Antrenorul care l-a crescut de la 5 ani pe puștiul minune al lui Poli Iași, dezvăluiri din copilăria lui Vlad Ilie: „Avea 6-7 ani și se comporta de parcă avea 100 de meciuri în Liga 1”. EXCLUSIV

Antrenorul care l-a crescut de la 5 ani pe puștiul minune al lui Poli Iași, dezvăluiri din copilăria lui Vlad Ilie: „Avea 6-7 ani și se comporta de parcă avea 100 de meciuri în Liga 1”. EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Poli Iași a încheiat anul în genunchi, fiind învinsă pe teren propriu de FCSB cu 3-1, în fața a peste 10.000 de spectatori, marți, în ultimul meci din 2023. Într-o partidă în care Poli s-a ”remarcat” prin gafele individuale ale lui Jatoba și Samayoa, care practic au făcut diferența, singura parte pozitivă au fost debuturile în prima ligă ale tinerilor Vlad Ilie (15 ani și 8 luni) și Alexandru Hrib (18 ani), primul fiind cel mai tânăr debutant din acest sezon în SuperLigă.

Mihai Drăgoi, antrenorul care l-a crescut pe Vlad Ilie, puștiul minune al lui Poli Iași, de la 5 ani: „Am avut emoții de parcă aș fi debutat eu”

Născut pe 13 aprilie 2008 în comuna ieșeană Bivolari, Vlad Ilie a început fotbalul la vârsta de 5 ani și de atunci a lucrat cu un singur antrenor, Mihai Drăgoi. Acesta din urmă a urmărit din tribune cu mari emoții debutul elevului său, alături de ceilalți componenți ai grupei 2008.

„Sunt foarte mândru, nici nu puteam fi mai fericit. A fost extraordinar să-mi văd un jucător pe care l-am crescut de mic, de la 5 ani, debutând în Liga 1. Am fost foarte bucuros că am avut doi copii convocați la echipa mare. Ilaș Sebastian se pregătește cu echipa mare, îl așteptăm și pe el să prindă lotul, în timp ce Vlad Ilie a debutat deja la al doilea meci în care a fost pe bancă. Eram cu ceilalți copii de la grupa 2008 în peluză și când am văzut că Vlad va intra pe teren ne-am bucurat cu toții, am sărit în picioare și i-am făcut galerie, copiii au strigat Ilie, Ilie!

Chiar aveam emoții, de parcă aș fi debutat eu. La nivel de copii sunt fluctuații, într-o si sunt ok, în altă zi nu-i recunoști. Antrenorul de copii și juniori în primul rând formează caractere și după aceea fotbaliști. Trebuie să aibă caracterul tare. Și antrenorilor de la echipa mare le-a plăcut de el cum se antrenează, cum vorbește, cum se comportă, că este serios. Dacă stai și muncești, rezultatele trebuie să apară până la urmă”, a declarat Mihai Drăgoi pentru ProSport.

„A intrat cu tupeu în fața liderului, cu 10.000 de oameni în tribune”

Acesta nu se aștepta ca elevul său să debuteze atât de repede în prima ligă, mai cu seamă într-un meci cu liderul FCSB și în fața a peste 10.000 de spectatori.

„Vă spun sincer că nu mă așteptam să debuteze atât de rapid la echipa mare. Mă așteptam poate anul viitor, după ce împlinește 16 ani, să semneze un contract mai întâi, să meargă în pregătire cu echipa mare. Nu credeam că va intra atât de repede și mai ales într-un meci cu FCSB. Domnul Leo Grozavu a avut o idee extraordinară să-l bage într-un astfel de meci, cu peste 10.000 de spectatori în tribune. Vă dați seama, copil fiind, numai când ieși la încălzire și vezi atâta lume în jurul tău te cam tai, cum spunem noi, fotbaliștii. Dar mi-a plăcut de el, a intrat cu tupeu, a ieșit la primit, a jucat și în stânga, și în dreapta. Plus că a avut și faza aceea în careu, unde nu cred că trebuia galben pentru simulare. Am vorbit cu el și mi-a spus că adversarul i-a luat piciorul din spate și că a simțit că este contact. Nu știu dacă a fost penalty, dar nici galben pentru simulare”, a continuat Drăgoi.

Antrenorul Mihai Drăgoi (centru) și Vlad Ilie, al doilea din dreapta, rândul de jos

„Vlad va exploda în maxim 3 ani. Nu cred că o să-l mai vedem pe la Iași”

Mihai Drăgoi îi prevede un viitor strălucit puștiului de doar 15 ani și susține că în doi sau maxim trei ani Vlad Ilie va ”exploda” și va fi transferat la o echipă de top din România.

