Reghecampf, Dan Petrescu, ați știut de blat? EXCLUSIV | Informație OFICIALĂ‚: două meciuri ale Stelei, trucate la pariuri! Documente oficiale ale procurorilor din Singapore

 • Publicat:
 • Actualizat:

Două meciuri ale Stelei din vremea când antrenor era Laurențiu Reghecampf au fost trucate de mafia asiatică a pariurilor, susțin procurorii din Singapore! Informația șocantă a apărut luni într-un proces în care doi singaporezi, Rajendar Prasad Rai (42 de ani), și Francis Donahue Marcel (39 de ani), sunt acuzați că au pus la cale trucarea unui meci din Cupa Ligii, Singapore Recreation Club (SRC) – Khalsa Balestier FC 0-2, jucat pe 19 iulie 2014. Conform rechizitoriului, cei doi au oferit câte 3.000 de dolari către trei sau patru jucători de la SRC pentru a pierde partida. Reporterii ProSport și cei de la Bureau Sport Onderzoek, un show TV din Olanda, au obținut documentele oficiale pe care le puteți citi în exclusivitate, acte în care figurează numele Stelei. REZUMATUL MECIULUI STEAUA – DINAMO MOSCOVA 1-2 APARȚINE DIGISPORT.RO!


Rajendar Prasad Rai (42 de ani) este acuzat că a pus la cale aranjarea celor două partide ale Stelei. El a fost eliberat pe cauțiune.

Rajendar Prasad Rai
Rajendar Prasad Rai
Rajendar Prasad Rai
Rajendar Prasad Rai
Rajendar Prasad Rai (42 de ani)

Rai, care este director la o companie de mase plastice, este de asemenea acuzat că a sprijinit trucarea mai multor partide jucate în Europa. Printre ele, meciurile amicale SteauaDinamo Moscova 1-2, din 3 februarie 2013, și Steaua – Sturm Graz 3-3, din 1 februarie 2013. Al treilea joc este Charleroi – Venlo 0-1, disputat pe 11 ianuarie 2013. Toate partidele au avut loc în Antalya, Turcia, locul tradițional de pregătire de iarnă al echipelor din România.

Conform documentelor prezentate de procurori în instanță, Rajendar Prasad Rai l-a instigat pe un anume Shree Manish Kalra Jeetender Kumar Kalra să ofere un total de 42.000 de euro către trei cetățeni macedoneni, drept recompensă pentru trucarea celor două meciuri ale Stelei. Partida cu Dinamo Moscova a costat 15.000 de euro, cea cu Sturm Graz 27.000 de euro. Banii au ajuns la arbitrul asistent macedonean Marjan Stojanchevski și alți doi cetățeni macedoneni cu identitate necunoscută.

Dan Petrescu îi dă ultimele indicații lui Kuranyi, înainte de amicalul „trucat” cu Steaua

ProSport a căutat în arhivă informații despre cele două partide din Antalya. Pe 19 februarie 2013, Gazeta Sporturilor scria că meciurile Stelei din turneul recent încheiat ridicaseră semne de suspiciune. Informațiile veneau dinspre casele de pariuri românești, alertate la rândul lor prin sistemul internațional de supraveghere a pariurilor.

Conform informațiilor, cu 5 minute înainte de amicalul cu Sturm Graz (3-3), dar și imediat după începerea meciului, în Asia s-au pariat sume importante pe un rezultat cu peste 2,5 goluri. Adică minimum 3 goluri! Cotele în Asia s-au prăbușit brusc, de la 2.15 la 1.30. Două zile mai târziu, povestea s-a repetat la amicalul cu Dinamo Moscova (1-2). S-a pariat masiv pe minimum 3 goluri și cotele au scăzut din nou considerabil pe piața asiatică.

Finul lui Reghecampf a organizat meciurile

Coincidența face ca ambele meciuri să fie arbitrate de același om, un arbitru cu identitate necunoscută. Organizatorii amicalelor au ținut secret numele celui care, pe lângă cele două meciuri mai sus menționate, a mai arbitrat și amicalele Stelei cu Mlada (0-1) și cu Jablonec (1-1). Identitatea arbitrului nu a apărut pe foile de joc, iar comentatorii DigiSport nu au putut în comentariu să-i pronunțe numele. Potrivit informațiilor venite dinspre bookmakeri, arbitrul a fost turc, iar identitatea sa a fost introdusă de casele de pariuri din Asia pe o listă neagră după încheierea turneului.

De fapt, cei trei arbitri sunt macedoneni. Pe 22 februarie 2013, federația de la Skopje (FFM) anunța că va ancheta modul în care brigada formată din Igor Tsvetkovski, Alexander Angelov și Marjan Stojanchevski a plecat în Antalya fără permisiunea FFM. „UEFA le recomandă arbitrilor să nu meargă în stagii de pregătire în Antalya”, spunea Istvan Kovacs în iunie 2012, sugerând că UEFA se teme de recrutarea arbitrilor de oameni din mafia pariurilor. Cei trei au scăpat cu o suspendare de două luni. Potrivit procurorilor din Singapore, la meciul cu Dinamo Moscova, macedonenii au încasat câte 5.000 de euro, iar la partida cu Sturm Graz, câte 9.000 de euro.

Cel mai probabil, cei doi macedoneni fără identitate menționați în procesul din Singapore sunt colegii lui Stojanchevski: Tsvetkovski și Angelov.

Duel din meciul Steaua – Dinamo Moscova 1-2, sub ochii unuia dintre asistenții macedoneni

Reghecampf pe bancă, la meciul cu Dinamo Moscova. Alături de el, Mihai Stoica și Bogdan Mara

 

Cine a organizat, însă, meciurile și de ce a refuzat să facă publică identitatea arbitrilor? Potrivit Gazetei Sporturilor, de închirierea terenurilor, de perfectarea jocurilor și de numele arbitrilor care au condus meciurile Stelei s-a ocupat Cristi Voicu. Impresar de meciuri, acesta este nimeni altul decât finul soților Reghecampf, la căsătoria cu fotomodelul Ramona Lăzuran. Contactat în februarie 2013 de jurnaliști, Voicu a declarat: „De arbitri se ocupa partenerul meu și mai era un tip, Taher. Dar știți cum e în Antalya. Acolo vin la pregătire arbitri din toată lumea, la fel ca echipele, și găsești foarte ușor o brigadă pentru un meci. Îi găsești peste tot! Sincer, nu știu cum îl chema pe arbitrul de la partidele Stelei, nici n-am sesizat dacă e același sau au fost persoane diferite. Numai asta nu mă interesa!”.

Voicu sau partenerul lui, cineva a fost foarte mulțumit de bridaga din Macedonia care a condus până la urmă 4 meciuri ale echipei antrenate de nașul Reghecampf. Cu o iarnă înainte, în 2012, Voicu le-a dus în Antalya pe Steaua lui Ilie Stan și pe Concordia lui Reghecampf, iar acolo a organizat un meci amical între cele două, terminat cu un bizar 4-1 pentru Concordia! Partida a fost arbitrată de niște români din Craiova. „Un băiat din Craiova, Eduard Constantinescu, mi-a cerut voie să meargă în Antalya. Eu nu am habar de vreo recomandare UEFA”, a declarat șeful CCA de atunci, Ion Crăciunescu. Practic, povestea cu arbitri din 2012 s-a repetat în 2013.

Potrivit site-ului scoaladearbitri.blogspot.ro, în iarna lui 2012, centralul Eduard Constantinescu și asistenții Marius Nicoară și Daniel Mitruți au arbitrat meciul Steaua – Chiajna, ȚSKA Sofia – Chiajna, Legia Varșovia – Turkmenistan, Dinamo Minsk – FC Kazkstan, NK Split – Legia Varșovia, Petrolul Ploiești – Turkmenistan, Petrolul – FC Qarabag și Petrolul – FC Akzhayik Oral.

Cine a trucat meciurile Steaua – Dinamo Moscova și Steaua – Sturm Graz? Au fost rezultatele influențate exclusiv de arbitrii macedoneni?

ProSport a analizat fazele din cele două meciuri apărute în rechizitoriul procurorilor singaporezi și le descrie mai jos:

Steaua – Sturm Graz 3-3, meci de 27.000 de euro


Dan Petrescu a asistat de pe margine la meciul Steaua – Sturm Graz 3-3

Reghecamp verifică accidentarea lui Szukala la meciul cu Sturm Graz

Szukala iese plin de sânge de pe teren la amicalul cu Sturm Graz. Fundașul a fost accidentat involuntar de un adversar

Lovitură liberă a Stelei. Golurile au curs în valuri în meciul despre care procurorii singaporezi spun că a fost trucat la pariuri

 

Echipa de start: Tătărușanu – Râpă, Chiricheș, Szukala, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, Rusescu, Chipciu – Nikolic

 • 0-1, min. 20 – „Apărare Stelei, nicăieri la această fază”, spune comentatorul DigiSport imediat după ce austriecii deschid scorul. Doi fotbaliști de la Sturm Graz scapă singuri spre poartă, îl fac „măgăruș” pe Latovlevici și îl execută pe Tătărușanu. Totuși, reluarea arată că golul a fost marcat din ofsaid.
 • 1-1, min. 27 – Lukasz Szukala este faultat dur în careu, iar Raul Rusescu trage tare și înscrie.
 • 1-2, min. 54 – Szabics primește o pasă la marginea careului, e complet nemarcat și trage în dreapta lui Tătărușanu.
 • 1-3, min. 69 – „Bulevard pe partea stânga a Stelei. Pîrvulescu, foarte, foarte ușor depășit de adversar”, este descrierea comentatorului DigiSport la acest gol. Pîrvulescu nu poate să blocheze pe stânga, un jucător al austricilor trage din unghi, mingea trece pe sub Tătărușanu și ajunge la bara din dreapta, acolo unde Sukuta-Pasu apare și o împinge în poartă.
 • 2-3, min. 85 – Rusescu trage de la 16 metri, în cross. Portarul austriecilor respinge mingea exact în picioarele lui Pîrvulescu, iar fundașul înscrie lejer.
 • 3-3, min. 86 – Tănase preia o minge la marginea careului, în driblează spectaculos pe fundașul de marcaj, apoi înțeapă cu șpițul mingea fără speranțe pentru portar.

Vezi cele două acuze aduse de procurorii singaporezi în cazul meciului Steaua – Sturm Graz 3-3


 

Steaua – Dinamo Moscova 1-2, meci de 15.000 de euro

Echipa de start: Tătărușanu – Râpă, Gardoș, Chiricheș, Latovlevici – Pintilii, Prepeliță – Chipciu, Tatu, Tănase – Rusescu

Dinamo Moscova: Shunin – Wilkshire, Granat, Fernandez, Lomic – Jantscher, Noboa, Sapeta, Dzsudzsak – Kuranyi, Kokorin

Laurențiu Reghecampf trece pe lângă panourile cu numele sponsorului partidei cu Dinamo Moscova: Bet365
 

 • 1-0, min. 3 – O pasă a lui Pintilii îl găsește pe Tatu la marginea careului între doi fundași ai lui Dinamo. Fundașul cu numărul 13 nu urmărește balonul, portarul iese la 12 metri în întâmpinare. Atacantul Stelei preia pe lângă portar, spre dreapta, și trimite în poarta goală.
 • 1-1, min. 35 – Dzsudzsak centrează de pe stânga, înalt în careu. Kokorin preia pe piept liber la marginea careului de șase metri, fără să fie marcat de Latovlevici, și șutează în cross. Mingea ajunge la bara cealaltă, trecând printre cinci steliști fără reacție, și Noboa înscrie în poarta goală. „Jucătorii Stelei se țineau unul pe celălalt”, remarca și comentatorul DigiSport.
 • 2-1, min. 59 – Ignatovici face un un-doi la marginea careului cu Kuranyi, Chiricheș îl scoate pe primul din joc, mingea revine la Ignatovici care finalizează cu un șut peste Tătărușanu, ieșit la întâmpinare.

CITEȘTE MAI JOS CONTINUAREA


Practic, în meciul cu Sturm Graz, macedonenii au greșit la cel puțin două faze, în timp ce în partida cu Dinamo Moscova nu a existat nicio fază litigioasă. Totuși, Dan Petrescu – antrenorul rușilor – a declarat la final: „Pe final, m-a supărat puțin arbitrul”. În rest, foarte multe goluri care puteau fi ușor evitate, dacă jucătorii erau mai concentrați.

Au știut Reghecampf, Dan Petrescu și jucătorii despre aranjarea meciurilor? În trecut, Reghecampf a fost acuzat de legături cu mafia pariurilor, inclusiv de către fostul selecționer Cornel Dinu. Numele său a apărut în dosarul trucării de meciuri din campionatul german, însă procurorii nu au găsit nicio dovadă. Dan Petrescu este unul dintre primii fotbaliști români care au făcut reclamă unei case de pariuri.

