SC Oţelul începe să prindă aripi. Membrii socios au ales noua conducere a clubului. Preşedintele Cornel Moisescu: "Oţelul se bazează pe forţa comunităţii!" | INTERVIU

29 dec 2016 6570 afişări Fotbal Intern
SC Oţelul începe să prindă aripi. Membrii socios au ales noua conducere a clubului. Preşedintele Cornel Moisescu: "Oţelul se bazează pe forţa comunităţii!" | INTERVIU
GALERIE (6 de imagini) VEZI GALERIA

La începutul lunii decembrie a fost aleasă, dintre membrii socios, noua conducerea a Suporter Club Oţelul Galaţi. Preşedinte a devenit Cornel Romeo Moisescu, care ne-a oferit un amplu interviu despre situaţia actuală a noului Oţelul şi felul în care vede dezvoltarea acestuia. Ceilalţi membrii din conducerea SCOG sunt Cosmin Ilaş, ca vicepreşedinte, şi Alexandru Pîrvu, ca secretar al clubului, toţi trei provenind din rândul suporterilor roş-alb-albaştri.

Cornel Romeo Moisescu are 47 de ani şi este director al Departamentului Furnale din Combinatul ArcelorMittal Galaţi.

  • Suporter Club Oţelul Galaţi, club înfiinţat în vara lui 2016 de legendele şi suporterii fostei campioane Oţelul, după ce aceasta a intrat în faliment, activează în Liga a IV-a Galaţi, acolo unde a încheiat prima parte a sezonului pe primul loc în clasament.
  • SC Oţelul a câştigat toate cele 12 meciuri pe care le-a disputat până acum în Liga 4, cu cele 36 de puncte acumulate fiind liderul campionatului, la trei puncte peste Avântul Vânători, echipă care însă are 13 jocuri desfăşurate.
  • Foştii juniori ai clubului Oţelul joacă pentru SC Oţelul, iar antrenorul lor este Stelian Bordieanu. Obiectivul echipei este să câştige campionatul, să treacă de ”dubla” barajului de promovare şi din vară să evolueze în Liga 3.

- Cum e să fii preşedinte la Oţelul, resimţiţi presiunea responsabilităţii pe care o aveţi?
- Responsabilitatea este uriaşă. Este vorba de a duce mai departe o pasiune a mea şi a prietenilor mei. Suntem angajaţi, voluntar, în misiunea de a reclădi ceea ce a fost Oţelul odată. Sper că va exista un moment când profesioniştii vor prelua acest club şi îl vor duce unde îi este locul.

206 membrii, iar fostele glorii încep să se alăture suporterilor

- Din punctul de vedere al încrederii publicului larg, afectată rău de felul în care s-au distrus multe cluburi de tradiţie, când credeţi că va avea efect transparenţa modului în care se cheltuie banii?
- Lucrăm în acest sens. Membrii socios deja primesc prin email orice informaţie legată de felul în care se acumulează şi se cheltuie bugetul nostru. Aceasta este una din misiunile noastre foarte importante, de a reuşi să creştem gradul de încredere al gălăţenilor şi nu numai. Suntem convinşi că am pornit la drum cu impedimentul unui oarece scepticism din partea celor care ne înconjoară. Este un scepticism generalizat la nivel naţional, pentru că fotbalul, prin modul în care s-a dezvolat până acum, a cam ajuns într-un punct terminus. Noi, prin ceea ce dorim să facem, oferim cu totul altceva: forţa comunităţii, a unui grup. Preferăm să avem o mie de socios care să contribuie cu câte o mie de euro, decât unul singur care să vină cu un milion, cum s-a întâmplat până acum. Din cei o mie, dacă se supără unul, doi, zece, tot mai rămân destui cu care să avem vigoarea de a o lua de la capăt. Acesta este principiul socios, cu un maxim atins de FC Barcelona, Benfica sau Borussia Dortmund, echipe care au avut la bază acest mod de a se dezvolta.

La nivelul nostru, în acest mod lucrăm. Bugetul nostru pentru prima parte a campionatului în Liga a IV-a a fost în jur de 120.000 de lei, bani care au venit cam în proporţie de 70 la sută din cotizaţiile membrilor socios. Suntem acum 206 membri, iar semnalele sunt tot mai pozitive. Fostele glorii au început să vină alături de noi, semn că au început să aibă încredere. Pe lângă cei doi pe care-i considerăm amfitrionii clubului nostru, Sorin Haraga şi Stelică Bordieanu, fără de care nu cred că am fi reuşit, îl avem pe Vali Ştefan membru socios activ, chiar dacă el este în Cipru, îi avem pe Cristi Sîrghi, care a fost printre primii, Iulian Apostol, cu care avem o colaborare mai intensă dincolo de statutul de membru, ne gândim ca el să ne reprezinte ca imagine, iar de curând au venit Tase (n.r. - Viorel Tănase), Cătălin Tofan şi Ionuţ Neagu.


Cătălin Tofan, încadrat de vicepreşedintele Cosmin Ilas şi directorul sportiv Sorin Haraga

”Sunt un om din Combinat, acolo unde s-a născut Oţelul şi cred că va renaşte tot cu oameni din Combinat”

- Una din marile dorinţe ale comunităţii roş-alb-albastre este revenirea acasă, pe stadionul "Oţelul". Ce perspective sunt în acest sens?
- Ne-am aşezat acolo unde ne-am permis din punct de vedere financiar, iar Baza "Siderurgistul" asigură cele mai bune condiţii din oraş ca teren, pe lângă stadionul "Oţelul". Ne-a fost pusă la dispoziţie gratuit de către combinatul ArcelorMittal şi le mulţumim şi pe această cale. Eu sunt un om din Combinat, acolo unde s-a născut Oţelul şi cred că va renaşte tot cu oameni din Combinat, pentru că nu putem sta indiferenţi. Am avut discuţii principiale legate de stadionul "Oţelul". Acolo sunt nişte cheltuieli care trebuie suportate de către cei care îl folosesc. În momentul în care vom avea un sponsor important sau o relaţie strânsă cu Primăria, cu siguranţă vom găsi înţelegere la Combinat. Abia atunci vom putea garanta plata utilităţilor pe care noi le consumăm şi nu este o sumă mică. Nu vom fi taxaţi pentru vreo chirie, oamenii de acolo încurajează ceea ce facem noi.

- Până la ce nivel mergeţi cu voluntariatul?
- Voluntariat însemnă, conform statului, partea de conducere administrativă asigurată de membrii socios. Aceşti oameni nu vor câştiga niciodată bani de la Oţelul Galaţi, ei sunt latura morală, care asigură transparenţa de care am mai vorbit, continuitatea şi faptul că nu se va mai întâmpla niciodată ceea ce s-a întâmplat cu FC Oţelul. Vom avea şi latura profesionistă, care va fi plătită în funcţie de eficienţa cu care lucrează. Mai este şi latura sportivă, plătită. Fotbaliştii, având victorii după victorii, adună prime după prime. Sunt la nivelul Ligii a IV-a, dar am auzit că sunt echipe de Liga a III-a care au primele la nivelul nostru.

- Concret, despre ce sume vorbiţi?
- În funcţie de aportul fiecărui jucător în meci, merg de la 75 de lei până la 300 de lei la victorie.

- Aţi pomenit des până acum de Primărie, aţi avut discuţii concrete cu cei de acolo?
- Personal nu am avut niciun contact cu actualele autorităţi, le-au avut alţi colegi din conducere, dar nu la modul oficial, pentru că noi, cei din conducerea aleasă la începutul acestei luni, vom fi validaţi de Tribunal abia pe 6 ianuarie. Semnalele sunt foarte pozitive, atât din zona primarului, cât şi a comisiei de sport din Consiliul Local. Avem nevoie de autorităţi, măcar pentru a putea începe să ne luăm zborul. Finanţarea din acest direcţie o gândim cam la nivel trei-patru, pentru că nu vrem să fim dependenţi de Primărie, vrem să fim dependenţi de comunitate.

- În viitorul foarte apropiat se preconizează că Oţelul va fi în Liga a III-a, unde costurile sunt mult mai mari. Cât de important devine doritul sprijin financiar dinspre Primărie?
- Contăm enorm pe sprijinul municipalităţii pentru Liga a III-a. Normal că ne-am dori promovarea în fiecare an, până în prima ligă, dar trebuie să ne gândim paşii foarte bine. Pentru a pregăti o promovare din Liga a III-a în a II-a, practic ar trebui să începem să lucrăm de pe acum la asta. La buget, pe care îl avem deja creionat, şi la lotul de jucători. În luna februarie ar trebui să putem avea o privire mai de ansamblu asupra primului an în Liga a III-a, dacă vom putea ataca promovarea sau nu. Trebuie nişte „plombe” din extern, pe care trebuie să le plăteşti, să le asiguri cazare, masă.

 

CITEŞTE pe Liga2.ro ultima parte a interviului

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.