SC Oțelul începe să prindă aripi. Membrii socios au ales noua conducere a clubului. Președintele Cornel Moisescu: „Oțelul se bazează pe forța comunității!” | INTERVIU

Autor: Marian Căpățînă Publicat: 29 Dec. 2016, 12:57 Actualizat: 29 Dec. 2016, 13:43 Fotbal Intern

La începutul lunii decembrie a fost aleasă, dintre membrii socios, noua conducerea a Suporter Club Oțelul Galați. Președinte a devenit Cornel Romeo Moisescu, care ne-a oferit un amplu interviu despre situația actuală a noului Oțelul și felul în care vede dezvoltarea acestuia. Ceilalți membrii din conducerea SCOG sunt Cosmin Ilaș, ca vicepreședinte, și Alexandru Pîrvu, ca secretar al clubului, toți trei provenind din rândul suporterilor roș-alb-albaștri.

Cornel Romeo Moisescu are 47 de ani și este director al Departamentului Furnale din Combinatul ArcelorMittal Galați.

  • Suporter Club Oțelul Galați, club înființat în vara lui 2016 de legendele și suporterii fostei campioane Oțelul, după ce aceasta a intrat în faliment, activează în Liga a IV-a Galați, acolo unde a încheiat prima parte a sezonului pe primul loc în clasament.
  • SC Oțelul a câștigat toate cele 12 meciuri pe care le-a disputat până acum în Liga 4, cu cele 36 de puncte acumulate fiind liderul campionatului, la trei puncte peste Avântul Vânători, echipă care însă are 13 jocuri desfășurate.
  • Foștii juniori ai clubului Oțelul joacă pentru SC Oțelul, iar antrenorul lor este Stelian Bordieanu. Obiectivul echipei este să câștige campionatul, să treacă de „dubla” barajului de promovare și din vară să evolueze în Liga 3.

– Cum e să fii președinte la Oțelul, resimțiți presiunea responsabilității pe care o aveți?
– Responsabilitatea este uriașă. Este vorba de a duce mai departe o pasiune a mea și a prietenilor mei. Suntem angajați, voluntar, în misiunea de a reclădi ceea ce a fost Oțelul odată. Sper că va exista un moment când profesioniștii vor prelua acest club și îl vor duce unde îi este locul.

206 membrii, iar fostele glorii încep să se alăture suporterilor

– Din punctul de vedere al încrederii publicului larg, afectată rău de felul în care s-au distrus multe cluburi de tradiție, când credeți că va avea efect transparența modului în care se cheltuie banii?
– Lucrăm în acest sens. Membrii socios deja primesc prin email orice informație legată de felul în care se acumulează și se cheltuie bugetul nostru. Aceasta este una din misiunile noastre foarte importante, de a reuși să creștem gradul de încredere al gălățenilor și nu numai. Suntem convinși că am pornit la drum cu impedimentul unui oarece scepticism din partea celor care ne înconjoară. Este un scepticism generalizat la nivel național, pentru că fotbalul, prin modul în care s-a dezvolat până acum, a cam ajuns într-un punct terminus. Noi, prin ceea ce dorim să facem, oferim cu totul altceva: forța comunității, a unui grup. Preferăm să avem o mie de socios care să contribuie cu câte o mie de euro, decât unul singur care să vină cu un milion, cum s-a întâmplat până acum. Din cei o mie, dacă se supără unul, doi, zece, tot mai rămân destui cu care să avem vigoarea de a o lua de la capăt. Acesta este principiul socios, cu un maxim atins de FC Barcelona, Benfica sau Borussia Dortmund, echipe care au avut la bază acest mod de a se dezvolta.

La nivelul nostru, în acest mod lucrăm. Bugetul nostru pentru prima parte a campionatului în Liga a IV-a a fost în jur de 120.000 de lei, bani care au venit cam în proporție de 70 la sută din cotizațiile membrilor socios. Suntem acum 206 membri, iar semnalele sunt tot mai pozitive. Fostele glorii au început să vină alături de noi, semn că au început să aibă încredere. Pe lângă cei doi pe care-i considerăm amfitrionii clubului nostru, Sorin Haraga și Stelică Bordieanu, fără de care nu cred că am fi reușit, îl avem pe Vali Ștefan membru socios activ, chiar dacă el este în Cipru, îi avem pe Cristi Sîrghi, care a fost printre primii, Iulian Apostol, cu care avem o colaborare mai intensă dincolo de statutul de membru, ne gândim ca el să ne reprezinte ca imagine, iar de curând au venit Tase (n.r. – Viorel Tănase), Cătălin Tofan și Ionuț Neagu.


