Cum a ajuns un fotbalist brazilian într-un război rece cu FC U Craiova și Adrian Mititelu: fițe de sud-american, kilograme în plus, un impresar care nu are bani să își plătească biletele de avion și o nouă „țeapă” mondială: „A vrut să plece de la echipă la pauza unui meci!” | EXCLUSIV

Cum a ajuns un fotbalist brazilian într-un război rece cu FC U Craiova și Adrian Mititelu: fițe de sud-american, kilograme în plus, un impresar care nu are bani să își plătească biletele de avion și o nouă „țeapă” mondială: „A vrut să plece de la echipă la pauza unui meci!” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Giovanni Piccolomo, brazilianul în vârstă de 29 de ani care a plecat după doar 6 luni din România, se află într-un adevărat război cu fostul club, FC U Craiova, și cu patronul Adrian Mititelu, după ce a plecat cu scandal de la echipă și a semnat cu o altă formație, cu toate că mai avea contract cu trupa din Bănie! Eduard Zelgin, team manager al „alb-albaștrilor”, a vorbit în exclusivitate pentru ProSport despre situația mijlocașului.

Cum a ajuns Giovanni Piccolomo într-un răzobi rece cu FC U Craiova și Adrian Mititelu!

Fotbalistul a ajuns în Bănie iarna trecută, la propunerea impresarului Salif Nogo. Eduard Zelgin dezvăluie că Piccolomo „s-a remarcat” încă de la bun început: a ajuns la Craiova cu un număr semnificativ de kilograme în plus, dar cu toate astea susținea că se află la parametri optimi din acest punct de vedere.

Oficialul lui FC U Craiova a precizat că tocmai impresarul brazilian care l-a însoțit pe jucător la vremea respectivă l-a avertizat cu privire la faptul că Piccolomo are tendința de a lua în greutate, mai ales pe perioada iernii, astfel că staff-ul trebuie să îi acorde atenție sporită. În plus, aflat la prima experiență europeană, fotbalistul a întâmpinat și dificultăți de adaptare.

Giovanni Piccolomo a fost propus în iarnă de Salif Nogo. A venit în România, foarte fericit, cu aura unui fotbalist care acum mulți ani putea să ajungă la AS Roma. Acum, înțeleg de ce nu a ajuns acolo. A venit însoțit de acest impresar, Ricardo, care era numai un zâmbet pentru ce a găsit în România.

În zilele petrecute aici, nu a vorbit nicio secundă de amatorism față de comportamentul nostru. Impresarul a plecat fericit, cu banii de comision în buzunar, după contractul semnat cu fotbalistul. Dar și cu efortul financiar de a-i fi plătite biletele de avion spre Brazilia.

Stătea în ușa biroului nostru și ne ruga să îi plătim noi biletul, deși el se recomandase ca un agent foarte cunoscut în Brazilia și care ar fi făcut multe transferuri în Europa. Impresarul lui a fost prezent la semnarea tuturor actelor. Dacă are nevoie de lecitină să își amintească, poate să își ia din România, nu e așa scumpă…

Giovanni era speriat de faptul că era prima experiență în Europa. I-am spus fotbalistului că dacă nu va reuși să se adapteze o să vorbim cu patronul și o să găsim o variantă în vară.

Înainte să plece, impresarul lui mi-a zis: «Te rog frumos, ai grijă la Giovanni, are probleme cu greutatea». Venise cu kilograme în plus. Fotbalistul ne spunea că aceea era greutatea lui optimă, deși impresarul zicea că e gras pentru că iarna mănâncă foarte mult”, a spus Eduard Zelgin, team managerul lui FC U Craiova, pentru ProSport.

Giovanni Picolomo, la semnarea contractului cu FC U Craiova
  • 500.000 de euro este cota de piață a lui Giovanni Piccolomo, conform Transfermarkt.com

„Avea contract! Acum va suporta consecințele”

În cele din urmă, Giovanni Piccolomo a plecat cu forța de la FC U Craiova în această vară, cu toate că semnase un nou contract cu clubul patronat de Adrian Mititelu. Pe 15 mai 2023, oltenii anunțau că brazilianul și-a prelungit înțelegerea până în vara lui 2025.

În ciuda acestui aspect, brazilianul nu a mai revenit la echipă și la distanță de câteva săptămâni a fost prezentat oficial la Avai FC, formație din divizia secundă din Brazilia. Eduard Zelgin îl acuză atât pe Piccolomo, cât și pe agentul său, de amatorism.

Team managerul de la FC U Craiova a povestit un episod de la un meci cu FC Voluntari, când mijlocașul a fost schimbat încă din prima repriză. Nemulțumit de decizie, s-a dus „glonț” la vestiar pentru a-și strânge lucrurile și a pleca de la club! Zelgin i-a transmis lui Piccolomo că va fi nevoit să suporte consecințele după ce a încălcat contractul semnat cu clubul din Bănie.

„Mă întreb unde era amatorismul: la noi sau la el și la impresar că nu aveau grijă de el și de forma lui fizică? În luna februarie, a venit la club cu aura unui fotbalist cunoscut în Brazilia și necunoscut în Europa. Avea doar anumite calități pe care noi ne-am gândit că le putem folosi.

