Ştirea de jumătate de milion de euro. Actul confidenţial prin care Iorgulescu a angajat FRF slugă la Mircea Sandu. Federaţia îi plăteşte până şi rovigneta şi hârtia igienică. UPDATE | Replica şefului LPF

1 aug 2014 39775 afişări Fotbal Intern
Ştirea de jumătate de milion de euro. Actul confidenţial prin care Iorgulescu a angajat FRF slugă la Mircea Sandu. Federaţia îi plăteşte până şi rovigneta şi hârtia igienică. UPDATE | Replica şefului LPF
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Limuzină plătită de FRF, care se obligă să asigure tot, de la benzină şi rovignetă până la revizii şi CASCO; spaţiul de la etajul 2 din Casa Fotbalului, unde „credirentierul“ poate face ce vrea, iar FRF are datoria să asigure funcţionarea, de la hârtia igienică şi utilităţi până la computere, cartuşe de imprimantă şi mobilier; diurnă 500 de euro, cazare la hoteluri de 5 stele şi transport cu avionul la clasa „business“; telefon de ultimă generaţie şi abonament cu minute „fără număr“; doi angajaţi personali ai „credirentierului“ plătiţi din banii FRF cu până la 25.000 de lei pe lună fiecare. Acestea sunt doar o parte dintre obligaţiile pe care FRF şi le-a luat, sub semnătura lui Gino Iorgulescu, faţă de Mircea Sandu, devenit preşedintele de onoare al federaţiei la Adunarea Generală din 5 martie 2014. Pentru felul în care a fost redactat acest contract, noua conducere a federaţiei a făcut plângere la DNA.

Trei clauze de despăgubire a câte 500.000 de euro

Documentul, prezentat în exclusivitate de site-ul www.sursazilei.ro, este de-a dreptul şocant. Până acum, fragmente disparate din acest contract dintre Mircea Sandu şi FRF au răzbătut în presă fără a alcătui, totuşi, o imagine de ansamblu. Actele dau însă imaginea de ansamblu a afacerii. Prin contractul de rentă viageră semnat de primvicepreşedintele FRF Gino Iorgulescu în dimineaţa zilei de 5 martie, după Comitetul Executiv care aprobase acest act, dar înainte de Adunarea Generală care avea să-l ratifice şi în care Burleanu avea să fie ales preşedinte, Mircea Sandu devine o gaură neagră la bugetul federaţiei, căreia îi va provoca, toată viaţa, pierderi de sute de mii de euro pe an (numai plata celor doi slujitori personali ai fostului şef al FRF costă instituţia până la 130.000 de euro plus impozitele la stat!).

E greu de imaginat un contract mai prost alcătuit şi mai defavorabil pentru una din părţi decât cel dintre FRF şi Mircea Sandu. Inclusiv apariţia acestor rânduri, însoţite de facsimil, va obliga FRF, conform clauzei de confidenţialitate pe care o puteţi lectura mai jos, la plata unei despăgubiri de 500.000 de euro! De altfel, pe întinsul contractului, nu mai puţin de trei sunt clauzele prin care FRF e pasibilă de despăgubiri a câte 500.000 de euro dacă sunt încălcate (clauza de confidenţialitate de la Articolul 3, litera f; obligaţia de a-l propune din nou, anul viitor, pe Mircea Sandu la funcţia de membru în Comitetul Executiv al UEFA prezentată la Articolul 1, punctul 3; obligaţia de a se achita întocmai şi la timp de toate clauzele, eventuala întârziere a plăţii rentei, de exemplu, activând clauza de daune-interese de la Articolul 3, punctul 5).

Din „beneficiile“ FRF: dreptul de a-şi asocia imaginea cu Mircea Sandu

În schimbul nenumăratelor cheltuieli ale FRF şi privilegii ale lui Mircea Sandu, contractul prevede nişte „beneficii“ aproape caraghioase ale federaţiei din partea fostului său preşedinte. Printre altele, acesta ar urma să ofere consultanţă, la cererea FRF, pentru echipa managerială nou-formată şi ar asigura relaţia cu autorităţile publice, cele locale, cu politicienii şi mediul de afaceri. În condiţiile în care cei 24 de ani ai domniei lui Mircea Sandu s-au caracterizat în primul rând prin amatorism managerial, dezorganizare şi o totală incapacitate de a atrage parteneri economici importanţi, e uşor de imaginat ce „consultanţă“ ar putea oferi acesta. O altă prevedere ciudată este aceea că Mircea Sandu ar urma să facă demersuri pe lângă UEFA şi FIFA pentru a promova interesele fotbalului românesc, dar aceasta – conform Articolului 1, punctul 2 – este o „obligaţie de diligenţă, iar nu de rezultat“. Cu alte cuvinte, în timp ce federaţia se angajează sub ameninţarea permanentă a unor despăgubiri de sute de mii de euro să execute la milimetru o puzderie de obligaţii, Mircea Sandu n-are presiunea niciunui rezultat.

