Sportul românesc a mai rămas fără un maestru emerit. A murit Dan Chiţu, fost campion naţional la motocros şi bob, patron la Poiana Câmpina şi un apropiat al lui Mircea Sandu

19 feb 2019 5593 afişări Fotbal Intern
Sportul românesc a mai rămas fără un maestru emerit. A murit Dan Chiţu, fost campion naţional la motocros şi bob, patron la Poiana Câmpina şi un apropiat al lui Mircea Sandu

Dan Ştefan Chiţu, fost patron al echipei Poiana Câmpina, un apropiat al lui Mircea Sandu şi fost campion naţional şi antrenor al lotului naţional de motocros, a murit luni, 18 februarie, la 74 de ani, după o luptă cu o boală necruţptoare.

Mastreu emerit al sportului, Chiţu şi-a început cariera de sportiv în anul 1962, practicând motocrosul la Poiana câmpina. De acolo, a plecat la Steaua, unde a stat până în 1975, pentru ca mai apoi să se întoarcă la Câmpina, dar în funcţia de antrenor. Declarat cel mai bun sportiv al României la motocros în anii 1971, 1972 şi 1973, el avea în palmares şapte titluri de campion naţional, cinci de campion balcanic, dar şi o etapă de Cupa Mondială, Marele Premiu al Spaniei, câştigată în 1970. Între 1982 şi 1989, a fost antrenor la lotul naţional de motocros al României, apoi a făcut pasul spre fotbal.

Fost practicant şi de bob, devenind campion naţional, Chiţu a preluat, în 1991, clubul de fotbal Poiana Câmpina, pe care l-a condus până în 2008, când problemele financiare l-au forţat să-l desfinţeze. În anul 2002 Chiţu primise titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Câmpina', iar în 2017 a primit şi titlul de „Cetăţean de onoare al oraşului Breaza”.  

În afara carierei de sportiv, Chiţu a îmbrăţişat şi un rol în conducerea fotbalului românesc. Din postura de patron al societăţii Carpatin, care deţine Hotelul Muntenia, el a devenit un apropiat al lui Mircea Sandu, care nu de puţine ori îi folosea hotelul drept gazdă pentru întâlnirile federarilor. Tot datorită relaţiei bune pe care o avea cu Mircea Sandu, Chiţu a devenit şi membru în Comitetul Executiv al FRF pe vremea când "Naşul" deţinea controlul în fotbalul românesc.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.