Sezonul lui Răzvan Onea! Reușita impresionantă a fundașului lui Poli Iași, în ciuda retrogradării. Ce spune „parizianul” despre viitorul său în Copou | EXCLUSIV

Sezonul lui Răzvan Onea! Reușita impresionantă a fundașului lui Poli Iași, în ciuda retrogradării. Ce spune „parizianul” despre viitorul său în Copou | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Paradoxal, cel mai slab campionat din istoria recentă a Politehnicii Iași a coincis cu cel mai bun sezon din cariera lui Răzvan Onea, fundașul dreapta de 23 de ani al Iașiului. Într-un sezon în care Poli a retrogradat de pe ultimul loc, fotbalistul născut în urmă cu 23 de ani la Paris, eligibil regulii Under 21, a jucat în 38 din cele 39 de meciuri (29 în sezonul regulat și 9 în play-out), bifând 3.294 de minute, adică o medie de aproape 87 de minute pe meci.

A lipsit într-o singură partidă, cea cu Astra Giurgiu din retur, când a fost suspendat. În rest a fost pe teren în toate partidele, chiar și atunci când a fost accidentat, tot cu Astra, dar în tur, fiind schimbat după două minute.

A marcat și „două goluri și jumătate”, cum spune el, „jumătatea” constituind reușita care nu a mai contat în partida cu Viitorul, atunci când a picat nocturna.

Sezonul lui Răzvan Onea! Reușita impresionantă a fundașului lui Poli Iași, în ciuda retrogradării

Deși jucător eligibil regulii Under 21, Onea și-a câștigat locul de titular prin evoluțiile sale constant bune și a intrat în inimile suporterilor prin dăruirea de care a dat dovadă în fiecare meci. În plus, Răzvan Onea s-a remarcat și prin faptul că a fost negativ pe linie la toate testele Covid-19, de la izbucnirea pandemiei. Doar doi jucători au mai reușit acest lucru la Poli Iași, Mihalache și Baxevanos.

Într-un interviu acordat ProSport, Onea a declarat că și-ar dori să continue în Liga I, urmând să ia o decizie și în funcție de proiectul de viitor la Iași. Acesta încă este sub contract cu clubul din Copou, iar oficialii ieșeni speră să obțină o sumă de bani din vânzarea ”parizianului”, bani cu care să asigure o parte din bugetul necesar pentru continuarea în Liga 2.

Mai jos puteți citi interviul integral: 

ProSport: Răzvan, o vacanță nu foarte fericită după retrogradarea Politehnicii…

Răzvan Onea: Da, e o vacanță cu gust amar, dar încerc să-mi încarc bateriile pentru ceea ce urmează. Nu am plecat nicăieri, am preferat să rămân acasă, în Maramureș, cu familia.

ProSport: Ai bifat 38 de meciuri din 39, ai fost cel mai folosit jucător din lotul echipei ieșene.

Răzvan Onea: A fost un sezon încărcat, știu că am lipsit un singur meci, când am fost suspendat o etapă, în meciul cu Astra de acasă. Și două goluri marcate, deși eu le spun două goluri și jumătate, pentru că am marcat și Viitorul, în tur, dar chiar atunci s-a stins nocturna și nu a mai contat acel gol. Aș fi putut avea trei. Mă bucur că am reușit să înscriu primele mele goluri în Liga I.

ProSport: Paradoxal, cel mai bun sezon al tău a coincis cu cel mai prost al echipei ieșene. Cum a fost pentru tine?

Răzvan Onea: Sincer, aș fi preferat să se salveze echipa și să nu fi jucat eu atât de mult sau poate atât de bine în unele meciuri. Dar așa a fost să fie… Nu mai avem ce să facem. A fost un sezon bun, cel mai bun al meu. Domnul Pancu mi-a dat încredere, am început să joc din ce în ce mai bine, iar asta s-a văzut și când s-a schimbat antrenorul, pentru că a avut încredere în mine, mi-a dat continuitate.

ProSport: Crezi că dacă nu era regula Under 21 prindeai atâtea meciuri?

Răzvan Onea: Sincer, cred că nu aș fi jucat atât de mult. Dar dacă aș fi jucat și aș fi demonstrat că merit probabil rămâneam în echipă, de ce nu? Eu mă bucur că am demonstrat că se poate juca atât de mult și că mi-am făcut treaba cât mai bine pe teren.