Cea mai caraghioasă dintre „datoriile“ credirentierului este aceea care permite FRF să-şi asocieze (dar în mod neexclusiv!) numele şi imaginea cu numele Mircea Sandu. Ştiut fiind că, de peste un deceniu, suporterii din întreaga ţară îl contestă şi îl detestă pe fostul şef al FRF, acesta fiind declarat de microbiştii din România persona non grata de foarte mult timp, e greu de imaginat ce interes ar avea noua conducere de la federaţie, vreodată, de a-şi asocia imaginea şi numele cu Mircea Sandu.

Notarul, omul de casă al familiei Sandu

Actul care vizează renta viageră, semnat de Gino Iorgulescu din partea FRF, s-a făcut în dimineaţa zilei de 5 martie, în faţa notarului Remus Ion-Zamfirescu, omul de casă al familiei Sandu. „Remus şi soţia lui, Cristina, sunt cei mai buni prieteni ai mei. Ne petrecem împreună vacanţele, iar copiii noştri sunt iubiţi. Simona mea şi băieţelul lor, Nico, petrec foarte mult timp împreună. Sunt ca şi familia mea“, declara pentru „Cancan“ Raluca Sandu, fiica rentierului FRF, în urmă cu doi ani.

Din încheierea de autentificare nr. 347 din 5 martie 2014 rezultă că documentul prin care FRF se obligă la clauzele stupefiante pe care le puteţi citi mai jos a fost evaluat la 6.768.450 de lei (aproximativ 1,5 milioane de euro), adică exact valoarea cumulată a celor trei clauze de câte 500.000 de euro prin care poate fi pedepsită federaţia în cazul nerespectării angajamentului. Această valoare i-a adus notarului, care s-a deplasat de urgenţă la sediul FRF pentru a autentifica actul, un onorariu de 20.306 lei.

Articolul 4, punctul 3 chiciţa prin care membrii Adunării Generale a FRF au votat contractul fără să ştie despre ce-i vorba

Foarte interesant este un alt detaliu: în primă instanţă, Comitetul Executiv din 5 martie a aprobat pentru Mircea Sandu o rentă viageră de 75.000 de euro net pe an, ceea ce ar fi însemnat 6.250 de euro pe lună. A doua zi, după Adunarea Generală a FRF în care Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte în locul lui Mircea Sandu, noul Comitet Executiv a votat reducerea cuantumului acestei rente viagere de la 75.000 la numai 50.000 de euro. Surse din anturajul FRF ne-au declarat că această scădere cu 33% a veniturilor n-a venit la iniţiativa lui Mircea Sandu, care ar fi fost cuprins de remuşcări, ci după ce s-a constatat că, potrivit regulamentelor FRF, Comitetul Executiv poate dispune fără aprobarea Adunării Generale, în astfel de situaţii, de sume până în 50.000 de euro. Cu alte cuvinte, dacă s-ar fi păstrat suma de 75.000 de euro ca rentă viageră, aceasta trebuia să ajungă la urechile membrilor Adunării Generale. Iar aici se ajunge în alt punct interesant.

Conform documentului întocmit de Mircea Sandu şi aprobat de vechiul Comitet Executiv, populat cu oamenii celui care a condus fotbalul românesc în ultimii 24 de ani, la „Clauze finale“ – Articolul 4, punctul 3, „prezentul contract va intra în vigoare doar în situaţia în care Adunarea Generală a FRF va aproba la data de 5 martie 2014 propunerea Comitetului Executiv al FRF din data de 1 februarie 2014 privind acordarea titlului de <<Preşedinte de onoare al FRF>> domnului Sandu Mircea“. După cum lesne se poate observa, actul s-a întocmit înaintea Adunării Generale din 5 martie, pentru că despre această întrunire se vorbeşte la timpul viitor.

Rândurile de mai sus reprezintă cheia întregii afaceri şi explicaţia pentru care, după izbucnirea scandalului, membrii Adunării Generale a FRF au declarat, uluiţi, că n-au ştiut de prevederile din contractul de rentă viageră şi că ei credeau că votează doar o funcţie onorifică. În plenul Adunării Generale, participanţii au fost invitaţi să voteze ceva aparent benign: dacă îi acordă sau nu statutul de preşedinte de onoare lui Mircea Sandu. Nimeni nu şi-a imaginat că, votând această propunere, va fi validat şi pus în mişcare un contract prin care FRF se angajează ca, de acum înainte, să plătească sute de mii de euro anual pentru întreţinerea Naşului. Întregul document a fost citit şi adus la cunoştinţa tuturor membrilor FRF abia la următoarea întrunire a Adunării Generale, care a avut loc în luna iunie.

Un contract şocant

Anexa 4 – Contractul de rentă viageră dintre FRF şi Mircea Sandu întocmit pe 5 martie 2014.

1. Federaţia Română de Fotbal (numită în continuare „FRF“), cu sediul în Bucureşti, Str. Sg. Vasile Şerbănică nr. 12, Sector 2, cod poştal 022186 (...) reprezentată convenţional potrivit Hotărârii ComitetuluI Executiv al FRF din data de 5 martie 2014 de dl. George Gino Iorgulescu – primvicepreşedinte FRF, în calitate de debirentier

Şi

2. Dl. Sandu Mircea (numit în continuare şi „credirentier“ sau „Preşedinte de onoare al FRF“), domiciliat în Bucureşti (...) în calitate de credirentier,

au conventi încheierea prezentului contract de rentă viageră cu titlu oneros în baza:

 • Art. 33 din Statutul FRF şi art. 2242 şi următoarele din Noul Cod Civil;
 • Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din data de 5 martie 2014 adoptată în baza dispoziţiilor art. 22 alin (3) din Statutul FRF prin care au fost aprobate drepturile şi facilităţile viagere de care va beneficia domnul Sandu Mircea în calitatea sa de „Preşedinte de onoare al FRF“, precum şi clauzele prezentului contract de rentă viageră.

Art. 1 – Obiectul contractului

1. Obiectul prezentului contract îl constituie acordarea de către debirentierul FRF a următoarelor drepturi şi facilităţi viagere credirentierului Sandu Mircea:

a. O rentă viageră constând în suma de 50.000 (cincizecimii) euro net anual;

b. Dreptul de folosinţă gratuită asupra unui autoturism din clasa limuzină;

c. Asigurarea costurilor ocazionate de folosinţa autoturismului menţionat la lit. b) de mai sus: carburant, revizii, cheltuieli de reparaţii – piese şi manoperă, asigurări de răspundere civilă şi CASCO, rovignetă, alte taxe de drum, taxe şi impozite stabilite prin legislaţia fiscală etc;

d. Dreptul de folosinţă gratuită asupra tuturor spaţiilor situate la etajul al 2-lea al imobilului din Bucureşti, Str. Sg. Vasile Şerbănică nr. 12, Sector 2, identificat cu număr cadastral 9164;

e. Asigurarea costurilor privind utilarea spaţiilor situate în imobilul menţionat la lit. e) de mai sus (mobilier, aparatură electronică şi IT, instalaţii de climatizare etc) precum şi a consumabilelor necesare utilizării acestora (hârtie, cartuşe, birotică etc).

f. Asigurarea costurilor cu utilităţile şi întreţinerea spaţiilor situate în imobilul menţionat la lit. e) de mai sus;

g. Asigurarea, în mod gratuit, a unui aparat de lucru desemnat de către credirentier, format din şef cabinet şi consilier, cu salarii nete între minimum 5.000 lei şi maximum 25.000 lei fiecare.

h. Asigurarea costurilor de protocol pentru invitaţi (apă, cafea, sucuri etc) în valoare de cel mult 5.000 lei/lună;

i. Asigurarea, în mod gratuit, a deplasărilor (transport – clasa „business“; cazare şi masă la hotel de 5 stele) la jocurile echipelor naţionale ale României disputate în străinătate şi, distinct de cele de mai înainte, plata unei diurne zilnice de 500 euro net;

j. Suportarea tuturor costurilor pentru orice serviciu sau intervenţie medicală efectuate în ţară sau străinătate;

k. Asigurarea, în mod gratuit, a unui abonament telefonic (cu minute şi trafic date nelimitate, intern şi internaţional) şi a unui terminal mobil de ultimă generaţie.

2. În schimbul drepturilor viagere acordate potrivit Art. 1 de mai sus, credirentierul Sandu Mircea acordă debirentierului Federaţia Română de Fotbal următoarele:

- Coordonează grupul de lucru constituit prin hotărâre a Comitetului Executiv al FRF pentru organizarea Campionatului European de fotbal în sală – ediţia 2018 şi a unor jocuri ale turneului final UEFA Euro 2020 în România şi va asigura comunicarea cu reprezentanţii autorităţilor publice centrale şi locale ale Statului Român şi ai UEFA în legătură cu acest eveniment;

- La solicitarea Comitetului Executiv al FRF sau a Preşedintelui FRF, va asigura consultanţă de specialitate pentru echipa managerială a Federaţiei Române de Fotbal. De asemenea, la solicitarea celor de mai sus, va asigura relaţia cu autorităţile publice centrale şi locale, precum şi cu reprezentanţii mediului politic şi mediului de afaceri;

- Va întreprinde toate diligenţele necesare, în cadrul forurilor din care face parte (Comitetul Executiv al UEFA şi comisiile de lucru ale FIFA/UEFA), în vederea promovării intereselor fotbalului românesc la nivel internaţional, precum: atragerea fondurilor pentru investiţii şi programe, obţinerea pentru FRF a dreptului de organizare a unor competiţii sau jocuri internaţionale în ocuparea unor funcţii în forurile fotbalistice internaţionale. Prin dispoziţiile contractuale menţionate anterior, credirentierul Sandu Mircea îşi asumă o obligaţie de diligenţă, iar nu de rezultat;

- Dreptul de asociere, în mod neexclusiv, a imaginii proprii, a numelui „Sandu Mircea“ şi a funcţiilor ocupate în cadrul forurilor fotbalistice internaţionale („Membru al Comitetului Executiv al UEFA“, „Vicepreşedinte al UEFA“ dacă va fi cazul, „Membru/Preşedinte“ al comisiilor de lucru ale FIFA/UEFA) cu titlul de „Preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Fotbal“, cu denumirea „Federaţia Română de Fotbal“ şi cu orice altă denumire sau sintagmă similară ori folosită de debirentier în scopul promovării imaginii sale, în orice evenimente şi cu orice ocazie. Acest drept nu este limitat la vreun canal de comunicare, asocierea putând fi făcută prin intermediul radio, TV, mobile, internet etc.

- Dreptul de utilizare neexclusivă a imaginii proprii, a numelui credirentierului şi a funcţiilor ocupate în cadrul forurilor fotbalistice internaţionale („Membru al Comitetului Executiv al UEFA“, „Vicepreşedinte al UEFA“ dacă va fi cazul, „Membru/Preşedinte“ al comisiilor de lucru ale FIFA/UEFA) prin intermediul oricărui canal media.

3. Federaţia Română de Fotbal se obligă în mod irevocabil să propună şi să susţină candidatura domnului Mircea Sandu în anul 2015 pentru un nou mandat în funcţia de membru al Comitetului Executiv al UEFA, în conformitate cu statutele şi regulamentele UEFA aplicabile la acel moment. În cazul încălcării acestei obligaţii, Federaţia Română de Fotbal va achita domnului Sandu Mircea suma de 500.000 euro cu titlu de despăgubire.

Art. 2 – Durata contractului

1. Prezentul contract de rentă viageră intră în vigoare la data de 5 martie 2014 şi produce efecte juridice pe durata vieţii credirentierului Sandu Mircea. La data decesului credirentierului încetează şi plata rentei viagere, din chiar ziua decesului acestuia.

2. În situaţia în care FRF retrage credirentierului Sandu Mircea titlul de „Preşedinte de onoare al FRF“ din motive neimputabile acestuia, prezentul contract de rentă viageră va continua să producă efecte juridice, fără diminuarea drepturilor şi facilităţilor viagere conferite credirentierului potrivit dispoziţiilor art. 1 alin (1) de mai sus. În acest caz, debirentierul FRF va exercita în continuare drepturile ce îi revin potrivit obiectului prezentului contract prevăzute la art. 1 alin (2), mai puţin cele legate de asocierea şi utilizarea imaginii şi numelui credirentierului Sandu Mircea cu titlu de „Preşedinte de onoare al FRF“.

3. Dispoziţiile alin. (2) de mai sus se aplică şi în cazul încetării/retragerii funcţiilor deţinute de către credirentier în cadrul forurilor fotbalistice internaţionale.

