Scapă Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir de dosarul Universitatea Craiova? Motivarea Curţii Constituţionale în privinţa infracţiunii de abuz în serviciu ar lăsa fără obiect cauza. Reacţia lui Mititelu

7 iul 2016 13921 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Scapă Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir de dosarul Universitatea Craiova? Motivarea Curţii Constituţionale în privinţa infracţiunii de abuz în serviciu ar lăsa fără obiect cauza. Reacţia lui Mititelu

Motivarea Curţii Constituţionale referitoare la abuzul în serviciu îi salvează pe Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, cei care au fost condamnaţi în primă instanţă la închisoare şi la plata, în solidar cu FRF şi LPF, a 240 de milioane de euro despăgubiri pentru distrugerea Universităţii Craiova.

Magistraţii Curţii Constituţionale au precizat, printre altele, că abuz în serviciu se consideră doar atunci când funcţionarii încalcă legi votate în Parlament sau Ordonanţe date de guvern, nu şi legislaţie secundară precum regulamente, hotărâri de guvern, ordine, fişa postului etc, potrivit eranews.ro. Sandu şi Dragomir au fost condamnaţi în primă instanţă pentru abuz în serviciu pentru că au încălcat statutul FRF – ceea ce se încadrează la legislaţia secundară.

Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, spune însă că Sandu, Dragomir, FRF şi LPF nu au scăpat, dimpotrivă, situaţia lor e şi mai grea: "Ei au încălcat şi legea, nu numai statutul FRF. Legea 69/2000 a fost încălcată. E şi mai grav pentru ei acum. După ce a hotărât Curtea Constituţională, acum nu mai au loc de întors. Au încălcat şi legea, şi Constituţia. M-au privat de dreptul la apărare, care este un drept garantat de Constituţie şi de legile europene, dar şi de legea 69, articolul 33".

Pe 20 iulie 2011, în Comitetul Executiv al FRF, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au presat pentru a se obţine excluderea provizorie a Universităţii Craiova din campionat. Adrian Mititelu, patronul clubului, a dat în judecată federaţia, liga şi şefii celor două instituţii, obţinând în primă instanţă, la Tribunalul Bucureşti, o victorie totală. Sandu şi Dragomir au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare, cei doi urmând să plătească, în solidar cu FRF şi LPF, peste 1 miliard de lei (circa 240 de milioane de euro).
Dosarul nu e însă definitiv, iar recursul se judecă la Curtea de Apel, care va lua act de decizia Curţii Constituţionale. Toţi cei condamnaţi au făcut deja recurs la Curtea Constituţională.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.