Reacția contracandidatului lui Gică Popescu la șefia FRF: „De la ‘mini-candidatul’ Răzvan Burleanu către ‘Nașul’ fotbalului românesc”

Reacția contracandidatului lui Gică Popescu la șefia FRF:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Președintele Federației Române de Minifotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, în cadrul emisiunii „Ora de ProSport”, că nu mai este o surpriză pentru nimeni că șeful FRF, Mircea Sandu, împreună cu secretarul general Adalbert Kassai, îl susțin pe Gheorghe Popescu la alegerile din 5 martie 2014.

Răzvan Burleanu candidat la alegerile FRF, i-a răspuns lui Mircea Sandu după ce acesta l-a atacat dur într-o conferință de presă.

Iată comunicatul remis de Răzvan Burleanu:

„Așa cum i-am explicat și domnului Gheorghe Popescu în scrisoarea deschisă pe care i-am adresat-o, prin „atac” eu înțeleg să faci afirmații defăimătoare despre o persoană, să o calomniezi, adică să spui lucruri neadevărate, reprobabile sau să faci insinuări lipsite de acoperire. Eu, domnule Mircea Sandu, fac referire în declarațiile mele doar la lucruri care sunt de notorietate și verificabile, sau care îmi sunt semnalate de membrii afiliați ai FRF, persoane ce ar putea oricând depune mărturie pentru ele. Nu sunt genul care să instrumentalizez zvonuri. Semnalez public lucruri reprobabile despre dumneavoastră și domnul Gheorghe Popescu pentru că FRF este o instituție de utilitate publică, iar fotbalul național nu este proprietatea dumneavoastră.

Din păcate, domnule Mircea Sandu, în conferința de presă din 16 decembrie, ați ales calea calomniei și a defăimării, lansându-vă într-un dezmăț verbal de prost gust înțesat de grosolănii și minciuni. Afirmând că „toate competițiile organizate de Federația de Minifotbal din România sunt supuse evaziunii fiscale” ați încercat să mă plasați în aceeași cloacă cu dumneavoastră și domnul Gheorghe Popescu, dar credeți-mă pe cuvânt, aparțin unui univers cu totul diferit care apreciază legalitatea, caracterul impersonal al procedurilor și performanța. Vă rog să nu mă confundați, pentru că nu eu sunt cel urmărit penal de statul român pentru abuz, înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani.

Acuzând cu lașitatea care vă caracterizează Federația de Minifotbal, încercând să loviți în mine, ați jignit peste 30.000 de români, care spre deosebire de dumneavoastră, domnule Mircea Sandu, și cei câțiva acoliți, nu se ghidează după interese mărunte, ci fac totul cu pasiune pentru fotbal, de aceea, nu în mod întâmplător, Federația de Minifotbal din România a reușit să aibă o dezvoltare instituțională spectaculoasă, ridicându-se astăzi la nivelul federațiilor similare din țări precum Germania sau Marea Britanie.

Deși ați adus fotbalul clasic la cel mai de jos nivel în mandatul dumneavoastră, conform oricărui clasament la care ne-am raporta, afirmați cu iresponsabilitate și rea-credință că minifotbalul nu există. Însă evidențele sunt mai puternice decât capacitatea dumneavoastră de a minți, pentru că nu ai cum să treci cu vederea peste 2.000 de echipe și peste 50 de campionate locale. Tocmai aceste performanțe organizaționale și faptul că echipa națională a României este multiplă campioană europeană au făcut ca inclusiv în Parlament și la Ministerul Tineretului și Sportului să fim apreciați ca fiind printre, puținele din păcate, poveștile de succes ale sportul românesc.

E regretabil faptul că în loc să vedeți în minifotbal un sport care îmbogățește fenomenul fotbalistic, dumneavoastră, domnule Mircea Sandu, reacționați ca și cum cineva ar atenta la „moșia” personală. Eu m-am bucurat enorm atunci când am descoperit că în România există oameni care practică freestyle football sau street football și am sprijinit dezvoltarea unor astfel de proiecte. Din păcate, dovediți că sunteți o persoană cu o gândire simplistă, depășită de realitățile momentului, dar și cu o mentalitate autoritară care nu pricepeți că nu instituțiile statului dictează realitatea, ci oamenii liberi care dau viață pasiunilor și abilităților lor.

În privința afirmațiilor mele referitoare la faptul că dumneavoastră, domnule Mircea Sandu, ați adus Federația Română de Fotbal în sapă de lemn le mențin și am să vă demonstrez, pe scurt, că am dreptate pas cu pas.

Dumneavoastră ați preluat FRF în 1990 moștenind o infrastructură sportivă viabilă care pregătise pe tot parcursul anilor ”80 fotbaliști de top, precum și un lot de jucători competitiv. Deci, ați intrat în posesia unei bogății imense: potențialitatea de a avea intrări financiare substanțiale de pe urma performanțelor sportive, lucru care s-a și întâmplat. În loc ca acești bani să-i investiți cu chibzuință în dezvoltarea și adaptarea infrastructurii sportive (materiale și non-materiale), cea care ar fi perpetuat performanța și ar fi întărit durabilitatea financiară a Federației, banii au fost risipiți sau au finanțat acele active „moarte” cu care vă lăudați, dar care au un randament mai mult decât nesemnificativ (Centrul Național Mogoșoaia a făcut un profit anual, pe cap de angajat, de 970 de lei, în total aprox. 8.000 de euro).

Ați făcut din FRF o organizație obeză care gestionează cu 132 de angajați 60.000 de jucători, în vreme ce Federația germană are 150 de angajați pentru 6,8 milioane de jucători. Asta înseamnă că ați risipit în mod irațional resurse pentru plata salariilor unei instituții ineficiente prin care, de altfel, ați avut grijă să se perinde și tot felul de rude de ale dumneavoastră, în vreme ce organizațiile fotbalistice din țară se zbat în sărăcie, cerându-li-se obolul de loialitate în schimbul câtorva firimituri.

Ați distrus încrederea publică în Federație, atât din punct de vedere sportiv, cât și din punct de vedere moral. Nu întâmplător sunt sponsori care se retrag și alții care nici nu vor să mai audă de parteneriate cu Federația Română de Fotbal.

Ce fonduri ați reușit să atrageți pentru dezvoltarea fotbalului românesc? Cum rămâne cu contractele defectuoase încheiate împotriva intereselor instituției cu domnii Victor Pițurcă și Alexandru Deaconu? Câți bani s-au dus pe meciurile exotice cu Trinidad Tobago și Argentina, în loc să fie cheltuiți cu cap în meciuri de pregătire serioase, cu costuri mult mai mici? Acum vreți să ne duceți de nas cu „circ”: nu ne-am calificat la mondiale, dar mergem la stadion ca să-i vedem pe argentinieni.

În ultimii ani, domnule Mircea Sandu, FRF a fost pe deficit, și doar banii veniți dinspre Loteria Română v-au dat acel excedent care nu are nimic de a face cu competențele dumneavoastră manageriale. Dar ce se va întâmpla dacă va câștiga Craiova procesul cu FRF?

Viziunea dumneavoastră financiar-economică este una profund rudimentară pentru că, în realitate, un agregat economic nu se evaluează contabilicește (activ-pasiv), ci din perspectiva capacității sale de a performa, de a produce bunăstare. Astfel, nu în mod întâmplător, realizările dumneavoastră sunt minime în raport cu resursele de care ați dispus.

Acum umflați de zor această gogoașă a Euro 2020, o perdea de fum care să vă acopere incompetența și care să vă facă să păreți „indispensabil”. Atrageți persoane cu influență politică în FRF pentru că nu știți cum și ce să mai faceți ca să găsiți acel „miraculos” sprijin politic la care visați dumneavoastră și domnul Gheorghe Popescu pentru alegeri. Vă recomand să ieșiți din birouri, să întrebați pe stradă oamenii, suporterii, jurnaliștii, membrii afiliați ai FRF și o să vedeți că ați devenit ceea ce în marketing se numește brand-uri toxice. Cu alte cuvinte, orice asociere publică cu oameni ca dumneavoastră este păguboasă. Ce persaană publică ar vrea să fie asociată cu incompetența, cu falimentul și corupția când există atâta deznădejde în lumea fotbalului și în universul suporterilor? Cine ar vrea să fie tras într-o gaură neagră așa cum ați făcut cu membrii Comitetului Executiv?

Închei prin a deplânge caracterul dumneavoastră rudimentar și modul în care vă raportați la oameni. Respectul dumneavoastră este doar unul de interes și conjunctură, pentru că în realitate, nu prețuiți pe nimeni în afara propriei persoane.”

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro…
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup