Se complică lucrurile. AFC Rapid, proaspăt înscrisă în Liga 5, e bănuită că l-ar avea în spate pe Copos. Valeria Caciureac, preşedintele CS Rapid, a discutat cu reprezentanţi ai Clubului Aristocratic

3 aug 2016 16580 afişări Fotbal Intern
Se complică lucrurile. AFC Rapid, proaspăt înscrisă în Liga 5, e bănuită că l-ar avea în spate pe Copos. Valeria Caciureac, preşedintele CS Rapid, a discutat cu reprezentanţi ai Clubului Aristocratic

AFC Rapid, echipă înscrisă marţi, 2 august, de preşedintele său, Horia Manoliu, în Liga 5, este suspectată că i-ar avea în spate pe George Copos şi Ioan Taban, motiv pentru care au apărut unele reticenţe în rândurile suporterilor giuleşteni. AFC a primit, în primă fază, acordul de principiu al Valeriei Caciureac, preşedintele CS Rapid, să joace pe Stadionul Giuleşti, dar lucrurile s-au complicat.

Miercuri dimineaţă, la sediul clubului, Valeria (cunoscută publicului sub numele Valeria Ionescu, vicecampioana olimpică la săritura în lungime în 1984, măritată cu fostul atacant rapidist Vasile Caciureac) s-a întâlnit cu Ovidiu Nahoi, reprezentant al Clubului Aristocratic Rapid, şi Adrian Matei, suporter şi acţionar minoritar la falimentarul FC Rapid SA. „Încă nu s-a hotărât nimic. Am discutat cu domnii (n.r. – de la Club Aristocratic Rapid), sunt în continuare interesaţi de proiectul cu Mişcarea Feroviară. Am convenit că vor veni cu un răspuns ferm în două zile (n.r. – adică până vineri)“, a declarat Valeria Caciureac pentru ProSport. „Este urgenţă pentru că până pe 19 august se pot face înscrierile în campionat“, a adăugat preşedintele CS Rapid.

Valeria Caciureac: „Eu nu pot să mă asociez cu AFC Rapid“

Câteva detalii sunt importante în evoluţia situaţiei:

> Valeria Caciureac a subliniat, în discuţia cu reporterul, că „eu nu pot să mă asociez cu AFC Rapid, dar cu Mişcarea Feroviară pot, pentru că este sub autoritatea Ministerului Transporturilor“.

> Membrii Clubului Aristocratic Rapid par decişi să meargă pe un alt proiect, care să cuprindă în formulă Clubul Sportiv şi, simbolic, CFR-ul, şi – în acelaşi timp – să rupă noua grupare de orice legătură cu Valerii Moraru şi George Copos, socotiţi responsabili pentru dezastru.


AFC Rapid ar avea, bănuiesc suporterii, legături subterane cu George Copos. Reapariţia lui Dinu Gheorghe (stânga) în peisaj a sporit suspiciunile. FOTO: Mediafax

Cum AFC Rapid e suspectat, spun sursele ProSport, că ar păstra o anumită relaţie cu cei doi (a fost cedat în aprilie de Copos, fără bani, către actualul preşedinte Manoliu, preia personalul de la vechiul Rapid SA intrat în faliment, urmează să se pregătească la Pro Rapid care e deţinut de societatea lui Taban, aşteaptă ca Moraru să plătească datoriile la utilităţi în cantonament, în peisaj a apărut din nou Dinu Gheorghe), există o posibilitate să vedem, în toamnă, două echipe Rapid în Liga 5. Dintre acestea, după toate semnele, numai una singură va juca pe stadionul Giuleşti.

Clubul Aristocratic a rupt punţile cu Valerii Moraru

În urmă cu două zile, pe site-ul 1923.ro a fost dat publicităţii un comunicat al Clubului Aristocratic Rapid care arată că personalităţile din acest grup au pus capăt colaborării cu Valerii Moraru, iar noul proiect pe care-l vor susţine trebuie să conţină în formulă Clubul Sportiv. Cum Valeria Caciureac a subliniat că o asociere cu AFC Rapid nu e posibilă, singura pistă rămasă pare a fi Mişcarea Feroviară.

Iată textul comunicatului:

„Având în vedere:
– Faptul că dl. Valerii Moraru a refuzat în mai multe rânduri toate propunerile noastre, inclusiv în ceea ce priveşte atragerea de posibili noi parteneri şi creşterea capacităţii manageriale a SC FC Rapid SA,
– Faptul că dl. Valerii Moraru nu şi-a îndeplinit angajamentele pe care şi le-a luat în faţa noastră privind finanţarea corespunzătoare a activităţii SC FC Rapid SA,
– Faptul că, în aceste condiţii, falimentul apare ca iminent,
– Faptul că în spaţiul public au apărut mai multe articole şi declaraţii privind constituirea unei noi organizaţii care să ducă mai departe spiritul rapidist,
Clubul Aristocratic Rapid exprimă următorul punct de vedere:
– Dl. Valerii Moraru are ultima şansă de a-şi demonstra buna credinţă, prin plata de urgenţă a datoriilor clubului către stat şi ceilalţi creditori, precum şi a datoriilor acumulate la Baza ProRapid. Orice alte acţiuni, în Justiţie sau în comisiile FRF şi LPF, neînsoţite de plata datoriilor, reprezintă doar expresia unor interese personale, de care Clubul Aristocratic Rapid se delimitează.
– În cazul în care datoriile nu vor fi plătite, FC Rapid va intra în faliment şi devine absolut necesară fondarea în timp cât mai scurt unei noi organizaţii care să ducă mai departe spiritul rapidist.
– În aceste condiţii, trebuie să existe UN SINGUR RAPID.
– Clubul Aristocratic Rapid va susţine doar acel proiect în care va fi inclus Clubul Sportiv Rapid, într-o formulă care va fi convenită la momentul potrivit.
– Considerăm că includerea în proiect a CS Rapid reprezintă o întoarcere firească la adevăratele rădăcini ale rapidismului şi un omagiu adus părinţilor fondatori din iunie 1923.
– Ne vom pune la dispoziţie toate resursele umane, de timp şi de imagine pentru a contribui la reuşita acestui proiect, fără a aştepta niciun fel de recompensă, aşa cum am făcut întotdeauna.
Clubul Aristocratic Rapid
1.08.2016“

Rapid şi CS Dinamo intră în Liga 5. În Liga 4 sunt Progresul, Sportul, Unirea Tricolor şi Venus

Marian Lumânare, preşedintele AMFB, care gestionează organizarea campionatului în Liga 4 şi Liga 5 din Bucureşti, a explicat pentru ProSport că atât AFC Rapid, cât şi o altă posibilă formaţie vor porni din ultimul eşalon, adică Liga 5.

„Cel mai probabil, vom avea 32 de echipe la start în acest sezon. Înscrierile se termină pe 19 august la Liga 5. Eu îmi propun să am 16 echipe la startul Ligii 5. Am fi în progres faţă de anul trecut, când am avut 14 la Liga 4 şi 13 la Liga 5. Competiţia începe pe 2 septembrie. Vom vedea câteva dueluri interesante. În Liga 5 vor fi CS Dinamo şi Rapid, în Liga 4 - Progresul, Sportul Studenţesc, Unirea Tricolor, Venus...“, a declarat Lumânare pentru ProSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.