Rosenborg – Steaua 0-1. Victorie de onoare a campioanei României, care rămâne în afara Europei după 12 sezoane

Rosenborg - Steaua 0-1. Victorie de onoare a campioanei României, care rămâne în afara Europei după 12 sezoane
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Rosenborg – Steaua 0-1

  • A marcat: Popa (53)

  • Rosenborg: Andre Hansen – Bjordal, Eyjolfsson, Jensen, Selnaes (28 Vilhjalmsson) – Midtsjo, Svensson, Konradsen – Mikkelsen, Soderlund, Helland

  • Steaua: Niță – Alcenat (46 Papp), Varela, Toșca, Guilherme – Muniru, Filip (73 Enceanu) – Popa, Stanciu, Chipciu – Iancu (46 Tade)


Steaua a sperat într-o minune la Trondheim, după ce Roseborg o învisese la București cu un sec 3-0. Dar când stai la mâna sorții, șansele sunt aproape nule. Campioana României a câștigat meciul din Norvegia (1-0), dar reușita lui Popa din minutul 53 n-a fost îndeajuns să atragă și alte goluri în poarta lui Hansen.

Pe o ploaie teribilă, Mirel Rădoi a trimis pe teren o echipă ușor ciudată. Dacă titularizarea lui Niță a fost oportună, pentru că portarul de 28 de ani dă siguranță Stelei față de Cojocaru, introducerea lui Iancu în dauna lui Tade a fost mai greu de înțeles. Până la urmă, francezul dăduse dovadă de caracter la Craiova, unde și-a asumat criticile și a transformat cu siguranță lovitura de la 11 metri ce a adus victoria formației sale.

Primul șut pe poartă al Stelei a venit după 40 de minute

Ambele echipe au oferit o primă repriză modestă, dar gazdele pot fi înțelese prin prisma rezultatului de la București. Steaua, în schimb, a ajuns să trimită primul șut pe spațiul porții lui Hansen abia după 40 de minute. Un șut slab, din întoarcere, al lui Gabi Iancu n-a contat decât la statistică. Prima repriză s-a încheiat cu o mare gafă a lui Muniru, care a preluat larg o minge în propriul careu și Konradsen era să profite. Furios, Varela și-a certat colegul, dar spiritele s-au liniștit pe drumul spre vestiare, acolo unde se spera într-o inspirație de zile mari a lui Rădoi.

De la cabine, Steaua s-a întors mult mai hotărâtă să forțeze deschiderea scorului. Iancu și Alcenat, ultimul a făcut o primă repriză dezastruoasă, au rămas la dușuri, în timp ce Rădoi voia mai mult de la Tade și Papp. Jocul s-a înviorat, atacantul francez a alergat foarte mult, dar de multe ori s-a aflat în postura de servant decât în cea de finalizator. O minge slab trimisă de el cu capul, în minutul 52, a fost prea puțin pentru a speria defensiva nordicilor. Tade ar fi bun dacă ar juca alături de un atacant care să înscrie goluri. Așa însă, se epuizează în deschiderea unor spații de care nu profită nimeni.


Popa a fost unicul marcator al partidei de la Trondheim

Pasa lui Chipciu și driblingul lui Popa, singurele lucruri reușite de echipa lui Rădoi

Steaua a deschis totuși scorul datorită unei pase inspirate a lui Chipciu. Acesta l-a lansat excelent pe Popa, în minutul 53, iar micuțul mijlocaș stelist a înscris după ce a driblat și portarul. Era devreme, Steaua putea obține mai mult după acest gol. Și chiar a avut o perioadă bună de joc, dar Stanciu a a dezamăgit cu un semi-luft la o fază din minutul 58, când ar fi trebuit să trimită mingea în plasa porții lui Hansen. Edificator pentru ceea ce spuneam mai devreme despre Tade a fost faza din minutul 61, când francezul a centrat perfect în careu, dar niciun coechipier nu se afla pe linia de la 6 metri. Speriat cumva, un fundaș norvegian a degajat totuși mingea peste poartă și Steaua s-a ales cu un corner banal.

Prima ocazie a gazdelor, din repriza a doua, a venit abia în minutul 71 din partea căpitanului Jensen. Și asta spune ceva despre dominarea stelistă. Totuși, în ultimul sfert de oră, campioana României a renunțat la luptă. Jucătorii lui Rădoi au părut epuizați din punct de vedere fizic și nimic nu s-a mai întâmplat până la final.

 

Fluierul de final al arbitrului scoțian a găsit jucătorii lui Rosenborg cu brațele ridicate în semn de victorie. Steliștii, deși au învins cu 1-0 la Trondheim, au părăsit terenul cu capetele plecate. Calificarea se pierduse la București.        


UPDATE 22:55 Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru campioana României, dar victoria nu a fost suficientă pentru calificare, după ce Rosenborg câștigase cu 3-0 la București. După 12 sezoane, Steaua rămâne în afara Europei.


UPDATE 22:41 S-a intrat în minutul 82 și a mai rămas puțin timp pentru steliști să mai încerce ceva. Norvegienii au liniștit elanul românilor.


UPDATE 22:22 Steaua a pus stăpânire pe joc. A început să domine după ce Popa a marcat. Se simte dorința jucătorilor lui Rădoi de a forța calificarea. Tade a schimbat fața jocului.


UPDATE 22:14 GOOOOOOOL Steaua! Adrian Popa a deschis scorul (minutul 53) după o pasă foarte bună a lui Chipciu, care l-a pus pe „Popică” față în față cu portarul. După ce l-a driblat și pe Hansen, stelistul a trimis mingea în poarta goală. Se poate! 


UPDATE 22:03 S-a reluat partida de la Trondheim. Norvegienii au marcat toate cele trei goluri în repriza a doua a meciului de la București. Steaua ar putea face același lucru, dacă jucătorii ar da dovadă de inspirație. Rădoi l-a lăsat la cabine pe Iancu și l-a introdus pe Tade. Și Papp a intrat în locul lui Alcenat.


 UPDATE 21:46 Arbitrul scoțian Bobby Madden a fluierat sfârșitul primei reprize, una destul de slabă din punct de vedere al spectaculozității, în care Steaua a expediat primul șut pe spațiul porții după minutul 40. Nici Rosenborg nu joacă cine știe ce, dar, să nu uităm, are un avantaj de 3 goluri. 


UPDATE 21:29 Selnaes este înlocuit din minutul 28 cu Vilhjalmsson (28 de ani), un atacant islandez care a fost propus și Stelei în acest an de către agentul Florin Manea. Dar Gigi Becali l-a refuzat, iar Rosenborg a profitat și l-a legitimat.


 UPDATE 21:24 Selnaes și Muniru s-au dat cap în cap la o fază de la mijlocul terenului petrecută în minutul 24. Ambii au primit îngrijiri medicale, contactul fiind destul de puternic. Norvegianul nu mai poate continua meciul. Stelistul are căpățâna mai tare.


UPDATE 21:20 Rosenborg a ratat o bună ocazie de a marca în minutul 22. După o lovitură liberă obținută de Jensen în fața lui Chipciu, Helland a șutat cu efect, dar pe lângă poartă.


UPDATE 21:06 Un mesaj clar din partea peluzei lui Rosenborg, la care a contribuit și PCH – Peluza Cătălin Hâldan – galeria lui Dinamo.


 


UPDATE 21:01 Partida a început, meciul pleacă de la 3-0 pentru norvegieni. Plouă la Trondheim, al treilea oraș ca mărime al acestei țări. Iancu a încercat un prim șut de la distanță, dar mingea s-a dus pe lângă poartă. 


​UPDATE 20:30 Rădoi a anunțat primul „11” pe care îl va trimite pe teren. Surprinde din echipa de start absențele portarului Cojocaru și a atacantului Tade, ambii fiind foarte criticați de patron în ultima vreme. Niță și Iancu sunt cei care îi vor înlocui. Papp e rezervă, Rădoi dorind să nu riște cu el, după ce fundașul a fost accidentat la meciul cu Craiova. 

Niță – Alcenat, Varela, Toșca, Guilherme – Filip, Sulley – Popa, Stanciu, Chipciu – Iancu.

Rezerve: Cojocaru – Râpă, Papp, Tade, Tudorie, Breeveld, Enceanu


 UPDATE 17:30 Steliștii au efectuat o plimbare prin Trondheim în ziua meciului. Gabriel Iancu a făcut un selfie alături de alți colegi din echipă.


Toți steliștii speră într-o minune joi seară, la Trondheim, acolo unde Mirel Rădoi, interzis de UEFA pe banca tehnică, va trebui să fie la fel de bun precum Tom Cruise în Mission Impossible.

După 0-3 la București, Varela și-ar da ani din viață în acest play-off  pentru o calificare în grupele Europa League. Dacă ceilalți ar urma exemplul căpitanului, atunci poate ar fi o șansă în opnia lui Argăseală. Gigi Becali s-a trezit în ceasul al 12-lea să ofere o primă de calificare jucătorilor săi, dar Pedrazzini spune că mai presus de bani se află onoarea. „Trebuie să spălăm rușinea din tur, iar băieții știu că trebuie să se întoarcă cu un rezultat pozitiv. Avem de câștigat onoare și în fotbal nu se știe niciodată ce se poate întâmpla. Ne dorim să marcăm repede, dar este un meci de 90 de minute și nu trebuie să ne grăbim”, a spus italianul.

Rădoi nu-l va putea folosi pe Hamroun, poate cel mai în formă fotbalist al echipei sale. Algerianul a rămas la București pentru a efectua recuperarea după accidentarea suferită la meciul tur. Vestea bună e că Paul Papp e apt și poate fi folosit de Rădoi în jocul cu vicecampioana Norvegiei.

O echipă probabilă a Stelei arată astfel:

Cojocaru – Alcenat, Papp, Varela, Toșca – Sulley Muniru, Filip – Adrian Popa, Stanciu, Chipciu – Tade

Soderlund: „Doar printr-un miracol se mai poate califica Steaua”

Cei de la Rosenborg tratează cu atenție returul cu Steaua. La fel ca și jucătorii lui Becali, băieții lui Kare Ingebrigtsen au fixată, încă dinaintea meciului de la București, o primă de 50.000 de euro. Alexander Soderlund, golgheterul lui Rosenborg în acest sezon, e convins că formația din România nu poate produce minunea. „Nu am mai pierdut pe teren propriu de mai mult de un an și îi va fi greu Stelei să câștige. Jucăm foarte bine acasă. Doar printr-un miracol ar putea Steaua să ajungă în grupe. Presiunea e pe ei, nu pe noi”, a spus atacantul.

Meciul se va disputa pe stadionul Lerkendal, de 21.000 de locuri. Gazdele mizează pe 18.000 de spectatori.

Echipa probabilă a lui Rosenborg:

Hansen – Svensson, Bjordal, Eyjolfsson, Skjelvik – Jensen, Konradsen, Midtsjo – Mikkelsen, Jensen, Helland – Soderlund 

Meciul va fi condus de către o brigadă din Scoția, avându-l la centru pe arbitrul Bobby Madden.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup