FC Botoșani – U Cluj 0-3, în runda a 14-a din Superliga | „Șepcile roșii”, victorie fără emoții pe terenul moldovenilor!

FC Botoșani - U Cluj 0-3, în runda a 14-a din Superliga | „Șepcile roșii”, victorie fără emoții pe terenul moldovenilor!
  • Publicat:
  • Actualizat:
19:26

Situația din clasament după FC Botoșani - U Cluj 0-3

În urma acestui rezultat, U Cluj urcă pe locul 8, cu 19 puncte, la doar un punct în spatele echipelor de pe locurile 5, 6 și 7, aflate la egalitate de puncte (Hermannstadt, Petrolul Ploiești și Farul Constanța).

De cealaltă parte, FC Botoșani rămâne pe ultima poziție în clasamentul din Superliga, cu doar șase puncte obținute în cele 14 meciuri jucate până acum. Dinamo e pe penultima poziție, având un avans de patru puncte.

19:22

Min. 45+3: Final de meci!

Arbitrul fluieră finalul acestei întâlniri! U Cluj se impune cu scorul de 3-0 pe terenul lui FC Botoșani!

19:15

Min. 84: Schimbare la U Cluj.

Iese Cîmpanu, intră Filip Ilie.

18:05

Min. 77: Trei schimbări!

Intră Simion și Manu la U Cluj, ies Bic și Nistor. La FC Botoșani intră Olinga și intră Ilicic.

18:55

Min. 69: Schimbare la FC Botoșani.

Iese Dragu, intră Casap.

18:52

Min. 63: Dublă schimbare la U Cluj.

Ies Ianis Stoica și Valentin Gheorghe, intră Silaghi și Daniel Popa.

18:49

Min. 61: Schimbare la FC Botoșani.

Iese Cărăușu, intră Creț.

18:45

Min. 57: GOOOL U CLUJ!

Miron înscrie în poarta fostei echipe și nu se bucură pentru reușita sa. În urma unui corner executat de către Dan Nistor, Miron se înalță și trimite puternic cu capul, portarul respinge în bară și mingea intră în poartă.

18:33

Min. 46: S-a reluat partida!

Arbitrul fluieră startul reprizei secunde! O singură schimbare efectuată după pauză la FC Botoșani: iese Mutombo, intră Friday.

18:17

Min. 45+1: Pauză!

Arbitrul fluieră finalul primei reprize! Clujenii intră în avantaj la vestiare!

17:52

Min. 21: GOOOL U CLUJ!

Dan Nistor centrează foarte bine de pe partea dreaptă pentru Valentin Gheorghe aflat în fața porții. Acesta din urmă a trimis direct în poarta moldovenilor și a majorat diferența!

17:40

Min. 9: GOOOL U CLUJ!

Dan Nistor deschide scorul la Botoșani! Cîmpanu centrează pentru Nistor, iar acesta șutează din prima sub transversală și îl învinge pe portarul moldovenilor!

17:30

Min. 1: A început partida!

Arbitrul fluieră startul acestei întâlniri! U Cluj are lovitura de start!

17:17

Echipele de start în FC Botoșani - U Cluj

FC BOTOȘANI: 68. Ducan – 3. Mutombo, 40. Pius, 32. Șeron – 20. R. Benzar, 6. Dican, 8. Florescu, 23. Dragu – 28. Petro, 60. Ilicic, 80. Cărăușu
REZERVE: 82. Ureche, 26. Creț, 12. F. Adams, 33. G. David, 44. Sadiku, 24. Cioiu, 98. Casap, 45. Essono, 70. Gligor
ANTRENOR: Dan Alexa

U CLUJ: 23. Iliev – 26. Oancea, 6. A. Miron, 3. B. Mitrea, 27. Chipciu – 4. Doukoure, 94. Bic – 28. Cîmpanu, 20. V. Gheorghe – 10. D. Nistor, 7. I. Stoica,
REZERVE: 33. Gorcea, 9. Fl. Ilie, 11. Tescan, 16. I. Filip, 17. Pițian, 45. Manu, 77. Peteleu, 96. Silaghi, 98. G. Simion, 19. D. Popa
ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi), A1: Vodă Alexandru (Alba Iulia – Alba), A2: Vişan Florian Alexandru (Galaţi), Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei – Satu Mare), Arbitru AVAR: Omuţ Marius (Satu Mare)
Stadion: Municipal Botoșani

Știrea inițială…

FC Botoșani și U Cluj se vor duela, luni, de la ora 17:30, în runda a 14-a din Superliga. Partida va putea fi urmărită la televizor pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 2, dar și în format Live Video Online pe www.prosport.ro.

FC Botoșani – U Cluj, Live Video Online, de la ora 17:30, în runda a 14-a din Superliga

FC Botoșani și U Cluj deschid ziua în Superliga, cu o partidă care e programată să înceapă de la ora 17:30. Duelul se anunță a fi foarte interesant, având în vedere că ar putea fi și ultimul pentru Dan Alexa în calitate de antrenor al celor de la FC Botoșani, în cazul în care gruparea moldoveană va încasa o nouă înfrângere.

FC Botoșani vine după trei eșecuri consecutive în campionat, iar în acest moment este pe ultimul loc, cu doar 6 puncte adunate. De altfel, moldovenii nu au câștigat niciun meci în Superliga, rezultatele înregistrate de ei până acum fiind 6 egaluri și 7 înfrângeri.

De partea cealaltă, U Cluj este pe locul 10 în clasament, cu 16 puncte. „Șepcile roșii” traversează o formă mult mai bună, iar în ultimele 5 etape au înregistrat două victorii și 3 egaluri. Mai mult, cele 3 remize au fost obținute împotriva următoarelor echipe: Universitatea Craiova (1-1), FCSB (2-2) și Farul Constanța (1-1).

La capitolul dueluri directe, FC Botoșani și U Cluj vor fi la a 3-a confruntare din 2023. Pe 25 februarie, în returul sezonului regular 2022 – 2023, U Cluj a învins-o pe FC Botoșani, scor 2-0 pe teren propriu. Ulterior, pe 6 mai, în play-out, cele două grupări au remizat la Botoșani, scor 0-0.

Declarațiile antrenorilor

Dan Alexa și-a anunțat demisia după eșecul cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-5, din runda precedentă. Însă, după o discuție cu patronul Valeriu Iftime, antrenorul a ales să continue la FC Botoșani și speră să redreseze echipa:

„E un moment dificil pentru mine ca antrenor, dar suntem obligaţi toţi să nu capitulăm, să schimbăm nişte lucruri care ne-au făcut să pierdem meciuri.

Am vorbit cu domnul Iftime, chiar aşa a fost. Nu-mi place când echipele mele capitulează, e cea mai mare dezamăgire. Din păcate, s-a întâmplat cu Sepsi şi Craiova, unde am arătat foarte rău.

Am avut o discuţie cu domnul Iftime, pe care-l apreciez foarte mult, şi am decis să continuăm. Fac tot ce depinde de mine să scoatem echipa asta din situaţia care este, cu toate cunoştinţele mele despre fotbal şi de viaţă. Nu-mi place să vin la stadion şi tot timpul să pierd, e un sentiment nasol cu care n-am fost obişnuit”, a declarat Dan Alexa, înaintea meciului cu U Cluj.

Din tabăra adversă, Ioan Ovidiu Sabău s-a declarat temător cu privire la meciul de luni, deoarece FC Botoșani este în acest moment o echipă care nu mai are nimic de pierdut:

„Întâlnim echipa de pe ultimul loc, pare că va fi totul simplu, ușor. Dacă vom câștiga ar fi ceva firesc, iar dacă nu vom câștiga total greșit jocul am pregătit jocul (…) Noi am încercat în această săptămână să analizăm jocul cu Farul, în care nu am arătat curaj în a doua repriză. Nu am pregătit destul de bine acel jocul cu Farul și pe acest fond ne-am gândit că în această săptămână trebuie să avem o altă atitudine, ne așteaptă un meci foarte greu.

Această echipă nu mai are nimic de pierdut, va risca absolut totul. Nu au presiune, lumea s-a obișnuit cu acele rezultate (…) Din punctul meu de vedere e un meci foarte important, ne dorim foarte mult să câștigăm, dar trebuie să arătăm bine mental și fizic.

Trebuie să tratăm serios jocul, să fim concentrați pe tot parcursul jocului pentru că din analiza pe care o avem sunt jucători care pot face diferența în duelurile unu la unu. Au jucători de viteză, invetivi, puternici. Sper să fim pregătiți așa cum trebuie pentru un astfel de joc. Mi-a plăcut reacția jucătorilor din această săptămână. Ei trebuie să fie prezenți tot timpul, să alerge mult, să fie echilibrați. Avem nevoie de modestie, așa se câștigă jocurile”, a declarat antrenorul lui U Cluj.

Robert Vișan / Redactor
Student la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării și tânăr de perspectivă în domeniu, și-a început cariera în anul 2021, fiind primit cu brațele deschise în cadrul familiei ProSport. Este pasionat în special de fotbal, handbal și tenis. citește mai mult
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…