Alex Chipciu nominalizează cele patru mari talente din fotbalul românesc! Puteau ajunge super jucători, dar s-au prăbușit! EXCLUSIV

Alexandru Chipciu sustine o conferinta de presa inaintea meciului Polonia-Romania din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, la Centrul National de Fotbal de la Mogosoaia, marti 6 iunie 2017. Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 4 poze

Invitat al rubricii „Dialoguri fără vloguri” din ProSport Alex Chipciu a acceptat să vorbească despre câteva mari talente din fotbalul românesc, jucători pe care i-a avut coechipieri la loturile naționale de juniori ale României, dar al căror parcurs a fost departe de potențialul arătat cândva. 

Până la cele 46 de meciuri și 6 goluri înscrise pentru prima reprezentativă a României și până la participarea la EURO 2016, Alex Chipciu a fost prezent la mai toate categoriile de vârstă în circuitul naționalelor de juniori, având colegi care au confirmat ulterior la nivel înalt, dar și speranțe a căror devenire s-a îndepărtat de proiecțiile inițiale. Care sunt cele patru mari talente din fotbalul românesc pe care le nominalizează Alex Chipciu în exclusivitate?

Talente din fotbalul românesc fără confirmare, dezvăluite de Alex Chipciu

În exclusivitate pentru ProSport, Alex Chipciu povestește:

Am fost coechiper la naționalele de juniori cu nume care au devenit cunoscute în fotbalul nostru, cu Gabi Torje, Papp, Benga, apoi generația oltenilor, cu Lung, Găman, Firțulescu, Gângioveanu… Ar fi cam patru jucători care cred eu că ar fi putut mult mai mult, având în vedere ce potențial aveau. Costin Gheorghe, fratele cântăreței Elena Gheorghe, cel care a jucat la Sportul Studențesc, era foarte talentat. Apoi, Ninel Corcoveanu, ce fizic extraordinar avea la vârsta aceea! Un alt băiat, Răzvan Riviș, din zona de vest a țării, foarte bun. Și, poate cel mai mare talent de la grupele noastre, Răzvan Ochiroșii…!

Ce s-a întâmplat cu cei patru jucători nominalizați de Alex Chipciu?

Răzvan Ochiroșii (35 ani), mijlocaș și fundaș stânga, fost junior la Steaua București, denumirea din acea vreme a echipei, a evoluat la seniorii roș-albaștrilor în perioada 2006-2009, devenind cel mai tânăr marcator din istorie pentru echipă în cupele europene! Ulterior, a ajuns la Oțelul Galați, împrumutat apoi la Săgeata Năvodari sau Prahova Tomșani. Din 2012 a trecut în fotbalul spaniol evoluând pentru Fuenlabrada, Guijuelo, Alcorcon, Marbella, Unionistas de Salamanca, Montijo, Xerez, Tarazona și Don Benito, unde încă mai joacă și azi!

Răzvan Riviș (35 ani), mijlocaș și extremă stânga, produs al LPS Banatul Timișoara, a evoluat printre altele la FCM Reșița și Poli Timișoara, apoi Frontiera Curtici sau Progresul Pecica. În străinătate a jucat, pe final de carieră, la modestele VfL Waldkraiburg și FC Toging (Germania), plus Union Gurten (Austria).

Ofensivul Costin Gheorghe (35 ani) a strâns peste 100 de meciuri pentru Sportul Studențesc (2006-2011) după care, până în 2019, când s-a retras, a mai reprezentat Gaz Metan Mediaș, Rapid București, Academica Clinceni. În 2019 a participat la populara emisiune tv Exatlon.

Craioveanul Ninel Corcoveanu (35 ani), produs al Școlii de Fotbal Gică Popescu, a evoluat până în 2016 pentru Minerul Motru, CS Otopeni, Dinamo II București, Concordia Chiajna, Minerul Lupeni, Gloria Buzău, Olt Slatina, CS Balotești, Național Sebiș, Farul Constanța. În 2021 profesa în Germania, consultant financiar.

„Dialoguri fără vloguri” la episodul 7, cu Alex Chipciu

ProSport găzduiește rubrica specială „Dialoguri fără vloguri”, realizată de jurnalistul Gabriel Berceanu, în care descoperi dezvăluiri explozive, confesiuni emoționante și povești în premieră cu personajele fotbalului românesc. „Dialoguri fără vloguri” propune un format alternativ de calitate, în plină ofensivă a contentului video: puterea cuvântului mărturisit, dincolo de presiunea înregistrărilor audio sau a camerelor video. Jurnalism sportiv de colecție, vorbele care contează, cuvintele care rămân.

Descoperă toate celelalte episoade captivante din „Dialoguri fără vloguri”:

Publicat: 17 04. 2024, 20:33
Actualizat: 17 04. 2024, 20:36