Erico da Silva, între sentimente și datorie: „Iubesc UTA și vreau să o las în prima ligă. Va fi o bătălie pe care trebuie să o câștigăm, indiferent cum!”

Redactor:
Călin Mnerie
Erico da Silva, între sentimente și datorie: „Iubesc UTA și vreau să o las în prima ligă. Va fi o bătălie pe care trebuie să o câștigăm, indiferent cum!”
  • Publicat:

Titular în primele sale două sezoane la Arad, Erico da Silva (33 de ani) a evoluat mai puțin în actuala stagiune, însă, profitând și de absențele din defensiva echipei UTA, brazilianul a revenit în primul „11” al lui Laszlo Balint.

Erico da Silva a lăsat în urmă autogolul de la Craiova: „A fost ghinion, nici nu am văzut mingea”

Apărătorul a făcut un meci excelent cu FCSB, fiind inclus chiar și în echipa etapei, după care a fost titular și la Craiova, unde însă a deviat în proprie poartă balonul trimis de Markovic la golul egalizator al oltenilor. În cele din urmă, Universitatea s-a impus cu 2-1.

„După părerea mea, am fost ghinionist, atacantul era în fața mea, nici nu am văzut mingea. Din păcate, nu am avut noroc, astfel de lucruri se întâmplă în fotbal. Nu mai avem ce să facem acum, trebuie să mergem înainte și să jucăm mai bine la următorul meci”, comentează brazilianul autogolul din Bănie.

„Nu vreau să vorbesc despre adversari, contează ce facem noi”

Vineri, de la 20:30, arădenii debutează în play-out la Ploiești, împotriva Petrolului. Arădenii sunt pe loc direct retrogradabil (15), la egalitate de puncte (14, cu rotunjire) cu FC Argeș, dar cu dezavantajul partidelor directe.

„Acum începem adevărata bătălie, toată lumea știe importanța primelor două meciuri. Nici nu vreau să vorbesc despre adversari, noi trebuie să ne focusăm pe ceea ce avem de făcut, să corectăm ce nu a fost bine la meciul trecut și să jucăm mai bine cu Petrolul. Trebuie să mergem acolo cu un singur gând, să câștigăm trei puncte, indiferent ce face adversarul, contează ce facem noi. Acesta e gândul meu mereu când intru pe teren, trebuie să intrăm să câștigăm”.

Pentru utiști va fi și o reîntâlnire cu Constantin Budescu, fotbalist care a înscris un hattrick împotriva „Bătrânei Doamne” pe finalul lui 2020, într-o victorie a Astrei cu 6-0 pe „Francisc Neuman”: „Da, am prins din teren acel meci și nu e o amintire prea plăcută. Budescu e un fotbalist bun, dar fiecare meci are istoria lui. Ce a fost a fost, acum mergem să câștigăm și să demonstrăm că avem calitatea să ieșim din această situație grea”, a declarat sudamericanul.

Îi lipsește golul și pentru că adversarii și-au luat măsuri: „Fac un marcaj bun asupra mea”

Erico are șase goluri marcate în tricoul „roș-alb”, însă ultimul datează din play-out-ul precedent, când a înscris în succesul cu 3-0 împotriva Academicii Clinceni. „Și eu aștept golul, nu am mai reușit să marchez și nu-mi convine. Încerc, dar adversarii deja știu că sunt bun la fazele fixe și pun mereu presiune pe mine, fac un marcaj bun. Am avut câteva faze bune, eu mereu sunt agresiv când sar la cap, iar dacă adversarul nu e la nivelul meu fac fault. Sunt focusat, știu ce am de făcut și sper că la următorul meci, dacă voi fi acolo, să reușesc să și marchez”, mai afirmă puternicul apărător.

Concurență și prietenie între fundașii centrali: „Mister ne-a dat șanse tuturor”

Dacă nu există probleme legate de accidentări sau suspendări, Laszlo Balint are la dispoziție patru fotbaliști care pot juca oricând titulari în centrul defensivei. „Bineînțeles, există concurență, s-a văzut, Mister mereu ne-a schimbat, ne-a dat șanse la toți. Avem fotbaliști cu calitate, toți patru am jucat. Trebuie să fim acolo, fiecare când intră pe teren să facă o treabă bună. Uneori se întâmplă, cum a fost la Craiova, să ai ghinion la unele faze, dar mergem înainte, poate în următorul meci sunt acolo, o bag în poartă adversă și aia e. Din punct de vedere defensiv avem calitate, eu, Benga, Chindriș, Erion (n.a. Hoxhallari), suntem prieteni cu toții, ne ajutăm cum putem”, mai afirmă brazilianul.

Îl învață tainele apărării pe conaționalul Roger: „Ajută echipa indiferent unde joacă”

În ultimele partide, Erico a avut un coleg neobișnuit în apărare, pe conaționalul Roger Junio, folosit de antrenorul UTA-ei pe postul de fundaș lateral stânga sau dreapta.

„Cu Roger vorbesc mereu, avem aceeași limbă, știu că nu e postul lui, dar cu forța lui fizică și cu calitatea pe care o are a făcut treabă. Bineînțeles că există momente în care nu are acea gândire de fundaș, dar Roger e un băiat bun, are calitate și se descurcă foarte bine și în apărare. Nu știu dacă îi place 100%, dar – cum a spus și Mister – indiferent unde joacă el e acolo să ajute echipa. Vorbim mereu despre chestia asta, despre ceea ce avem de făcut. La cornere, când a centrat el am marcat cele mai multe goluri pentru UTA. Vorbim, discutăm, azi la antrenament am vorbit despre faptul că trebuie să comunicăm mai bine. Asta ne-a lipsit puțin, comunicarea, organizarea. Dacă am fi comunicat mai mult cred că evitam câteva goluri pe care le-am primit prea ușor”, mai susține jucătorul echipei UTA.

Nu-l interesează banii: „Dacă va fi să plec mâine de aici, vreau doar să plec cu capul sus”

Pentru prima dată în play-out, UTA va disputa cinci partide pe teren străin: la Ploiești (de două ori, cu Petrolul și Chindia), Voluntari, Pitești și Mioveni. Totuși, „roș-albii” au scăpat de cea mai neplăcută deplasare, „E urâtă deplasarea la Botoșani, nimănui nu-i place. Dar nu prea contează, nici nu m-am uitat la ce program avem, suntem focusați pe primele două meciuri, trebuie să le câștigăm, nu contează cum. Va fi o bătălie și trebuie să o câștigăm, indiferent cum, trebuie să adunăm puncte, asta e cel mai important”, e de părere Erico.

Aflat de trei ani la Arad, brazilianul se concentrează pe salvarea echipei de la retrogradare, aspectul financiar nefiind pe primul plan. „Nu am vorbit în vestiar despre bani, nici nu mă interesează vreun bonus. Eu sunt la UTA de trei ani, e o echipă pe care o iubesc foarte mult și nu mă interesează bonusul. Dacă va fi să plec mâine de aici, vreau doar să plec cu capul sus, că am lăsat echipa asta în prima ligă. Atât, în rest nu mă interesează, mi se face pielea de găină când vorbesc despre asta. Trebuie să terminăm sezonul cu capul sus și atât”, spune răspicat Erico.

Mai fericit cu fratele geamăn alături: „Sper să revină și el în Liga 1”

În această iarnă, fratele geamăn al lui Erico, Elton, a revenit după șapte ani în fotbalul românesc (când a jucat pentru Pandurii și FC Voluntari), semnând un contract cu Corvinul Hunedoara, una dintre marile favorite la promovarea în eșalonul secund.

„Bineînțeles, venirea lui aici a fost o bucurie pentru mine, îmi place foarte mult această situație. Și el se simte bine, își dorea mult să revină aici, în țară, iar acum e fericit. Când avem timp liber ne întâlnim, a venit pe la mine, dar și la meciuri. Își face și el treaba acolo bine și sunt fericit din acest motiv. Nici nu îmi trece prin cap să jucăm ambii în Liga a II-a la anul, sper să revină el în prima ligă. Nu cred că se gândește cineva la retrogradare, am mare încredere, la echipa pe care o avem, oamenii care sunt pe lângă noi şi ne ajută…nici nu îmi trece prin cap. 100% vom ieşi din situaţia asta, am mai avut înainte astfel de momente şi mereu am fost cu toţii uniţi şi am ieşit cu bine”, încheie Erico.

  • UTA este clubul pentru care Erico da Silva a jucat cele mai multe meciuri în carieră, 80, în care a înscris 6 goluri și a oferit două pase decisive.
Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai mereu!
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai…
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…