Art. 3 – Drepturile şi obligaţiile părţilor

1. Debirentierul FRF are următoarele obligaţii:

a) Să asigure credirentierului Sandu Mircea toate drepturile şi facilităţile prevăzute la art. 1 alin. (1) de mai sus;

b) Plata rentei viagere în valoare de 50.000 (cincizecimii) net anual, se efectuează în 12 (douăsprezece) rate lunare în valoare de 4.166,66 euro net fiecare, plătibile până cel târziu la data de 10 (zece) a lunii pentru luna în curs;

c) Să asigure plata în mod direct a tuturor costurilor aflate în sarcina sa corespunzătoare facilităţilor şi beneficiilor cuvenite credirentierului potrivit dispoziţiilor art. 1 alin (1) de mai sus;

d) Debirentierul FRF va achita integral toate taxele, impozitele şi contribuţiile aferente rentei viagere nete, diurnei nete şi celorlalte costuri aflate în sarcina sa corespunzătoare facilităţilor şi beneficiilor cuvenite credirentierului, cât şi cele care potrivit legislaţiei fiscale ar cădea în sarcina credirentierului. Termenul de prescripţie al acţiunii credirentierului împotriva debirentierului cu privire la neplata taxelor, impozitelor şi contribuţiilor prevăzute mai sus curge de la data la care credirentierul este somat de autorităţile statale competente pentru plata acestora;

e. Să permită credirentierului Sandu Mircea participarea la toate şedinţele Comitetului Executiv şi Adunării Generale ale FRF. În acest sens, credirentierul Sandu Mircea va face parte întotdeauna din prezidiul organizat şedinţelor organelor de conducere ale FRF;

f. Să asigure confidenţialitate drepturilor şi facilităţilor acordate credirentierului Sandu Mircea prin prezentul contract, sub sancţiunea plăţii unor daune interese în valoare de 500.000 euro. Obligaţia de confidenţialitate subzistă pe tot parcursul derulării prezentului contract şi pentru toţi prepuşii debirentierului FRF.

2. Credirentierul Sandu Mircea are următoarele obligaţii:

a. Să permită debirentierului FRF exercitarea drepturilor conferite acestuia potrivit dispoziţiilor art. 1 alin (2) de mai sus;

b. Să se abţină de la orice acţiuni sau declaraţii de natură să afecteze imaginea FRF;

c. Să execute cu bună-credinţă toate obligaţiile asumate prin prezentul contract.

3. Neexercitarea de către FRF a vreunuia sau a tuturor drepturilor conferite potrivit dispoziţiilor art. 1 alin (2) de mai sus, nu atrage diminuarea valorii rentei viagere cuvenite credirentierului Sandu Mircea potrivit art. 1. alin (1) lit. a) de mai sus şi nici modificarea sau încetarea celorlalte drepturi şi facilităţi viagere cuvenite credirentierului.

4. În situaţia în care debirentierul FRF nu va putea beneficia de drepturile conferite acestuia potrivit dispoziţiilor art. 1 alin. (2) de mai sus din cauza unor probleme de sănătate ale credirentierului Sandu Mircea, subzistă obligaţiile debirentierului prevăzute la art. 1 alin. (1) cu excepţia celor a căror executare devine imposibilă din cauza problemelor de sănătate ale credirentierului;

5. În cazul în care debirentierul FRF nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale la termenele şi în condiţiile prevăzute de prezentul contract sau şi le îndeplineşte în mod necorespunzător, acesta se obligă să plătească credirentierului Sandu Mircea daune-interese în valoare de 500.000 de euro. Obligaţia de confidenţialitate menţionată la alin. (1) lit. f) de mai sus aflată în sarcina FRF se extinde şi asupra valorii clauzei penale.

Art. 4 – Clauze finale

1. În caz de neplată la termenele stabilite a cel puţin două rate succesive din valoare rentei viagere prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. a) de mai sus, se vor aplica dispoziţiile art. 2250 din Noul Cod Civil.

2. Prezentul contract nu poate fi denunţat unilateral prin voinţa debirentierului FRF.

3. Prezentul contract va intra în vigoare doar în situaţia în care Adunarea Generală a FRF va aproba la data de 5 martie 2014 propunerea Comitetului Executiv al FRF din data de 1 februarie 2014 privind acordarea titlului de „Preşedinte de onoare al FRF“ domnului Sandu Mircea.

4. Prezentul contract a fost redactat şi autentificat azi, 5 martie 2014, la Societatea Profesională Notarială „NOTAS“, cu sediul în Bucureşti, Calea Dorobanţilor nr. 85-87, Sector 1, într-un exemplar original care rămâne în arhiva notarială din care şase duplicate din care cinci se eliberează părţilor şi unul rămâne în arhiva notarială.

Debirentier,                                                                     Credirentier,

Federaţia Română de Fotbal                                            Sandu Mircea

Prin reprezentant George Gino Iorgulescu

 

Toţi oamenii preşedintelui

Membrii Comitetului Executiv al FRF care, în dimineaţa zilei de 5 martie 2014, au aprobat contractul de rentă viageră dintre federaţie şi Mircea Sandu:

 1. Mircea Sandu – preşedinte FRF
 2. Gino George Iorgulescu – primvicepreşedinte FRF
 3. Octavian Goga – vicepreşedinte FRF
 4. Ioan Horoba – reprezentant al cluburilor din Liga 1
 5. Valeriu Argăseală – reprezentant al cluburilor din Liga 1
 6. Ştefan Stana – reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a
 7. Auraş Braşoveanu – reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a
 8. Marius Burcă – reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a
 9. Alexa Krenek – reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a
 10. Cristian Vornicu – reprezentant al cluburilor de fotbal în sală
 11. Cătălin Cighir – reprezentantul cluburilor de copii şi juniori
 12. Alin Cioban – reprezentantul cluburilor de fotbal feminin
 13. Alexandru Deaconu – preşedinte CCA
 14. Emilian Hulubei – preşedinte AFAN

 

Replica lui GinoIorgulescu

Gino Iorgulescu, preşedintele LPF şi omul care a semnat în numele federaţiei contractul de rentă viageră cu Mircea Sandu, nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea ProSport. Şeful LPF a publicat în schimb pe site-ul organizaţiei pe care o conduce un comunicat în care recunoaşte veridicitatea actelor publicate de site-urile www.sursazilei.ro şi www.prosport.ro şi califică drept „eronat“ articolul din ProSport, fără a spune şi care sunt erorile.

Iorgulescu afirmă că în spatele articolului ar fi oameni răi, care vor să vătămeze atât imaginea lui, cât şi a LPF. Preşedintele LPF ştie şi cine sunt aceşti ticăloşi, dar nu-i nominalizează.

Iată mai jos replica lui Gino Iorgulescu:

„Referitor la articolul intitulat «Ştirea de jumătate de milion de euro. Actul confidenţial prin care Iorgulescu a angajat FRF slugă la Mircea Sandu. Federaţia îi plăteşte până şi rovigneta şi hârtia igienică» publicat pe 1 august pe site-ul Prosport.ro, dl. Gino Iorgulescu, Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal face următoarele precizări:

Prin articolul citat mai sus se fac erori intenţionate de catre persoane care doresc să aducă atingere imaginii mele şi organizaţiei pe care o reprezint. Aceste persoane nu sunt interesate de fotbal, ci urmăresc obiective personale care contravin intereselor generale ale fotbalului românesc. Cunosc cine sunt aceste persoane, iar la momentul oportun, dacă va fi cazul, voi oferi opiniei publice numele lor. 

Deoarece am constatat că pe site-ul dumneavoastră sunt reproduse copii ale actelor originale care fac parte din Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din 5 martie 2014, rămân surprins să văd că încercaţi să induceţi convingerea cititorului că Gino Iorgulescu a negociat şi încheiat contractul de rentă viageră cu Mircea Sandu, cu toate că potrivit pct. 5 din această hotărâre am fost împuternicit doar să semnez acest contract în forma aprobată de Comitetul Executiv al FRF (VEZI FOTO!).

Contractul de rentă viageră încheiat între FRF şi Mircea Sandu a fost aprobat de Comitetul Executiv al FRF, cu 10 voturi pentru şi 3 abţineri, fără a exista nici un vot împotrivă. Precizez că nu am avut cunoştinţă de conţinutul acestui contract anterior şedinţei Comitetului Executiv şi nu am fost cel care a înaintat această propunere către organismul de conducere executivă al FRF. 

În final, fac un apel public către toţi cei care urmăresc, prin intermediul unor publicatii de sport, discreditarea mea şi a organizaţiei pe care o reprezint, să înceteze de îndată orice atac construit pe minciună, informaţii incomplete şi dezinformare. Timpurile în care aceste mijloace erau la ordinea zilei sunt de mult apuse. Vă rog încetaţi să mai lucraţi împotriva fotbalului românesc. 

Gino Iorgulescu“

Mircea Sandu n-a putut fi contactat până în prezent, pentru a-şi spune punctul de vedere.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.