SPECIAL | La Timişoara, un weekend cu fotbal şi prietenie. Fostul vrăjitor al balonului, Miroslav Giuchici, dezvăluie crezul său despre sportul rege

3 iun 2019 1070 afişări Fotbal Intern
SPECIAL | La Timişoara, un weekend cu fotbal şi prietenie. Fostul vrăjitor al balonului, Miroslav Giuchici, dezvăluie crezul său despre sportul rege

În acest weekend la Timişoara a avut loc un turneu de fotbal de old-boys, cu participarea a două echipe din România,Politehnica Timişoara şi UTA, alături de alte două din Serbia, Jedinstvo Šurčin şi o combinată a oraşului Zrenjanin. Competiţia a fost găzduită de Complexul Aurora din localitatea de pe malurile Begăi, acolo unde au avut loc atât meciurile, cât şi banchetul de la final.

Organizatorul competiţiei a fost acelaşi inimos Miroslav Giuchici, fostul mare jucător al Politehnicii Timişoara şi al Jiului Petroşani, care se ocupă de multă vreme de asemenea reuniuni româno-sârbe, reluându-le cu o constanţă mai mare de 7 ani încoace. Acestea având o ritmicitate de genul „acum la mine, data viitoare la tine”, în toamnă viitoarea competiţie va fi găzduită de ţara vecină.


Suflet sârbesc care respiră aer românesc, fostul vrăjitor al balonului, Giuchici, ne-a explicat: „Vreau ca prin asemenea meciuri să demonstrez că fotbalul poate să aducă oamenii laolaltă, să-i împrietenească şi să-i facă să se simtă bine. Mişcare, bunădispoziţie, amintiri, prietenie, acestea sunt caracteristicile principale care vreau să reiasă din aceste întâlniri”.

Printre cei prezenţi s-au aflat câţiva jucători cu renume în fotbalul românesc precum Emeric Dembrovszki, Constantin Varga, Gheorghe Váczi, Mihai Ţîrlea sau Roland Nagy.

Banchetul de la final a răspuns favorabil tuturor „obiectivelor” pe care şi le propusese organizatorul „Mima” Giuchici. S-a putut auzi muzică bună, interpretată exelent, gustată la maxim de toţi participanţii, bucăţi cunoscute din repertoriile Lepei Brena, Draganei Mirković şi altor îndrăgiţi solişti din ţara vecină, dar şi bucăţi de anvergură din folclorul românesc. Multe dintre piesele interpretate aveau strofe în sârbă, urmate de altele în română. Tot în acest ambient a avut loc şi festivitatea de înmânare a cupelor pentru formaţiile participante. A câştigat echipa cea mai bine organizată, UTA, urmată, în ordine, de Jedinstvo Šurčin, Politehnica Timişoara şi Zrenjanin. Au fost şi momente emoţionante cu îmbrăţişări între foşti jucători români şi sârbi, între „uta-işti” şi „polişti” fiind lăsate deoparte orice fel de rivalităţi.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.