Adrian Mititelu nu mai are nicio emoție înaintea momentului decisiv în disputa dintre FC U Craiova și Sepsi: „Avem dreptate 100%, a fost o eroare a Comisiei! Batem și suntem în play-off” | EXCLUSIV

Adrian Mititelu nu mai are nicio emoție înaintea momentului decisiv în disputa dintre FC U Craiova și Sepsi: „Avem dreptate 100%, a fost o eroare a Comisiei! Batem și suntem în play-off” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Adrian Mititelu a vorbit, în exclusivitate pentru ProSport, despre rejucarea partidei dintre FC U Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe, iar patronul clubului din Bănie este în totalitate convins de faptul că va obține ceea ce și-a dorit, și anume disputarea jocului pe teren! „Covăsnenii” au câștigat, inițial, meciul la „masa verde”, după ce arbitrul Andrei Chivulete a oprit jocul în minutul 26 din cauza unor scandări xenofobe.

Adrian Mititelu, despre rejucarea partidei dintre FC U Craiova și Sepsi

Părerile au fost împărțite în această dispută aprigă între cele două echipe, însă Adrian Mititelu dă dovadă în continuare de un optimism debordant și nu ia în calcul o altă posibilitate în afară de cea pe care o dorește el.

Conducătorul celor de la FC U Craiova susține că meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, adjudecat de trupa lui Cristiano Bergodi cu 3-0 la „masa verde”, se va rejuca 100% după ce recursul oltenilor va fi judecat din nou marți, 7 martie 2023. În cazul în care Comisia de Recurs va oferi un nou verdict negativ clubului din Bănie, singura variantă de atac rămasă va fi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și U Craiova 1948

Adrian Mititelu susține că nu există niciun pasaj în regulament care să prevadă suspendarea unei partide pentru xenofobie și pune întreaga situație pe seama unei erori a Comisiei de Disciplină. Afaceristul a scăpat de emoții și e convins că, după ce va veni decizia favorabilă echipei sale, oltenii o vor învinge pe Sepsi și vor obține calificarea în play-off-ul Superligii.

„Eu sunt optimist. Rejucarea va fi 100%, avem dreptate 100%! Nu e niciun argument, nu există nicio prevedere în regulament, a fost o eroare a Comisiei de Disciplină! Batem și suntem în play-off”, a spus Adrian Mititelu, pentru ProSport.

Adrian Mititelu a încercat să îl convingă în direct pe Laszlo Dioszegi să accepte rejucarea meciului

În ediția ProSport Live din data de 1 martie 2023, Adrian Mititelu a avut o tentativă de a-l convinge în direct pe Laszlo Dioszegi să accepte rejucarea partidei dintre FC U Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe, cu o zi înaintea primului termen de la Comisia de Recurs.

Patronul de la FC U Craiova l-a „invocat” pe Mihai Viteazul și i-a transmis conducătorului „covăsnenilor” să dea dovadă de fair-play și de bărbăție, ulterior apelând la diverse tactici pentru a-l îndupleca pe omologul său.

Mititelu i-a propus lui Dioszegi să pregătească o masă de sărbătoare pentru ziua în care partida s-ar rejuca, pentru a celebra „o pace pe o sută de ani între români și secui”. În cele din urmă, demersul finanțatorului din Bănie nu a avut efectul scontat.

„Domnu’ Mironică, băgați-l în direct (n.r. pe Laszlo Dioszegi) să mă înțeleg cu dânsul, să facem pace, să jucăm meciul săptămâna viitoare”, a spus Adrian Mititelu, la ProSport Live.

Adrian Mititelu: Vă salut, domnu’ Dioszegi, cu respect!

Laszlo Dioszegi: Bună seara! Bună seara! Vă respect și eu la fel.

Adrian Mititelu: Haideți să facem o frăție româno-maghiară cum a făcut Mihai Viteazul cu secuii acum 400 de ani. Haideți să îngropăm securea războiului și să jucăm săptămâna viitoare meciul și cine e mai bun să meargă mai departe. E cel mai bine dacă se întâmplă chestia asta. Haideți să jucăm joi. Veți câștiga foarte mult ca imagine dacă dați dovadă de bărbăție să jucăm meciul.

Laszlo Dioszegi: Deci nu e vorba de bărbăție, domnu’ Mititelu, aici, credeți-mă pe cuvânt că în această lună am avut aproape în fiecare noapte coșmaruri. Credeți că noi vrem să facem scandaluri?

Adrian Mititelu: Ăsta e cel mai bun moment, pentru că dacă dumneavoastră veți intra în play-off cu aceste puncte (n.r. câștigate la masa verde) veți avea de pierdut extraordinar de mult.

Laszlo Dioszegi: Știu, noi avem de pierdut oricum.

Adrian Mititelu: Nu, dacă dumneavoastră mâine, la comisie, prin reprezentantul dumneavoastră, veți fi de acord să jucăm meciul veți câștiga enorm în rândul opiniei publice și de multe ori imaginea este mai mult decât orice pe lumea asta.

Laszlo Dioszegi: Credeți că eu nu vreau să jucăm meciurile pe teren? Dar vă dați seama că dacă este un regulament și dacă noi trecem peste regulament…

Adrian Mititelu: Domnu’ Dioszegi, dă-l dracu’ de regulament că regulamentul nu spune să se întrerupă meciul… Eu vorbesc de demnitate și onoare. Haideți să dăm un exemplu noi, ăștia din provincie, că ne putem înțelege, să facem un parteneriat, să arătăm că românii cu secuii sunt ca frații și că se pot înțelege.

Laszlo Dioszegi: Păi, vă dați seama că sunt ca frații că la noi 80% din echipă sunt români și eu cred că de șase ani de când sunt în prima ligă nu cred că vreun jucător nu a fost respectat sau dimpotrivă… Cel mai bun prieten al meu e român, din Buzău.

