Red&White i-a propus lui Vlad Iacob să renunțe la poziția de administrator special! Ce funcție i s-a acordat la schimb și cum poate fi schimbat dacă nu acceptă „târgul” acționarilor | EXCLUSIV

Red&White i-a propus lui Vlad Iacob să renunțe la poziția de administrator special! Ce funcție i s-a acordat la schimb și cum poate fi schimbat dacă nu acceptă „târgul” acționarilor | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

După ce tatăl său a fost îndepărtat, fără să fie anunțat, din postul de administrator al Red&White, reprezentanții acționarului majoritar din cadrul SC Dinamo 1948 SA i-au propus lui Vlad Iacob, actualul administrator special al societății aflată în insolvență, un alt post în conducere. Iacob jr, a fost „momit” cu poziția de director executiv.

Red&White 2022 Management, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA încearcă să reorganizeze conducerea internă a societății care a fost fondată în vara anului trecut, dar și pe cea a clubului.

Red&White i-a propus lui Vlad Iacob să renunțe la funcția de administrator special! Ce funcție i s-a dat la schimb și cum poate fi schimbat dacă nu acceptă „târgul” acționarilor | EXCLUSIV

În acest demers, schimbările se petrec pe bandă rulantă, iar strategiile sunt la ordinea zilei. Miercuri, la conferința de presă în care Red&White a lansat oficial proiectul de finanțare prin platforma de crowdfunding SeedBlink, acționarii au anunțat că Dorin Iacob a fost schimbat din postura de administrator al societății cu Dan Gătăianțu, directorul financiar.

Câteva ore mai târziu, în cadrul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport, analistul politic a surprins și a spus că nu știa absolut nimic de această modificare.Nu este nicio problemă, pentru că eu nu am fost implicat deloc în administrarea companiei, de la înființare până în prezent. Nu e un lucru care mă afectează în niciun fel. E simpatică doar ideea că putea să mi se ceară o hârtie, să spun că sunt de acord. Am aflat de la presă, ca să spun așa. Nu e o problemă, chiar deloc”, a transmis omul care a fost implicat direct în negocierile purtate de Red&White cu Dorin Șerdean, în luna februarie, atunci când șeful Lotus a cedat pachetul de acțiuni către Eugen Voicu și Andrei Nicolescu.

Lui Iacob jr. i se schimbă postul precum lui Bărcăuan. I s-a propus să renunțe la funcția de administrator special și să devină director executiv. Cine trage cu ochiul la poziția sa! 

După această mutare, valul schimbărilor gândit de șefii de la Red&White se îndreaptă, amenințător, spre Vlad Iacob. Mai bine spus este vorba de o modificare de organigramă gândită de Nicolescu și Voicu, în special de fostul șef de la Rapid, cel care se pare că și-ar dori să preia rolul de administrator special deținut de Vlad Iacob încă din vara anului trecut, atunci când fiul lui Dorin Iacob a preluat funcția de la Iuliu Mureșan.

În acest sens, acționarii i-au propus lui Iacob jr. o nouă postură în club. Cea de director executiv, care ar fi preluată după ce acesta ar renunța la poziția de administrator special. Și, bineînțeles, un salariu. Până acum, în toată această perioadă menționată mai sus, Iacob a fost neplătit la Dinamo!

Informația a fost dezvăluită, joi seara, într-un live pe pagina sa de Facebook, de Daniel Șendre, fost jurnalist sportiv la Gazeta Sporturilor și Fanatik, fost purtător de cuvânt în „Doar Dinamo București”. De altfel, în cadrul programului, Șendre s-a ocupat, în principal, de strategia de comunicare, dar a fost și factor decizional în unele momente alături de Nicu Tararache și Elyass Bucurică, doi dintre membrii Asociației Peluza Cătălin Hîldan.

Vlad e pus acolo de un judecător, are funcție importantă, e administrator special. L-au luat pe Vlad și au zis așa: Îți dăm funcție de director executiv, dar în Red&White. Și îți dăm și câteva mii de euro salariu. Renunță la funcția de administrator special”- Daniel Șendre, fost purtător de cuvânt DDB.

