ăsta sunt eu, poate sunt considerat ciudat. Eu nu sunt antrenor de rezultat. Sunt convins că această echipă în momentul actual este cât mai aproape de forma ei bună. E fotbal, se pot pierde meciuri, dar jocul echipei pe mine mă mulțumește. Am revăzut meciul cu Farul de mai multe ori. Am crezut în primă instanță că prima repriză a fost modestă sau slabă chiar, pentru că era 0-3, dar în afară de cele 3 goluri Farul nu ne-a pus nicio problemă. Echipa a făcut o primă repriză foarte bună.

Nu excelentă, dar foarte bună ca joc. Greșelile nu le putem scoate din context și e clar că la 0-3 nu ai ce să mai spui, te duci acasă și te culci. Totuși, am jucat împotriva campioanei, lumea să nu uite lucrurile astea. Noi anul trecut am fost în Liga 2, iar ei sunt campioni. Nu sunt scuze, nu e clemență, dar eu știu ce poate echipa. Lumea te judecă pentru rezultat, nu pentru joc. Diferență de joc nu a fost, diferența este că greșim foarte mult”, a spus Leo Grozavu.

”Am primit prea multe goluri în acest sezon”

Tehnicianul s-a referit și la greșelile din defensivă care se repetă uneori obsesiv și pe seama cărora echipa a pierdut puncte importante. Grozavu recunoaște că Poli a primit prea multe goluri – 26 și speră ca în cel mai scurt timp să elimine greșelile din defensivă. Altfel fie va fi el nevoit să plece, fie Poli se va despărți de unii jucători care nu au adus plusul scontat în echipă.

”Greșelile care se repetă mă supără și pe mine. Am greșit de la începutul campionatului enorm de mult. Dar sunt și ei oameni. Dacă fotbalul ar fi fără greșeală, ar fi numai 0-0. Am făcut greșeli flagrante, care nu se fac. La un moment dat trebuie să le corectăm. Dacă nu se vor corecta, fie eu va fi cel care va pleca, fie la jumătate de sezon sau la final de campionat jucătorii care nu pot să-și facă treaba pe postul respectiv vor pleca. Fără supărare. Și în cazul meu la fel. Degeaba jucăm frumos, degeaba suntem spectaculoși dacă nu jucăm și eficient. Mă judecă și pe mine oamenii, conducerea, suporterii, media și la un moment o să spună: Ăsta joacă doar frumos, dar pierde toate meciurile. Dar la momentul eu sunt mulțumit de modul cum se antrenează băieții, dar și de modul cum interpretează anumite momente.

Când nu le interpretăm corect, suntem penalizați. Suntem naivi în foarte multe momente. Naivitatea a făcut diferența în meciurile cu CFR și cu Farul. Sunt foarte multe goluri primite, 26 sunt foarte multe. O apărare îți aduce rezultate în campionat. Atacanții pot să facă diferența, pot să vândă mai multe bilete la meci, dar în general echipele campioane au cele mai puține goluri primite. Va fi un an foarte greu, foarte dificil, dar dacă vom trece cu bine de acest prim an, în sezonul viitor sunt convins că această echipă vom ști să facem mult mai bine lucrurile”, a continuat Leo Grozavu.
”Fotbalul nu înseamnă doar bani, e și satisfacție. Două luni în care nu mă simt bine îmi scurtează viața, doi ani în care mă simt bine mi-o prelungesc”

Leo Grozavu are deja mai mult de un an de când se află pe banca Iașiului și a explicat că i-a plăcut să fie statornic în fotbal, și ca jucător, și ca antrenor. Tehnicianul în vârstă de 56 de ani spune că preferă să stea doi ani la o echipă unde se simte bine cu mai puțini bani decât să fie nevoit să plece după 2-3 luni de la o altă formație.

”Fotbalul nu e totul doar bani, e și satisfacție, înseamnă să te simți bine acolo unde lucrezi, cu oamenii din jurul tău. Am ajuns la nivelul în care chiar pot să aleg. Nu o să mă duc oriunde. Aș putea poate să forțez să mă duc în altă parte, dacă nu mă simt bine ce să fac? Să mă duc să stau o lună, două sau trei și să plec? Mai bine stau doi ani într-un loc unde mă simt bine. Doi ani în care mă simt bine îmi prelungesc viața, dar două luni în care nu mă simt bine mi-o scurtează. Asta e logica mea”, a punctat Grozavu.

Sergiu Buș: ”Ar trebui să fim mai proaspeți decât UTA”

La rândul său, atacantul Sergiu Buș spune că ieșenii ar trebui să fie mai proaspeți din punct de vedere fizic decât elevii lui Mircea Rednic și să profite de faptul că UTA a jucat în Cupă la mijloc de săptămână, pe un teren greu.

”Ne așteaptă un meci foarte greu. UTA este puțin deasupra noastră în clasament și este într-o perioadă bună, chiar dacă nu a reușit să se califice în Cupă. Noi putem profita de faptul că ei au avut meci în Cupa României, marți, pe un teren greu, ar trebui să fim mai proaspeți. Ne dorim victoria, am muncit pentru asta și sper să luăm cele 3 puncte. Este un meci foarte important, pentru că ei dacă ar câștiga la Iași, ceea ce nu ne dorim, se vor distanța. Sperăm să câștigăm și să rămânem la mijlocul clasamentului sau mai sus, pe o poziție cât mai confortabilă”, a spus Sergiu Buș, care speră să rupă seria meciurilor fără gol marcat: ”Mi-e dor de gol, dar eu mă bucur de fiecare antrenament și de fiecare meci. Am avut o perioadă grea la CFR, multe luni de accidentare, iar acum ușor-ușor îmi revin. Îmi doresc să-mi ajut echipa, sunt sigur că o fac, dar dacă reușesc să și înscriu ar fi chiar mult mai bine”.

Meciul Poli Iași – UTA Arad se dispută vineri, 8 decembrie, de la ora 19.00, pe Stadionul Emil Alexandrescu din Copou. Poli ocupă locul 13, cu 19 puncte, în timp ce UTA este pe 11, cu 22 de puncte.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie.
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce…
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților revoltați.
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților revoltați. "Mi-am cumpărat o casă…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare