Sepsi – Viitorul 0-0. Hagi, tot mai departe de playoff după un meci controversat la Sf. Gheorghe. Cum arată clasamentul

Sepsi - Viitorul 0-0. Hagi, tot mai departe de playoff după un meci controversat la Sf. Gheorghe. Cum arată clasamentul
  • Publicat:
  • Actualizat:

SepsiViitorul 0-0
Stadion: Municipal (Sfântu Gheorghe)
Arbitru: Marcel Bîrsan (București). Asistenți: Mircea Grigoriu (București) și Marius Marica (Bistrița)

Sepsi și Viitorul remizează, scor 0-0, iar echipa lui Hagi va ține cu Gaz Metan în meciul de la Botoșani. Sepsi a ratat marile ocazii, având o bară și un penalty irosit de Tandia, însă a fost ținută în joc de centralul Marcel Bîrsan. În debutul părții secunde, Ousamane Viera a avut o intrare criminală asupra lui Ianis Hagi, iar Bîrsan nu a acordat nici măcar fault. Sepsi a rămas în 11, spre disperarea lui Gică Hagi, care a rămas blocat pe margine.

Decizia lui Bîrsan vine la doar o săptămână de la Gaz Metan – Sepsi, unde Istvan Kovacs le-a refuzat un penalty clar medieșenilor, pe final, la scorul de 1-0 pentru Sepsi. S-a terminat 1-0 pentru Sepsi, care practic a scos-o pe Gaz Metan din cursa pentru playoff.

În ultima etapă, Viitorul va primi vizita celor de la FC Botoșani, într-un meci pe viață și pe moarte. În tur, Viitorul s-a impus la Botoșani, scor 2-1. De partea cealaltă, pentru Sepsi urmează o deplasare pe terenul CFR-ului.

â–ºSepsi: Fejer – G. Mouras, O. Viera, Jovanovic, Khamis – A. Russ, Karnitskiy (Vașvaris 58) – Mensah (Sato 82), Velev, F. Ștefan – Tandia
Rezerve: Niczuly – Hadnagy, Y. Hamed, C. Popescu, Rudol
Antrenor: Eugen Neagoe

â–ºViitorul: Cojocaru – Mladen, Țîru, Ghiță, De Nooijer – Artean (Achim 70), T. Băluță, P. Iacob (Rivaldinho 81) – Vînă, I. Hagi, Houri (Calcan 70)
Rezerve: Tordai – R. Boboc, Casap, A. Ciobanu
Antrenor: Gheorghe Hagi

Clasamentul după Sepsi – Viitorul 0-0

1. CFR Cluj – 48p.
2. Craiova – 45p.
3. FCSB – 45p.
4. Sepsi – 37p.
5. Astra 36p.
6. FC Botoșani 35p.
7. Viitorul – 35p.
8. Poli Iași – 34p.

Minutul 90+4: Fluier final. Viitorul ajunge la opt etape consecutive fără gol marcat.


Minutul 80: Viitorul caută victoria. Hagi se agită pe margine, le face semn elevilor săi să urce cât mai mult. Un egal aici menține Viitorul pe locul 7. Sepsi pare mulțumită și cu un egal. În ultima etapă, Viitorul primește vizita Botoșaniului.


Minutul 63: Karma din nou? Tandia ratează de la 11 metri! Atacantul gazdelor a șutat pe lângă poartă, spre disperarea gazdelor. Tandia a trimis în stânga, Cojocaru a plonjat în dreapta, însă balonul nu a prins cadrul porții.

Citește și: FOTO | Fault grosolan asupra lui Ianis Hagi! Piciorul i s-a îndoit, după ce Viera i-a pus talpa pe genunchi. Reacția incredibilă a centralului: nu a acordat nici măcar galben. MM Stoica a intervenit


Minutul 62: Penalty! Florin Ștefan a scăpat spre poarta adversă, și-a lăsat capul foarte jos, iar Mladen l-a lovit în cap. Ștefan a căzut, iar Marcel Bîrsan a dictat penalty.


Minutul 59: Karma? Tandia a scăpat în flancul drept, i-a scos lui Rus, care cu poarta în față, a trimis în bară. Dacă Sepsi marca aici, situația se complica teribil pentru Viitorul. Șansa oaspeților a fost că mingea a alunecat chiar în fața lui Rus, care n-a reușit să lovească cum și-ar fi dorit. Rămâne 0-0.


Minutul 49: Aici s-a rupt jocul. Viera s-a dus cu talpa direct pe genunchiul drept al lui Ianis Hagi, a rămas întins pe gazon, dar centralul Marcel Bîrsan a ezitat să dea fault. Ulterior, după ce a văzut că Ianis nu se ridică, a oprit jocul. Viera nu a primit nici măcar cartonașul galben, spre uimirea tuturor.

E a doua decizie care o avantajează direct pe Sepsi, după acel penalty pe care Istvan Kovacs nu l-a acordat în finalul partidei de la Mediaș.


Minutul 46: S-a reluat partida. Cei doi antrenori nu au efectuat modificări la pauză.


Minutul 45+1: Pauză. După prima repriză, nu am putut nota vreun șut pe spațiul porții.


Minutul 39: Cei doi antrenori așteaptă pauza. Viitorul a avut mai multe incursiuni periculoase, dar Viera l-a blocat de fiecare dată pe Houri. E de așteptat ca Hagi să riște mai mult după pauză, poate chiar să forțeze cu Rivaldinho.


