Reacţia lui Răzvan Burleanu în privinţa organizării Campionatului Mondial din 2030: "Nu este foarte realist"

13 apr 2019 800 afişări Fotbal Intern
Reacţia lui Răzvan Burleanu în privinţa organizării Campionatului Mondial din 2030: "Nu este foarte realist"

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, care a făcut parte din delegaţia României de la Salonic, unde s-a semnat Memorandumul pentru organizarea EURO 2028 şi a Campionatului Mondial din 2030, nu este încrezător în şansele României de a organiza Cupa Mondială, alături de Serbia, Bulgaria şi Grecia. 

„Noi, ca Federaţie, trebuie să ne apucăm serios de treabă. Acest memorandum este pentru CE 2028 şi CM 2030. Noi considerăm că acest Campionat Mondial 2030 nu este foarte realist şi atenţia noastră trebuie să se îndrepte mult mai mult către CE 2028.

Anul viitor vom avea gata patru stadioane. Avem Arena Naţională, Craiova, Clujul şi tot în Bucureşti avem şi Ghencea. Pentru Campionatul Mondial, toate stadioanele trebuie să fie de peste 40.000 de locuri”, a declarat Răzvan Burleanu la ProTV, conform gsp.ro.

Sâmbătă s-a semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernele Serbiei, României, Bulgariei şi Greciei pentru constituirea Comitetului iniţial de organizare, în vederea candidaturilor comune pentru organizarea Campionatului European din 2028 şi a Campionatului Mondial din 2030.

Pentru turneul final din 2030 s-au înscris deja ţările Uruguay, Argentina şi Paraguay, care vor candida de asemenea la comun. În cursă ar mai putea intra, tot la comun, Algeria - Maroc - Tunisia, Coreea de Sud - Coreea de Nord - Japonia - China şi Anglia - Scoţia - Ţara Galilor - Irlanda de Nord - Irlanda.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.