„Eu zic că nu e crud, chiar dacă nu a împlinit 16 ani. E destul de matur în joc, nu am mai văzut la un copil de vârsta asta să vadă toate culoarele, să dea pase peste adversar, are și fizic, peste 1,80 metri, e clădit pentru a fi fotbalist. Și eu nu cred că o să aibă probleme. Evident, nu spune nimeni că o să joace de-acum înainte, antrenorul Leo Grozavu știe ce are de făcut. Bănuiesc că o să-l mai bage zece minute, 20, în meciuri de pregătire. Și contează foarte mult pentru el să meargă în pregătire cu echipa mare, să aibă jocuri în picioare, să joace cu echipe tari în cantonament. Și atunci o să-l vadă dacă face față sau nu. Dar eu zic că o să facă față. El a dus echipa Under 16 în spate un an de zile, l-am dat și la cei mai mari, la 2007, iar acolo la fel, a dat 12 goluri și s-a calificat în play-off. E un copil extraordinar și eu zic că în 2 ani, maxim 3 ani va exploda. Nu cred că o să-l mai vedem pe la Iași”, crede Mihai Drăgoi.

Când era mic se comporta de parcă avea 100 de meciuri în Liga 1

Antrenorul care l-a format pe Vlad Ilie spune că elevul său se comporta de mic copil de parcă avea 100 de meciuri în prima ligă. După fiecare meci la turneele la care participau în țară Ilie avea același ritual pe care îl au marii fotbaliști.

„Vlad e un mijlocaș central stângaci, un număr 10 care vede jocul foarte bine. E băiat deștept, știe să socializeze cu copiii din jurul lui. Mă uitam la el încă de când era mic, de când avea 6-7 ani și chiar vorbeam cu colegul meu Andrei Minciună că avea același comportament pe care îl au fotbaliștii mari. Mergeam pe la diverse turnee în țară cu copiii și după ce se termina meciul își lua ghetele în mânuță, se încălța cu șlapi, își aranja jambierele, apărătorile, exact ca fotbaliștii, cum vedea el la televizor. Și noi râdeam, ne uitam la el, se comporta de parcă avea 100 de meciuri în Liga 1. Același ritual ca al unui fotbalist. Acum ne bucurăm că am ajuns să vedem exact ceea ce prevedeam noi atunci când era mic, debutul la echipa mare, De mic era căpitan și ținea mâna mai sus să se vadă banderola, era tare mândru”, a dezvăluit Mihai Drăgoi.

A fost copil de mingi la Poli și visa să fie el în locul fotbaliștilor

Tehnicianul juniorilor de la Poli Iași a explicat și cum trăia Vlad Ilie meciurile în care era copil de mingi în Copou: „A fost și copil de mingi și stăteam tot timpul cu el pe marginea terenulu, el fiind micuț. Îi arătam, îi povesteam, îi spuneam: Într-o zi o să fii tu acolo și colegii tăi vor fi pe margine, iar tu o să fii idolul celor mici, să te vadă cum joci, cum dai goluri. Și mulțumesc lui Dumnezeu că am ajuns să văd și treaba asta. Mă bucur foarte tare că a ajuns să joace în primul și în primul rând la Politehnica, pentru că acesta era visul lui. Nu ca alți copii care visează să joace la Madrid sau Barcelona, Steaua sau Dinamo. El visa să joace la Politehnica Iași”.

Sfat pentru Vlad Ilie: „Să rămână modest și muncitor, nu vreau să văd nasul pe sus la juniori”

Mihai Drăgoi a avut și un sfat pentru puștiul Iașiului care nu a împlinit încă 16 ani, căruia i-a spus să rămână modest și muncitor.

„Dacă ar fi să-i dau un sfat, ceea ce i-am spus și lui a doua zi după debut. Să rămână un jucător modest. El o să se întoarcă și la echipa lui de 2008, pentru că mai avem jocuri în Elită și i-am spus să nu-l văd cu nasul pe sus, pentru că sunt colegii lui, au crescut împreună.

Să nu aud discuții în echipă, că-i reproșează cineva ceva. Sunt mulți juniori care după ce ajung mai sus vin înapoi la juniori cu un aer de superioritate. Nu vreau să aud așa ceva. Am vorbit des și cu părinții lui, sunt oameni normali și tot timpul am discutat despre școală, despre fotbal. Și ne bucurăm că am ajuns în momentul ăsta. Sperăm ca Vlad să nu se oprească aici, iar acest moment să fie doar o rampă de lansare pentru el”, a punctat Mihai Drăgoi.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…