Au urmat momente de nemulțumire. Era nepregatit, trebuia să aibă răbdare. L-am rugat să aștepte. Samba din Brazilia nu e fotbalul din România. Ei au impresia că vin și joacă de pe loc, dar Superliga nu e un campionat slab! Trebuia să fie un fotbalist important sezonul acesta, noi așa plănuisem. L-am sprijinit, am vrut să facem o echipă, dar nu s-a putut. Nemulțumirea lui că nu este titular s-a manifestat într-un mod negativ.

La pauza meciului cu Voluntari, când a fost schimbat în prima repriza, își strângea lucrurile să plece de la stadion și de la club. L-am rugat să vină pe bancă. El nu era suficient de pregătit să joace, pentru că talentul nu e suficient să joci în România! Apoi, a vrut să plece iar din România, după un alt meci în care nu a fost folosit deloc.

I-am zis că o să vină și familia lui și o să fie mai liniștit. Dar nu mai avea răbdare deloc! Spre final de sezon, impresarul mi-a zis că nu vrea să rămână, că e deranjat de statutul său! I-am transmis că o să găsim o variantă să fie toată lumea mulțumită. În același timp, jucătorul vine și îmi spune că vrea să rămână: «Nu știu ce îți spune impresarul, dar am ales să stau la Craiova și să mă adaptez». Apoi, din senin, dispare.

Nimeni nu stă cu forța aici! Dacă tot vorbim de respect, fotbalistul a plecat de aici cu o sumă importantă de bani de pe urma contractului, fără să spună măcar la revedere. Apoi, iese impresarul și spune minciuni. El încearcă să rezolve lucrurile din altă parte a lumii, cu un fotbalist aflat sub contract. Unde e profesionalismul? Faptul că s-a înregistrat acel contract la AVAI e treaba lor. Cu noi avea contract și din vara lui 2023. Iar acum trebuie să suporte consecințele”, a încheiat Eduard Zelgin, pentru ProSport.

  • 10 meciuri și o pasă decisivă a adunat brazilianul pentru FC U Craiova

Ce a declarat Piccolomo despre contractul „semnat” cu FC U Craiova

FC U Craiova anunțase în luna mai că i-a prelungit contractul lui Giovanni Piccolomo până în vara anului 2025, însă brazilianul a răbufnit la adresa oltenilor în presa din Brazilia și îi acuză de fals în acte! La sosirea la Avai, noua echipă, mijlocașul a dezvăluit că nu ar fi semnat vreo înțelegere cu formația din Bănie.

„Mi-au falsificat semnătura și asta aproape că a împiedicat venirea mea aici. Au fost comise multe ilegalități. Vreau să-i avertizez pe ceilalți jucători, dacă aveți ofertă să vă duceți la acel club, să nu vă duceți!

Trebuie să-i mulțumesc agentului meu pentru susținere. Am petrecut câteva săptămâni la antrenament aici în timp ce situația nu era rezolvată”, a declarat Giovanni Piccolomo, pentru Globo.

Agentul care a intermediat transferul îi dă dreptate lui Mititelu

Salif Nogo, impresar care a intermediat mutarea în iarna trecută, le-a dat dreptate celor de la FC U Craiova în „cazul Giovanni Piccolomo”, deoarece clubul lui Adrian Mititelu ar fi beneficiat de o clauză de prelungire automată a contractului brazilianului.

Vă spun sincer că mie îmi pare foarte rău și chiar îi cer scuze lui Adrian Mititelu. Nu am dorit niciodată în viața mea să intermediez aducerea la echipa dânsului a unui jucător care face acum astfel de probleme. Eu l-am cercetat înainte și nu am primit referințe negative de la nimeni despre Picolomo. Am știut despre el că este un fotbalist foarte serios.

Chiar îmi pare foarte rău că s-a ajuns acum la FIFA, dar FCU are perfectă dreptate să îl reclame pe Picolomo, deoarece el a reziliat contractul fără nicio justificare. Jucătorul și partenerul meu Ricardo au acceptat și au știut de la început despre aceea opțiune trecută în contract. Vă repet: opțiunea respectivă a fost acceptată de ei. I-am explicat clar partenerului meu toți termenii din contract, iar el și jucătorul și-au dat acordul să semneze contractul.

La început s-a semnat un contract pentru o perioadă de câteva luni, iar conducerea echipei domnului Mititelu își rezervase dreptul de prelungire automată a angajamentului lui Picolomo. FCU se obligase să facă acest lucru doar printr-o notificare către jucător. Nu s-a falsificat niciun document. Adrian Mititelu a fost și este un om de bună credință, iar dânsul a respectat tot ceea ce a fost stabilit încă de la început în contract. Nu sunt datorii către Picolomo”, și-a început discursul Nogo.

Andrei Trifan / Autor
Fotbalul este viața lui. Actualul Redactor-șef al ProSport s-a îndrăgostit de Sportul Rege pe vremea Generației de Aur și a jucat, el însuși, la nivel de juniori, pentru formațiile de Liga 1 Rocar și FC Național mai bine de 11 ani. A absolvit Colegiul Național Tudor Vianu, dar pasiunea ... citește mai mult
Pasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul sportiv. Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din București, Christian Luță ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără mașină
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără mașină
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…