Cătălin Tofan, încadrat de vicepreședintele Cosmin Ilas și directorul sportiv Sorin Haraga

„Sunt un om din Combinat, acolo unde s-a născut Oțelul și cred că va renaște tot cu oameni din Combinat”

– Una din marile dorințe ale comunității roș-alb-albastre este revenirea acasă, pe stadionul „Oțelul”. Ce perspective sunt în acest sens?
– Ne-am așezat acolo unde ne-am permis din punct de vedere financiar, iar Baza „Siderurgistul” asigură cele mai bune condiții din oraș ca teren, pe lângă stadionul „Oțelul”. Ne-a fost pusă la dispoziție gratuit de către combinatul ArcelorMittal și le mulțumim și pe această cale. Eu sunt un om din Combinat, acolo unde s-a născut Oțelul și cred că va renaște tot cu oameni din Combinat, pentru că nu putem sta indiferenți. Am avut discuții principiale legate de stadionul „Oțelul”. Acolo sunt niște cheltuieli care trebuie suportate de către cei care îl folosesc. În momentul în care vom avea un sponsor important sau o relație strânsă cu Primăria, cu siguranță vom găsi înțelegere la Combinat. Abia atunci vom putea garanta plata utilităților pe care noi le consumăm și nu este o sumă mică. Nu vom fi taxați pentru vreo chirie, oamenii de acolo încurajează ceea ce facem noi.

– Până la ce nivel mergeți cu voluntariatul?
– Voluntariat însemnă, conform statului, partea de conducere administrativă asigurată de membrii socios. Acești oameni nu vor câștiga niciodată bani de la Oțelul Galați, ei sunt latura morală, care asigură transparența de care am mai vorbit, continuitatea și faptul că nu se va mai întâmpla niciodată ceea ce s-a întâmplat cu FC Oțelul. Vom avea și latura profesionistă, care va fi plătită în funcție de eficiența cu care lucrează. Mai este și latura sportivă, plătită. Fotbaliștii, având victorii după victorii, adună prime după prime. Sunt la nivelul Ligii a IV-a, dar am auzit că sunt echipe de Liga a III-a care au primele la nivelul nostru.

– Concret, despre ce sume vorbiți?
– În funcție de aportul fiecărui jucător în meci, merg de la 75 de lei până la 300 de lei la victorie.

– Ați pomenit des până acum de Primărie, ați avut discuții concrete cu cei de acolo?
– Personal nu am avut niciun contact cu actualele autorități, le-au avut alți colegi din conducere, dar nu la modul oficial, pentru că noi, cei din conducerea aleasă la începutul acestei luni, vom fi validați de Tribunal abia pe 6 ianuarie. Semnalele sunt foarte pozitive, atât din zona primarului, cât și a comisiei de sport din Consiliul Local. Avem nevoie de autorități, măcar pentru a putea începe să ne luăm zborul. Finanțarea din acest direcție o gândim cam la nivel trei-patru, pentru că nu vrem să fim dependenți de Primărie, vrem să fim dependenți de comunitate.

– În viitorul foarte apropiat se preconizează că Oțelul va fi în Liga a III-a, unde costurile sunt mult mai mari. Cât de important devine doritul sprijin financiar dinspre Primărie?
– Contăm enorm pe sprijinul municipalității pentru Liga a III-a. Normal că ne-am dori promovarea în fiecare an, până în prima ligă, dar trebuie să ne gândim pașii foarte bine. Pentru a pregăti o promovare din Liga a III-a în a II-a, practic ar trebui să începem să lucrăm de pe acum la asta. La buget, pe care îl avem deja creionat, și la lotul de jucători. În luna februarie ar trebui să putem avea o privire mai de ansamblu asupra primului an în Liga a III-a, dacă vom putea ataca promovarea sau nu. Trebuie niște „plombe” din extern, pe care trebuie să le plătești, să le asiguri cazare, masă.

 

