SC Oțelul începe să prindă aripi. Membrii socios au ales noua conducere a clubului. Președintele Cornel Moisescu: „Oțelul se bazează pe forța comunității!” | INTERVIU

Autor: Marian Căpățînă Publicat: 29 Dec. 2016, 12:57 Actualizat: 29 Dec. 2016, 13:43 Fotbal Intern

La începutul lunii decembrie a fost aleasă, dintre membrii socios, noua conducerea a Suporter Club Oțelul Galați. Președinte a devenit Cornel Romeo Moisescu, care ne-a oferit un amplu interviu despre situația actuală a noului Oțelul și felul în care vede dezvoltarea acestuia. Ceilalți membrii din conducerea SCOG sunt Cosmin Ilaș, ca vicepreședinte, și Alexandru Pîrvu, ca secretar al clubului, toți trei provenind din rândul suporterilor roș-alb-albaștri.

Cornel Romeo Moisescu are 47 de ani și este director al Departamentului Furnale din Combinatul ArcelorMittal Galați.

  • Suporter Club Oțelul Galați, club înființat în vara lui 2016 de legendele și suporterii fostei campioane Oțelul, după ce aceasta a intrat în faliment, activează în Liga a IV-a Galați, acolo unde a încheiat prima parte a sezonului pe primul loc în clasament.
  • SC Oțelul a câștigat toate cele 12 meciuri pe care le-a disputat până acum în Liga 4, cu cele 36 de puncte acumulate fiind liderul campionatului, la trei puncte peste Avântul Vânători, echipă care însă are 13 jocuri desfășurate.
  • Foștii juniori ai clubului Oțelul joacă pentru SC Oțelul, iar antrenorul lor este Stelian Bordieanu. Obiectivul echipei este să câștige campionatul, să treacă de „dubla” barajului de promovare și din vară să evolueze în Liga 3.

– Cum e să fii președinte la Oțelul, resimțiți presiunea responsabilității pe care o aveți?
– Responsabilitatea este uriașă. Este vorba de a duce mai departe o pasiune a mea și a prietenilor mei. Suntem angajați, voluntar, în misiunea de a reclădi ceea ce a fost Oțelul odată. Sper că va exista un moment când profesioniștii vor prelua acest club și îl vor duce unde îi este locul.

206 membrii, iar fostele glorii încep să se alăture suporterilor

– Din punctul de vedere al încrederii publicului larg, afectată rău de felul în care s-au distrus multe cluburi de tradiție, când credeți că va avea efect transparența modului în care se cheltuie banii?
– Lucrăm în acest sens. Membrii socios deja primesc prin email orice informație legată de felul în care se acumulează și se cheltuie bugetul nostru. Aceasta este una din misiunile noastre foarte importante, de a reuși să creștem gradul de încredere al gălățenilor și nu numai. Suntem convinși că am pornit la drum cu impedimentul unui oarece scepticism din partea celor care ne înconjoară. Este un scepticism generalizat la nivel național, pentru că fotbalul, prin modul în care s-a dezvolat până acum, a cam ajuns într-un punct terminus. Noi, prin ceea ce dorim să facem, oferim cu totul altceva: forța comunității, a unui grup. Preferăm să avem o mie de socios care să contribuie cu câte o mie de euro, decât unul singur care să vină cu un milion, cum s-a întâmplat până acum. Din cei o mie, dacă se supără unul, doi, zece, tot mai rămân destui cu care să avem vigoarea de a o lua de la capăt. Acesta este principiul socios, cu un maxim atins de FC Barcelona, Benfica sau Borussia Dortmund, echipe care au avut la bază acest mod de a se dezvolta.

La nivelul nostru, în acest mod lucrăm. Bugetul nostru pentru prima parte a campionatului în Liga a IV-a a fost în jur de 120.000 de lei, bani care au venit cam în proporție de 70 la sută din cotizațiile membrilor socios. Suntem acum 206 membri, iar semnalele sunt tot mai pozitive. Fostele glorii au început să vină alături de noi, semn că au început să aibă încredere. Pe lângă cei doi pe care-i considerăm amfitrionii clubului nostru, Sorin Haraga și Stelică Bordieanu, fără de care nu cred că am fi reușit, îl avem pe Vali Ștefan membru socios activ, chiar dacă el este în Cipru, îi avem pe Cristi Sîrghi, care a fost printre primii, Iulian Apostol, cu care avem o colaborare mai intensă dincolo de statutul de membru, ne gândim ca el să ne reprezinte ca imagine, iar de curând au venit Tase (n.r. – Viorel Tănase), Cătălin Tofan și Ionuț Neagu.


Cătălin Tofan, încadrat de vicepreședintele Cosmin Ilas și directorul sportiv Sorin Haraga

„Sunt un om din Combinat, acolo unde s-a născut Oțelul și cred că va renaște tot cu oameni din Combinat”

– Una din marile dorințe ale comunității roș-alb-albastre este revenirea acasă, pe stadionul „Oțelul”. Ce perspective sunt în acest sens?
– Ne-am așezat acolo unde ne-am permis din punct de vedere financiar, iar Baza „Siderurgistul” asigură cele mai bune condiții din oraș ca teren, pe lângă stadionul „Oțelul”. Ne-a fost pusă la dispoziție gratuit de către combinatul ArcelorMittal și le mulțumim și pe această cale. Eu sunt un om din Combinat, acolo unde s-a născut Oțelul și cred că va renaște tot cu oameni din Combinat, pentru că nu putem sta indiferenți. Am avut discuții principiale legate de stadionul „Oțelul”. Acolo sunt niște cheltuieli care trebuie suportate de către cei care îl folosesc. În momentul în care vom avea un sponsor important sau o relație strânsă cu Primăria, cu siguranță vom găsi înțelegere la Combinat. Abia atunci vom putea garanta plata utilităților pe care noi le consumăm și nu este o sumă mică. Nu vom fi taxați pentru vreo chirie, oamenii de acolo încurajează ceea ce facem noi.

– Până la ce nivel mergeți cu voluntariatul?
– Voluntariat însemnă, conform statului, partea de conducere administrativă asigurată de membrii socios. Acești oameni nu vor câștiga niciodată bani de la Oțelul Galați, ei sunt latura morală, care asigură transparența de care am mai vorbit, continuitatea și faptul că nu se va mai întâmpla niciodată ceea ce s-a întâmplat cu FC Oțelul. Vom avea și latura profesionistă, care va fi plătită în funcție de eficiența cu care lucrează. Mai este și latura sportivă, plătită. Fotbaliștii, având victorii după victorii, adună prime după prime. Sunt la nivelul Ligii a IV-a, dar am auzit că sunt echipe de Liga a III-a care au primele la nivelul nostru.

– Concret, despre ce sume vorbiți?
– În funcție de aportul fiecărui jucător în meci, merg de la 75 de lei până la 300 de lei la victorie.

– Ați pomenit des până acum de Primărie, ați avut discuții concrete cu cei de acolo?
– Personal nu am avut niciun contact cu actualele autorități, le-au avut alți colegi din conducere, dar nu la modul oficial, pentru că noi, cei din conducerea aleasă la începutul acestei luni, vom fi validați de Tribunal abia pe 6 ianuarie. Semnalele sunt foarte pozitive, atât din zona primarului, cât și a comisiei de sport din Consiliul Local. Avem nevoie de autorități, măcar pentru a putea începe să ne luăm zborul. Finanțarea din acest direcție o gândim cam la nivel trei-patru, pentru că nu vrem să fim dependenți de Primărie, vrem să fim dependenți de comunitate.

– În viitorul foarte apropiat se preconizează că Oțelul va fi în Liga a III-a, unde costurile sunt mult mai mari. Cât de important devine doritul sprijin financiar dinspre Primărie?
– Contăm enorm pe sprijinul municipalității pentru Liga a III-a. Normal că ne-am dori promovarea în fiecare an, până în prima ligă, dar trebuie să ne gândim pașii foarte bine. Pentru a pregăti o promovare din Liga a III-a în a II-a, practic ar trebui să începem să lucrăm de pe acum la asta. La buget, pe care îl avem deja creionat, și la lotul de jucători. În luna februarie ar trebui să putem avea o privire mai de ansamblu asupra primului an în Liga a III-a, dacă vom putea ataca promovarea sau nu. Trebuie niște „plombe” din extern, pe care trebuie să le plătești, să le asiguri cazare, masă.

 

