Stadionul Giuleşti intră în renovare! Anunţul făcut de CNI: "Veste bună pentru suporterii rapidişti"

2 nov 2018 2925 afişări Fotbal Intern
Stadionul Giuleşti intră în renovare! Anunţul făcut de CNI: "Veste bună pentru suporterii rapidişti"

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a anunţat vineri că vor începe lucrările la stadionul Giuleşti în perioada următoare, după ce s-a ajuns la un acord cu firmele Construcţii Erbaşu SA, Concelex SRL şi Terra Gaz Construct SRL. Rapid se va muta în Regie după ce stadionul va deveni un şantier.

"Potrivit ofertei câştigătoare, valoarea contractului este de 98.318.052,33 lei fără TVA, cote şi taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucureşti, stadionul să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condiţiilor de antrenament pentru echipele participante. În perioada următoare, va fi emis ordinul privind începerea serviciilor de proiectare şi obţinere a avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor.

Noua arenă va avea o capacitate de  aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor) şi se doreşte îndeplinirea criteriilor impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiţii cu public la nivel naţional şi internaţional. Suprafaţa totală înierbată va fi de 80x120 m (inclusiv suprafaţa de gardă).

Arena va cuprinde şi zona de sărituri în lungime şi zona pistei de alergare 60m outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice
", se arată în comunicatul emis de CNI.

La această dată, la Stadionul Steaua au fost finalizate lucrările de demolare a fostei arene şi s-au demarat lucrările de excavare. Se aşteaptă emiterea avizelor în vederea depunerii documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie şi, ulterior emiterii acesteia, se vor demara lucrările de execuţie. Stadionul Arcul de Triumf se află în curs de finalizare etapa de proiectare şi de obţinere a avizelor necesare.

România va fi una dintre ţările care vor găzdui meciuri la EURO 2020. Arena Naţională va găzdui patru partide, pe 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, naţionala României va juca cel puţin două meciuri la Bucureşti. Stadioanele stabilite pentru antrenamentele echipelor sunt Arcul de Triumf, Ghencea şi Giuleşti. După cum a anunţat Compania Naţională de Investiţii, proiectele sunt în graficul stabilit, există finanţarea, astfel încât termenul de dare în folosinţă a celor trei noi stadioane a fost fixat pentru 31 martie 2020.

"Când se va închide Giuleştiul pentru reconstrucţia stadionului, ne vom muta pe stadionul din Regie. Acolo vom juca inclusiv în Liga a 2-a", a declarat omul care deţine 40% dintre acţiunile Rapidului, Victor Angelescu, într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor.

Arena din Regie a fost inaugurată în 1920. Ultimul meci în care Sportul Studenţesc a evoluat acolo a fost tocmai un meci cu Rapid, în sezonul 2011/2012. Giuleştenii s-au impus atunci cu 2-0. În Regie a mai evoluat, pentru o scurtă perioadă, Viitorul Domneşti. Baza este în continuare îngrijită, iar gazonul este menţinut la un nivel decent. În jurul stadionului mai funcţionează un bazin modern, terenurile de tenis şi terenurile sintetice de fotbal.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.