„Gura mare” a lui Gigi Becali, motivul pentru care Vasile Dîncu forțează proiectul de lege prin care CSA Steaua poate promova în Superliga! Destabilizarea FCSB, ajutor de la „Grupul de la Cluj” pentru prietenul Nelu Varga! | EXCLUSIV

„Gura mare” a lui Gigi Becali, motivul pentru care Vasile Dîncu forțează proiectul de lege prin care CSA Steaua poate promova în Superliga! Destabilizarea FCSB, ajutor de la „Grupul de la Cluj” pentru prietenul Nelu Varga! | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, a venit în aceste zile cu propunerea de a implementa un nou proiect de lege prin care CSA Steaua ar putea promova în Superliga, iar potrivit surselor ProSport decizia luată de acesta a fost determinată, printre altele, de „gura mare” a lui Gigi Becali. Finanțatorul FCSB a făcut recent mai multe declarații care au fost deranjante pentru Vasile Dîncu, iar fostul ministru al Apărării a decis să îi dea o lecție. Prin această măsură, Dîncu destabilizează echipa roș-albastră, ajutându-l astfel și pe prietenul Nelu Varga, de la CFR Cluj.

Vasile Dîncu forțează proiectul de lege prin care CSA Steaua poate promova în Superliga, dar în același timp vrea să destabilizeze FCSB și să îl ajute pe prietenul Nelu Varga. „Gura mare” a lui Gigi Becali a declanșat lanțul de evenimente

Vasile Dîncu a fost cap de afiș în presa sportivă din România în aceste zile, după ce a venit cu propunerea de a implementa posibile modificări la actuala Lege a educației fizice și sportului, modificări care ar ajuta-o pe CSA Steaua să promoveze în Superliga. Acestă informație a stârnit un val de reacții din toate direcțiile, inclusiv din partea CSA Steaua, FCSB sau FRF.

Cel mai surprinzător detaliu a fost legat de perioada în care Vasile Dîncu a ales să declanșeze această furtună. Sezonul competițional din fotbalul românesc este aproape de final, astfel că nimeni nu mai anticipa o schimbare de situație în ceea ce privește eligibilitatea celor de la CSA Steaua pentru a promova. Cu toate acestea, sursele ProSport au dezvăluit de unde a plecat totul.

Vasile Dîncu nu avea de gând să forțeze pe partea cu acest proiect de lege, însă o declarație oferită de Gigi Becali în urmă cu doar câteva zile l-ar fi determinat să își schimbe radical atitudinea. Înainte de partida CFR Cluj – FCSB, Gigi Becali a ironizat-o pe campioana României și în același timp a amintit de celebrul „Grup de la Cluj”, despre care a spus că nu mai are aceeași influență ca în trecut. „Grupul de la Cluj” a primit această denumire în urmă cu mai mulți ani, când se vehicula că Nelu Varga i-ar avea alături în proiectul de la CFR pe Vasile Dîncu și Ioan Rus, politicieni cu o mare influență în România. Referitor la acest trio, Gigi Becali a spus că nu mai are aceeași influență din punct de vedere fotbalistic, deci nici CFR Cluj nu mai are forța din anii precedenți:

„Ei tot timpul vor fi avantajați, pentru că ei au grupul de la Cluj acolo. Acum nu mai pot fi chiar așa pentru că vine VAR-ul, trage linia, nu mai merge. Plus de asta, probabil nici grupul de la Cluj nu mai are atât de mare influență.

Le-au cam tăiat aripile celor din grupul de la Cluj. Fii mai cuminte, ești PNL, știu eu, probabil Burleanu nu mai vrea să se bage: „Vreau și eu funcții mai importante la FIFA, la UEFA, dacă se aude că aveți prietenie prea mare cu mine nu e bine”. Nu mai vrea. Nici Diavolul poate nu mai vrea cu Vassaras”, a declarat Gigi Becali, pe 4 aprilie, într-o conferință de presă.

Vasile Dîncu a luat măsuri

Din grupul de la Cluj menționat de Gigi Becali face parte, așa cum am precizat deja, Vasile Dîncu. Fostul ministru al Apărării s-a opus din toată ființa lui revenirii lui Gigi Becali pe stadionul Ghencea, iar de-a lungul ultimilor ani l-a susținut pe Florin Talpan în anumite momente critice.

Pe seama acestui subiect, Dîncu nu s-a ferit să lanseze un atac direct la adresa lui Gigi Becali:

„FCSB-ul, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale, ci să încerce să facă o cerere la Minister, care ar fi însemnat o hotărâre de guvern, pentru că, astăzi, Steaua este o unitate militară, fiind proprietatea Ministerului Apărării. Trebuia făcută o hotărâre de guvern. Dura mai mult dacă făceau din timp. Poate se aproba acest lucru în ședința de guvern”, declara fostul ministru al Apărării.

Potrivit surselor ProSport, din anturajul politicianului, în momentul în care Vasile Dîncu a auzit declarațiile pe care Gigi Becali le-a făcut în cadrul conferinței de presă din această lună, s-a enervat și ar fi decis să îi dea o lecție finanțatorului FCSB.

Mai mult, decizia lui Vasile Dîncu de a forța modificarea Legii Sportului încă din această primăvară ar putea avea mai multe urmări. Pe lângă ajutorul evident de care s-ar bucura cei de la CSA Steaua, CFR Cluj ar putea beneficia și ea de pe urma insistențelor lui Dîncu. FCSB este în continuare implicată în lupta directă pentru titlul din Superliga, astfel că orice turbulențe apărute în jurul echipei ar putea să o ajute pe CFR Cluj în cursa pentru cuceririrea unui nou campionat, al șaselea consecutiv.

Dîncu este un susținător declarat al celor de la CFR Cluj, iar în trecut nu s-a ferit să recunoască acest lucru:

Eu sunt dinamovist, dar deja încep să uit de Dinamo. Deși afectiv, în memoria de lungă durată, alegerile din copilărie rămân. Dincolo de asta sunt profesor la UBB, am fost student și Universitatea Cluj e iubirea tinereților mele. Îmi place Gloria Bistrița, dar din păcate Gloria a dispărut și ea și se chinuie să se reconstruiască. Dar sunt cel mai apropiat de proiectul CFR pentru că acolo este un experiment, un proiect profesionist, în care se încearcă a se face fotbal după un model occidental. Iar eu sunt alături de proiectele care încearcă modernizarea României, care încearcă să aducă ceva nou și care aduc comunității noastre un avantaj”, spunea Vasile Dîncu, în urmă cu mai mulți ani.

Relația dintre Vasile Dîncu și Nelu Varga este din nou una strânsă

Un alt aspect important care l-ar putea determina pe Vasile Dîncu să creeze turbulențe la FCSB și să ajute CFR Cluj este legat de relația foarte veche de prietenie pe care o are cu Nelu Varga.

Din informațiile ProSport, deși la un moment dat au existat divergențe între cei doi, pornite se pare din interese divergente într-o afacere de tip imobiliar, și Vasile Dîncu se distanțase de implicarea la CFR Cluj, în ultimele luni cei doi au revenit la sentimente mai bune și se pare că echipa din Ardeal este din nou în sfera de influență a fostului ministru al Apărării. Iar drept dovadă stau și imaginile care au circulat în presă imediat după partida Lazio – CFR Cluj, din play-off-ul Conference League. Vasile Dîncu s-a deplasat în Italia, unde a urmărit din tribune partida campioanei României.

Nici vorbă! Vrăjeli! Grupul de la Cluj, cum i se spune, și CFR Cluj sunt două chestii paralele. Nu au nicio legătură una cu alta. Sunt aberații, niște gogoși umflate. În primul rând eu sunt prieten foarte bun cu dom’ profesor și cu domnul Rus. Suntem prieteni dinainte să vin la CFR, nu are legătură cu fotbalul. Trăim în același oraș, ne cunoaștem, lumea e mică… Ei fiind suporteri înfocați ai fotbalului, normal că țineau cu CFR, care face performanță. Doar nu țineau cu un corijent, cu o echipă din liga a doua… Au pus suflet la echipă, mergeau cu noi în Europa la meciuri, formam o comunitate corectă. Nu știu de unde provine treaba asta cu Dîncu și Rus. Sunt singurul care a finanțat CFR Cluj și nu am niciun șef. Singurul meu șef este Dumnezeu! Ca să înțeleagă lumea… Nu există așa ceva! Au fost totuși unele momente în care mă sfătuiam cu ei, pentru că amândoi sunt manageri. Am cerut o părere ca între prieteni, dar ultima decizie am luat-o eu mereu. Chiar dacă au fost și decizii proaste, cum vă spuneam. Am învățat pe banii mei! Cam scump, dar asta e… Sper să-mi recuperez bănuții și să o ducem bine”, declara Neluțu Varga, potrivit Fanatik, în perioada în care relația dintre el și Vasile Dîncu nu mai era la fel de bună.

Andrei Trifan / Autor
Fotbalul este viața lui. Actualul Redactor-șef al ProSport s-a îndrăgostit de Sportul Rege pe vremea Generației de Aur și a jucat, el însuși, la nivel de juniori, pentru formațiile de Liga 1 Rocar și FC Național mai bine de 11 ani. A absolvit Colegiul Național Tudor Vianu, dar pasiunea ... citește mai mult
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier din România
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier din România
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…