Adevăruri dure despre cum l-a forțat Meme Stoica pe Leo Strizu să plece de la FCSB! Evlaviosul manager a declanşat război total cu machidonii lui Gigi Becali: l-a interzis în cantonament pe omul lui Teia Sponte, a blocat orice posibilitate ca patronul să afle ceva din vestiar şi a făcut un scandal monstru cu fratele lui Mache Ianuli! EXCLUSIV

Adevăruri dure despre cum l-a forțat Meme Stoica pe Leo Strizu să plece de la FCSB! Evlaviosul manager a declanşat război total cu machidonii lui Gigi Becali: l-a interzis în cantonament pe omul lui Teia Sponte, a blocat orice posibilitate ca patronul să afle ceva din vestiar şi a făcut un scandal monstru cu fratele lui Mache Ianuli! EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Leo Strizu a plecat de la FCSB după ce și-a dat seama că nu mai poate colabora la echipă cu Mihai Stoica, cel care nu l-a vrut de la început sub nicio formă în postura de tehnician al roș-albaștrilor.

Meme Stoica este omul din cauza căruia Leo Strizu a demisionat de la FCSB

Leo Strizu și-a anunțat demisia de la FCSB imediat după victoria din Superliga cu Petrolul, 4-1.

Deși la conferința de presă a încercat pe cât a fost posibil să ofere unele explicații, Leo Strizu nu a dorit să dea numele omului din club care l-a determinat să facă acest pas, dar ProSport vă anunță că acesta este chiar managerul general al roș-albaștrilor, Mihai Stoica.

Dar de unde au plecat toate aceste probleme între Stoica și Strizu? ProSport vă prezintă în următoarele rânduri tot ce s-a întâmplat la FCSB din momentul instalării fostul fotbalist de la FC Brașov și FC Național în funcția de antrenor principal al grupării patronate de Gigi Becali.

Teia Sponte i l-a propus lui Gigi Becali pe Leo Strizu peste capul lui Mihai Stoica

Ei bine, în momentul în care roș-albaștrii căutau un antrenor principal, cel care să își pună la bătaie licența PRO pentru Pintilii, Mihai Stoica avea o singură dorință: să nu ajungă principal Leo Strizu. Însă s-a întâmplat contrar așteptărilor oficialului roș-albastru.

Motivul? Fostul fotbalist era și este un om pe care Mihai Stoica nu îl putea controla niciodată și știa clar că acesta are o relație specială cu Teia Sponte, iar multe lucruri din vestiar puteau ajunge la Gigi Becali prin această filieră. Meme a dorit și dorește în continuare să aibă controlul absolut al vestiarului, al antrenorului principal, să-l poată controla în orice moment, deoarece și-a dat seama că îl poate influența pe patronul FCSB să ia unele decizii tactice doar dacă latifundiarul din Pipera nu știe absolut tot ce se întâmplă la antrenamente. Din același motiv nu i-a permis lui Mihai Pintilii să aibă fir direct cu Gigi Becali, informație dezvăluită în exclusivitate de ProSport. În plus, Strizu nici nu era lăsat să participe la antrenamente.

ProSport a aflat că Leo Strizu a intrat și mai tare în colimatorul lui Meme Stoica după ce fostul antrenor principal a lansat în spațiul public declarația de după primul său meci la conducerea lui FCSB. Meme Stoica a fost, practic, rănit în orgoliu după cele spuse de Strizu: „Atât de preocupat am fost, pentru că a fost primul meci, și nu cred că cineva a primit vreun telefon. Domnul Becali hotărăște, iar noi suntem simpli executanți, din punctul meu de vedere”, a spus Strizu, la conferința de presă.

Din acel moment, dar ulterior și după alte declarații ale lui Strizu, Meme a considerat că fostul fotbalist umilește practic echipa și tot ce are legătură cu vestiarul roș-albaștrilor prin aparițiile sale la declarații. Cu alte cuvinte, Meme îl considera un incapabil pe Leo Strizu pentru postura respectivă. Astfel că, Meme a căutat să îi facă lui acestuia viața un calvar la FCSB și a început să îl umilească treptat, cu speranța că într-o zi el va ceda și va pleca singur de la echipă.

L-a trimis acasă într-o seară din cantonamentul echipei! „Ce caută ăsta cu noi în cantonament? Să plece cât mai repede!”

Și după ce Meme Stoica și-a propus să îl toace mărunt pe Leo Strizu, ProSport a aflat lucruri incredibile din momentele jenante prin care fostul antrenor principal a trecut la FCSB în acest mandat. Surse din vestiarul roș-albaștrilor ne-au dezvăluit că într-o seară, când echipa a intrat în cantonament pentru un meci de pe teren propriu, Leo Strizu venise și el să intre în cantonamentul de la Berceni alături de jucători, dar Meme s-a enervat teribil când l-a văzut pe antrenorul principal acolo.

Ce caută, mă, ăsta aici? Duceți-vă imediat să îi spuneți să plece acasă. Nu e nevoie de el aici. Să nu îl mai văd aici!”, ar fi fost vorbele lui Meme când l-a văzut pe antrenor. Însă, managerul nu a avut curajul să îi spună față în față lui Strizu aceste lucruri. Din acel moment omului cu licența PRO i s-a transmis că treaba lui la FCSB este doar să fie prezent pe bancă la meciurile echipei și să apară la conferințele oficiale ale clubului, plus obligațiile față de deținătorii drepturilor TV.

Pintilii a încercat pe cât a fost posibil să îl convingă pe Meme să îl lase pe Strizu să meargă în cantonamentul din Antalya

Dar orgoliul lui Meme Stoica era nemărginit atunci când venea vorba de prezența lui Strizu în viața echipei și practic se amuza cu apropiații săi atunci când lua tot felul de decizii împotriva antrenorului principal al echipei.

Iar cu riscul de a băga FCSB în scandalul cu FRF, cel care a dus pănă la urmă la suspendarea lui Pintilii pentru patru etape, Meme l-a interzis pe Strizu pentru cantonamentul din Antalya, deși Mihai Pintilii a încercat să îl convingă pe managerul general să revină asupra deciziei. „Nu are ce să caute ăsta cu echipa în Antalya”, i-a replicat Meme lui Pintilii.

Meme s-a răstit la Strizu în autocar în momentul plecării de la hotelul din Cluj către aeroport. „Totul s-a întâmplat din cauza lui Vijelie!”

Însă, un alt lucru incredibil s-a întâmplat între Meme și Leo Strizu după meciul de la Cluj cu CFR, iar ProSport vă prezintă evenimentele. Surse din vesitarul roș-albaștrilor ne-au dezvăluit: „A doua zi de dimineață după meciul de la Cluj ne-am trezit să plecăm la aeroport.  Mi se pare că la 9 am avut avionul. Însă, în autocar ne-am trezit toți că nu este cu noi Vijelie (n.r. Adrian Ianuli), fratele lui Mache (n.r. Marius Ianuli).

El avea pașapoartele și buletinele. Meme a înnebunit de furie și a trimis un alt om din autocar să se ducă la Vijelie în cameră și să ia actele. Vijelie nu se trezise la timp. Meme a dat ordin să i se ia actele și să i se spună că autocarul nu îl va mai aștepta deloc. I s-a spus să se descurce după aia cu taxiul sau cu ce vrea el. Nea Leo a încercat să intervină din autocar și l-a rugat pe Meme să mai stăm măcar cinci minute și să îl așteptăm și pe Vijelie. Meme a urlat la nea Leo și i-a spus că a ajuns el să facă programul?

Dar știți ce a fost ciudat? Mi se pare că pe bancă lângă Meme era chiar fratele lui Vijelie, dar Mache nu a scos un cuvânt ca să își apere fratele în fața lui Meme, deși Vije greșise clar, că nu respectase programul. Însă, nu știu cum naiba s-a făcut că Vijelie tot a ajuns la aeroport la timp, dar nu a venit cu autocarul”, ne-a spus sursa respectivă.

ProSport a mai aflat că în urmă cu câteva zile, Meme l-a denigrat din nou pe Strizu în fața oamenilor de la echipă atunci când le-a transmis „Feriți-vă de Strizu și încercați să vă țineți departe de el. Ăsta vorbește cu presa”. Din acel moment, Leo Strizu a realizat că totul are o limită și trebuie să pună punct.

În altă ordine de idei, în urmă cu 4 zile Mihai Stoica a anunțat pe pagina personală de Facebook că a început postul și a postat un mesaj: „Vă rog să mă iertați. Dumnezeu să vă ierte și să vă binecuvânteze pe toți. Post cu pace și folos duhovnicesc tuturor!”.

Daniel Vlad / Autor
Daniel e jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent fiind reporter special la ProSport. Din 2003 și până în 2013 a lucrat la ProSport, după care în perioada 2013 - 2019 a activat la Fanatik. Din 2019 a revenit în echipa ProSport, unde evoluează și în prezent. În cei 21 de ani de presă, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen