El e marele câștig al lui Mircea Rednic în startul noului sezon! „S-ar putea să-mi trăiesc visul”

Redactor:
Călin Mnerie
El e marele câștig al lui Mircea Rednic în startul noului sezon! „S-ar putea să-mi trăiesc visul”
  • Publicat:

În ultimul meci al stagiunii 2022 – 2023, Mircea Rednic i-a dat șansa să joace la prima echipă a UTA-ei lui Darius Iurasciuc. Nu e chiar un debut în Superligă, fiindcă fundașul care-și va sărbători majoratul pe 15 decembrie jucase în returul barajului cu Gloria Buzău, dar „Puriul” nu a așteptat prea mult până să-i ofere primele minute oficiale unui alt produs al academiei „roș-albe”. Cristian Mihai a primit un tricou de titular vineri, la Galați, cu ocazia remizei, 1-1, din cadrul noului sezon al Superligii.

Cristian Mihai: „Am avut puțin trac, dar pe parcurs mi-am revenit. Dacă nu aș fi jucat un sezon în Liga a 3-a nu aș fi fost aici”

Fotbalistul arădean e născut pe 23 septembrie 2004 și a jucat pe un post greu în special pentru un junior, debutant în Superligă, cel de mijlocaș central. S-a descurcat și a cules aprecierile lui Rednic: „Felicitări pentru Cristian Mihai, un jucător care a jucat doar în Liga a III-a. A făcut o repriză foarte bună, sunt lucruri pozitive”.

Tânărul utist i-a întors favoarea antrenorului utist, dar nu i-a uitat nici pe cei de la Pecica, care i-au fost antrenori sau coechipieri în stagiunea precedentă, în Liga a 3-a. „În primul rând, vreau să-i mulțumesc lui nea’ Mircea pentru că a avut încredere în mine și mi-a acordat această șansă. Mi-a spus să joc simplu, să joc ceea ce știu și să nu am emoții, pentru că este fotbal. La început, în primele minute, am avut un pic de trac, dar pe parcurs mi-am revenit. Am încercat să ordonez cât de mult am putut jocul echipei, am dat și la poartă, păcat nu mi-a ieșit, dar a avut grijă Rareș să mă scoată cu acea execuție.

Păcat că am luat acel cartonaș galben, altfel cred că Mister nu m-ar fi schimbat atât de repede în repriza a doua. Din punct de vedere fizic mai duceam, am prins toate antrenamentele verii, cantonamentul, dar și acele trialuri de dinaintea reunirii echipei.

O să învăț din toate, e destul de greu să joci în Superligă, dar trebuie să mă acomodez cât mai repede. M-a ajutat foarte mult sezonul trecut petrecut în Liga 3-a, chiar țin să le mulțumesc celor de la Pecica unde am jucat meci de meci. În special lui Bogdan Bozian și Mirel Arsene m-au ajutat foarte mult, sunt jucători experimentați pe postul meu. Bineînțeles, nu-l uit nici pe antrenorul Mihai Petcuț, dacă nu aș fi jucat un sezon întreg în Liga 3-a nu cred că eram aici”, afirmă Mihai, care a fost înlocuit după exact o oră de joc a partidei de la Galați de Damian Isac.

„Toate vin la timpul lor, sunt pregătit să lupt pentru a mă impune în Superligă”

Fotbalistul a intrat pentru prima oară în circuitul primei echipe utiste în vara anului 2021. Atunci Laszlo Balint l-a convocat în lotul deplasat în cantonamentul de la Rogla (Slovenia), dar nu l-a inclus deloc în planurile sale când a început sezonul.

„Nu știu dacă mă așteptam să debutez mai repede la prima echipă, toate vin la timpul lor. Am știut că-mi va veni și mie rândul și acum cred că sunt pregătit să lupt pentru a mă impune în Superligă. Am mult de muncă, sper să fac un sezon bun. Știu că în lot mai sunt doi mijlocași centrali (n.a. Freitas și Marku) care nu au fost cu noi la Galați și care au o experiență mai mare decât a mea, dar nu mi-e teamă de concurență. Dimpotrivă, sunt stimulat de ei, doar așa crește. O să dau totul la antrenamente, dar și în minutele din campionat, ca să-i demonstrez lui Mister că se poate baza pe mine. Primul pas l-am făcut cu acest debut, era perfect dacă am fi câștigat toate punctele, dar încercăm să ne revanșăm cu CFR Cluj. Va fi un meci și mai greu, dar să nu uităm că jucăm acasă, unde suntem mereu în 12 datorită publicului nostru extraordinar”, a adăugat mijlocașul lui Rednic.