ProSport l-a contactat pe fostul antrenor al Stelei, actualmente la Litex Loveci. Discuția a durat cinci minute:

Domnule Reghecampf, vă deranjăm pentru că tocmai am intrat în posesia unor documente oficiale din care reiese că doi singaporezi sunt puși sub acuzare pentru că ar fi trucat meciuri în cantonamentul din 2013 din Antalya.
(foarte calm) Așa…

Sunt meciurile cu Dinamo Moscova și cu Sturm Graz. Procurorii spun că cei doi singaporezi au mituit arbitrul, brigada de…
(Intervine) Îți aduci aminte că la meciul cu Sturm Graz l-am pierdut pe Lukasz Szukala înainte de meciul cu Ajax cu nasul rupt? N-am ce comenta pentru că nu mă interesa decât să îmi pregătesc meciurile și să am jucătorii sănătoși. Îmi aduc aminte că la meciul cu Sturm Graz am pierdut chiar doi jucători, nu doar pe Szukala. Nu mai țin minte exact. 

Laurențiu Reghecampf, Mihai Stoica și Cătălin Făiniși, pe margine, la meciul cu Sturm Graz

Laurențiu Reghecampf, pe marginea terenului, la amicalul cu Dinamo Moscova

 

Procurorii din Singapore au argumentat cazul spunând că arbitrajele au fost corupte la aceste meciuri. Dan Petrescu spunea atunci că a fost nemulțumit de arbitraj la meciul cu Steaua. Dumneavoastră ați avut nemulțumiri?
Meciul cu Dinamo Moscova nu mi-l mai aduc aminte, dar țin minte că meciul l-am făcut împreună cu Dan și l-am rugat atunci să joace cu noi pentru că aveam nevoie de un meci cu o echipă mai bună. Tocmai în ideea de a pregăti meciul cu Ajax. Sincer, nu mai țin minte exact cum a decurs jocul și ce greșeli au fost. 

A trecut ceva vreme.
Da, dar dacă îți aduci tu aminte ceva, te rog să îmi spui!

(reporterul vorbește despre greșelile apărării steliste care au permis moscoviților să revină de la 0-1 la 2-1)
Ok, dar tu știi foarte bine ce se întâmplă prin cantonamente. Sunt arbitri pe care noi nu îi cunoaștem, de care se ocupă organizatorii. De multe ori echipele se iau și la bătaie prin cantonamente pentru că e o perioadă foarte dificilă. E greu când stai atâta timp prin cantonamente și nu ai arbitraje OK. Jucătorii sunt cu nervii la maximum! Nu e normal să se întâmple așa ceva în fotbal.

Normal nu e, dar…
(Intervine) Dar și eu când am avut meciuri amicale, vorbesc de perioada Austria cu Al Hilal, nu am fost lăsați să jucăm decât cu arbitri trimiși de la federația austriacă. Cred eu că lucrurile astea sunt mult mai corecte. 

Cine a organizat meciurile Stelei cu Dinamo Moscova și Sturm Graz?
Meciul cu Dan mi se pare că l-am organizat noi. 

Mă refeream la partea cu arbitrajul. Cine a adus arbitri?
Nu știu cine! Îi aduc cei din Turcia, cei care se ocupă de hoteluri, ei știu legăturile cu arbitri și cu meciurile amicale. Nu mai țin minte cine s-a ocupat de arbitri, mi se pare că Tony se ocupa de cantonamente. Antonios, cum îl cheamă? Grecul!

Cipriotul! (Laurențiu Reghecampf se referă la Antonis Antoniou, un cipriot prieten cu Ioan și Victor Becali, organizator de cantonamente care a colaborat cu Steaua și în perioada lui Reghecampf. Totuși, în 2013 cantonamentul a fost organizat de Cristi Voicu, după cum chiar acesta mărturisea)
Nici nu știu cum se procedează. În Austria făceam lista de jocuri și federația îmi punea la dispoziție arbitri. Dar nu știu cum se făcea în Turcia. Și îți dai seama că nu asta era problema mea, cine ne arbitrează.

Luni, după termenul din proces, Rajendar Prasad Rai a fost eliberat. El a achitat o cauțiune de 300.000 de dolari, în timp ce cauțiunea pentru Francis Donahue Marcel a fost stabilită la 50.000 de dolari. Următorul termen în proces este stabilit pentru data de 2 noiembrie. Dacă vor fi găsiți vinovați de corupție în cazul care include și cele două meciuri amicale jucate de Steaua, cei doi riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare și o amendă de până la 100.000 de dolari.

 
Pe aceeași temă
TOP 20 - Vedete din România care au rămas cu sânii pe afară
TOP 20 - Vedete din România care au rămas cu sânii pe afară
Luptătorul rus care şi-a injectat ulei de motor în braţe, iar acum regretă decizia. „Nu m-am gândit la consecinţe“
Luptătorul rus care şi-a injectat ulei de motor în braţe, iar acum regretă decizia. „Nu m-am gândit la consecinţe“
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de la Cernobîl
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de la Cernobîl
Imagini senzationale! Un milionar si-a cumparat echipa de fotbal si l-a bagat pe fiul lui pe teren! „Micutul” are doar 126 de kg
Imagini senzationale! Un milionar si-a cumparat echipa de fotbal si l-a bagat pe fiul lui pe teren! „Micutul” are doar 126 de kg
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
E un om distrus. A crezut că scapă, dar vestea asta l-a pus la pământ. Câți ani de închisoare a primit Marian Vanghelie
E un om distrus. A crezut că scapă, dar vestea asta l-a pus la pământ. Câți ani de închisoare a primit Marian Vanghelie
Mihaela Bilic atrage atenţia şoferilor. Puteți rămâne fără permis dacă consumați aceste alimente
Mihaela Bilic atrage atenţia şoferilor. Puteți rămâne fără permis dacă consumați aceste alimente
Mihai, un tânăr şofer de TIR din Brăila, a fost ucis cu sabia într-o parcare din Franța, sub privirile neputincioase ale soției
Mihai, un tânăr şofer de TIR din Brăila, a fost ucis cu sabia într-o parcare din Franța, sub privirile neputincioase ale soției
Alertă în România: Spitalele sunt pline de copii! Ședință de urgență a autorităților!
Alertă în România: Spitalele sunt pline de copii! Ședință de urgență a autorităților!
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL din dragoste
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL din dragoste
Obiectul, pe care îl folosești zilnic, care are de opt ori mai multe bacterii decât colacul de WC. Iată cu ce îl poți curăța
Obiectul, pe care îl folosești zilnic, care are de opt ori mai multe bacterii decât colacul de WC. Iată cu ce îl poți curăța
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat pe gât o sticlă de șampanie și
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat pe gât o sticlă de șampanie și
Sexy-vedetă din România, mari probleme cu sânii! Este de neimaginat ce i s-a întâmplat cântăreţei
Sexy-vedetă din România, mari probleme cu sânii! Este de neimaginat ce i s-a întâmplat cântăreţei
Germanii lansează o undă de șoc în întreaga lume: Anunț major pentru cei care s-au vaccinat cu Pfizer
Germanii lansează o undă de șoc în întreaga lume: Anunț major pentru cei care s-au vaccinat cu Pfizer
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi câştiga un salariu mai mare
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi câştiga un salariu mai mare
Românii își pun tămâie în cariile dentare. Medic: Sunt foarte inventivi pentru a scăpa de durere
Românii își pun tămâie în cariile dentare. Medic: Sunt foarte inventivi pentru a scăpa de durere
Poartă uniformă de poliție și a primit mii de like-uri. Unii zic că arată mai bine decât polițista de la Rutieră
Poartă uniformă de poliție și a primit mii de like-uri. Unii zic că arată mai bine decât polițista de la Rutieră
Mitul bunului Bill Gates, distrus? Apar noi informații tulburătoare despre cofondatorul Microsoft
Mitul bunului Bill Gates, distrus? Apar noi informații tulburătoare despre cofondatorul Microsoft
Microsoft a investigat o „relaţia intimă” a lui Bill Gates cu o angajată, înainte de plecarea acestuia din consiliul de administraţie
Microsoft a investigat o „relaţia intimă” a lui Bill Gates cu o angajată, înainte de plecarea acestuia din consiliul de administraţie
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Un pieton a fost aruncat în aer de maşina unei şoferiţe de 22 de ani din Galaţi. Imagini cu impactul violent VIDEO
Un pieton a fost aruncat în aer de maşina unei şoferiţe de 22 de ani din Galaţi. Imagini cu impactul violent VIDEO
Schimbări drastice în piaţa muncii în România. S-a terminat cu programul de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână
Schimbări drastice în piaţa muncii în România. S-a terminat cu programul de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai poate fi remediată VIDEO
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai poate fi remediată VIDEO
Galerie +18 || Pozele care îți dau palpitații! Au arătat TOT în public
Galerie +18 || Pozele care îți dau palpitații! Au arătat TOT în public
Cum se comportă Skoda Octavia la manevre bruște? Cel mai popular model străin în România este mai slab decât Dacia Spring la această probă!
Cum se comportă Skoda Octavia la manevre bruște? Cel mai popular model străin în România este mai slab decât Dacia Spring la această probă!
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe jar bărbații
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe jar bărbații
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
×