Scandal imens în futsalul românesc! United Galaţi acuză Informatica Timişoara şi FRF. "Mergem inclusiv la MTS şi DNA"

24 nov 2017 1420 afişări Fotbal Intern
Scandal imens în futsalul românesc! United Galaţi acuză Informatica Timişoara şi FRF. "Mergem inclusiv la MTS şi DNA"
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA
  • A fost de ajuns ca meciul dintre Informatica Timişoara şi United Galaţi să nu se dispute în 7 noiembrie, la data programată, pentru ca futsalul românesc să fie "aruncat în aer"! Partida a fost reprogramată şi urma să se dispute joi, 23 noiembrie, la Sânnicolau Mare, în extremitatea vestică a judeţului Timiş. Gălăţenii însă spun că neprogramarea a fost făcută cu „trafic de influenţă” mascat în FRF şi invocă inclusiv falsificarea adeverinţelor medicale ale sârbilor Stefan Rakic şi Milos Simic, despre care spun că nu erau pe teritoriul României când timişorenii invocau că aveau toxiinfecţie alimentară!

Partida dintre Timişoara şi Galaţi urma să se dispute marţi, 7 noiembrie, în runda a 9-a a Ligii 1 de futsal. Luni, 6 noiembrie, clubul timişorean a invocat că mai mulţi jucători au toxiinfecţie alimentară, iar meciul a fost anulat, drept dovadă că nici observatorul delegat şi brigada de arbitri nu au făcut deplasarea. O făcuseră însă moldovenii, care se aflau de duminică, 5 noiembrie, la Timişoara, şi care au legat deplasare de partida din etapa a 7-a, de pe terenul Muncitorului Reşiţa, meci jucat în 9 noiembrie.

United a invocat la Comisia de Disciplină a FRF că vrea un 5-0 la ”masa verde”, dar comisia a refuzat să judece dosarul, iar partida a fost reprogramată pentru 23 noiembrie, azi. Între timp, United a făcut o nouă întâmpinare. Meciul este organizat la Sânnicolau Mare, deoarece Sala ”Constantin Jude” din Timişoara e ocupată zilele acestea cu spectacole de circ contemporan.

Gălăţenii spun că reprogramarea nu e regulamentară

Preşedintele clubului United Galaţi ne-a comunicat că echipa nu a făcut deplasarea şi că reprogramare nu este regulamentară. ”Nu am făcut deplasarea, am considerat că nu putem chinui jucătorii. Comisia de Disciplină nici nu a judecat acest caz, au reprogramat cei de la Comisia de competiţii. Eu nu contest actul medical al adeverinţelor celor de la Timişoara, ci aspectul regulamentar, că aveau alţi jucători cu care puteau juca acest meci. Noi am fost în 7 la sală şi era antrenament de volei. Am vrut să trimitem echipa de U19, dar e o deplasare de 700 de km”, a declarat Toader Ştefu, preşedintele clubului gălăţean.

Ştefu susţine că are informaţii de la vamă că Simic şi Rakic nu erau în ţară când, teoretic, aveau toxiinfecţie

Povestea capăt ”tuşe” uşor comice, deoarece Tedoar Ştefu spune că el şi jucătorii săi s-au întâlnit cu Valentin Ilaş şi Vlad Iancu, portarul naţionalei României, la pizzerie. De asemenea, despre sârbi, preşedintele lui United spune că ştie că plecaseră acasă.

”Nu am nimic cu jucătorii Informaticii, dar managerul Lungu nu are dreptate. Este greşeala lui Lupu şi a lui Lungu aici. Noi am venit la Timişoara de duminică şi le-am spus că dacă jucătorii sunt în spital, vrem să-i vizităm. Ne-au spus că nu se poate. I-am găsit pe Ilaş şi Iancu într-o pizzerie lângă hotelul unde eram cazaţi. Sârbii nici nu erau în ţară! Avem raportul intrărilor şi ieşirilor din ţară, de la organele abilitate! Vom merge mai departe inclusiv la Ministerul Tineretului şi Sportului şi la DNA, pentru că este trafic de influenţă mascat!”, a mai spus Ştefu.

Cei de la Informatica neagă totul

Cert este că pentru meciul de azi, 23 noiembrie, la Sânnicolau Mare vin arbitrii şi observator: bucureştenii Gabriel Stroe şi Marian Ivănescu, rezerva Florin Daniel Anca, din Deva, şi observatorul Ion Săvulea, din Târgu Jiu.

Preşedintele Timişoarei neagă acuzaţia falsificării adeverinţelor medicale ale sârbilor, referitoare la diagnosticul de toxiinfecţie alimentară. ”Ei au trimis o notificare. Nici la comisie nu au cerut nimic. Ei au invocat situaţia noastră financiară şi că nu am fi putut juca acel meci pentru că jucătorii noştri sunt neplătiţi. Sârbii nu au plecat din ţară, nu este adevărat”, ne-a declarat Lungu, principalul finanţator al Informaticii.


Informatica Timişoara, club înfiinţat în 2015, este deţinătoarea Cupei României la futsal, iar în campionat, sezonul trecut, a încheiat pe locul 3. În 2016 a fost vicecampioană. Foto: fb CS Informatica Timişoara

În campionat, după desfăşurarea etapei a 11-a, Informatica Timişoara se află pe locul 3, cu 26 de puncte, cu trei mai puţin decât liderul Autobergamo Deva. United Galaţi e pe locul 4, cu 24 de puncte. Ambele echipe au însă câte un meci mai puţin disputat.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.