„Cu CFR-ul, s-ar putea să-mi trăiesc visul cu ochii deschiși, trebuie să dăm totul pentru fanii noștri”

Dacă va juca și contra fostei campioane a României, Cristi Mihai va simți pentru prima oară căldura suporterilor arădeni.

„Când ești arădean și ajungi la UTA, automat visul tău devine să joci în Liga 1, cu un stadion plin. S-ar putea ca vineri să-mi trăiesc visul cu ochii deschiși, de abia aștept, știu de pe acum că fanii ne vor susține indiferent de cum va decurge meciul. La rândul nostru, trebuie să dăm totul pentru ei și pentru un rezultat pozitiv, presiunea trebuie să fie pe advesar, nu pe noi. Și, oricum, fără presiune nu poți ajunge fotbalist. Trebuie să ne pregătim cât mai bine în această săptămână, să mai legăm relațiile între noi și mai ales să formăm cât mai repede un grup unit și puternic. Eu zic că nu ne va lua mult timp, doar că în paralel trebuie să adunăm și ceva puncte”, a adăugat fotbalistul, coleg de generație cu Cătălin Vulturar, cel care a plecat de trei ani în Italia la Lecce și în această vară a câștigat campionatul Primavera din postura de căpitan al salentinilor. „Mă bucur pentru Cătălin, dar eu am drumul meu. Tot ce-mi doresc este să fac un sezon bun cu UTA, să mă remarc prin evoluții și realizări, iar munca mea va fi răsplătită mai repede sau mai târziu”, încheie Mihai, al cărui post preferat este cel de mijlocaș la închidere, avându-l ca model pe N’Golo Kante, campion mondial cu Franța și câștigător de Champions League cu Chelsea.

Donca: „Un băiat serios, cu o capacitate mare de efort, nu se oprea din alergat nici în pauzele de apă”

Primul antrenor al lui Cristian Mihai a fost profesorul Dinu Donca, la CSȘ Gloria. Acesta e convins că mijlocașul UTA-ei va avea o carieră frumoasă, mai ales dacă se va specializa pe postul de mijlocaș central defensiv.

„Mihai a venit la fotbal, la CSȘ, la vârsta de 8 ani. Îmi amintesc că încă de la primele antrenamente el continua să alerge și în pauzele de apă. Are de mic o capacitate mare de efort, pe care și-a dezvoltat-o și mai mult cu trecerea anilor, dar este și un fotbalist polivalent, serios și cuminte. El locuiește la Zădăreni (n.a. o comună aflată la 10 kilometri de Arad), noi am încercat să-l mutăm la hotel, la Arad, pentru a nu mai face zilnic naveta la antrenamente, dar nu a dorit asta. Tatăl s-a ocupat să nu lipsească de la pregătire, iar copilul a muncit mult, și-a văzut mereu de treabă. Poate și pentru că l-am avut și pe Cătălin Vulturar în aceeași echipă, la închidere, Cristi a jucat mai în față, număr 10, câteodată chiar și atacant și s-a descurcat foarte bine. Iar asta și pentru că Ahmet a fost accidentat mult timp. Dar locul ui Cristi e acolo, în fața apărării, dacă antrenorii vor avea răbdare cu el poate deveni un fotbalist important pentru UTA”, susține Donca, care l-a mai crescut în aceeași generație și pe Ahmet Ekmekci, fotbalist care a prins și el lotul „Bătrânei Doamne” în deplasarea de la Galați, dar fără a simți gustul debutului în SuperLigă.

Cristian Mihai este vicecampion național cu UTA U17 în vara lui 2021, după 1-5 cu Viitorul Constanța, meci în care a evoluat și Rareș Pop, primul marcator stagional al „Bătrânei Doamne”.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…