Soluţia care poate salva Liga 1: "Între 3 şi 5 ani am avea stadioane cu cel puţin 60% din capacitatea lor pline"

17 iun 2013 5079 afişări Fotbal Intern
Soluţia care poate salva Liga 1: "Între 3 şi 5 ani am avea stadioane cu cel puţin 60% din capacitatea lor pline"

Chiar dacă Mircea Sandu şi Dumitru Dragomi au probleme serioase după ce au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, şeful FRF are soluţii pentru revitalizarea fotbalului românesc.

Mircea Sandu propune un sistem cu play off-play out la care să participe 12 echipe, iar banii de la sponsori şi televiziuni se vor împărţi la mai puţine echipe.

"Soluţii pentru redresare a acestei situaţii am propus de mai multă vreme. Restructurarea competiţiei a fost principala soluţie, împărţirea banilor din televiziune şi sponsori la un număr mai mic de echipe etc.

Cred că dacă oamenii din fotbal vor acorda o mai mare atenţie investiţiei în centrele de copii şi juniori şi vor fi mai atenţi cu contractele jucătorilor uşor-uşor fotbalul nostru poate să urce.

Dacă am face o competiţie de play off-play out cu 12 echipe, între 3 şi 5 ani, am avea stadioane cu cel puţin 60% din capacitatea lor pline, televiziunile şi ele vor fi mulţumite şi nu mai spun banii care vin din bilete, plus participările din cupele europene, dar totul depinde de Liga Profesionistă.

Reglementările UEFA spun că trebuie să ai un număr de jucători formaţi la nivel naţional sau nivelul clubului, dar acum noi ne judecăm la TAS cu CFR-ul, care nu era de acord cu restricţia noastră asupra jucătorilor extracomunitari",
a declarat Mircea Sandu pentru Sport Total FM.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.