Adrian Mititelu: Cum v-am primit la Târgu Jiu?

Laszlo Dioszegi: M-ați primit foarte bine, mai mult decât bine. Am și spus că vă felicit. Fără dar și poate noi nu purtăm nicio pică clubului Craiova.

Adrian Mititelu: Domnu’ Diosezgi, noi joi venim să jucăm cu dumneavoastră. Noi miercuri suntem în Brașov și joi jucăm, să ne primiți la stadion, joi la ora 7-8, când or hotărî televiziunile, venim acolo. Haideți să facem meciul joia viitoare, vă rog din suflet.

Laszlo Dioszegi: Vă dați seama, noi luni jucăm cu CFR Cluj.

Adrian Mititelu: Da, și jucăm joi, e cel mai bine. Și după aia, duminică, ultima etapă. Dacă ne bateți oricum nu mai contează.

Laszlo Dioszegi: Bine, eu ajung acasă mâine dimineață. Sunt pe drum, nu sunt în țară. Ajung acasă și stau de vorbă și cu băieții să vedem părerea lor. Fără dar și poate nu exclud această variantă.

Adrian Mititelu: Haideți să arătăm că putem să fim fairplay. Haideți să fim fairplay.

Laszlo Dioszegi: Vrem să fim fairplay.

Adrian Mititelu: Și de aici o să iasă o pace pe o sută de ani între români și secui.

Laszlo Dioszegi: Da, e timpul pentru împăcare, pentru că istoria ne leagă, chiar dacă au fost unele chestii… Eu cred că noi suntem sortiți de a trăi împreună și asta e viață. Trebuie să spunem realitatea și să fim frați, fără dar și poate.

Adrian Mititelu: Eu joi vin cu vinul de la Segarcea, dumneata să ai friptura făcută. O să iau două damigene mari.

Laszlo Dioszegi: Vinul de la Segarcea e un vin cu bogățiile de la Sfântu Gheorghe și se poate bea pălinca păcii sau vinul păcii. Bine, haideți să discutăm.

Mititelu s-a întors, din nou, împotriva lui Dioszegi, o zi mai târziu

După ce la primul termen de la Comisia de Recurs, din data de 2 martie 2023, Laszlo Dioszegi nu a solicitat rejucarea partidei așa cum l-a rugat Adrian Mititelu, patronul oltenilor a „întors armele” și l-a „certat” pe omologul său de la Sepsi.

Laszlo Dioszegi și Adrian Mititelu

Cuprins de dezamăgire, Mititelu a susținut că afaceristul din fruntea covăsnenilor ar fi dat de înțeles că ia în considerare rejucarea partidei doar pentru „impresia artistică” și a lansat un atac la adresa rivalilor pentru ultimul loc de play-off, pe care i-a acuzat că au fost interesați doar să câștige cele 3 puncte la „masa verde”.

„Din păcate, domnul Dioszegi nu s-a ținut de cuvânt. Aseară, a fost de acord să jucăm meciul, numai așa pentru impresia artistică. Și-a schimbat, nu mai vor să jucăm meciul, nu vor. Deși sunt o echipă de fotbal foarte bună, foarte valoroasă, nu vor fotbal, vor să câștige puncte la Comisii. Nu știu de ce se tem. Noi, la ora asta, avem 4-5 titulari indisponibili. Suntem o echipă foarte vulnerabilă.

Dar dacă ei, comunitatea maghiară, oameni deosebiți, oameni harnici ai patriei noastre, au făcut o echipă de fotbal care nu vrea să joace fotbal, vor să câștige pe la Comisii, ceea ce nu este onorant. Noi nu suntem atât de bogați ca ei, nu suntem atât de sprijiniți ca ei, dar noi avem bărbăție și vrem să jucăm fotbal. Ei nu vor, ei vor 3-0, le place 3-0.

Nu îl mai sun pentru că nu are rost. Ce să îl mai sunt dacă au dat bir cu fugiții și una au zis aseară… Deci, cu siguranță, domnul Dioszegi și cei de la Sepsi sunt buni români. Nu sunt cu nimic diferiți de români în general. Deci, au făcut-o românește”, a spus Adrian Mititelu, după ședința Comisiei de Recurs.

Pasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul sportiv. Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din București, Christian Luță ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Câți euro primește un român, la cules de sparanghel în Germania. Salariul este uriaș!
Câți euro primește un român, la cules de sparanghel în Germania. Salariul este uriaș!
Ilie Dumitrescu a spus lucrurilor pe nume, în direct la TV: ”Stai puțin, că m-ai provocat”
Ilie Dumitrescu a spus lucrurilor pe nume, în direct la TV: ”Stai puțin, că m-ai provocat”
Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ
Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel cam mic!
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel cam mic!
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM…
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune…
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o avere colosală
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o avere colosală
Marele actor a încetat din viață din cauza unui stop cardio-respirator. Moartea lui a îndoliat toată România
Marele actor a încetat din viață din cauza unui stop cardio-respirator. Moartea lui a îndoliat toată România
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Ce șansă are un dependent de alcool să trăiască o viață normală. Psihiatru: „E un proces greu și de durată“
Ce șansă are un dependent de alcool să trăiască o viață normală. Psihiatru: „E un proces greu și de durată“
AFC susţine moţiunea palestiniană de a suspenda Israelul din competiţiile FIFA
AFC susţine moţiunea palestiniană de a suspenda Israelul din competiţiile FIFA
Ce amendă riști dacă ești prins de poliție cu un cârlig de remorcare, dar nu tractezi nimic?
Ce amendă riști dacă ești prins de poliție cu un cârlig de remorcare, dar nu tractezi nimic?
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
×