ProSport a confirmat, parțial, spusele lui Șendre. Din informațiile noastre, acționarii i-au propus lui Vlad Iacob un salariu, de care i-a fost atașată și această rocadă a funcțiilor. Conform surselor noastre, dacă ar accepta propunerea șefilor Red&White, Vlad Iacob ar fi director executiv în cadrul SC Dinamo 1948 SA, nu în „R&W”, așa cum a precizat Daniel Șendre.

  • Contactat de ProSport, Eugen Voicu, președintele Consiliului de Administrație Red&White, nu a dorit să comenteze aceste informații. Aceeași atitudine a avut-o și Vlad Iacob. 

Dorin Iacob: „I-a fost propus ceva, cred, parcă e prins într-un buget. El este administrator special, asta e o poziție extrem de delicată, e cea mai delicată poziție într-o afacere”

Întrebat dacă, până la ora difuzării emisiunii, miercuri, 21 iunie, fiului său i-a fost propus vreun contract, Dorin Iacob a răspuns: „Nu. Adică i s-a propus, mai vag așa, mai mult a întrebat el și a încercat el să intre în discuția asta, i-a fost propus ceva, cred, parcă e prins într-un buget (n.r. bugetul pe care acționarii au spus că vor să-l transmită administratorului judiciar pentru a fi semnat, buget legat de cheltuielile sezonului viitor). Vlad Iacob își dorește să rămână la Dinamo și să ducă și această etapă, care și asta e foarte grea… și asta o să facă! Este administrator special, asta e o poziție extrem de delicată, e cea mai delicată poziție într-o afacere”.

Vlad nu a luat niciun gram salariu, niciun cent la telefon plătit, motorină plătită sau alte cheltuieli pe care le-am făcut din plin, mai ales în vara anului trecut, mai ales pentru transferuri, știu ce spun”, a transmis Dorin Iacob.

Cum poate fi schimbat Vlad Iacob fără voia lui. Varianta scurtă, cu semnătura tuturor acționarilor din SC Dinamo 1948 SA și varianta lungă, cu solicitare de convocare AGA adresată administratorului judiciar 

ProSport a documentat modul în care Red&White poate să-l îndepărteze pe Vlad Iacob din postura de administrator special în cazul în care acesta nu renunță la poziția sa, așa cum i-au propus Eugen Voicu și Andrei Nicolescu. În acest caz există două variante. De la început trebuie să precizăm că administratorul special este, în cadrul unei societăți în insolvență, reprezentantul acționarilor și responsabilul cu implementarea planului de reorganizare.

Cea scurtă, prin convocarea de urgență, prin administratorul judiciar, a Adunării Generale a Acționarilor (ad-hoc) Este exact modalitatea prin care Vlad Iacob a fost numit, în vara anului trecut. Aici, pentru „R&W” există o mare problemă. Este nevoie de acordul tuturor acționarilor din cadrul SC Dinamo 1948 SA! Structura SC Dinamo 1948 SA este formată din Red&White (80,8%), Asociația Peluza Cătălin Hîldan (12,01%), Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (7,03%), Cornel Dinu și Dorin Șerdean (sub 1%). E greu de crezut, în acest moment, că „R&W” poate obține aceste semnături.

Astfel, strategia mai lungă, cu mai multă rabdare la purtător, însă cu șanse mai mari de reușită, în care intră în scenă și administratorul judiciar, sună în felul următor:

Red&White se adresează RTZ&Partners SPRL cu solcitarea convocării Adunării Generale a Acționarilor. În acest caz, administratorul judiciar are la dispoziție, din momentul în care ia la cunoștință notificarea acționarului majoritar, până la 30 zile în care poate să convoace AGA. În acest caz, în AGA, Red&White, acționarul cu cea mai mare cotă socială, hotărăște fără ca părerea celorlalți acționari să mai conteze.

După acești pași, hotărârea AGA va ajunge în fața judecătorului sindic pentru a fi validată. Este ultima bornă.

 

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare