Familia lui Mihai Bendeac se implică la Dinamo! Numele surpriză apărut în organigrama clubului: „A fost o priveliște atât de murdară și de meschină” | EXCLUSIV

Familia lui Mihai Bendeac se implică la Dinamo! Numele surpriză apărut în organigrama clubului: „A fost o priveliște atât de murdară și de meschină” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Mihai Bendeac este cunoscut de o țară întreagă pentru cariera extraordinară în actorie, însă din familia acestuia a început să iasă în evidență și fratele său, Andrei.

Familia lui Mihai Bendeac se implică la Dinamo! Numele surpriză apărut în organigrama clubului

Andrei Bendeac are 22 de ani, iar de curând a intrat în familia Dinamo București, unde se ocupă de conturile de socializare ale clubului retrogradat, în premieră, în 2022 în Liga 2.

A postat deja câteva comunicate și mesaje pe pagina de Facebook a clubului Dinamo, dar a fost prezent în ultima perioadă și alături de jucători în baza sportivă de la Săftica.

ProSport a realizat un interviu cu Andrei Bendeac, iar acesta ne-a explicat ce planuri are la Dinamo, cum a ajuns la clubul din Ștefan cel Mare, dar și cum ar reacționa fratele său, Mihai, dacă i s-ar cere să investească la Dinamo.

– De la ce vârstă ții cu Dinamo?
– E foarte greu să atribui o vârstă, primul eveniment pe care mi-l amintesc a fost titlul din 2007, tatăl meu, de la care am moștenit dinamovismul, mi-a cumpărat acel faimos poster cu spartanii. Eram îndrăgostit de Claudiu Niculescu și eu și tată. Nu pot da un răspuns clar, însă e posibil să fi fost prichindel dinamovist chiar și de mai devreme de 7 ani.

– Cum ai ajuns să colaborezi cu Dinamo?
– Eu am început colaborarea inițial cu echipa Radio Dinamo 1948, unde realizam emisiuni alături de moderatorii de acolo. Încă am rămas colaborator și la Radio Dinamo, unde colegii cu vechime, Cătălin Alexandru și Ionuț Zainea, au avut un aport uriaș la dezvoltarea viziunii mele despre Dinamo. Prin intermediul lor și al atribuțiilor mele de la Radio, am ajuns să îl cunosc pe administratorul special, Vlad Iacob. După câteva scurte interacțiuni la meciurile echipei și nu numai, mi-a propus o colaborare. Eu unul am simțit această propunere drept dorința de a forma o echipă tânără, cu o viziune modernă asupra a ce înseamnă o organizație de fotbal, și am acceptat instant, fiind Dinamo.

Andrei Bendeac, primul din stânga

– Concret, ce faci mai exact la clubul Dinamo?
– La Dinamo lucrez în prezent ca voluntar și nici nu mi-aș dori să fie altfel, având în vedere situația financiară a clubului. Titlul «oficial» este de social media manager și creator de conținut. Dacă referitor la primul aspect am început, cu pași mărunți, să concep niște strategii alături de Dan Giuraniuc, directorul de marketing, dar și Vlad Iacob, partea referitoare la crearea de conținut este un work-in-progress. Concret, administrez paginile de Facebook, Youtube, Instagram și, mai nou, TikTok ale clubului. Eventual, doresc să creez și conținutul original care va fi postat pe aceste rețele.

Andrei Bendeac a studiat Criminologia în Marea Britanie!

– Ce ai studiat în Marea Britanie? 
– În Marea Britanie am absolvit anul acesta, am studiat Criminologia. Deși la prima vedere pare radical diferit de ceea ce se întâmplă în lumea sportului, totuși are ca background, asemenea marketing-ului, tot psihologia. Modul de gândire este destul de similar, și asta am realizat chiar muncind pentru Dinamo, deși mă așteptam să nu pot asimila criminologia cu fotbalul. Mai mult aș spune că mă ajută, totuși faptul că am fost sportiv de performanță de la 11 ani și consum enorm de mult sport, nu doar fotbal, deci cumva știu ce înseamnă să fii atras de un produs sportiv prin telefon, social media, strategii de advertising etc.

– Cum ai trăit momentul retrogradării lui Dinamo?
– Am fost la ambele meciuri de la baraj în Peluza «Cătălin Hîldan». Drumul de întoarcere cu trenul de după acel 0-2 de la Cluj a fost groaznic și părea ireal ce se întâmplă. La meciul retur mă așteptam să plâng la final, însă durerea aceea a fost atât de profundă, încât doar am rămas fix, ca o statuie, pe scaunele din PCH, cu ochii ațintiți pe teren, câteodată mișcându-i spre jandarmii care formaseră un cordon astfel încât să evite o intervenție a PCH-ului asupra jucătorilor noștri. A fost o priveliște atât de murdară și de meschină, încât cred că m-a apropiat și mai mult de Dinamo, într-un fel ciudat. Eu în Liga a 2-a am devenit și mai implicat, chiar lucrez pentru club acum, m-a motivat și mai tare acea retrogradare, deși nu eu am fost în teren. E posibil să fie spiritul de sportiv care nu mă lasă să țîn capul plecat, ci să mă pun pe treaba, să fiu stoic.

– Ce obiective ai acum fiind implicat direct la Dinamo?
– Planul meu este ca și conținutul de pe aceste rețele de socializare să fie originale și inventive, apropiate de acele virale din țările mai dezvoltate din punct de vedere fotbalistic (challenge-uri cu jucătorii, vlog în zi de meci, parodii, Q&A cu jucătorii). În general ne dorim să umanizăm jucătorii și staff-ul, să îi arătăm în niște contexte diferite de ceea ce vede lumea în teren și cam atât. În România nu cred că există acea cultură puternică de a cunoaște omul, nu doar jucătorul. Ei sunt mai mult decât niște fotbaliști. Obiectivul meu principal este să dezvolt împreună cu Vlad Iacob și Dan Giuraniuc o strategie eficientă pentru social media și content, care să fie în perfectă armonie cu valorile clubului Dinamo și să fie apreciată.

Încă un obiectiv ar fi readucerea tinerilor cu vârste între 14 și 20 de ani alături de Dinamo pe stadion și social media, unde cifrele sunt foarte slabe în rândul acestui age range, deși suntem în epoca tehnologiei. Din păcate, momentan suntem în stadiul de planificare, pentru că și resursele sunt limitate, iar câțiva oameni trebuie să acopere atribuțiile, în mod normal, a zeci de angajați. Însă cu dorința și efortul potrivit, vom reuși.

– Mai în glumă, mai în serios, nu vrea și fratele tău, Mihai, să se implice cu bani la Dinamo? 🙂
– Fratele meu mereu mă întreabă de situația de la Dinamo, el fiind neapropiat de club de ceva vreme, nu înțelege anumite aspecte, gândește foarte pragmatic și mă întreabă mereu de ce nu facem alt Dinamo dacă actualul are atâtea necazuri, a fost și el puțin influențat de vocile neinformate ale unor foste glorii sau angajați ai clubului care, cu tot respectul, nu înțeleg cu adevărat situația. Mereu pleacă urechea atunci când îi explic care e situația, de fapt, și până la urmă înțelege că simbolul Dinamo nu poate muri, nu-i vom da voie. Cel mai bine ar fi totuși să vorbească el despre aceste aspecte, eu cred că nu își dorește să investească în ceva anume acum, din contră, și-a găsit pasiunea din acest punct de vedere în munca de caritate pe care o face pentru spitalele de copii din țară. Nu îl văd nici eu acționar sau cotizant cu mai mult decât un card DDB, nu cred că îi stă în fire să investească în fotbal. Dintre noi, eu sunt fratele care a rămas mai apropiat de Dinamo și de fotbal, poate și din cauza timpului liber limitat pe care îl are.

Andrei Bendeac chema suporterii la stadion încă de la 14 ani!

Bendeac Jr. e suporter al lui Dinamo încă din copilărie, iar la vârsta de 14 ani posta pe Facebook un mesaj prin care încuraja suporterii „câinilor” să meargă la meciul de handbal contra lui HCM Constanța.

„Vă așteptăm pe 27 februarie la Dinamo – HCM Constanța (prima clasată). Avem nevoie de cât mai mulți câini care să fie alături de echipă. Avem nevoie în primul rând de dăruire, cât și de sprijinul suporterilor ca să câștigăm meciul și să urcăm în clasament. Faceți un mic efort și veniți pe 27 la sală la Dinamo”, scria Andrei Bendeac pe 16 februarie 2014.

Andrei Bendeac a susținut examenul de Bacalaureat în 2019 și a obținut media 9.85. Notele sale au fost: 9.75 la limba și literatura română, 10 la istorie și 9.80 la logică.

Alin Grigore / Autor
Joacă fotbal de la vârsta de 7 ani și știe cam toate secretele acestui sport, mai ales când vine vorba despre defensiva unei echipe. Datorită iubirii față de „sportul rege” a decis să se dedice în totalitate acestuia și a luat drumul jurnalismului sportiv. În urma studiilor superioare ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă

Care echipă de vis din ultimul sfert de secol e mai bună?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Mesajul ilar scris de o angajată pe caserola din frigiderul de la muncă: „Nu-mi mâncați mâncarea! Am…”
Mesajul ilar scris de o angajată pe caserola din frigiderul de la muncă: „Nu-mi mâncați mâncarea! Am…”
Decizie radicală la Real Madrid: s-a supărat pe Ancelotti și vrea să plece!
Decizie radicală la Real Madrid: s-a supărat pe Ancelotti și vrea să plece!
Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp după moartea make-up artistei: „Mi-a rămas o bucățică din tine”
Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp după moartea make-up artistei: „Mi-a…
Pe cine va folosi Edi Iordănescu în poartă la EURO 2024: „Cele mai mari șanse”
Pe cine va folosi Edi Iordănescu în poartă la EURO 2024: „Cele mai mari șanse”
Cum a aflat Anca Molnar că are o TUMORĂ pe creier. Simptomul BANAL pe care l-a ignorat
Cum a aflat Anca Molnar că are o TUMORĂ pe creier. Simptomul BANAL pe care l-a ignorat
A murit la doar 35 de ani din cauza unui cancer devastator. Tragedie în showbiz-ul românesc
A murit la doar 35 de ani din cauza unui cancer devastator. Tragedie în showbiz-ul românesc
BANCUL ZILEI. Pe vremea lui Ceausescu, Bulă intră în măcelărie: - Aveţi mânzat?
BANCUL ZILEI. Pe vremea lui Ceausescu, Bulă intră în măcelărie: - Aveţi mânzat?
Un britanic a rămas fără 30.000 de euro într-o singură noapte în Centrul Vechi. Cum dădea lovitura reţeaua de barmani, ospătari și hostesse
Un britanic a rămas fără 30.000 de euro într-o singură noapte în Centrul Vechi. Cum dădea lovitura reţeaua de barmani,…
A fost găsită BRUMĂ pe MARTE! Cercetătorii credeau că e IMPOSIBIL!
A fost găsită BRUMĂ pe MARTE! Cercetătorii credeau că e IMPOSIBIL!
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani: E foarte bine să fii materialist
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani: E foarte bine să fii materialist
Un bucureștean a fost OBLIGAT să plătească bacșiș, într-un local din Centrul Vechi. I-a venit pe nota de plată!
Un bucureștean a fost OBLIGAT să plătească bacșiș, într-un local din Centrul Vechi. I-a venit pe nota de plată!
Ordin obligatoriu peste tot în Europa. Se aplică începând cu 4 iulie
Ordin obligatoriu peste tot în Europa. Se aplică începând cu 4 iulie
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Microsoft pregătește trei modele noi de console Xbox Series
Microsoft pregătește trei modele noi de console Xbox Series
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
Jerry West, legenda NBA, a murit la vârsta de 86 de ani
Jerry West, legenda NBA, a murit la vârsta de 86 de ani
Ce boli te lasă fără permis. Afecțiuni ce-ți anulează carnetul auto
Ce boli te lasă fără permis. Afecțiuni ce-ți anulează carnetul auto
Imagini tulburătoare de la priveghiul make-up artistului Anca Molnar. Gestul neobișnuit făcut la căpătâiul regretatei tinere
Imagini tulburătoare de la priveghiul make-up artistului Anca Molnar. Gestul neobișnuit făcut la căpătâiul regretatei tinere
×