Minutul 26: Moment periculos la poarta oaspeților. Mensah a centrat la bara a doua, Velev s-a aruncat pentru a împinge mingea în plasă, dar a ratat întâlnirea cu balonul. Scorul rămâne 0-0.


Minutul 15: Gazonul le pune probleme jucătorilor. Se alunecă destul de mult, mingea practic patinează, iar ocaziile mari întârzie să apară. Pentru Viitorul, condițiile în care se dispută meciul reprezintă un adevărat dezavantaj. Gazdele se găgsesc mai ușor în teren, dar chiar și așa au probleme atunci când pun bazele unui atac pozițional.


Minutul 10: Primul cartonaș galben al meciului.  Gabriel Moura a fost avertizat pentru un fault comis asupra lui Houri, iar centralul Marcel Bîrsan nu l-a iertat. Moura va fi suspendat pentru jocul cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului regular. Este al șaptelea cartonaș galben pe care îl vede fundașul dreapta.


Minutul 1: Start la Sfântu Gheorghe. Ninge, sunt -6 grade, dar elevii lui Hagi au o singură variantă: victoria. Altfel, Sepsi e cu un pas în playoff.


19:20 Avem echipele de start! Cei doi antrenori merg la siguranță în această seară, având în vedere că meciul este crucial în vederea luptei pentru accederea în playoff. De la Viitorul, Drăguș și Kuipers sunt suspendați. Gazonul a fost protejat și pare că va fi într-o stare bună la ora jocului.


18:00 A nins ca-n povești la Sfântu Gheorghe. După cum se vede terenul, a fost protejat, chiar dacă a nins puternic în zonă.


Foto: Digi Sport



Până în runda precedentă, Viitorul se afla departe de zona de playout, dar eșecul în fața formației Polithenica Iași, scor 0-1, și rezultatele pozitive obținute de Astra (1-1 cu CFR Cluj) și FC Botoșani (2-1 cu Dinamo), au clasat echipa lui Hagi pe poziția a șaptea, la o lungime distanță de primul loc care merge în play-off. Viitorul are un început de an greu, a reușit să adune un singur punct în cele trei meciuri disputate în 2019 și nu a marcat niciun un gol.

În cazul obținerii unei victorii în fața lui Sepsi, echipă aflată acum pe locul patru, cu 36 de puncte, gruparea de la malul Mării Negre ar ajunge la 37 de puncte și va fi din nou în prima parte a clasamentului.

Este un meci decisiv, suntem obligați să scoatem un rezultat pozitiv pentru a păstra șanse și a juca meciul decisiv pe teren propriu, cu FC Botoșani, astfel încât să mergem în play-off, așa cum am făcut-o și în anii trecuți. Cel mai important lucru este că încă depindem doar de noi, de rezultatele noastre, chiar dacă nu suntem într-o perioadă prea dulce. Nu am marcat, nu am produs rezultate în ultimele meciuri și de aceea am ajuns să vorbim acum despre meciuri decisive. Suntem un club tânăr, care a făcut performanță, dar învăță multe.

Este un moment în care învățăm ce înseamnă să suferi în sport. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun din noi. Adversarul este într-un progres evident față de anul trecut, o echipă dificilă, în special pe teren propriu. Puține formații au câștigat la Sfântu Gheorghe, sperăm să fim și noi printre acestea„, a spus Hagi, în conferința de presă, dinaintea partidei cu Sepsi. „Regele” nu îi va putea folosi pe Bas Kuipers și Denis Drăguș, suspendați, și a decis să nu-i oprească în lot pe Eric de Oliveira și Alex Mățan, reveniți după accidentări.

De cealaltă parte, nici Sepsi Sfântu Gheorghe nu a avut un început de an bun. A pierdut primele două etape (Voluntari – Sepsi 4-2, Sepsi – Dinamo 0-1), iar în ultima rundă a câștigat în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, cu scorul 1-0.

Au mai rămas două etape, întâlnim, probabil, unii dintre cei mai buni adversari și mă refer la Viitorul și la CFR Cluj. Foarte important este jocul de mâine contra celor de la Viitorul. Chiar dacă am reușit în tur să câștigăm cu 3-2 contra lor, Viitorul este, din punctul meu de vedere, una dintre cele mai bune echipe, cu jucători foarte valoroși, chiar dacă mulți dintre ei sunt tineri. Așa cum am mai spus, Gică Hagi merită felicitări pentru tot ce a realizat cu această echipă și cu proiectul lui, dar mâine seară eu sper să arătăm foarte bine și în urma jocului să câștigăm cele trei puncte. Ar fi un pas mare, un pas foarte important pentru noi și cred că ne-am consolida poziția pe care suntem în acest moment. Este un joc foarte important și îl tratăm ca atare. Și cu 36 de puncte, cum suntem la acest moment, putem să ne calificăm în play-off, dar e în funcție și de celelalte rezultate. (…) Viitorul nu a marcat de șase jocuri, dar dacă nu ești atent pot să-ți înscrie două-trei goluri fără nicio problemă. Eu sper să nu reușească mâine asta. 

Am demonstrat că formăm o echipă puternică și am încredere în jucători, de asta nici nu am făcut foarte multe transferuri. Noi trebuie să fim conștienți de valoarea noastră, putem să câștigăm împotriva oricărui alt adversar, am demonstrat acest lucru. Mă bucur că am reușit să îl aducem pe Flores, ni-l dorim de mai mult timp și sunt convins că vom fi mai puternici cu el„, a declarat Eugen Neagoe, în cadrul conferinței de presă, susținută înaintea partidei cu Viitorul.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…