Războiul dintre Balaj şi Burleanu a ajuns la episodul 3! Fostul arbitru îi dă o replica acidă preşedintelui FRF: "Răspund cu o oarecare întârziere, întrucât nu reprezentaţi o prioritate pentru mine"

23 mai 2017 4179 afişări Fotbal Intern
Războiul dintre Balaj şi Burleanu a ajuns la episodul 3! Fostul arbitru îi dă o replica acidă preşedintelui FRF: "Răspund cu o oarecare întârziere, întrucât nu reprezentaţi o prioritate pentru mine"
  • Războiul dintre Cristi Balaj şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, continuă! Fostul arbitru a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îi răspunde liderului de la Casa Fotbalului, după ce acesta l-a acuzat că deţine o funcţie decorativă în cadrul AJF Maramureş. Cristi Balaj este în prezent preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal din Maramureş, mandatul urmând să-i expire în 2018.

Fragmente din mesajul postat de Cristi Balaj:

"Domnule Burleanu,

Răspund - aşa cum am promis - cu o oarecare întârziere, întrucât nu reprezentaţi o prioritate pentru mine. Vreau să vă mărturisesc, cu un gust amar, că - dincolo de subiectul/subiectele „de senzaţie” în sine la care faceţi referire - mă simt total dezamăgit de cuvintele jignitoare folosite de domnia dumneavoastră. Pe de altă parte, aţi oferit un răspuns previzibil, dat fiind pattern-ul deja celebru în ceea ce vă priveşte când e vorba de astfel de situaţii. Nu ştiu dacă un astfel de mod de abordare face cinste unui lider aşa cum vă pretindeţi a fi. Dar nu e treaba mea..."

"Dacă AJF Maramureş a ajuns la nivelul actual cu mine preşedinte doar ”decorativ”, vă daţi seama cum ar fi arătat federaţia dacă mă ocupam de ea full time?! După peste 140 de jocuri internaţionale, precis nu căutam orice pretext pentru a încasa diurne de deplasare! Dumneavoastră nu aveţi cum să ştiţi cum arată AJFMM (cu sediu în Baia Mare), întrucât se pare că nu sunteţi preşedintele tuturor. Faceţi diferenţe majore, fiind ”de notorietate printre colegii noştri” lipsa de imparţialitate faţă de majoritatea."

"Ştiu că singura întâlnire la MTS (Ministerul Tineretului şi Sportului) cu domnul ministru Marius Dunca a avut loc în luna ianuarie 2017 fără a mai fi urmată de altele. Atunci subiectul principal a fost - aşa cum bine ştiţi - eliberarea (care era ILEGALĂ) CIS-urilor (Certificatul de Identitate Sportivă) pentru centrele de excelenţă. După refuzul miniştrilor anteriori (doamnele Gabi Szabo şi Elisabeta Lipă), sper că veţi înţelege în final că legea trebuie respectată!"

  • În august 2016, Elisabeta Lipă a refuzat să acorde CIS-ul pentru Centrul de Excelenţă al FRF de la Deva, din cauza faptului că FRF este membru asociat al structurii care a solicitat CIS. Ministerul a atras atenţia asupra faptului că este ilegală participarea unui club, constituit de FRF, în campionatele organizate de FRF. Cu alte cuvinte, centrele de excelenţă înfiinţate de FRF, nu pot participa în competiţii organizate de Federaţie.

"Principala mea cerinţă pentru a continua în arbitraj a fost egalitatea între arbitri, indiferent de domiciliul fiecăruia. Sunt de notorietate cererile mele la care dumneavoastră aţi rămas impasibil. Cereri prin care am solicitat mereu ca, pentru arbitri şi observatori, transportul şi cazarea să fie separate de baremul de arbitraj. Dacă am reuşit să vă fiu de folos, s-a întâmplat doar pentru că am respectat această meserie indiferent de cine a fost preşedinte FRF. Aţi mărturisit în faţa foştilor colegi că respectaţi meseria de arbitru întrucât aţi arbitrat pe plan judeţean până când aţi fost lovit şi aţi renunţat. În comparaţie cu dumneavoastră, domnule Răzvănel, eu - când am fost lovit, ameninţat, urmărit cu sabia - nu am „plâns”, ci am devenit mai puternic." 

"Am continuat, luptându-mă cu toţi greii fotbalului românesc şi încercând să schimb ceva: să nu mai primim ”barem” în plic, să nu ne mai întâlnim cu conducătorii la mese, să fie mărit baremul de arbitraj, am avut procese cu preşedinţi de club, am scris în raport când cineva a încercat să „ajungă” la mine şi am repetat la nesfârşit colegilor mei că nu sunt de acord cu interesele/simpatiile legate de vreo echipă şi că voi fi primul care va anunţa, în astfel de cazuri, conducerea federaţiei. Asta pentru că ştiu ce înseamnă ca un jucător să muncească o săptămână, o lună sau un an şi să vină un arbitru care să-şi bată joc de el!"

"Nu am luat niciodată bani de la conducătorii echipelor (indiferent dacă a fost vorba de Gheorghe Ştefan sau alţii) şi am rămas în relaţii tensionate cu cei precum Borcea, Stoica, Becali. Doar OMUL din mine m-a făcut să declar că îmi pare rău pentru faptul că au fost închişi şi că mă voi bucura dacă îi voi reîntâlni vreodată. Nu comentez deciziile instanţei şi sunt de părere că trebuie respectate. Aşa cum vă spuneam, cred cu tărie că, în orice circumstanţe, LEGEA TREBUIE RESPECTATĂ!"

  • Cristi Balaj s-a retras din activitate iarna trecută, după un Gaz Metan Mediaş - Astra Giurgiu, încheiat cu victoria giurgiuvenilor, scor 1-0. 17 ani a oficiat Balaj în Liga 1!

"Pentru mine sunteţi preşedintele FRF în continuare, am demonstrat prin poziţia mea (inclusiv la televizor) că am o atitudine pozitivă, fără patimă, şi vă rog să zâmbiţi dacă voi încheia în aceeaşi notă aleasă de dumneavoastră:

Faptul că aşteptaţi să vă spun ”dacă a fost sau nu ofsaid sau dacă mingea a ieşit din suprafaţa de joc” îmi aduce aminte de regretatul Didi Prodan, care afirma despre calităţile dvs. la fotbal că ”cel mai bine bateţi out-ul şi staţi în zid”. Completez: chiar dacă eşti căpitan de echipă şi şutezi la poartă şi din corner, trebuie să înveţi că dacă antrenorul te trimite pe banca de rezerve banderola trebuie predată, nu poţi să o sechestrezi! Asta e regula!"

"În rest, mă opresc aici, pentru că mă pregătesc să propun Ministerului Transporturilor construcţia de autostrăzi pe anumite tronsoane. Peste 3-5 ani când vor fi gata, voi mulţumi miniştrilor şi voi scoate în evidenţă că ”eu am sesizat”, ”eu am motivat”, "eu am propus” şi că este meritul meu...

Cu respect, Cristi Balaj"

Mesajul complet postat de Cristi Balaj:

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.