Bombă! Deținătorul drepturilor TV intervine în forță în războiul dintre Gigi Becali şi Florin Talpan pentru Steaua: „Doi «nebuni», nu clinici, se contrează pentru marcă. Deşi are pregătire juridică, se comportă ca un analfabet funcțional”

Redactor:
Robert Vișan
Bombă! Deținătorul drepturilor TV intervine în forță în războiul dintre Gigi Becali şi Florin Talpan pentru Steaua: „Doi «nebuni», nu clinici, se contrează pentru marcă. Deşi are pregătire juridică, se comportă ca un analfabet funcțional”
  • Publicat:

Orlando Nicoară, reprezentantul companiei deținătoare de drepturi TV pentru Superliga, a reacționat dur în conflictul dintre Gigi Becali și Florin Talpan privind marca Steaua.

Deținătorul drepturilor TV intervine în forță în războiul dintre Gigi Becali şi Florin Talpan pentru Steaua

Recent, instanța a decis rejudecarea procesului privind palmaresul Stelei și spiritele s-au încins din nou, iar între Gigi Becali, patronul lui FCSB, și Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a avut loc un schimb de replici de la distanță.

Până și Orlando Nicoară s-a săturat de acest conflict și l-a criticat dur pe Florin Talpan, făcând o analiză amplă a acuzațiilor pe care juristul i le aduce lui Gigi Becali.

„Super Talpan sau cum a ajuns un colonel al Armatei romane sa se creada zeu.
Doi „nebuni”, nu clinici, se contreaza pe marca Steaua in spatiul public. Din pacate, pentru noi, doar unul, Gigi Becali, o face pe banii lui, in timp ce al doilea, colonelul Talpan, o face pe banii nostri, crezandu-se mai puternic decat presedintele Romaniei.

Desi are pregatire juridica, Talpan se comporta ca un analfabet functional in acest domeniu:

1. „Cât voi fi aici, FCSB nu va juca în Ghencea! Să se respecte legea! Noi suntem CSA Steaua București, cei care deținem palmaresul din 1947 până în 2003. FCSB nu are ce căuta în Ghencea până când nu ne dă datoria stabilită, acel prejudiciu! Toată lumea zice că «Vai, trebuie să joace acolo, că-s bani publici!».

a) AZI nu exista nicio datorie pe care FCSB sa o datoreze clubului CSA Steaua, iar domnul Talpan stie asta foarte bine. Pentru ca nu exista nicio decizie definitiva in justitie care sa spuna ca FCSB trebuie sa plateasca x lei/euro/dolari. Daca ar fi existat sunt sigur ca domnul Talpan ar fi executat FCSB pentru datoria respectiva.

b) CHIAR sunt bani publici bagati in stadionul din Ghencea. Iar legea e lege, asa cum ii place domnului Talpan sa invoce. Mai grav e ca a fost nevoie de un amendament la Legea Sportului, votat de legislativ, tocmai impotriva unora ca Talpan: „Marcel Ciolacu a anunțat luna trecută pe rețelele de socializare că a depus un amendament pentru facilitarea accesului la bazele sportive ale statului. „Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor.” Presedintele Iohannis a promulgat modificarea legii in ianuarie. Legea e lege.

2. „Nu se mai poate, toată lumea zice că trebuie să ne asociem… nu ne asociem cu nimic, suntem Steaua București și mergem așa în continuare! Vom promova, dacă terminăm pe locul 1 vreau să-l văd pe domnul Burleanu că ne interzice promovarea!”

a) Nu Razvan Burleanu ii interzice promovarea clubului CSA Steaua ci legea, deoarece e un club de drept public.
b) E cel putin ciudat ca un colonel de la departamentul juridic decide cu cine si daca se poate asocia clubul, intr-o declaratie cat se poate de publica, care e chiar amenintatoare. Nu seful clubului, nu responsabilii din minister, nu ministru.

3. „De ce trebuie să ne oblige FRF să ne asociem cu un privat? De ce să dăm brandul ăsta uriaș unui privat? Cine vrea să investească la Steaua să vină ca sponsor, nu să aibă putere de decizie aici!”

Ca privat, trebuie sa fii nebun sa incerci orice asociere cu clubul armatei cata vreme colonelul Talpan se va afla acolo. Cu o astfel de mentalitate, care, repet, nu vine de la seful clubului sau de la minister, ci de la un angajat caruia i s-a urcat puterea rau de tot la cap, CSA Steaua va ramane in Liga 2 pana cand se va schimba legea. Sau pana cand colonelul Talpan nu va mai fi in club. Domnul Talpan vrea sa comande la club pe banii privatilor care vin ca „sponsori”.

Doua vorbe despre Gigi Becali:

1. Gigi Becali va ramane in istorie ca cel care a salvat brandul Steaua, in fotbal, cel atat de drag domnului Talpan. Gigi Becali si-a riscat banii, s-a imprumutat, a riscat banii familiei pentru a plati datoriile, salariile, cheltuielile clubului. Numai un „nebun” poate face asta. Si pentru acest lucru merita respectat.
Nu stim daca Steaua mai exista azi, ca brand, daca nu era Becali. Poate venea altcineva, poate nu, realitatea e ca Gigi Becali a bagat banii care au tinut in viata acest club de fotbal.

A facut performanta, a cumparat jucatori, a platit sume foarte mari altor cluburi, a intors in fotbalul din .ro banii castigati prin vanzarea jucatorilor. Si pentru asta trebuie din nou respectat. Atentie, nu iubit, placut, ci respectat.

2. Pentru a-l intelege pe Gigi Becali trebuie analizata evolutia lui:

– la finalul anilor 80, inceput de ani 90, Gigi Becali era prietenul lui Hagi, prietenul fotbalistilor. Nu era pasionat de fotbal.

– a intrat in fotbal pentru a deveni cunoscut, pentru faima, pentru ca a simtit oportunitatea asocierii cu un club ca Steaua. Asta a fost faza 1.

– Faza 2 a inceput cand a inteles ca pe langa faima, fotbalul ii poate aduce si bani. Fara MBA sau studii la Oxford, Gigi Becali are o inteligenta nativa extraordinara si isi ghideaza afacerile dupa un principiu basic: ce intra minus ce iese trebuie sa dea cu plus. Asa a rezistat in vremuri grele si a reusit sa tina Steaua/FCSB acolo, sus in timp ce Dinamo, Rapid si CFR Cluj s-au dus in insolventa.

– Gigi Becali se afla acum in faza 3. Nu mai vrea neaparat sa faca bani din fotbal, are suficienti pentru el si familia lui cat si pentru urmatoarele generatii de urmasi, care nu s-au nascut inca. Gigi Becali doreste sa-i fie recunoscute calitatile de cunoscator, de specialist in fotbal. Vrea sa fie Mister. Vrea ca Ilie Dumitrescu sa-l felicite, ca Radu Naum, Vali Moraru, Dan Udrea, Basarab Panduru si ceilalti specialisti care apar la tv sa-si scoata basca in fata lui si sa spuna: Bravo, Gigi!

Asta se va intampla cand FCSB va castiga titlul. Atunci Gigi Becali va bifa o borna in „cariera” lui de Mister si va trece, daca va mai avea energie, la urmatoare: performanta in Europa.

3. Gigi Becali se „joaca” cu Talpan pentru ca Gigi Becali are respect doar pentru cei din „liga” lui. Pentru a avea respectul lui Gigi Becali trebuie a) sa-i dai bani b) sa-i dovedesti sau sa-i arati ca ai facut bani undeva la nivelul lui. Talpan nu indeplineste nici una din aceste conditii. Talpan este pentru Becali un miel care se crede Leu/Zeu. Becali e un tigru harsait in diverse lupte care stie cand si cum sa atace. Ce se intampla cand un miel care se crede leu rage la un tigru? Se lasa cortina si se pune bulina de 18+.

PS. Ultima mea intalnire cu Gigi Becali a fost cu scantei, in biroul domnului Iorgulescu de la LPF, acum cativa ani. Nu am niciun motiv sa-l laud sau sa-i iau apararea. Nici nu are nevoie de asta. Dar nu pot ignora ca „nebunia’ lui Gigi Becali a tinut Steaua in viata, iar banii lui au creat brandul FCSB. Pentru asta il respect. Postul acesta a fost scris din revolta simtita dupa ce am citit declaratiile colonelui Talpan. De fapt a fost scris de urletele domnului Talpan. Care deja crede ca el e brandul Steaua.

PS1. Fotbalul din .ro va mai avea performanta, la nivel de club, atunci cand banii unuia ca Gigi Becali se vor intalni cu pasiunea pentru fotbal a lui Gica Hagi. Performanta = intrarea in grupele Champions League sau o semifinala de Europe League/Conference League.

Gica Hagi este cel mai pasional/pasionat om de fotbal din .ro. E un alt „nebun”, dar e un „nebun” care si-a riscat banii din dragoste pentru fotbal si din dorinta de a arata ca romanii si Romania pot conta iar in fotbalul european. Ceea ce reuseste sa faca la Constanta, pe banii lui, este extraordinar si trebuie respectat. Inclusiv cand ne cearta pe toti. Si-a castigat acest drept”, a scris Orlando Nicoară, pe Facebook.

Robert Vișan / Redactor
Student la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării și tânăr de perspectivă în domeniu, și-a început cariera în anul 2021, fiind primit cu brațele deschise în cadrul familiei ProSport. Este pasionat în special de fotbal, handbal și tenis. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce blonda a anunţat relaţia!
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce…
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…