ProSport: Ai fi putut fi și tu în situația altor colegi schimbați în primele minute. Cum te-ai fi simțit?

Răzvan Onea: Eu am simțit-o pe pielea mea un singur meci, cel cu Astra din deplasare, dar eram accidentat atunci. Credeți-mă că și atunci m-am simțit prost, știind că sunt accidentat și că nu pot să joc, că nu pot să duc meciul. Chiar m-am simțit prost că am ieșit în minutul 1. Nu aș vrea să fiu pus în pielea celorlalți băieți care au fost schimbați în primele minute dacă erau apți de joc. Este un sentiment neplăcut, dar asta e situația, nu aveau ce să facă.

ProSport: Ești și printre puținii jucători din lot cu teste negative pe linie la Covid-19. Cum ai reușit?

Răzvan Onea: Am încercat să mă feresc cât de mult port de locurile publice, am evitat să ies în oraș, am stat liniștit acasă. Chiar și Andrei Cristea mi-a spus de multe ori să stau liniștit, să încerc să nu iau Covid, am încercat să fac asta. Dar m-a și ferit Dumnezeu, pentru că aproape toți au avut în vestiar și eu nu am luat. A avut Dumnezeu grijă de mine. Cred că doar eu, Baxevanos și Mihalache nu am luat Covid.

ProSport: Dacă ai putea schimba ceva la acest sezon, ce ai schimba?

Răzvan Onea: Locul din clasament l-aș schimba dacă s-ar putea. Din păcate, asta e imposibil. A fost un sezon foarte greu, cu multe dificultăți financiare și sportive, am avut multe meciuri proaste. Au fost multe meciuri în care am luat câte patru goluri și cred că ne-au afectat la moral, ne-a fost foarte greu să ne revenim. Am adunat puține puncte și asta a dus la situația în care ne aflăm.

ProSport: Cât de mult v-au afectat scandalurile din interior, de la vârf, problemele financiare?

Te afectează, dar în momentul în care intri pe teren nu te mai gândești la ele, dai totul și încerci să îți faci treaba cât mai bine. Dar în subconștient te afectează și aceste probleme și cred că au și ele un procent acolo la vina întregului sezon.

ProSport: Ce a cântărit cel mai mult în acest sezon complet ratat?

Răzvan Onea: Rezultatele proaste pe care le-am avut. Nu am avut continuitate, cea mai lungă serie de rezultate pozitive a fost de 3 meciuri, două victorii și un egal. Asta a lispit, continuitatea, să putem aduna mai multe rezultate pozitive. Făceam două meciuri bune, iar venea o înfrângere.

ProSport: Crezi că cu fani în tribune ar fi fost alta situația?

Răzvan Onea: Cred că da, pentru că am pierdut foarte multe puncte pe teren propriu și nu am putut să înțeleg de ce. În play-out nu am luat niciun punct acasă, am pierdut toate cele patru meciuri disputate în Copou. Iar de afară am adus 7 puncte în 5 meciuri. Dacă adunam măcar cinci puncte acasă și în play-out, sigur ne salvam.

ProSport: Suporterii te doresc în continuare la echipă. Ce le transmiți? Rămâi la Poli Iași?

Răzvan Onea: Vreau să le mulțumesc în primul rând că m-au susținut și că au avut încredere în mine. Iar acum, pe final de sezon, chiar dacă a fost un an greu ei au fost mulțumiți de mine în mare parte. Referitor la viitorul meu la Poli Iași, nu știu ce să le spun acum. Dacă va fi un proiect serios și se vor rezolva problemele financiare, vom vedea ce decizie voi lua. Dar aș prefera să am continuitate la Liga I și cred că suporterii m-ar înțelege foarte bine dacă aș alege să continui la Liga I, în altă parte. Șanse există să și rămân la Iași, pentru că mai am contract, dar nu știu nimic momentan despre viitorul echipei. Așteptăm și noi cu interes să vedem ce ni se comunică despre situația financiară, despre viitorul echipei, pentru că deocamdată este o incertitudine totală.

ProSport: Ai oferte de la alte cluburi?

Răzvan Onea: Nu știu să fie vreo ofertă scrisă pe adresa clubului, nu mi s-a comunicat nimic. Poate doar discuții.

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de ani. Cine (și CE) era Simona, de fapt
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de…
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina Europei”
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina…
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic:
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde şi de pacient"
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
×