Situație explozivă la fosta campioană a României la fotbal! Finanțatorul acuză jocuri de culise pentru îndepărtarea antrenorului: „Un fost fotbalist al clubului face presiuni uriașe să fie dat afară! Dacă vine el, eu plec!”. EXCLUSIV

Situație explozivă la fosta campioană a României la fotbal! Finanțatorul acuză jocuri de culise pentru îndepărtarea antrenorului: „Un fost fotbalist al clubului face presiuni uriașe să fie dat afară! Dacă vine el, eu plec!”. EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Viorel Tudose a făcut pentru ProSport a analiză fără perdea a situației în care a ajuns fosta campioană a României, FC Argeș, locul 15 în Liga 2, și ne-a dezvăluit că este la un pas să își retragă sprijinul financiar pentru clubul din Trivale dacă în culise se reușește demiterea lui Eugen Neagoe, informație pe care o are din anumite surse.

FC Argeș este unul dintre cluburile de mare tradiție ale României, două titluri de campioană, dar și echipa care i-a „scos” în fotbalul mare pe doi dintre cei mai mari fotbaliști ai României, Nicolae Dobrin și Adrian Mutu.

Însă, din păcate pentru suporterii piteșteni, FC Argeș a ajuns într-o situație jenantă, iar după ce a retrogradat în această vară în Liga 2, finalul anului i-a găsit pe fotbaliștii din Trivale mai aproape de retrogradarea în Liga 3 decât mai aproape de locurile de play-off ale Ligii a doua. FC Argeș ocupă în acest moment locul 15 în Liga 2, 18 puncte.

Forțează Nicolae Dică revenirea la FC Argeș?

ProSport l-a contactat pe sponsorul principal al lui FC Argeș, iar Viorel Tudose a acceptat să facă o analiză asupra evenimentelor care au contribuit la situația actuală a clubului piteștenilor. „Din păcate nu cred că o să avem timp să vorbim despre tot ceea ce a fost și tot ceea ce se întâmplă la FC Argeș. Cred că ar trebui să stăm de vorbă vreo trei zile și trei nopți la telefon. Însă, sunt multe lucruri de spus, iar eu nu fug de răspundere ca alții. Dar, vreau să vă spun ceva foarte important. Am un mesaj de făcut, iar eu sper că cine trebuie să îl vadă îl va vedea. Dacă se reușește așa cum am auzit că se încearcă de câtre un fost bun fotbalist al lui FC Argeș, glorie nu o pot numi că nu a câștigat nimic pentru FC Argeș, ci a câștigat prin alte părți, îndepărtarea lui Neagoe și numirea sa în locul acestuia, atunci eu voi pleca de la echipă în următoarea secundă și îmi voi retrage sprijinul financiar.

I-am spus chiar și acestui fost fotbalist al lui FC Argeș, care acum e antrenor, să își vadă de treaba lui și să nu mai încerce pe la spatele meu prin diferite canale îndepărtarea lui Neagoe și numirea sa în funcția de antrenor principal. Tot încearcă o lovitură de palat ca să îmi demonstreze el mie ce mare și tare este el. Deci mă repet, dacă reușește cumva pe la spatele meu acest lucru, atunci eu voi pleca imediat de la FC Argeș. Nu îi voi da numele, dar sunt sigur că o să vă dați voi seama la cine mă refer”, a spus Tudose. Toate indiciile oferite de Tudose duc către Nicoale Dică, cel cu care a mai avut un conflict public acum câteva luni, deranjat de faptul că „Dicanio” a ales să se ducă se negocieze cu FC Botoșani, deși era așteptat de Viorel Tudose la FC Argeș.

„Îndepărtarea lui Prepeliță a fost o mare greșeală, iar aducerea lui Croitoru a fost cea mai mare tâmpenie. Omul ăsta a nenorocit FC Argeș și are acest club pe conștiință!”

În continuare, Viorel Tudose a dorit să revină la începutul dezastrului pentru FC Argeș. „O vom lua cu începutul și sper să aveți răbdare să mă ascultați. Eu, Viorel Tudose am putearea să recunosc că am greșit cu unele lucruri, dar alții nu o fac și văd că nici demisiile de onoare nu și le-au dat și nici nu au de gând să și le dea. Ce doresc acești oameni? Să ne ducem în Liga 3? Păi o să ne ducem și acolo dacă nu vom schimba clubul ăsta din temelii. Și poate că jucătorii actuali trebuie lăsați să ducă FC Argeș în Liga 3 că să se facă și mai tare ei ca jucători de râs. Dar nenorocim naibii de tot acest club.

În primul rând decăderea noastră a început după ce am intrat în play-off în acel sezon de Liga 1. Ne-am îmbătat cu apă rece și am făcut și nuntă mare, nuntă cu alai. În play-off nu am făcut nimic, am fost ciuca bătăilor, iar din sezonul următor un individ care acum ne dă lecții a demonstrat că nu are nicio treabă cu manageriatul. E diferență mare domnule Vlădoiu între management , construirea și gestionarea unui buget, și datul în minge. Dacă te pricepi cu datul în minge, atunci rămâi acolo pe gazon. Ne-au adus tot felul de jucători pe salarii de te doare capul. Unii abia dacă câștigau 2.000 de euro de pe unde i-au luat și le-au oferit la FC Argeș salarii de patru ori mai mari. Dar, chiar și așa eu tot am avut încredere în Prepeliță și m-am opus îndepărtării sale. Și apoi ca să văd ce? Din mare fan al lui Prepeliță, Vlădoiu sare în poze cu Croitoru. Bravo! Cu asta spun tot despre el. Și a fost adus acest Marius Croitoru, cel care vă spun cu mâna pe inimă că nu are nicio treabă cu antrenoratul. Omul ăsta a nenorocit FC Argeș și are pe conștiință retrogradarea echipei noastre în Liga 2.

Ce a făcut el? După ce și-a asumat în prima fază lotul de jucători, ulterior vine și ne spune că trebuie să aducă 11 jucători noi. I-a adus de pe nu știu unde i-a găsit, că ăia fotbaliști nu îi poți numi, și uitați cum am ajuns noi în Liga 2. El a adus jucători mai slabi decât cei aduși de Vlădoiu și cei de la vremea aia”, a spus Tudose.

Motivul real pentru care Schumacher nu a fost numit antrenor principal la FC Argeș! „De aia nu l-am pus A1”

Viorel Tudose ne-a vorbit și despre Constantin Schumacher, cel care acum este antrenor principal la Mioveni, deși era gata să preia FC Argeș după plecarea lui Marius Croitoru. „Să știți că mulți spun aici prin Pitești că poate că Schumacher era o variantă mult mai bună după plecarea lui Croitoru. Poate că așa este, dar eu vă spun sincer de ce nu l-am dorit. Nu mi-a plăcut de el că a acceptat să se mulțumească de la FC Argeș doar cu salariul său pentru licența sa PRO pusă la bătaie pentru Prepeliță și Croitoru.

Păi, tu vezi că sunt unele probleme cu ei, știi despre ce este vorba acolo în vestiar, dar nu vii la noi să ne și spui despre lucrurile care nu merg bine la echipă? Pe cine acopereai și de ce? Vă spun foarte sincer că dacă Schumacher ne spunea la timp despre problemele de acolo, că el sigur le vedea și le simțea, eu eram primul care îl susțineam pentru postul de A 1. Dar, așa…… Știți vorba aia cu vitejii de după război, nu?”, a spus Tudose.

„Caracter mare și acest Alex Pelici. După ce i-am adus toți jucătorii ceruți de el, îmi spune după vreo patru etape că jucătorii ăia nu au valoare. Păi, mă iei la mișto?”

Viorel Tudose a trecut la momentul retrogradării și aducerea lui Alex Pelici la FC Argeș: „După ce am ajuns în Liga 2 am început să căutăm un antrenor capabil să ne readucă echipa în Liga 1 imediat după acest campionat de ligă secundă. Foarte mulți oameni ne spuneau să îl luăm pe Pelici că el este omul care nouă ne trebuie și este omul care ne va promova fără probleme.