CITEȘTE pe Liga2.ro ultima parte a interviului

Autor: Marian Căpățînă Publicat: 29 Dec. 2016, 12:57 Actualizat: 29 Dec. 2016, 13:43 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Imagini din intimitate cu Anna Lesko, făcute publice! A fost filmată dezbrăcată, în bucătărie
Imagini din intimitate cu Anna Lesko, făcute publice! A fost filmată dezbrăcată, în bucătărie
Tânără împuşcată în locuinţa sa de un
poliţist care venise să verifice dacă este în regulă. Momentul, surprins de cameră VIDEO
Tânără împuşcată în locuinţa sa de un poliţist care venise să verifice dacă este în regulă. Momentul, surprins ...
Un bărbat de 32 de ani a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 11 ani după ce a cerut-o de nevastă
Un bărbat de 32 de ani a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 11 ani după ce a cerut-o de nevastă
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
Reactia incredibila a lui Contra dupa golul lui Puscas! Selectionerul a avut 60 de secunde TERIBILE
Reactia incredibila a lui Contra dupa golul lui Puscas! Selectionerul a avut 60 de secunde TERIBILE
Rusoaicele, val de poze fara perdea. Fotografiile au devenit virale pe internet
Rusoaicele, val de poze fara perdea. Fotografiile au devenit virale pe internet
Poţi să scoţi un consum bun chiar dacă ai un motor puternic. Dacă urmezi sfaturile noastre...
Poţi să scoţi un consum bun chiar dacă ai un motor puternic. Dacă urmezi sfaturile noastre...
ŞOC în fotbalul mondial! ”Cristiano Ronaldo SE ÎNTOARCE”. Acordul care incendiază lumea sportului rege
ŞOC în fotbalul mondial! ”Cristiano Ronaldo SE ÎNTOARCE”. Acordul care incendiază lumea sportului rege
LOVITURĂ de teatru! Ce s-a întâmplat cu unul dintre deputaţii care au TRĂDAT PSD-ul. Anunţul a venit în această dimineaţă
LOVITURĂ de teatru! Ce s-a întâmplat cu unul dintre deputaţii care au TRĂDAT PSD-ul. Anunţul a venit în această dimineaţă
El Chapo pare un „CĂŢELUŞ” pe lângă acest „gringo” sadic. Călăul El Mencho nu respectă nicio regulă şi ucide inclusiv femei gravide / Rivalii traficantului, paralizaţi de frică după ce au văzut ce metodă de execuţie preferă - FOTO
El Chapo pare un „CĂŢELUŞ” pe lângă acest „gringo” sadic. Călăul El Mencho nu respectă nicio regulă şi ...
Basescu, anunt SOC despre Dinca! Teoria care arunca TOTUL in AER
Basescu, anunt SOC despre Dinca! Teoria care arunca TOTUL in AER
Băsescu, dezvăluiri șoc! Mișcarea pregătită de PSD: Dăncilă pierde tot
Băsescu, dezvăluiri șoc! Mișcarea pregătită de PSD: Dăncilă pierde tot
BOMBĂ! Cine este, de fapt, ginerele lui Gigi Becali! Adevărul e că a făcut...
BOMBĂ! Cine este, de fapt, ginerele lui Gigi Becali! Adevărul e că a făcut...
ULTIMA ORA! S-a impuscat in cap la Caracal. Medicii fac tot posibilul sa il tina in viata
ULTIMA ORA! S-a impuscat in cap la Caracal. Medicii fac tot posibilul sa il tina in viata
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
Așa puțin?! Câți bani le-a dat Gigi Becali chelnerilor care au servit azi-noapte la nunta fiicei lui
Așa puțin?! Câți bani le-a dat Gigi Becali chelnerilor care au servit azi-noapte la nunta fiicei lui
Anna Lekso nu se dezminte, noi fotografii incendiare cu vedeta-n… „bucătărie”!
Anna Lekso nu se dezminte, noi fotografii incendiare cu vedeta-n… „bucătărie”!
S-au casatorit in mare SECRET! Prezentatoarea tv a avut o nunta atipica: vedeta s-a căsătorit întâi religios cu partenerul ei, abia acum civil
S-au casatorit in mare SECRET! Prezentatoarea tv a avut o nunta atipica: vedeta s-a căsătorit întâi religios cu partenerul ...
De ce au divortat Ileana Lazariuc si Ion Ion Tiriac dupa 10 ani de mariaj. Prima reacţie a fiului lui Ţiriac. Ce a dezvaluit despre mama copiilor sai
De ce au divortat Ileana Lazariuc si Ion Ion Tiriac dupa 10 ani de mariaj. Prima reacţie a fiului lui Ţiriac. Ce a dezvaluit ...
Frigul îţi pune maşina pe butuci. Iată trei lucruri pe care trebuie să le faci când vine toamna
Frigul îţi pune maşina pe butuci. Iată trei lucruri pe care trebuie să le faci când vine toamna
CE TRANSFORMARE! Cum arată şi ce s-a ales de mama lui Ionuţ Anghel, băiatul sfâşiat de câini în parc, la 6 ani de la moartea tragică a acestuia!
CE TRANSFORMARE! Cum arată şi ce s-a ales de mama lui Ionuţ Anghel, băiatul sfâşiat de câini în parc, la 6 ani de ...
GALERIE FOTO! Anna Lesko are 40 de ani, dar nu are inhibiţii! S-a lăsat fotografiată aşa şi apoi s-a luat la ceartă cu fanii
GALERIE FOTO! Anna Lesko are 40 de ani, dar nu are inhibiţii! S-a lăsat fotografiată aşa şi apoi s-a luat la ceartă ...
Gigi Becali a sărit calul! Darul de nuntă oferit fiicei sale Teodora Becali
Gigi Becali a sărit calul! Darul de nuntă oferit fiicei sale Teodora Becali
Cine este câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace în anul 2019?
Cine este câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace în anul 2019?