La rând vicecampioana FCSB pentru UTA! Balint „Să transformăm rapid sentimentele negre de după CFR în energie pozitivă, încredere și determinare!”

Redactor:
Călin Mnerie
La rând vicecampioana FCSB pentru UTA! Balint „Să transformăm rapid sentimentele negre de după CFR în energie pozitivă, încredere și determinare!
  • Publicat:

Dintre echipele cu pretenții la titlul din Superligă, FCSB e singura pe care UTA nu a învins-o de la revenirea în elită, în vara lui 2020. Pe „Arena Națională” au fost doar eșecuri, un 0-3 și de două ori 1-2, iar la Arad, o înfrângere: 0-1 și remiza din debutul stagiunii trecute, când I. Stoica egala reușita lui Ubbink în penultimul minut de joc. Evident, în faza a doua a întrecerii cele două formații nu au mai dat una peste cealaltă și asta nu se va întâmpla nici în acest sezon, căci FCSB va încerca să le depășească pe Farul și CFR Cluj în play-off, iar UTA se va lupta din greu în play-out pentru a evita retrogradarea. Până atunci, însă, punctele puse în joc în penultima rundă a sezonului regular, duminică, de la ora 21, la Arad, sunt importante pentru ambele combatante, cu atât mai mult pentru gazde care vor juca în fața unui stadion plin, ce are așteptări inclusiv de la un meci cu vicecampioana la câte dezamăgiri au trăit în rest în acest sezon.

Balint: „Plecăm din nou cu șansa a doua, dar o să ne luptăm pentru pentru fiecare oportunitate”

„Bătrâna Doamnă” a ieșit frustrată inclusiv din meciul de pe terenul campioanei CFR Cluj, din moment ce a avut arbitrii împotriva ei, dar nici nu a putut profita de avantajul omului în plus timp de aproape o jumătate de oră de meci.

„Trebuie să încercăm să scoatem atât cât se poate scoate din această partidă, vrem să transformăm rapid toate sentimentele negre de după meciul cu CFR în energie pozitivă, încredere și determinare. Urmează un alt meci împotriva unei echipe care și-a propus ca obiectiv câștigarea campionatului. Clar, o să fie un meci foarte dificil, complicat și de cu totul altă factură decât meciul pe care l-am jucat împotriva CFR-ului, pentru că FCSB este o echipă structurată în mod diferit.  FCSB are în componență jucători mult mai dinamici, mult mai tehnici, jucători care accelerează aproape de fiecare dată când ajung în jumătatea adversă, foarte periculoși pe tranziție. Vom întâlni o echipă cu calitate în toate compartimentele, care – cu siguranță – ne va pune sub presiune și din primul minut și va încerca să câștige toate punctele puse în joc. Calculele hârtiei arată că plecăm din nou cu șansa a doua, dar o să ne luptăm pentru pentru fiecare oportunitate pe care o vom avea. Suntem în momentul în care acum nu prea avem ce pierde și atât cât putem trebuie să încercăm să profităm de șansele pe care le avem. Trebuie să punem și noi presiune pe adversar, pentru că jucăm acasă, în fața propriului public. Sunt convins că o să fie o atmosferă de meci mare și trebuie să absorbim această presiune, ridicându-te la nivelul publicului spectator, prin curaj, încredere și personalitate”, a spus Laszlo Balint, care nu mai departe de meciul cu Farul, de acum două etape, spunea puțin altceva și anume că echipa sa are totul de pierdut și în aceste ultime confruntări ale sezonului regular, împotriva pretendentelor la titlu.

Nu comentează problemele de la FSCB: „E o echipă în mare formă în ultimul timp”

Astăzi, acesta nu știe cu cine va da mâna înainte de primul fluier al arbitrului Chivulete și asta pentru că FCSB-ul a rămas și fără Leo Strizu, care a demisionat, în timp ce Mihai Pintilii va lua loc în tribune, fiind suspendat.

Eu nu comentez această situație de pe banca tehnică a FCSB, ci tot ce pot să spun este că în ultima perioadă este o echipă în mare formă, care stăpânește foarte bine interpretarea unui sistem de joc în care mobilitatea jucătorilor de atac este foarte importantă. Ca atare, au reușit să rezolve și anumite probleme pe care le aveau pe pierderea mingii pe tranziția negativă, este o echipă care, din punctul meu de vedere, și-a depus candidatura cu argumente solide în ceea ce privește această cursă pentru câștigarea campionatului și tocmai de aceea, indiferent de cine este antrenor sau va sta pe bancă, echipa știe ce să joace la Arad. Restul sunt probleme care privesc exclusiv FCSB-ul, iar noi trebuie să ne gândim la ce avem de făcut în urma analizei adversarului, în așa fel încât să-i blocăm cât se poate de bine și să profităm de șansele pe care sunt convins cum să le avem. E mai puțin important dacă o să am sau nu cu cine să dau mâna, o să dau cu secunzii mei dacă nu am de ales. Probabil, va fi cineva care să transmită indicații dinspre banca FCSB-ului către jucători, dar important este ce o să reușim să facem noi”, a mai afirmat tehnicianul „roș-albilor”.

Lipsește Compagno, dar: „Au destule variante foarte bune”

Acesta e conștient că FCSB vine la Arad fără principala „gură de tun”, Andrea Compagno (suspendat), dar – pe de altă parte – știe că adversarul are destui jucători capabili să-i facă rău echipei sale.

„Într-adevăr, Compagno este o pierdere mare, dar a fost folosit și David Miculescu pe poziția respectivă, e și Omrani, adică au variante și variante foarte bune. Mai este și  Olaru, bineînțeles, care este foarte implicat și în acțiunile de atac, apare foarte mult și în careurile adverse. Îl mai au și pe Edjouma la nivelul postului de mijlocaș central, inter, care  este cel mai în formă în acest moment din toată Superliga. Plus Șut, un jucător foarte eficient, foarte disciplinat din punct de vedere tactic, iar în momentul în care ajunge în careu se și vede. Acum depinde și de cum se vor adapta la teren, pentru că este o echipă tehnică, căreia îi place să paseze și să accelereze acțiunile de atac, iar suprafața de joc, chiar dacă este mai bună decât în ianuarie, nu este ideală pentru un joc de pase în viteză. Iar asta ne evidențiază rapoartele pe care le avem de fiecare dată, iar procentajul pentru pasele reușite este foarte mic pentru ceea ce înseamnă fotbalul de înaltă performanță, de nivelul Ligii 1″, a adăugat Balint.

Probleme în banda dreaptă pentru arădeni, Keseru revine cel puțin pe bancă

UTA-ei îi va lipsi jumătate din jucătorii defensivi. Fundașii centrali Chindriș și Hoxhallari sunt suspendați, dar lipsesc și ambii apărători dreapta, Benzar și Vukcevic (accidentați). Astfel, unul dintre Abeid sau Dobrescu va trebui să schimbe banda, dacă nu cumva Balint se gândește să improvizeze și mai mult cu Stahl. Printre convocați revine, după trei etape și Claudiu Keseru.

„E important ca cel care va evolua acolo să înțeleagă că misiunea nu va fi deloc ușoară, la fel ca și în flancul opus, pentru că jucătorii de flanc, precum Coman, Popescu, Cordea sau David Miculescu, dacă va juca acolo, sunt cu calitate individuală foarte bună și mai ales în ultimii 25-30 de metri vor încerca să pună presiune pe adversarul direct. Keseru o să fie probabil în lot, pentru că la câte absențe avem, e normal să ne folosim de fiecare jucător care este. Nu este deconectat, este fotbalist profesionist, este plătit de club. Indiferent de cine vorbim, în momentul în care se apelează la el, că se apelează 90 de minute sau 10 sau 3 minute, trebuie să-și facă treaba sută la sută. Nu știu dacă ar putea fi mai motivat Claudiu cu FCSB, eu mă bazez pe dorința colectivului, nu neapărat pe dorința unuia sau altuia. Aici este foarte important, să avem spirit, să avem determinare, să acționăm împreună, indiferent că vorbim de momentul de atac sau de momentul de apărare. Sunt detalii care și din punct de vedere tactic vor cântări foarte mult, iar din punct de vedere individual, dacă vom câștiga mai multe dueluri decât ei, sunt convins că vom avea șansele noastre”, mai susține „principalul” arădenilor.

Filip: „Sper că nu vom face ce a făcut Farul, UTA este o echipă rănită, periculoasă”

Cu Mihai Pintilii suspendat de Comisia de Disciplină și Leonard Strizu demisionar din funcția de antrenor cu acte al FCSB-ului, bucureștenii vor veni – cel mai probabil – la Arad cu Lucian Filip pe bancă. În vârstă de 32 de ani, fostul mijlocaș al vicecampioanei României e actualmente preparator fizic în acte, de facto antrenor secund.

Filip a fost cel care a prefațat în câteva cuvinte partida cu UTA, de duminică seara (ora 21). „Consider că UTA nu își merită poziția în clasament, au o echipă de valoare, un antrenor cu experiență, care cunoaște foarte bine Liga 1 și sunt sigur că ne va aștepta un meci greu. Cel mai bun exemplu este meciul de aseară, dintre U Cluj și Farul, sper că jucătorii au urmărit meciul și sunt sigur că nu vom face ce a făcut Farul. Nu ne fuge gândul la play-off, nu ar fi ok să se întâmple asta, ne așteaptă un meci foarte greu la Arad. UTA este o echipă rănită după ce s-a întâmplat la Cluj, este o echipă periculoasă. Important e ca jucătorii la ora partidei să intre motivați. Cred că acesta e punctul de plecare”, spune fostul mijlocaș, care mai recunoaște că s-a trezit într-o situație neașteptată după demisia lui Strizu: „Într-adevăr, e o postură nouă pentru mine, dar sunt angajat al clubului. Îmi doresc să pun în aplicare toate cunoștințele pe care le am și să ajut echipa să câștige. Atmosfera la echipă este bună, pentru că cel mai important lucru în fotbal este victoria”.

Gruparea arădeană a atacat dur arbitrajul după meciul de la Cluj, cu CFR, dar Filip susține: „Nu mă aștept să fie o presiune pe arbitri. Cu toții am așteptat implementarea VAR-ului cu nerăbdare și, din păcate, greșelile de arbitraj continuă și așa. E normal ca cei de la UTA să fie nemulțumiți”.

Echipele probabile:

UTA: Kucher – Abeid, Erico, Benga, Dobrescu – Batha, Anton – R. Pop, Ubbink, Otele – Postolachi.

FCSB: Târnova – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Șut, Edjouma – Cordea, Olaru, Coman – Miculescu

Arbitri: Andrei Chivulete (București) – Daniel Mitruți (Craiova), Alexandru Cerei (Cluj). Rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș),

Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Petruța Iugulescu (Buftea)

Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare).

Observator LPF: Marian Ivan (Brașov).

Tags:
Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că e INTERZIS prin lege
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că e INTERZIS prin lege
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…