Însă, ce am făcut noi? L-am adus pe Pelici și ne-am convins imediat de calitățile și de caracterul său. Îi aducem toți jucătorii pe care el i-a cerut, deși eu i-am zis că de pe lista aia a lui doar Bogdan Rusu îmi spunea ceva. Dar, ulterior am văzut ce joacă și Rusu. Nimic! Însă, pe mine m-a deranjat un alt lucru la Pelici. Ok, nu joacă Rusu nimic, dar tu ce faci? După primele două etape îmi bagi scuza că ne fură arbitrii, am zis ok. Poate că ai dreptate. Dar după alte două etape tu Pelici mă iei la mișto? Vii la mine și îmi spui că jucătorii nu au valoare? Păi, băi, omule, nu i-ai adus tu? Nu i-ai vrut tu pe ăștia? Iar ulterior ne-am dat seama că din jucătorii aduși de Pelici unii erau și cu probleme medicale sau chiar ne ascunseseră de ele ca să prindă contractul semnat cu FC Argeș. 

Dar de preparatorul ăla fizic adus de tine, Bărbulescu, de ce nu îmi spuneai nimic domnule Pelici? A venit Neagoe și mi-a spus că jucătorii nu pot să stea în ghete. E bine așa? Păi, pe cine mi-ai adus omule la FC Argeș? Ne-am despărțit după finalul acestui sezon și de acest Bărbulescu și sperăm să aducem pe cineva bun în locul lui. Vă spun sincer că la Pelici am vrut să renunțăm după ce am văzut ce tip de om este. Păi, tu ceri jucătorii X, Y, Z, iar apoi îmi spui că nu au valoare? Mă iei la mișto? Nu merge așa cu mine!”.

„Ne trebuie de urgență un președinte la club, dar simt că cel de care mă rog de un an și jumătate mă cam duce cu vorba!”

Viorel Tudose ne-a vorbit în final și despre aducerea la FC Argeș a unui președinte de club, obiectiv pe care conducerea trebuie să îl rezolve cât mai repede. „V-am spus mai devreme că acest club trebuie schimbat din temelii. Trebuie să aducem un președinte adevărat, iar el să își facă singur echipa de lucru. De la director sportiv până la ultimul om de care el are nevoie. Voi nu vedeți că nimeni de prin conducerea echipei nu iese să vorbească despre tot ce s-a întâmplat la acest club?

Eu nu am citit până acum la FC Argeș deloc un raport făcut de cineva din staff-ul tehnic. Vreau să văd și eu cât și cum se pregătește un jucător. Câte minute e implicat efectiv la antrenamente, ce face și cum se comportă. Dar, nimic! Nimeni nu îmi pune și mie la dispoziție vreun astfel de raport. Vreau să știu și eu cine dintre jucătorii noștri are probleme extrasportive, nu se aflu de pe la chelneri de prin oraș că ăla a fost la nu știu ce bar și a făcut și a dres pe acolo. Am avut la FC Argeș și astfel de evenimente.

Mă întrebați dacă discut cu cineva pentru funcția de președinte? Da, discut! E un fost fotbalist al lui FC Argeș și e unul dintre cei mai buni conducători de fotbal din România, dar simt că mă cam duce cu vorba. De un an și jumătate îl tot bat la cap să vină la FC Argeș. Și mă doare că mereu mă amână. Acum mi-a cerut să fac ceva, dar cred că îmi cere asta doar ca să tragă iar de timp. Să îmi spună totul concret și o rezolvăm. Dar mă doare că mă amână, doarece FC Argeș chiar are nevoie de el. Nu îi dau numele”, a spus Tudose. Se pare că omul la care Viorel Tudose face referire este Dani Coman.

 

Daniel Vlad / Autor
Daniel e jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent fiind reporter special la ProSport. Din 2003 și până în 2013 a lucrat la ProSport, după care în perioada 2013 - 2019 a activat la Fanatik. Din 2019 a revenit în echipa ProSport, unde evoluează și în prezent. În cei 21 de ani de presă, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba…
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
UNGURII au dat deja ordinul. Șoferii români care AU INTERZIS peste graniță. Se aplică de astăzi, 27 aprilie
UNGURII au dat deja ordinul. Șoferii români care AU INTERZIS peste graniță. Se aplică de astăzi, 27 aprilie
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele