REPORTAJ la Ruginoasa | „Lasă, mami, că mă fac fotbalist și te ajut să facem o casă mai mare”. Campionii Cupei Satelor, mândria unei comune ieșene! Golgeterul echipei visează să ajugă la FCSB, iar de acolo la Juventus

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 16 May. 2019, 08:18 Actualizat: 16 May. 2019, 08:19 Fotbal Intern

De câteva zile, la Ruginoasa se vorbește doar despre fotbal. Nu este locuitor în comuna ieșeană care să nu fi auzit de isprava micuților fotbaliști pregătiți de Costel Cerneuțanu și Silviu Cerneuțanu, care au câștigat turneul final pe țară al Cupei Satelor.

Fie că mergi în centrul comunei, fie că te abați pe o uliță a vreunui sat, de la primul birt din sat și până la primărie, toată lumea vorbește despre echipa de copii a comunei, cea mai bună din țară la categoria Under 13.

„Sunt mândria comunei!”, spun locuitorii comunei, la unison. Și au dreptate. Copiii din Ruginoasa, pregătiți de Costel Cerneuțanu (55 de ani) și Silviu Cerneuțanu (22 de ani), au câștigat, în week-end, turneul final al Cupei Satelor de la Cumpăna – Constanța și vor însoți echipa națională în deplasarea de la Oslo, cu Norvegia, din preliminariile EURO 2020. Echipa ieșeană a fost de departe cea mai bună din țară la această primă ediție, fapt dovedit și de parcursul fără greșeală, Ruginoasa câștigând finala pe plan județean și turneele regional și final fără să primească gol!

Au fost pentru prima dată la mare!

Pentru mulți dintre micuții fotbaliști de la Ruginoasa, fotbalul poate fi un mod de a se realiza în viață. Majoritatea copiilor provin din familii fără stare, cu venituri modeste. Dovada este faptul că doar doi copii din lotul de 15 mai văzuseră litoralul Mării Negre până să ajungă la Cumpăna, la turneul final.

„A fost ceva de vis pentru ei. Pe lângă faptul că au câștigat finala și vor merge cu echipa națională în Norvegia, la Oslo, copiii au avut șansa să vadă și marea. Doar doi dintre ei mai fuseseră la mare. Acum i-am plimbat prin Constanța, pe faleză, au văzut marea, a fost o noutate pentru toți”, spune antrenorul copiilor, Costel Cerneuțanu.

„Lasă, mami, că te ajut să facem o casă mai mare după ce voi ajunge fotbalist”

Mama lui Florin Doroftei, golgeterul turneului de la Cumpăna și marcatorul unicului gol din finală, are lacrimi în ochi când vorbește despre performanța copilului său. Spune despre el că are o ambiție ieșită din comun de a ajunge un mare fotbalist și dezvăluie discuția pe care o are cu fiul său, de mai multe ori.

„Normal că sunt mândră. E o experiență super pentru el. Nu am visat vreodată că băiatul meu va ajunge să meargă în străinătate cu echipa națională de fotbal, în același avion. Este și talentat, dar este foarte ambițios. La ambiția lui, va ajunge departe. Dacă el vrea la Steaua, acolo să ajungă. Noi, aici, ca la țară. Sunt bani puțini, nu prea avem condiții. Nu avem posibilități. Nici la mare nu am mai fost până acum. A fost pentru prima dată acum. Să dea Dumnezeu să ajungă mare fotbalist și să-și îndeplinească visul. Chiar îmi spune de multe ori: „Lasă, mami, că voi ajunge fotbalist mare și te ajut să facem o casă mai mare”, spune Anișoara, mama lui Doroftei.

Golgeterul Florin Doroftei: „Vreau să stau în avion lângă idolul meu Ianis Hagi”

Pentru copiii de la Ruginoasa, cel mai de preț premiu este să stea alături de idolii lor. Dincolo de trofeul câștigat, de premiile obținute, de mingi, de echipament, premiul cel mai de preț este deplasarea alături de echipa națională în Norvegia, la Oslo. Micuții fotbaliști vor avea astfel ocazia să călătorească într-o țară străină alături de tricolori, în același avion. Va fi un moment unic. Aceștia au început deja să numere zilele până la plecarea în Norvegia, iar golgeterul Florin Doroftei și-a ales deja locul în avion.

„Cu cine vreau să stau în avion? Cu Ianis Hagi. E idolul meu. Îmi place cum joacă. Am schimbat câteva cuvinte cu el după meci. I-am spus în primul rând bună ziua și că este idolul meu. Vreau să ajung ca el”, a declarat, pentru ProSport, Florin Doroftei.

Dintre Messi și Ronaldo, Florin îl alege pe atacantul portughez și automat își dorește să ajungă la echipa torineză Juventus: „De la Ruginoasa vreau să ajung la Steaua. Sau FCSB, cum se cheamă acum. Iar de la FCSB, la Juventus”.

În vârstă de 13 ani, Doroftei este elev în clasa a 6-a la școala din comuna Ruginoasa și practică fotbalul de la 10 ani, sub comanda lui Costel Cerneuțanu, care este ajutat de fiul său Silviu, fost junior la Poli Iași. „Am avut emoții în finală, dar am trecut peste ele. Sincer, nu mă așteptam să câștigăm când am început competiția. Mi-am dat seama că suntem cei mai buni când am ajuns în finală și știam că vom câștiga. Mă bucur că am devenit campioni și i-am făcut mândri de mine pe părinții mei și pe antrenori. Calitatea mea este să dau goluri. Îmi place golul”, mai spune golgeterul turneului final al Cupei Satelor.

Primarul Dănuț Nechifor i-a așteptat cu tort și șampanie după antrenament

Primarul comunei Ruginoasa, Dănuț Nechifor, le-a făcut o mică surpriză copiilor și i-a așteptat la baza sportivă cu un tort imens și cu șampanie pentru copii la primul antrenament efectuat acasă după revenirea de la Constanța.

„Mi-s dragi, îi iubesc pe toți. Ne-au făcut o mare bucurie. Le-am făcut o mică surpriză, nu știau. Am făcut un tort mare de ciocolată, am cumpărat șampanie pentru copii și i-am așteptat după antrenament la baza sportivă, unde am sărbătorit”, spune edilul comunei. „Copiii trăiesc un vis acum. Sunt foarte fericiți, vor merge cu echipa națională în Norvegia. Aproape toți au văzut marea pentru prima dată, acum. E o experiență unică, le va rămâne întipărită în minte. Să fii cu idolii tăi în avion, va fi foarte frumos. Am înțeles că ne-au fixat și un meci cu o selecționată Under 13 în Norvegia, e foarte bine. Faptul că nu am luat gol nici în grupe, nici în semifinale și final, dar nici la turneul regional, spune multe. Au fost constanți, asta a contat mult”, a mai spus primarul Dănuț Nechifor.

Apreciați de Belodedici, Vlădoiu, Geolgău. 30 de pase consecutive la 13 ani, mai rar…

Acesta a dezvăluit că Gheorghiță Geolgău și alți foști mari fotbaliști din staff-ul FRF i-au apreciat pe copiii din Ruginoasa.

„Cu toții au rămas impresionați de copiii noștri. Chiar domnul Geolgău spunea că nu a mai văzut până acum 30 de pase consecutive la copii de 13 ani. Le-a numărat la un meci de-al nostru. Le-a plăcut jocul de pase al nostru, posesia”, a continuat primarul.

Bază sportivă modernă la Ruginoasa

Edilul comunei a promis că va investi în baza sportivă, iar micuții fotbaliști vor avea un cantonament propriu la stadion.

„Baza sportivă este bună, avem un teren de iarbă bunicel, am făcut un sistem de irigații, avem și un tractoraș de tuns. Unde avem baza sportivă făcută pe Ordonanță, am alocat fonduri pentru a o moderniza. Arată foarte bine, sunt condiții bune. Deasupra bazei facem un cantonament pentru copii, dormitoare, sală de mese și bucătărie. Facem un cantonament, ca să-i ținem pe copii 10 zile acolo, cu antrenamente, mâncare, odihnă. Avem și sală de forță. Va fi bine”, a adăugat Nechifor, al cărui fiu a fost, în trecut, la Academia Hagi: „Și băiatul meu face parte din echipa campioană. Un an și jumătate a fost la Academia Hagi, dar era prea mic, l-am adus acasă. Dar a rămas în atenția lor. M-a întâlnit cu domnul Mihai Stere, responsabil cu grupele 2006-2008 de la Academia Hagi și mi-a spus că îl va lua înapoi, va fi urmărit”.

Edilul de la Ruginoasa încearcă pe ultima sută de metri să le facă pașapoarte copiilor: „Pentru mine este extraordinar dacă reușesc să le fac pașapoartele în timp util la toți copiii. Îi iau pe toți și îi duc la Iași să le fac documentele pentru plecare”.

Antrenorul Costel Cerneuțanu: „Este cel mai important rezultat din istoria comunei”

Antrenorul Costel Cerneuțanu spune că victoria din Cupa Satelor este rodul unei munci de ani de zile cu acești copii talentați, cărora le prevede cariere frumoase.

„Este cel mai important rezultat din istoria comunei Ruginoasa. Este o echipă frumoasă, rodul unei munci de ani de zile. Sunt convins că vor ajunge departe mulți dintre ei. Au calitate. Este o șansă mare pentru ei. O spun cu simț de răspundere, 3-4 vor ajunge la loturile naționale. Știu ce am crescut. Domnii Belodedici, Geolgău, Vlădoiu au fost impresionați de copii. Au apreciat jocul echipei. Spre exemplu, stoperul Iulian Curcă este unul dintre cei mai buni copii la categoria sa de vârstă. Are deja două preselecții la lotul național. Au fost mai mulți copii apreciați, între care Florin Doroftei, Adrian Olteanu, Dan Nechifor, Denis Panciuc și alții. Sunt copii minunați, talentați, muncitori”, spune Costel Cerneuțanu, care a explicat ce le-a cerut elevilor săi înaintea finalei cu Cumpăna: „În grupe am bătut Cumpăna cu 3-0, dar copiii erau mai relaxați atunci. În finală le-am spus că trebuie să marcăm repede și după aceea să-i pasăm, să-i facem să obosească. Și așa s-a întâmplat. Suntem fericiți că vom merge cu echipa națională în Norvegia. De când am auzit despre acest premiu ne-am pus în cap să reușim. Asta era cel mai important pentru copii”.

„Rezultatele cu această grupă de vârstă nu sunt întâmplătoare, de șase ani lucrez cu acești copii și le-am insuflat acea dorință de a câștiga. Copiii intră pe teren cu gândul de a învinge, au o mentalitate de învingători. Am participat cu ei în fiecare an la 5-6 turnee în țară și am acumulat experiență”, a conchis tehnicianul campioanei.

Lotul echipei Unirea Ruginoasa pentru turneul final al Cupei Satelor: Cătălin Axinia, Eduard Toma, Daniel Năstase, Adrian Olteanu, Denis Panciuc, Iulian Curcă, Alin Bostan, Marian Condac, Florin Huțanu, Florin Mocanu, Dan Ovidiu Nechifor, Marian Taraboi, Ionuț Oloeru, Florin Doroftei, Ionuț Tîgîță și Iustin Stănescu.
Antrenori: Costel Cerneuțanu (principal) și Silviu Cerneuțanu (secund).

Parcursul echipei din Ruginoasa în Cupa Satelor:

Finala județeană
Ruginoasa – Tomești 1-0 (tur), 1-0 (retur)

Turneul regional de la Ruginoasa:

Grupe
Ruginoasa – Ferești (Vaslui) 5-0
Ruginoasa – Vârfu Câmpului (Botoșani) 1-0

Finala
Ruginoasa – Cașin (Bacău) 7-0

Turneul final de la Cumpăna:

Grupe
Ruginoasa – Vârtoape (Teleorman) 5-0
Ruginoasa – Cumpăna (Constanța) 3-0
Ruginoasa – Dumbrăvița (Timiș) 2-0
Semifinala
Ruginoasa – Sânmartin (Bihor) 0-0, 3-1 după loviturile de departajare
Finala
Ruginoasa – Cumpăna (Constanța) 1-0

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 16 May. 2019, 08:18 Actualizat: 16 May. 2019, 08:19 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Omul de afaceri Petrică Păltinel a murit într-un teribil accident rutier! Avea 38 de ani
Omul de afaceri Petrică Păltinel a murit într-un teribil accident rutier! Avea 38 de ani
Cum primesc anual mii de funcţionari din Ministerul de Interne pensii de poliţişti
Cum primesc anual mii de funcţionari din Ministerul de Interne pensii de poliţişti
Gheorghe Dinca a facut dezvaluirea HALUCINANTA despre Alexandra Macesanu! Ce se intampla, de fapt, cu fata
Gheorghe Dinca a facut dezvaluirea HALUCINANTA despre Alexandra Macesanu! Ce se intampla, de fapt, cu fata
O nouă numire notabilă la Ministerul de Interne, după cea a lui Traian Berbeceanu. A spus „Da”!
O nouă numire notabilă la Ministerul de Interne, după cea a lui Traian Berbeceanu. A spus „Da”!
VIDEO | MOMENT UNIC la Craiova: iar ajungem pe primele pagini in Europa! Cine a venit sa-i ia interviu lui Ivan: „Zi sincer, ati jucat prost?”
VIDEO | MOMENT UNIC la Craiova: iar ajungem pe primele pagini in Europa! Cine a venit sa-i ia interviu lui Ivan: „Zi sincer, ...
Cele mai sexy bombeuri din handbal! ”Dau bine” pe semicerc
Cele mai sexy bombeuri din handbal! ”Dau bine” pe semicerc
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
VIDEO Ruşii au testat o rachetă în Marea Neagră: a parcurs 250 km în 137 de secunde
VIDEO Ruşii au testat o rachetă în Marea Neagră: a parcurs 250 km în 137 de secunde
Cea mai mare dezvoltare imobiliară din ISTORIA României!! În Bucureşti se ridică un nou mall, 14 clădiri de bioruri şi locuinţe, în valoare de 2 MILIARDE de euro
Cea mai mare dezvoltare imobiliară din ISTORIA României!! În Bucureşti se ridică un nou mall, 14 clădiri de bioruri ...
Unul dintre cei mai CRUZI împăraţi din istorie. ORGIILE lui au fost fără margini. Întreţinea relaţii incestuoase inclusiv cu tânăra lui mamă - VIDEO
Unul dintre cei mai CRUZI împăraţi din istorie. ORGIILE lui au fost fără margini. Întreţinea relaţii incestuoase ...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
BREAKING | Transfer de titlu la FCSB! Gigi Becali negociază acum cu un jucător de 4.000.000 de euro! Unde a fost surprins
BREAKING | Transfer de titlu la FCSB! Gigi Becali negociază acum cu un jucător de 4.000.000 de euro! Unde a fost surprins
Liviu Dragnea forțează eliberarea! A făcut o mutare în mare secret: E alertă la Rahova
Liviu Dragnea forțează eliberarea! A făcut o mutare în mare secret: E alertă la Rahova
Alexandra Dinu, imagini de ultimă oră! Fosta soție a lui Mutu este...
Alexandra Dinu, imagini de ultimă oră! Fosta soție a lui Mutu este...
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
DEZASTRU pentru Alexandru Cumpanasu! Decizia SOC a procurorilor! S-a TERMINAT TOTUL pentru el
DEZASTRU pentru Alexandru Cumpanasu! Decizia SOC a procurorilor! S-a TERMINAT TOTUL pentru el
Bolnavă de cancer, mama a două fetițe se pregătește pentru ultimul ei Crăciun
Bolnavă de cancer, mama a două fetițe se pregătește pentru ultimul ei Crăciun
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Afacerea unui tânăr din Gorj: să ofere cazare în butoaie lângă plantaţia sa de mure. FOTO
Afacerea unui tânăr din Gorj: să ofere cazare în butoaie lângă plantaţia sa de mure. FOTO
Au început controalele în trafic! Şoferii riscă să fie amendaţi dacă transportă un anumit lucru
Au început controalele în trafic! Şoferii riscă să fie amendaţi dacă transportă un anumit lucru
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Ea a fost amanta lui Florin Piersic timp de 9 ani! Cat de mult au suferit sotiile actorului. 'Am fost foarte indragostiti unul de altul'
Ea a fost amanta lui Florin Piersic timp de 9 ani! Cat de mult au suferit sotiile actorului. 'Am fost foarte indragostiti ...
Au recunoscut in mod public ca formeaza un cuplu, dar acum s-au DESPARTIT! Vedetele au fost fotografiate de multe ori in ipostaze tandre!
Au recunoscut in mod public ca formeaza un cuplu, dar acum s-au DESPARTIT! Vedetele au fost fotografiate de multe ori in ...
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
FOTO HOT. Cum arată corpul Andreei Bălan, la 35 de ani, după două sarcini! În trecut poza goală complet în Playboy, acum s-a lăsat fotografiată aşa
FOTO HOT. Cum arată corpul Andreei Bălan, la 35 de ani, după două sarcini! În trecut poza goală complet în Playboy, ...
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop Zodia Pești 17 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 17 Decembrie 2019
TOP-ul soţiilor de sportivi cu cele mai mari câştiguri pe Instagram
TOP-ul soţiilor de sportivi cu cele mai mari câştiguri pe Instagram