Sandu: "Marii internaţionali au inghiţit iarba şi şi-au rupt picioarele pentru noi; chiar merită să-i tăvăliţi în “bodegile de lângă oraş”?"

28 mai 2014 7637 afişări Fotbal Intern
Sandu: "Marii internaţionali au inghiţit iarba şi şi-au rupt picioarele pentru noi; chiar merită să-i tăvăliţi în “bodegile de lângă oraş”?"
  • Mircea Sandu alege metoda scrisorilor deschise pentru a-i oferi răspuns preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu. ProSport vă prezintă ce i-a replicat fostul şef de la Casa Fotbalului succesorului său
  • Burleanu a organizat marţi, la FRF, o conferinţă de presă în care a vorbir despre "şoareci", "găşculiţe" şi "deratizări". Întreaga conferinţă de presă o puteţi revedea în materialul video de mai jos

Acuzele pe traseul Răzvan Burleanu - Mircea Sandu zboară ca gloanţele dintr-o parte în cealaltă. În fiecare zi. Iar finalul lunii mai a reliefat adevărata faţă a relaţiei dintre preşedintele FRF şi preşedintele de onoare de la Casa Fotbalului. O faţă brăzdată cu o cascadă de dezvăluiri, un stol de ameninţări, glume sofisticate şi comparaţii fără rost. Ieri, înainte de prânz, Burleanu a susţinut o conferinţă de presă la Casa Fotbalului, iar Sandu a replicat spre seară.

Ce a declarat Burleanu în cadrul unei conferinţe de presă susţinută marţi

"Un alt subiect de care am rămas surprins şi binînţeles ne-am dorit şi am şi reuşit să-l eficientizăm, face referire la serviciile de catering. Serviciul de catering, de exemplu, la meciul România – Ungaria, a înregistrat un cost de aproximativ 250.000 de euro. De data aceasta, Federaţia Română de Fotbal a plătit doar 70.000 de euro, mai puţin de o treime, înregistrând în acelaşi timp un nivel superior de conţinut şi sofisticare".

"În conturile federaţiei a intrat zilele trecute suma de 270.000 de euro, bani care se vor duce în perioada următoare în dezvoltare. Aceasta este diferenţa dintre un mod profesionist de organizare a Federaţiei Române de Fotbal şi o găşculiţă cu instinct de bişniţăreala pe care l-am avut până acum. De aceea vreau să îi transmit pe această cale domnului Mihalache, care se află în concediu, că nu are de ce să îşi facă griji că nu a fost implicat în organizarea finalei de Cupă, fiindcă nu o să dăm prime, aşa cum aţi aflat până acum, nimănui care a fost implicat în această finală, fiindcă până la urmă acestea sunt elementele care fac parte din fişa postului fiecăruia dintre noi"

"Mai mult decât atât, nu pot să nu remarc declaraţia unui <onorabil> care spunea că nu vrea să fie călcat pe coadă, nu? Cred că nu greşesc. Să ştiţi că există câteva principii fundamentale, pe care trebuie să le respecţi atunci când te muţi într-o casă. În primul rând, trebuie să faci o deratizare sănătoasă, astfel încât să fii sigur că nu mai găseşti niciun şoarece pe care să-l calci pe coadă şi care are, bineînţeles, scopul de a-ţi roade temeliile clădirii. În acelaşi timp trebuie să te asiguri de fluxul de utilităţi şi în acelaţi timp să îţi consolidezi pereţii clădirii şi, de data aceasta, a organizaţiei pe care o conduc"

Reacţia lui Mircea Sandu: "Din acest fotbal de “aprozarişti” şi de “descurcăreţi”, cum îi denumiţi dumneavoastră în bătaie de joc pe membrii asociaţi, au ieşit succese istorice care au umplut de mândrie milioane de români"

"În peste 50 de ani de fotbal am învăţat că acest sport este apanajul bărbaţilor adevăraţi. Am învăţat să gândesc şi să mă exprim liber, să accept criticile dure dacă sunt formulate într-un limbaj decent, iar când cineva mă nemulţumeşte să încerc mai întâi să lămuresc problema faţă în faţă. În ani de zile de administraţie sportivă la cel mai înalt nivel am învăţat să vorbesc şi să acuz doar bazându-mă pe probe. De când aţi preluat mandatul de preşedinte al FRF, încă nevalidat de instanţele competente, aţi refuzat aproape orice contact cu mine. Este ridicol să discutăm prin intermediul presei despre chestiuni care puteau fi lămurite între noi inainte de a se propaga ca minciuni sfruntate în spaţiul public. De câteva zile mă insultaţi în mass-media. Astăzi (n.r. - ieri) calomniile au atins apogeul într-o conferinţă de presă pe care aţi dorit-o spectaculoasă. Să nu mă înţelegeţi greşit: am o deschidere totală faţă de libertatea de exprimare, însă în aceeaşi măsură cu asumarea responsabilităţii. Nu intenţionez să analizez în amănunt elucubraţiile dumneavoastră. Admit că aţi putea fi prost sfătuit, dar mă intorc la responsabilitate, la curajul de a discuta faţă în faţă. Ca atare, o să vă chem să produceţi dovezile afirmaţiilor dvs în faţa Justiţiei.

"Vă propun să donăm fiecare câte 25.000 lei pentru o casă de copii"

Dincolo de faptul că aţi făcut publice date parţiale dintr-un contract de colaborare privat, cu clauze confidenţiale protejate prin lege, ţin să fac câteva precizări: Nu folosesc un automobil proprietatea FRF; Cei doi angajaţi sau consilieri personali platiţi pentru mine de FRF nu există; Suma de 40.000 euro pe lună pe care o avansaţi drept costuri aferente întreţinerii funcţiei mele se limitează doar la renta viageră şi la câte un plin de motorină pentru lunile martie, aprilie şi mai. Părerile pe care le emiteţi despre mine, cum că sunt ahtiat după bani şi funcţii, fac deja parte din spectacolul ridicol pe care-l regizaţi. Vă propun să donăm fiecare câte 25.000 lei pentru o casă de copii, dacă tot vorbiţi despre bani. Iar dacă tot vorbiţi despre funcţii, vă provoc să demisionaţi din funcţia de preşedinte FRF, iar eu vă promit că nu voi mai candida pentru un nou mandat în Comitetul Executiv UEFA, cu şanse de a fi ales vicepreşedinte.

"Pot privi pe oricine în ochi. Pun liniştit capul pe pernă. Nu mi-am jignit niciodată colaboratorii"

N-am avut niciodată iluzia veşniciei şi nici nu sunt un predicator al virtuţii. Am privit mandatele mele la FRF ca o muncă serioasă, ca pe o datorie zilnică şi nu silnică, fără să umblu cu jumătaţi de măsură. Pot privi pe oricine în ochi. Pun liniştit capul pe pernă. Nu mi-am jignit niciodată colaboratorii, n-am persiflat marii internaţionali, n-am desconsiderat membrii asociaţi. La FRF, domnule Răzvan Marian Burleanu, sunt mulţi profesionişti redutabili care nu merită să fie denumiti “şoareci” nici măcar în glumă. Din acest fotbal de “aprozarişti” si de “descurcăreţi”, cum ii denumiti dumenavoastră în bătaie de joc pe membrii asociaţi, au ieşit succese istorice care au umplut de mândrie milioane de romani. Iar marii internaţionali sunt eroii care au inghiţit iarba şi şi-au rupt picioarele pentru ţara noastră; chiar merită să-i tăvăliţi prin cuvinte grele în “bodegile de lângă oraş”?

"Târâţi federaţia într-un război murdar al declaraţiilor"

Aştept cu nerăbdare rezultatele auditului promis încă din campania dumenavoastră. Sper că e făcut de o companie cu reputaţie. Sunt convins că va fi pe deplin favorabil instituţiei FRF, pe care dumneavoastră o târâţi într-un război murdar al declaraţiilor sforăitoare fără suport real, cu pierderi financiare şi de imagine pe care viitorul le va deconta".

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.