CITEȘTE pe Liga2.ro ultima parte a interviului

Autor: Marian Căpățînă Publicat: 29 Dec. 2016, 12:57 Actualizat: 29 Dec. 2016, 13:43 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Mihai Trăistariu și-a pierdut virginitatea cu o fată fără mâini. Ce i-a făcut e neașteptat
Mihai Trăistariu și-a pierdut virginitatea cu o fată fără mâini. Ce i-a făcut e neașteptat
Ce a păţit un şofer român care a depăşit viteza legală cu 9 km/h
pe o autostradă din Olanda. Cazul ajuns în justiţie
Ce a păţit un şofer român care a depăşit viteza legală cu 9 km/h pe o autostradă din Olanda. Cazul ajuns în justiţie
COMPILAŢIE Cum vor unii să facă bani. Cele mai penibile tentative surprinse de camere
COMPILAŢIE Cum vor unii să facă bani. Cele mai penibile tentative surprinse de camere
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
BOMBA: Pleaca Puscas de la Reading?! Juventus il poate scapa pe internationalul roman de cosmarul din Anglia! Detaliile unui transfer SENZATIONAL
BOMBA: Pleaca Puscas de la Reading?! Juventus il poate scapa pe internationalul roman de cosmarul din Anglia! Detaliile unui ...
Semnele care il dau de gol! Cum afli daca partenerul tau te-a inselat
Semnele care il dau de gol! Cum afli daca partenerul tau te-a inselat
Marian Godină a descoperit cine îi murdăreşte maşina: „Azi am prins autorul” - FOTO
Marian Godină a descoperit cine îi murdăreşte maşina: „Azi am prins autorul” - FOTO
BREAKING NEWS | Revenire spectaculoasă pentru Mircea Lucescu. Anunţul OFICIAL:
BREAKING NEWS | Revenire spectaculoasă pentru Mircea Lucescu. Anunţul OFICIAL: "Şi-a dat acordul!"
Scapă cine poate: Furtuna financiară face PRĂPĂD. Este cea mai mare panică de după căderea Lehman Brothers
Scapă cine poate: Furtuna financiară face PRĂPĂD. Este cea mai mare panică de după căderea Lehman Brothers
Zona din Bucureşti care s-a transformat în noua Pipera. Este un nou pol în Bucureşti care a explodat total
Zona din Bucureşti care s-a transformat în noua Pipera. Este un nou pol în Bucureşti care a explodat total
Doi iubiţi din Iaşi au pus la cale un plan diabolic. Femeia l-a ademenit pe fostul prieten în patul ei, iar ce a urmat e TERIFIANT
Doi iubiţi din Iaşi au pus la cale un plan diabolic. Femeia l-a ademenit pe fostul prieten în patul ei, iar ce a urmat ...
Cum arată PALATUL SECRET al Vioricăi Dăncilă. Costă peste 200.000 de EURO, e ROZ și a fost ferit de ochii lumii!
Cum arată PALATUL SECRET al Vioricăi Dăncilă. Costă peste 200.000 de EURO, e ROZ și a fost ferit de ochii lumii!
Anunțul momentului în TV! Gabriela Cristea revine pe ecrane! Ce emsiune va prezenta vedeta
Anunțul momentului în TV! Gabriela Cristea revine pe ecrane! Ce emsiune va prezenta vedeta
Iubita lui Smiley, transfigurată de operațiile estetice. Cum arăta înainte să se opereze FOTO
Iubita lui Smiley, transfigurată de operațiile estetice. Cum arăta înainte să se opereze FOTO
Mascații au intrat cu forța în casa lui Salman Khan și Iuliei Vântur. Soțul româncei e SUSPECT! S-au făcut ARESTĂRI
Mascații au intrat cu forța în casa lui Salman Khan și Iuliei Vântur. Soțul româncei e SUSPECT! S-au făcut ARESTĂRI
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
Scandal între Delia și BUG Mafia. Anunțul făcut de cântăreață
Scandal între Delia și BUG Mafia. Anunțul făcut de cântăreață
Eliza este iubita unui celebru cântăreț de muzică populară de la noi. Ea are 26 de ani, el 58!
Eliza este iubita unui celebru cântăreț de muzică populară de la noi. Ea are 26 de ani, el 58!
Fostul sot al Elenei Ionescu a rupt TACEREA! Adevaratele motive pentru care a ales sa divorteze de artista. El a parasit primul caminul conjugal
Fostul sot al Elenei Ionescu a rupt TACEREA! Adevaratele motive pentru care a ales sa divorteze de artista. El a parasit ...
S-au casatorit in mare SECRET! Prezentatoarea tv a avut o nunta atipica: vedeta s-a căsătorit întâi religios cu partenerul ei, abia acum civil
S-au casatorit in mare SECRET! Prezentatoarea tv a avut o nunta atipica: vedeta s-a căsătorit întâi religios cu partenerul ...
Ai maşină cu motor diesel? Fă aceste lucruri când se apropie iarna şi ne mulţumeşti mai târziu
Ai maşină cu motor diesel? Fă aceste lucruri când se apropie iarna şi ne mulţumeşti mai târziu
Cum a putut să se îmbrace PRODANCA la nunta fiicei lui Gigi Becali! Miliardarul a rămas blocat când a văzut-o! FOTO
Cum a putut să se îmbrace PRODANCA la nunta fiicei lui Gigi Becali! Miliardarul a rămas blocat când a văzut-o! FOTO
Oana Sârbu, imagini FĂRĂ INHIBIȚII la 51 de ani! Adolescenta timidă din Liceenii s-a lăsat acum pozată așa! FOTO
Oana Sârbu, imagini FĂRĂ INHIBIȚII la 51 de ani! Adolescenta timidă din Liceenii s-a lăsat acum pozată așa! FOTO
Anna Lekso nu se dezminte, noi fotografii incendiare cu vedeta-n… „bucătărie”!
Anna Lekso nu se dezminte, noi fotografii incendiare cu vedeta-n… „bucătărie”!
Cine sunt miniștrii care vor alcătui noul Guvern?
Cine sunt miniștrii care vor alcătui noul Guvern?